Jest sobota i jest zimno, czas na herbatkę i małe co nieco. Dziś wykończyłam zapas świeżych drożdży, więc przez jakiś czas odpoczniecie od czasochłonnych, ale jakże pysznych ciast drożdżowych. Na pożegnanie, to co tygryski lubią najbardziej, czyli sernik, tym razem przybrał formę strucli. Jest miękki w środku, wilgotny, z chrupiącą skórką, aż ciężko uwierzyć, że to drożdżak. Składniki: ciasto
greenscarfproste do przygotowania paszteciki z mięsa, które pozostało nam np. z rosołu. Znakomite na ciepło i na zimno, idealne do barszczyku czerwonego choć dzieci zjadły od razu z krupnikiem :) Bardzo szybko się je przygotowuje i jeszcze szybciej zjada. opakowanie gotowego ciasta francuskiego mięso gotowane (u mnie udko z kurczaka i kawałek królika) pół cebuli żółtko sól pieprz gałka muszkatołowa czosnek
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanieszerokości ok 3-4 cm. a następnie w romby. Na środek każdego rombu kłaść nadzienie, dokładnie sklejając składać ciasto w trójkąt a następnie dwa rogi u podstawy trójkąta zlepić. Smażyć w głębokim tłuszczu aż zrumienią się z obu stron. Podawać na zimno
królestwo garówmiksujemy całość do połączenia. Na patelnię z minimalną ilością tłuszczu (można smażyć też bez) wykładamy łyżką porcje ciasta tworząc w ten sposób małe placuszki. Ważne! Placuszki smażymy na małym płomieniu na złoto z obu stron. Podajemy ciepłe. Choć i na zimno są dobre w smaku. Smacznego Moje dyniowo-kokosowe słodkie placuszki podałam w towarzystwie pysznej herbatki od TEEKANNE World
Słodkie okruszkiDrugie śniadanie, lunch a nawet kolacja. Na ciepło lub na zimno. Naleśniki zawinięte w ruloniki wypełnione domowymi powidłami ze smacznych śliwek. Oczywiście można je wypełnić słodkim dżemem o każdym innym smaku. Zaczynamy od ciasta na naleśniki, które zawsze się udają. Składniki : 1,5 szklanki mąki 1,5 szklanki wody (najlepiej ciepłej lub gazowanej) 4 jajka 1 łyżka cukru
prawdziwe jedzeniekremem porzeczkowym 0 0 4 Budyń z kremem kakaoawokado 0 4 4 5 Ciasteczka zbożowe 16 16 6 Ciasto cynamonowe z masą cappuccino 0 0 7 Czekoladowy suflet 0 0 8 Deser malinowy z nutką cytryny 0 0 9 Sernik na zimno z owocami 0 0 10 Drożdżówki z serem i marmoladą 5 3 8 11 Galaretki
Tradycyjna Kuchniadłoniach i wykładać w formie. 7. Na warstwę ciasta wykładać usmażone, wystudzone jabłka, posypać cynamonem 8.Resztę ciasta zetrzeć na grubej tarce i wyłożyć na jabłka. Piec: ok.40-50 minut w temperaturze 180* Podawać na ciepło z lodami waniliowymi bądź na zimno, oprószoną cukrem pudrem. Smacznego
KreatywnePinybezcennego czasu. Rogal wystarczy pociąć na porcje i zapakować na drugie śniadanie do pracy. Można go zjeść na zimno albo podgrzać w mikrofali w firmie. Można włożyć do środka, co tylko wpadnie nam pod rękę. Jest to zatem kolejny przepis "nawinie" ;) Ciasto zaproponowane przeze mnie można zastąpić własnym wypróbowanym przepisem na ciasto na pizzę. Składniki: ciasto: 9 czubatych łyżek mąki
Weekendy w domu i ogrodzieduzych oczkach tarki żółty ser. Doprawiam przyprawami i mieszam dokładnie łyżką. Na patelni rozgrzewam olej, nabieram łyżką porcje ciasta, smażę na rumiano z obu stron. Gorące przekładam na papierowe ręczniczki, aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu. Podaję zazwyczaj na ciepło,ale na zimno tez są dobre, z dodatkiem sosu czosnkowego lub keczupu. Smacznego :) Przepis pochodzi z tej strony z delikatnymi zmianami
Kuchnia z widokiem na ogródprzygotowaną blaszkę - pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 stopni ok. 20 minut ( sprawdzamy patyczkiem, jeśli chcemy aby ciasto było bardziej wilgotne pieczemy krócej a jeśli lubimy bardziej suche to do suchego patyczka) zajadamy :)) przepyszne jest jeszcze ciepłe ale i na zimno super smakuję Smacznego
Basia w kuchniceramiczne foremki i wstawiamy na 10 minut do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C. Do foremek z podpieczonym ciastem wkładamy konfiturę z buraka i cebuli, przykrywamy masą serową i posypujemy listkami tymianku. Zapiekamy kolejne 25 minut. Podajemy na ciepło lub na zimno
Smakowity Blog Kulinarnymają to do siebie, że można je upiec z lekkim wyprzedzeniem, smakują pysznie na ciepło i na zimno, więc doskonale nadają się na piknik lub brunch. Dziś zapraszam na wariacje na temat quiche. Do klasycznej quiche lotaryńskiej używa się kruchego ciasta, boczku, śmietany , jajek i gałki muszkatołowej. Warianty quiche są niezliczone, jednakże charakerystyczną rzeczą jest gęste nadzienie
Mia Cucina SofietaGenialne i pyszne ciasto, które zrobi każdy, doprawdy każdy! Wystarczy kilka składników, chęci i możemy wyczarować to, co na pierwszy rzut oka wygląda jak serniczek. Trzymany w lodówce i podany na zimno jest genialny! To mój stary przepis na ucierańca z jabłkami, truskawkami, który zmodyfikowałam w ten sposób. Upiekłam a potem odwróciłam do góry nogami! Da się? Da się(...)składniki połączyły się w miarę szybko. Kwadratową blachę- rozmiar nie ma znaczenia- wyłóż papierem do pieczenia. Wysyp jabłka na dno, posyp cynamonem i brązowym cukrem. Na wierzch delikatnie wylej ciasto. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 160 stopni- góra i dół. Po włożeniu placka wyłącz górną grzałkę i podnieś temperaturę do 170 stopni. Po upływie 20 minut , włącz górną grzałkę
Z Kuchni Do Kuchniwidzę problemu, żebyś Ty użyła innych, swoich ulubionych produktów. Dużą zaletą Gallete z burakiem i serem pleśniowym jest także to, że można zjeść ją na ciepło, ale także na zimno. Dobrze sprawdza się na śniadanie, obiad i kolację. Ja zabierałam ją ze sobą na uczelnię i dzięki niej udało mi się przetrwać 8 godzin zajęć. Kto z Was się skusi(...)blachę do pieczenia. Na jego środku wyłóż buraki, ser pleśniowy i pomidorki. Brzegi ciasta zagnieć tak, aby nachodziły delikatnie na farsz. Galette posyp tymiankiem. Piecz ok. 25 minut w temperaturze 200 stopni. Galette doskonale smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno. Smacznego Artykuł Galette z burakiem i serem pleśniowym pochodzi z serwisu 365 dni dookoła kuchni
365 dni dookoła kuchni