Owocowe, zdrowe i pyszne ciasto z kaszy jaglanej na ciasteczkowym spodzie. Przygotowanie: 40 minut Koszt: tanie Wielką zaletą tego deseru jest to, że wiele osób nawet
zdrowo i aktywnieOwocowe, zdrowe i pyszne ciasto z kaszy jaglanej na ciasteczkowym spodzie. Przygotowanie: 40 minut Koszt: tanie Wielką zaletą tego deseru jest to, że wiele osób nawet
Zdrowie i pysznie na talerzuzimne masło oraz żółtka. Składniki posiekałam nożem na kruszonkę, a następnie zagniotłam szybko jednolite ciasto. Ciasto podzieliłam na dwie części. Jedną trochę większą od drugiej. Tą większą połowę rozwałkowałam na prostokąt i wyłożyłam nim dużą prostokątną blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Drugą mniejszą część ciasta schowałam do zamrażalki na czas przygotowania jabłek i pianki. Jabłka obrałam ze skórki, pokroiłam(...)lodówce. Przed podaniem wierzch ciasta oprószyłam cukrem pudrem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zapraszam do odwiedzenia pozostałych moich przepisów na szarlotki i ciasta z jabłkami, np.: szarlotka na kruszonce (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/09/szarlotka-na-kruszonce.html), szarlotka śmietankowa (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2018/09/szarlotka-smietankowa.html), kruche ciasto pleśniak z jabłkami (link do przepisu: http://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2018/09/plesniak-z-jabkami.html), szarlotkę na kruchym cieście z budyniem (link
Waniliowe ImprowizacjeNie muszę chyba przypominać, że za parę dni Tłusty Czwartek.😁 Przepis na pieczone pączki już macie, które oczywiście również polecam wykonać. Za pączkami osobiście nie przepadam
zdrowo i aktywnieTakie babeczki smakują oczywiście najlepiej na ciepło, ale świetnie sprawdzą się również na zimno jako np. drugie śniadanie zabrane ze sobą do szkoły. Składniki: 1 ząbek
Krokusowy DomJajka lekko ubić, dodać śmietanę, wymieszać. Dodać starty ser, większą szczyptę gałki muszkatołowej i sól. Na podpieczone ciasto wylać masę jajeczno - serową i wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 stopni, na około 20 -25 minut. Można jeść na ciepło i na zimno
królestwo garówestate) 5 MIEJSCE: Pieczona frittata z brokułami (Frittata al forno con broccoli) 4 MIEJSCE: Sernik na zimno z borówkami (Cheesecake ai mirtilli) 3 MIEJSCE: Wielkanocny sernik - wilgotny i delikatny, bez spodu (Cheesecake con yogurt greco e ricotta) 2 MIEJSCE: Pomarańczowe ciasto z czekoladą i płatkami owsianymi (Plumcake all'arancia con cioccolato e fiocchi d'avena) 1 MIEJSCE: Tarta na francuskim
La grande e la piccola cuocaPizza w innym wydaniu bo pleciona i z parówkami. Bardzo dobra na ciepło i na zimno. Idealna jako przekąska, na kolację, ale można też zabrać ją do pracy. Jest bardzo prosta do zrobienia. Dodatki można dać takie jakie lubicie. ciasto na pizze: 300 g mąki pszennej 1 dkg drożdży 1/3 łyżeczki soli 2 łyżki oleju rzepakowego 3/4 szklanki letniej wody
wesoła kuchniaChoć może brzmi to skomplikowanie ale danie jest bardzo proste. Uwielbiamy połączenie pomidorów i mozzarelli na zimno ale jak się okazuje w wersji na gorąco też jest pysznie. A kiedy jest to dodatkowo zapieczone na soczystym mięsku i w chrupiącym cieście to robi się z tego bardzo ciekawe danie. P.s. jeśli macie problem z kupieniem ciasta filo, możecie
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaTruskawki po raz kolejny, ale tym razem w cieście z wykorzystaniem fasoli! Składniki: 240g (1 puszka) opłukanej czerwonej fasoli 2 jaja 2 łyżki erytrytolu 3 łyżki
Truskawkowa Fiestadzięki temu będzie jeszcze bardziej chrupiący po upieczeniu. Pieczemy w temp. 180 st. C, 25 minut. Upieczone ciasto posypujemy wiórkami kokosowymi i skórką otartą z limonki. Podajemy z jogurtem wymieszanym ze skórką otartą z limonki. Wyśmienicie smakuje na ciepło i na zimno
Moja smaczna kuchniaMamy weekend także czas na ciasto!😎 Zapewne znacie ciasto Brownie, które ma milion odsłon. Ja je dzisiaj wykonałam w nieco zdrowszej wersji bez użycia mąki (jedynie
Zdrowie i pysznie na talerzuNa niedzielę palmową u mnie takie smakołyki. Kolorowe mini serniczki na zimno,bez pieczenia. 400 g twarogu z wiaderka 200 ml śmietanki 36% 2
Kolorowa kuchnia Elkimieszamy trzepaczką do czasu powstania jednolitej masy bez grudek. ( można również użyć miksera.) Na suchą patelnie nakładamy ciasto małą chochelką. Smażymy ok minuty z każdej strony na średnim ogniu. Podajemy z ulubionymi dodatkami lub bez :). Pyszne na ciepło i na na zimno. Smacznego! Zapraszam do oglądania filmu z przygotowań oraz do subskrybowania mojego kanały na YouTube
Kulinarne przygodywrócicie. Potrzebujemy: 2 jajka 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia ½ łyżeczki soli ½ szklanki kefiru zimna woda bułka tarta ser żółty szynka w plasterkach olej Jajka łączymy z proszkiem do pieczenia, solą i kefirem. Wsypujemy mąkę, dolewamy wodę by ciasto było lejące i odstawiamy na 10 minut. Bułkę tartą łączymy z odrobiną oleju. Na rozgrzany olej wsypujemy bułkę
Tylko pysznie