ciasto na zimno - 6646 przepisów (strona:202/444)

Mazurek gryczany z masłem orzechowym 6 SKŁADNIKÓW! |dietetyczny, bez cukru, bez glutenu, bez laktozy| 172

SKŁADNIKÓW! Składniki: Spód: 250 g mąki gryczanej  80 g masła/margaryny 3 łyżki ksylitolu/cukru brązowego/innego słodzidła Zimna woda Mąkę siekamy z masłem. Dodajemy powoli zimnej wody (na oko, mi wyszło ok. 0,5 szkl. wody) i zagniatamy twarde, gładkie ciasto. Robimy to w miarę sprawnie, gdyż ciasto kruche nie lubi ciepła. Zawijamy ciasto w folię i wkładamy

Czarnawisienka
Salsa pomidorowo-waniliowa 130

dodatkiem do maczania przekąsek, także wędlin, tortilli, grzanek, nuggetsów czy serów. Niezastąpione dla małych przekąsek na raz z ciasta francuskiego czy paluchów grissini. Generalnie każda impreza u mnie składa się nie tylko z ciepłych dań, jest wiele przekąsek, na ciepło czy zimno, do tego koniecznie dipy, salsy, sosy. Są dopełnieniem takich mini dań zaspokajających pierwszy głód, po które sięga się

Zasmakuj Kuchni
Wytrawny wieniec drożdżowy z serowymi paluchami do odrywania 203

piecz 35-40 minut na złoto. Po upieczeniu postaw na środku miseczkę, aby wyrównać ciasto w miejscu, w którym postawimy później sos. Wieniec podawaj z sosem pomidorowym lub czosnkowym. Smakuje świetnie zarówno na ciepło, jak i na zimno. Sos pomidorowy Cebulę oraz czosnek drobno posiekaj i przysmaż na oliwie z oliwek. Następnie wlej passatę i gotuj przez kilka minut

Food Square
Puszyste placuszki z płatkami kukurydzianymi i cebulą 115

wszystkie były dokładnie pokryte ciastem. Na patelni rozgrzać olej i za pomocą łyżki wykładać nieduże porcje ciasta. (1 łyżka stołowa na 1 placuszek.) Placuszki smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać bezpośrednio po przygotowaniu z ulubionymi dodatkami. (Na zimno również świetnie smakują.) Uwaga:  Placki najlepiej smażyć od razu po wykonaniu masy - będą delikatniejsze.  #kotlin #iloveketchup #smaknr1 #BEZograniczen

Di gotuje
Puszyste placuszki z płatkami kukurydzianymi i miodem 129

wszystkie były dokładnie pokryte ciastem. Na patelni rozgrzać olej i za pomocą łyżki wykładać nieduże porcje ciasta. (1 łyżka stołowa na 1 placuszek.) Placuszki smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać bezpośrednio po przygotowaniu z ulubionymi dodatkami. (Na zimno również świetnie smakują.) Uwaga:  Placki najlepiej smażyć od razu po wykonaniu masy - będą delikatniejsze.  #dzienzdrowegosniadania #odkryjcomozezboze #silazezboz #lubella

Di gotuje
Ekspresowe placuszki z musli (bez mąki) 117

całość ponownie dokładnie wymieszać. Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju kokosowego i za pomocą łyżki - wykładać nieduże porcje ciasta. (1 łyżka stołowa na 1 placuszek.) Placuszki smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać bezpośrednio po przygotowaniu z ulubionymi dodatkami. (Na zimno również świetnie smakują

Di gotuje
Czekoladowo-bananowe placuszki z białek 150

puszystą i jednolitą konsystencję. Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju kokosowego i za pomocą łyżki - wykładać nieduże porcje ciasta. (1 łyżka stołowa na 1 placuszek.) Placuszki smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać bezpośrednio po przygotowaniu z ulubionymi dodatkami. (Na zimno również świetnie smakują

Di gotuje
Filet kurczaka w pikantnym cieście. 446

Zimno, szaro, buro i mokro a więc nie wypada nic innego jak się rozgrzać i to najlepiej jedzeniem. Dziś pierś kurczaka w pikantnym cieście. Przepis banalnie prosty, a zawsze to jakaś odmiana. Uprzedzam, że to pyszne, jednak najlepsze na świeżo, kiedy panierka chrupiąca. 2 filety z piersi kurczaka Ciasto: jajko szklanka wody gazowanej 3/4 szklanki mąki 1/3 łyżeczki soli

Dieta moja pasja
Przepis #73 Kruche ciasto z owocami (na mące kukurydzianej) 179

ciasta robimy kruszonkę i posypujemy nią owoce. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170 stopni około 30 minut.   Ciasto dobrze jest posypać delikatnie cynamonem oraz stewią czy cukrem pudrem wtedy pachnie bardzo jesiennie. Dobrze smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno. Smacznego

Health-Fit-Life
Empanadas z pieczarkami 135

dziś na pieczone pierożki-empanadas z farszem z pieczarek. Smakują wybornie zarówno na ciepło jak i na zimno. Dlatego możemy zabrać je ze sobą np. na piknik i cieszyć się pysznym smakiem empanadas  i cudownym towarzystwem rodziny i przyjaciół. Składniki: ciasto: 1,5 szkl mąki pszennej 1/2 szkl mąki ryżowej 3/4 szkl ciepłej wody 25 g margaryny Optima Omega

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Kotlety ziemniaczane – puszyste, miękkie i delikatne, z minimalną ilością mąki 172

ciepło i chrupkość – wkładamy na kratkę rozgrzanego na 120⁰C piekarnika, w międzyczasie smażąc resztę, do wykończenia ciasta. Pyszne są z sosem grzybowym, z gulaszem – a w lżejszym letnim wydaniu z gęstym greckim jogurtem, drobniutko posiekanym koprem i wędzonym na zimno łososiem. SKŁADNIKI na 12 kotletów 1kg ziemniaków typu użytkowego C, bardzo mącznych 70g mąki pszennej 30g mąki ziemniaczanej

Karo in the Kitchen
Kokosowo dyniowe placuszki śniadaniowe 136

miksujemy całość do połączenia. Na patelnię z minimalną ilością tłuszczu (można smażyć też bez) wykładamy łyżką porcje ciasta tworząc w ten sposób małe placuszki. Ważne! Placuszki smażymy na małym płomieniu na złoto z obu stron. Podajemy ciepłe. Choć i na zimno są dobre w smaku. Smacznego By Magdalena beta calories 0 fat 0g protein 0g carbs 0g more Słodkie okruszki

Słodkie okruszki
Strucla serowa 168

Jest sobota i jest zimno, czas na herbatkę i małe co nieco. Dziś wykończyłam zapas świeżych drożdży, więc przez jakiś czas odpoczniecie od czasochłonnych, ale jakże pysznych ciast drożdżowych. Na pożegnanie, to co tygryski lubią najbardziej, czyli sernik, tym razem przybrał formę strucli. Jest miękki w środku, wilgotny, z chrupiącą skórką, aż ciężko uwierzyć, że to drożdżak. Składniki: ciasto

greenscarf
Francuskie paszteciki z mięsem 136

proste do przygotowania paszteciki z mięsa, które pozostało nam np. z rosołu. Znakomite na ciepło i na zimno, idealne do barszczyku czerwonego choć dzieci zjadły od razu z krupnikiem :) Bardzo szybko się je przygotowuje i jeszcze szybciej zjada. opakowanie gotowego ciasta francuskiego mięso gotowane (u mnie udko z kurczaka i kawałek królika) pół cebuli żółtko sól pieprz gałka muszkatołowa czosnek

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Uszka z grzybami smażone 115

szerokości ok 3-4 cm. a następnie w romby. Na środek każdego rombu kłaść nadzienie, dokładnie sklejając składać ciasto w trójkąt a następnie dwa rogi u podstawy trójkąta zlepić. Smażyć w głębokim tłuszczu aż zrumienią się z obu stron. Podawać na zimno

królestwo garów
Placuszki kokosowo-dyniowe na słodko. Pyszne śniadanie w dyniowo-kokosowej odsłonie. 170

miksujemy całość do połączenia. Na patelnię z minimalną ilością tłuszczu (można smażyć też bez) wykładamy łyżką porcje ciasta tworząc w ten sposób małe placuszki. Ważne! Placuszki smażymy na małym płomieniu na złoto z obu stron. Podajemy ciepłe. Choć i na zimno są dobre w smaku. Smacznego Moje dyniowo-kokosowe słodkie placuszki podałam w towarzystwie pysznej herbatki od TEEKANNE World

Słodkie okruszki
Rurki z nadzieniem 187

Drugie śniadanie, lunch a nawet kolacja. Na ciepło lub na zimno. Naleśniki zawinięte w ruloniki wypełnione domowymi powidłami ze smacznych śliwek. Oczywiście można je wypełnić słodkim dżemem o każdym innym smaku.   Zaczynamy od ciasta na naleśniki, które zawsze się udają. Składniki : 1,5 szklanki mąki 1,5 szklanki wody (najlepiej ciepłej lub gazowanej) 4 jajka 1 łyżka cukru

prawdziwe jedzenie
Wyniki konkursu- słodki przepis na Dzień Matki 143

kremem porzeczkowym 0 0 4 Budyń z kremem kakaoawokado 0 4 4 5 Ciasteczka zbożowe 16 16 6 Ciasto cynamonowe z masą cappuccino 0 0 7 Czekoladowy suflet 0 0 8 Deser malinowy z nutką cytryny 0 0 9 Sernik na zimno z owocami 0 0 10 Drożdżówki z serem i marmoladą 5 3 8 11 Galaretki

Tradycyjna Kuchnia
Szarlotka krzemińska 362

dłoniach i wykładać w formie. 7. Na warstwę ciasta wykładać usmażone, wystudzone jabłka, posypać cynamonem 8.Resztę ciasta zetrzeć na grubej tarce i wyłożyć na jabłka. Piec: ok.40-50 minut w temperaturze 180* Podawać na ciepło z lodami waniliowymi bądź na zimno, oprószoną cukrem pudrem. Smacznego

KreatywnePiny
Wytrawny rogal drożdżowy 154

bezcennego czasu. Rogal wystarczy pociąć na porcje i zapakować na drugie śniadanie do pracy. Można go zjeść na zimno albo podgrzać w mikrofali w firmie. Można włożyć do środka, co tylko wpadnie nam pod rękę. Jest to zatem kolejny przepis "nawinie" ;) Ciasto zaproponowane przeze mnie można zastąpić własnym wypróbowanym przepisem na ciasto na pizzę. Składniki: ciasto: 9 czubatych łyżek mąki

Weekendy w domu i ogrodzie
Naleśnikowe placuszki z szynką, serem i innymi dodatkami a'la pizzerinki. 256

duzych oczkach tarki żółty ser. Doprawiam przyprawami i mieszam dokładnie łyżką. Na patelni rozgrzewam olej, nabieram łyżką porcje ciasta, smażę na rumiano z obu stron. Gorące przekładam na papierowe ręczniczki, aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu. Podaję zazwyczaj na ciepło,ale na zimno tez są dobre, z dodatkiem sosu czosnkowego lub keczupu. Smacznego :) Przepis pochodzi z tej strony z delikatnymi zmianami

Kuchnia z widokiem na ogród
Mocno czekoladowe brownie 171

przygotowaną blaszkę - pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 stopni ok. 20 minut ( sprawdzamy patyczkiem, jeśli chcemy aby ciasto było bardziej wilgotne pieczemy krócej a jeśli lubimy bardziej suche to do suchego patyczka) zajadamy :)) przepyszne jest jeszcze ciepłe ale i na zimno super smakuję Smacznego

Basia w kuchni
Mini tarty z konfiturą z buraka i czerwonej cebuli zapiekane pod kołderką z koziego sera 161

ceramiczne foremki i wstawiamy na 10 minut do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C. Do foremek z podpieczonym ciastem wkładamy konfiturę z buraka i cebuli, przykrywamy masą serową i posypujemy listkami tymianku. Zapiekamy kolejne 25 minut. Podajemy na ciepło lub na zimno

Smakowity Blog Kulinarny
Tarta z porem i szpekiem 203

mają to do siebie, że można je upiec z lekkim wyprzedzeniem, smakują pysznie na ciepło i na zimno,  więc doskonale nadają się na piknik lub brunch. Dziś zapraszam na wariacje na temat quiche. Do klasycznej quiche lotaryńskiej używa się kruchego ciasta,  boczku, śmietany , jajek i gałki muszkatołowej. Warianty quiche są niezliczone, jednakże charakerystyczną rzeczą jest gęste nadzienie

Mia Cucina Sofieta
Najprostsze ciasto ucierane z jabłkami.Odwrócone do góry nogami! 122

Genialne i pyszne ciasto, które zrobi każdy, doprawdy każdy! Wystarczy kilka składników, chęci i możemy wyczarować to, co na pierwszy rzut oka wygląda jak serniczek. Trzymany w lodówce i podany na zimno jest genialny! To mój stary przepis na ucierańca z jabłkami, truskawkami, który zmodyfikowałam w ten sposób. Upiekłam a potem odwróciłam do góry nogami!  Da się? Da się(...)składniki połączyły się w miarę szybko. Kwadratową blachę- rozmiar nie ma znaczenia- wyłóż papierem do pieczenia. Wysyp jabłka na dno, posyp cynamonem i brązowym cukrem. Na wierzch delikatnie wylej ciasto. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 160 stopni- góra i dół. Po włożeniu placka wyłącz górną grzałkę i podnieś temperaturę do 170 stopni. Po upływie 20 minut , włącz górną grzałkę

Z Kuchni Do Kuchni
Galette z burakiem i serem pleśniowym 173

widzę problemu, żebyś Ty użyła innych, swoich ulubionych produktów. Dużą zaletą Gallete z burakiem i serem pleśniowym jest także to, że można zjeść ją na ciepło, ale także na zimno. Dobrze sprawdza się na śniadanie, obiad i kolację. Ja zabierałam ją ze sobą na uczelnię i dzięki niej udało mi się przetrwać 8 godzin zajęć. Kto z Was się skusi(...)blachę do pieczenia. Na jego środku wyłóż buraki, ser pleśniowy i pomidorki. Brzegi ciasta zagnieć tak, aby nachodziły delikatnie na farsz. Galette posyp tymiankiem. Piecz ok. 25 minut w temperaturze 200 stopni. Galette doskonale smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno. Smacznego Artykuł Galette z burakiem i serem pleśniowym pochodzi z serwisu 365 dni dookoła kuchni

365 dni dookoła kuchni
10. Marshmallow na kruchym, orzechowym spodzie, czyli panna Tarta z piankami pod cytrynkami! 157

Coraz zimniej za oknem, coraz krótszy dzień, zewsząd dopada nas chandra i senność.. Ale chłód i zimno mają to do siebie, że mamy coraz większą ochotę na.. podjadanie!  Moim zdaniem nie jest to absolutnie grzech, bo przecież o tej porze roku zwiększa się nasze zapotrzebowanie na energię(ahh te niepodważalne kobiece argumenty :)). Dlatego aby wygonić smutny wyraz(...)przy dość słodkim spodzie i kremie nadaje lekką kwaskowatość – która jest fajnie wyczuwalna przy każdym połykanym kęsie.  Ten krem na pewno wypróbuję kiedyś również do tortu lub innego ciasta przekładanego. Wam również gorąco polecam – zarówno sporządzenie takiej tarty jak i tego samego kremu, szczególnie w takie zimne dni, które niestety długo jeszcze z nami zostaną. Brrr… Cieplutko zapraszamy

Symfonia Smaków
Pszenno serowe krążki piegowe 135

Ciasto jak na pizzę przygotowujemy, tylko ser do niego dodajemy, następnie ciasto rolujemy, krążków robimy ile chcemy, w zależności od ich grubości. Już ich nie zagniatamy tylko tak pokrojone na blachę układamy. W piekarniku pieczemy i na ciepło lub zimno podajemy. Moje dzieci na gorąco z ketchupem zjadały, a na zimno, przekrojone, masłem smarowały. Ziół, przypraw różnych można dodawać(...)chili. Do zaczynu dodajemy kolejną porcję mąki (200 g) i mieszamy za pomocą drewnianej łyżki. Dodajemy ser i mieszamy. Stopniowo dosypujemy pozostałą część mąki i wyrabiamy gładkie, jednolite ciasto. Ciasto rolujemy na wałek o średnicy ok. 7 cm, kroimy na plasterki, które układamy na podsypanej mąką blasze. Plasterki pod wpływem swojego ciężaru, zapewne się spłaszczą i dlatego delikatnie formułujemy

Moniki Smakołyki
Tarta z serkiem na zimno i jagodami 143

zimno. Składniki na sernik: serek danio waniliowy 600 g śmietana 30% 400 ml żelatyna 2.1/2 łyżki ( rozpuszczamy w 150 ml wody) Dodatkowo : galaretka truskawkowa 1 szt ( rozpuszczamy ją w 400 ml wody) jagody 300 g Spód kruchy: 400 g mąki pszennej 4 jajka śmietana  18% 2 łyżki cukier 150 g    Wykonanie ciasta kruchego

Różowa kuchnia
Aksamitna zupa krem z czerwonej soczewicy (wegańska i bezglutenowa) #8 154

Lato ostatnio nas nie rozpieszcza, wieczorami jest zimno i wtedy potrzebuję zjeść na kolację coś rozgrzewającego  i czymś takim jest ta właśnie zupa. Nie jest

Kawa z mlekiem
Roladki z tortilli 652

Wspaniała przekąska na zimno, zaletą jest tempo jej przyrządzenia, zapewniamy, że błyskawiczne, przekonajcie się sami, na pewno urzeknie wszystkich smakiem i wyglądem, farsz można samemu tworzyć

kgwjanczewo
Sernik z czekoladą i skórką cytrynową 189

Sernik nie tylko można upiec, smakuje także gotowany lub na zimno. Ten ostatni szczególnie sprawdza się z kolorowymi galaretkami i owocami serwowanymi latem. Moja Mama przygotowuje sernik na zimno wiosną - latem z dodatkiem wiśniowej i pomarańczowej galaretki, w której zatopione są mandarynki, plastry dojrzałego kiwi lub sezonowe owoce takie jak truskawki, jagody. Dziś sernik z czekoladą. Bardzo go lubimy(...)białej czekolady i polewy czekoladowej, kakaowe ciasteczka zamieniłam na maślane i użyłam więcej skórki cytrynowej i cukru waniliowego) dawno temu znalazłam w gazecie Dobre Rady w rubryce z ciastami na Wielkanoc. I od tamtej pory jest z nami nie tylko na Wielkanoc:) Jest pyszny! A górę sernika możecie dowolnie przyozdabiać - może to być galaretka z owocami, polewa czekoladowa, kolorowe

Zasmakuj Kuchni
Gostyńska krówka z dżemem porzeczkowym 498

Świątecznie i sylwestrowo przejedzona słodkościami, mogę Was zapewnić, że przez kolejny tydzień nie dodam żadnego przepisu na jakiekolwiek ciasto, ciastka, babki... słodkościom mówię dość...tak więc delektujcie się przepisem, bo na następny będziecie musieli trochę poczekać;) Budyń - 0,5 l mleka (odlać pół szklanki, w której rozmieszać 1,5 paczki budyniu waniliowego wraz z 0,5 szkl. cukru) 1 kostka(...)ucieramy go z 1 kostką masła. Śmietanę 30% ubijamy z cukrem waniliowym, dodajemy rozpuszczona zimna żelatynę. Na blasze układamy warstwy:  herbatniki masa budyniowa herbatniki gotowa masa krówkowa z puszki krakersy dżem porzeczkowy bita śmietana z żelatyną Chłodzimy 3 godziny w lodówce. Na gotowym cieście można zrobić esy floresy z polewy czekoladowej przygotowanej z 3 kostek gorzkiej czekolady z dodatkiem

Kuchenne aromaty
Wytrawne pierogi drożdżowe ala pizza 178

zimno, pycha, pycha i jeszcze raz pycha J Teraz produkty Mlekowita dostępne jest również w wariancie bez laktozy – specjalnie dla osób, które nie mogą cieszyć się naturalnym smakiem  ze względu na nietolerancję laktozy – cukru występującego w jego składzie. Specjalny proces produkcyjny pozwala na rozłożenie laktozy na cukry proste, nie wpływając na właściwości produktu. Polecam! Ciasto drożdżowe: 300 g maki(...)drobną kostkę, mieszam z nadzieniem. Doprawiam ziołami prowansalskimi. Wyrośnięte ciasto przekładam na stolnicę, oprószoną mąką wałkuję, dużą szklanką wycinam krążki , nakładam po łyżeczce nadzienia, formuję zgrabne pierożki, widelcem dociskam końce. Układam na blasze, wierzch smaruję oliwą z bazylią. Piekę w nagrzanym do 185*c piekarniku około 20 minut. Podaję na zimno lub ciepło z ketchupem

Wanilia i Kardamon

Proponowane wyszukiwania