ciasto na zimno - 6646 przepisów (strona:200/444)

Budyniowy snickers na herbatnikach 85

Budyniu jest całkiem sporo, więc nawilża herbatniki już kilka godzin po przełożeniu. Po nocy spędzonej w lodówce moje ciasto było mięciutkie i trzęsące się jak galaretka :-) Być może dlatego, że przekładałam je lekko ciepłą masą, a podobno powinna być całkiem zimna, aby herbatniki zachowały choć trochę chrupkości. Sama nie wiem, czy tak by było lepiej, ale następnym razem na pewno

Arabeska waniliowa
MINI HOT DOGI (keto, LCHF, bez glutenu) 235

dogi stawić do piekarnika nagrzanego do 180 ° C i piec przez ok 15-20 minut obserwując by ciasto nie przypaliło się za bardzo, ale było lekko złociste. Gotowe mini hot dogi wyjąć z piekarnika. Podawać na ciepło lub na zimno w towarzystwie ulubionych sosów np. pomidorowego, czosnkowego, BBQ itd. Smacznego! — BTW całości bez dodatków: 530 g, 1253 kcal

Ola la LCHF
Sernik na serkach homogenizowanych (bez pieczenia) 193

Sernik na serkach homogenizowanych (bez pieczenia). Prosty, szybki, kremowy sernik idealny na każdą okazję. U nas takie ciasta znikają w mgnieniu oka. Ten sernik uwielbiają i

Słodkie okruszki
Sernik czekoladowy z kaszą jaglaną 141

Wilgotny, mocno czekoladowy sernik, z dodatkiem kaszy jaglanej. Niezwykle pyszny i sycący.  Przygotowanie: 30 minut Pieczenie: 60 minut Koszt: Tanie Nie wiem który raz już

Zdrowie i pysznie na talerzu
Tarta z cukinią, pomidorami i mozzarellą 149

Bardzo polubiłam tarty, szczegónie te wytrawne. Świetnie smakują na ciepło i na zimno a przede wszystkim do farszu można użyć różnych składników. W tej wersji do farszu wykorzystałam grillowaną cukinię, pomidory oraz mozzarellę.  składniki: ciasto 250 g mąki pszennej 150 g zimnego masła 1 jajko szczypta soli farsz 500 g młodej cukinii 3-4 pomidory 2 kulki mozzarelli

Monia miesza i gotuje
Ranking najlepszych przepisów w sierpniu 141

Zestawienie najpopularniejszych przepisów w sierpniu. Witajcie. Dziś mam dla Was ranking najlepszych przepisów na mojej stronie w sierpniu. Ogólnie tamten miesiąc obfitował w przeróżne desery i

Zdrowie i pysznie na talerzu
Serniczek na zimno 113

Nie wyobrażam sobie weekendu bez ciasta. Nie tak, że muszę je zjeść, ja je po prostu muszę zrobić – uzależnienie jakieś chyba;) Tym razem przygotowałam mocno

Smaki Na Talerzu
Puszyste i delikatne placki z jabłkami 129

wykładać świeżo usmażone placki na kratkę piekarnika – zostaną ciepłe kiedy skończycie smażyć ostatnią partię ciasta. Z tej proporcji składników zawsze wychodzi mi 36 placków z jabłkami. Większość zjadamy na obiad, ale zawsze kilka zostaje – jedzone na zimno są równie delikatne, mięciutkie i po prostu pyszne!   Podajcie je z odrobiną cukru pudru, sałatką owocową, albo z bitą śmietaną i sezonowymi

Karo in the Kitchen
Sernik w cieście murzynkowym-dwa ciasta w jednym! 120

Witajcie. Dziś przychodzę do Was z przepisem na PRZEPYSZNE ciasto! Połączenie dwóch rodzajów, murzynka i sernika z kaszą jaglaną jest naprawdę pyszne! Mokry środek w miękkim

Zdrowie i pysznie na talerzu
Sernik z czekolada, na zimno, na kukurydzianym spodzie czyli Słodki Czwartek odc.149 185

znalazłam w formie filmiku a  tutaj  wersja pisana. Oczywiście poniżej moja improwizacja bez orzechów laskowych. Ciasto robi się mega szybko i jest bardzo pyszne! było w sam raz dla gości, na moje urodziny :) Sernik z czekolada, na zimno, na kukurydzianym spodzie spód: 5 szkl. płatków kukurydzianych 4 łyżki kakao 6 łyżek roztopionego masła Do blendera wsypujemy płatki

Dzieje kuchennej Wiewióry
Muffiny z gotowanym jajkiem i mini kabanoskami 116

wysokości papilotek).  W środku każdej babeczki umieścić po jednym mini kabanosku. (Powinien odrobinę wystawać ponad surowe ciasto.) Całość piec w rozgrzanym piekarniku przez około 20 minut (do tzw. "suchego patyczka") w temperaturze 190 stopni. Podawać na ciepło lub zimno. (*) Polecam mini kabanoski Henryk Kania. Pamiętajcie, aby nie używać takich cienkich, które będą zbyt twarde. Już lepiej wykorzystać pieczone

Di gotuje
cukinia w cieście naleśnikowym 170

jaja przygotowujemy ciasto - doprawiamy odrobiną soli i pieprzem plastry cukinii maczamy w cieście (wkładałam po kilka do ciasta i wyławiałam :)  ) i smażymy na mocno rozgrzanej patelni na złoty kolor z obu stron jemy na ciepło (uwaga wciąga) lub na zimno jako przekąska podobno z keczupem smakuje jeszcze lepiej ;) Smacznego

Gotowanie z pasją
Bananowy sernik na zimno z nutką cytrynową - zdrowiej być nie może 190

Sernik to bez wątpienia jedno z ciast, które najczęściej gości na naszych stołach. Dzisiaj przedstawiam  niecodzienną odsłonę tego deseru. Jest on bardzo prosty w wykonaniu, a w dodatku nie wymaga użycia piekarnika. Tak, tak to znany wszystkim sernik na zimno. Jednak nie na tym polega jego niezwykłość. Jest on w 100% wykonany ze zdrowych produktów, bez użycia cukru. Więc(...)niezdrowe kalorie. Nic dziwnego, przepis opiera się głównie na twarogu i bananach, które są stosunkowo niskokaloryczne. Kremowa konsystencja oraz intensywny bananowy smak wzbogacony nutką cytrynową to kwintesencja całego ciasta. Idealny na upalne letnie dni! Ale dosyć już tego gadania, sami się przekonajcie! Składniki (na tortownicę, o średnicy 25cm): 1kg twarogu (nie ma znaczenia o jakiej zawartości tłuszczu, ja użyłam

Smiling Shrimp
Sernik na zimno z truskawkami 108

galaretką i owocami. Ciasto bez pieczenia, przekładane herbatnikami więc szybkie w wykonaniu. Do ciasta możemy wykorzystać inne owoce, na przykład brzoskwinie lub porzeczki. Przepis ze strony Moje Kuchenne Rewelacje z moimi zmianami. Polecam!          Sernik na zimno z truskawkami   Składniki na formę 24x24cm:   Na masę serową: 120 g miękkiego masła 3/4 szklanki cukru

Smak mojej kuchni
Sernik jogurtowy z morelami na zimno 87

serowej możemy zamienić na ziarenka wanilii, cukier z prawdziwą wanilią lub ekstrakt z wanilii. Całe ciasto jest nieskomplikowane i szybkie do przygotowania. Przepis jak zwykle z mojej ulubionej strony Moje Wypieki . Polecam!     Sernik jogurtowy z morelami na zimno     Składniki na tortownicę 25cm:    Na spód: 140g herbatników maślanych 40 g stopionego masła

Smak mojej kuchni
Ziemniaczana rolada z pietruszkowym farszem 186

zajęliśmy się ziemniakami w formie dodatku, a zarazem głównego składnika dania. Wszystko zależy od kreatywności, można podać na zimno z sosem, na ciepło z surówką, albo jako dodatek do lekkiej potrawki czy gulaszu. Zapraszamy do wypróbowania pomysłu na roladę ziemniaczaną. CIASTO: 8 średniej wielkości ziemniaków 2 jaja 1,5 szklanki mąki 2 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej 1 szklanka gęstej śmietany

Kuchnia od dwojga
Szarlotka tatrzańska 256

ciastem. Ciasto gęsto nakłuć widelcem, posypać bułką tartą, wyłożyć jabłka i na górę zetrzeć na dużych oczkach resztę ciasta (z zamrażarki). Piec w 180 stopniach około 1 godziny.  Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem. Szarlotka jest pyszna na ciepło i na zimno

Ala piecze i gotuje
Racuchy twarogowe 346

pokruszonym twarogiem, cukrem i cukrem waniliowym. Dodaj mąkę i wymieszaj. Ubij pianę ze szczyptą soli. Delikatnie wymieszaj z ciastem. Porcje racuchów kładziemy łyżką na rozgrzany olej. Smażymy z każdej strony na rumiano. Odsączamy na ręczniku papierowym.  Podajemy na ciepło lub zimno z owocami.  Smacznego

Tagebuch po polsku
Quiche z grzybami. Placek z ciasta francuskiego z grzybami leśnymi. 141

fasoli. Piec ok. 12 minut w temp. 180 stopni. Następnie zdjąć papier z obciążeniem, lekko przestudzić. Na podpieczone ciasto wyłożyć farsz.  Quiche zapiekać w 180 stopniach przez ok 25 minut, do całkowitego ścięcia jajek. Upieczony quiche podawać na ciepło lub zimno. Smacznego

Codziennik Kuchenny
Tarta ze szparagami, suszonymi pomidorami i szczypiorkiem 132

dominowała smakiem). Taką tartę polecam na bezmięsny obiad lub kolację, a nawet sycące drugie śniadanie. Smakuje także na zimno, więc może być zabrana, np. do pracy. Zdecydowanie muszę jeszcze spróbować białych szparagów (nie wiem czy jeszcze gdzieś dostanę...). www.alma24.pl Składniki: Ciasto: 2 szkl. mąki chlebowej 1/2 kostki masła 82% 1 jajko 5 łyżek przegotowanej wody 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki

Kolorowy Przepisownik
Kwiat w galaretce na serniku 372

Cała kopułka na serniku obłożonym kiwi wykonana jest z galaretki - również kwiat, który jest w środku. Do zrobienia bardziej wymyślnych kwiatów trzeba użyć specjalnych narzędzi, ale

Przepisy Kulinarne
Serowe Cappuccino 171

dzwonek na tworzenie świątecznego menu.  Jeżeli tak jak ja zawsze na Waszym stole pojawia się jedno niestandardowe ciasto (w moim przypadku jest to przeważnie eksperyment), to być może spodoba się Wam serowe cappuccino, które smakiem nieco przypomina sernik na zimno z nutą kawową, a jednocześnie kusi mlecznym smakiem.  Ciacho sprawdzi się świetnie nie tylko na świątecznym stole

Fabryka pomysłów
Kabanosy z serem w cieście francuskim 183

Prosty pomysł na ciepłą kolację lub imprezową przekąskę. Smakują dobrze na ciepło i na zimno. Nie są trudne w wykonaniu ani pracoch łonne. Czego chcieć więcej od przekąski? :-) Polecam, polecam i jeszcze raz polecam! 1 opakowanie ciasta francuskiego 5 długich, grubych kabanosów 10 plasterków sera jajko 5 łyżek sezamu 1. Kabanosy kroimy na pół, ciasto francuskie na średniej grubości plastry

Szefowa kuchni
Kakaowa tarta z creme patissiere 114

wykładamy do blaszki, której niczym nie smarujemy. Pieczemy w piekarniku z funkcją termoobiegu w temp. 180 stopni wkładając ciasto do zimnego pieca około 40 min. Po tym czasie wyłączcie piekarnik i uchylcie drzwiczki. Tarta przed nałożeniem creme patissiere musi być zimna. Creme Patissiere czyli krem cukierniczy. To nic strasznego ma tylko fajną nazwę, mleko trzeba zagotować z przeciętą wzdłuż laską

Kuba Gotuje
Winogrona w sałatce z kurczakiem 185

zjedzony na gorąco lub na zimno różnie się przyswaja w naszym żołądku.Węglowodany tak własnie mają.Makaron na zimno jest dużo bardziej lekko strawny niż na gorąco.Dlatego też mówi się zawsze,że nie powinno się jeść gorącego pieczywa lub ciasta prosto z piekarnika.To węglowodany. Taka sałatka makaronowa z kurczakiem jest świetną lekką alternatywą dla obiadu na gorąco. Do włoskich

Sztuka gotowania w/g Samiry
Kwiecista tarta z cukinią 149

oberwać kwiatów. Do każdego kwiatu wkładamy łyżkę fety i zawijamy płatki. Tak przygotowane cukinie układamy na podpieczonym cieście i zalewamy sosem. Wkładamy do piekarnika na kilkanaście minut, aż sos się zetnie i ładnie zrumieni. Jemy na ciepło. Albo na zimno. Wieczorem na kolację. Przecież się nie może zmarnować. A jak nikt nie widzi, że podżeramy, to nie tuczy przecież;-) Spodobało

les mirabelles
Sernik na zimno czekoladowo-kajmakowy 198

babeczki kajmakowe na spotkanie skautowskie dla chłopców. Po upieczeniu zostało mi trochę masy krówkowej i surowego kruchego ciasta. Zawsze staram się jednak wszystko wykorzystać i niczego nie wyrzucać, a że nie miałam za dużo czasu zrobiłam szybki sernik na zimno na kruchym spodzie. Masy nie było zbyt wiele ale starczyło na jedną warstwę. Dwie pozostałe są z dodatkiem białej czekolady

Wiem co jem
Filety rybne w piwnej panierce 99

miejsce. Piwo wymieszać z żółtkami, mielonym kminkiem, ubitą pianą z białek i lekko wymieszać. Porcje ryby moczyć w cieście i smażyć wolna na tłuszczu. Po usmażeniu wstawić rybę na kilka minut do piekarnika aby wewnątrz nie była surowa. Podawać na zimno i na gorąco

Tradycyjna Kuchnia
Chrupiąca tarta Jabłkowo- marcepanowa 130

jajkiem, cukrem muscovado, a następnie z jabłkami formę żaroodporną smarujemy masłem, wsypujemy jabłka i przykrywamy trójkącikami z ciasta filo, gdzieniegdzie łyżeczką nakładamy kawałeczki masła Wstawiamy do piekarnika, pieczemy około 25 minut na złoty kolor Serwujemy na gorąco lub na zimno z lodami lub bitą śmietaną:) SMACZNEGO

Luźna Kuchnia
tartaletki ze szparagami, kozim serem i pieczoną cebulą - Majowe Wyzwanie Blogerek i Blogerów 140

pieczoną cebulą. Zrobiłam 4 małe, ale można zrobić z tych proporcji jedną większą tartę. Są przepyszne na zimno, a więc idealne do piknikowego koszyka. Z kieliszkiem białego, wytrawnego wina - super! Inspiracją był przepis na  Bon Appetit składniki ( 4 sztuki) ciasto kruche 200 g mąki 50 g masła 50 g smalcu 2 - 3 łyżki zimnej wody szczypta soli nadzienie

Stare Gary
CYNAMONOWE PĄCZUSIE SEROWE NA MĄCE ORKISZOWEJ, BEZ CUKRU 188

kilka minut z każdej strony do lekkiego zrumienienia. Sprawdzamy patyczkiem czy nie wypływa z nich surowe ciasto.  Odsączamy na ręczniku papierowym.  Lekko przestudzone posypujemy mielonym ksylitolem .   Mój Mały pomocnik w akcji:-) Pyszne zarówno na ciepło jak i na zimno. :-) Smacznego

Smaczne Zdrowe
Ślimaczki naleśnikowe zapiekane pod beszamelem 143

jedną z moich kulinarnych miłości. Uwielbiam je na słodko, na słono, na pikantnie. Na gorąco i na zimno. W postaci krokietów i suchych podjadanych ze sterty świeżo usmażonych.  Dzisiaj postanowiłam zrobić ślimaczki z serem i zapiec je pod beszamelem. Ciasto naleśnikowe robię "na oko": 2 szklanki mleka 1 szklanka wody 2-3 jajka mąka sól, duża szczypta cukru Wszystko

Codzienna kuchnia niecodzienna
Wyjątkowe i najlepsze: brownie bazyliowo-cytrynowe 163

zauważyłam ten wydłużający się dzień. Nareszcie! Teraz już nie ma wymówek, że się nie chce, bo ciemno i zimno. Coraz cieplej, coraz jaśniej... Wiosna...? I właśnie na takie wiosenne brownie chciałabym Was dzisiaj zaprosić. Połączenie cytryny i bazylii w czekoladowym cieście zaciekawiło mnie od chwili, gdy zobaczyłam je u  Pomidorowej Ani . Już sama cytryna z czekoladą jest na tyle

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Clafoutis - ciasto z wiśniami 154

mleka, śmietany i mąki oraz ekstrakt migdałowy. Wymieszaj do powstania gładkiego rzadkiego ciasta. Zalej nim wiśnie i wstaw ciasto do piekarnika. Piecz przez 45-55 min (ja piekłam 55 min.), aż lekko zbrązowieje na wierzchu. Podawaj na ciepło lub na zimno posypane cukrem pudrem.  Życzę Wam smacznego! Zuzia z Chilli, Czosnek i Oliwa

Chilli Czosnek i Oliwa
Pierogi ruskie. Na orkiszowym cieście. Najlepsze, najdelikatniejsze, najsmaczniejsze. Niezawodne. 188

zagnieść (ja zagniatałam mikserem z hakiem do ciasta drożdżowego) na gładkie i elastyczne ciasto. W razie potrzeby podsypać trochę mąki. Odstawić do odpoczęcia przykryte folią spożywczą. Składniki na farsz: 500 g białego sera półtłustego 600 g ugotowanych ziemniaków 2 cebule łyżka oleju rzepakowego tłoczonego na zimno sól morska świeżo mielony czarny pieprz Przygotowanie farszu: Ziemniaki dokładnie umyć, obrać i ugotować(...)dużej miski ze zmielonymi ziemniakami i serem dodać wystudzoną usmażoną cebulkę. Wszystkie składniki dokładnie zmieszać. Doprawić starannie solą morską oraz świeżo zmielonym czarnym pieprzem, którego nie żałować. Przygotowanie pierogów: Ciasto podzielić na kilka części i kolejno rozwałkowywać na cienki placek, w razie konieczności można podsypać mąką. Szklanką wycinać kółka. Na każde kółko nałożyć po łyżeczce farszu i dokładnie sklejać, uważając

Naturalna Kuchnia
TU I TAM nr 7. Ser + gruszka + pralina = Terrina 146

kształtów. Na żadnym bankiecie czy przyjęciu nie mogło ich zabraknąć. * Obecnie określenie pate i terrina , czyli pasztet bez ciasta, stosuje się w znacznym stopniu wymiennie. Popularne stały się także terriny przygotowywane z warzyw, serów i owoców, pieczone, jak i przygotowywane na zimno. W przeciwieństwie do pasztetu, terrina najczęściej komponowana jest z kilku warstw składników, choć nie jest to obowiązującą regułą(...)odstawić do zastygnięcia. Następnie przełożyć do grubego foliowego worka i przy pomocy tłuczka do mięsa:) rozbić na możliwie najdrobniejsze kawałeczki. Tak uzyskana pralina nadaje się także idealnie jako ozdoba ciast czy deserów, a nawet solo smakuje wybornie! Teraz pora na karmelizowane owoce. Jabłka i gruszki obrać ze skórki (wybierzcie raczej gatunki, które są twarde, aby podczas karmelizowania nie rozpadły się

KUCHARNIA
Dyniowa fantazja 136

ciasto wymyśliłam sama od podstaw i jestem bardzo zadowolona z efektu końcowego. Wspaniałe w smaku, piękny wygląd i robi się trochę jak jabłecznik, do tego na zimno. Extra! Składniki na kruchy spód: 10 dag cukru pudru 25 dag zmielonych wafli 1/2 kostki margaryny 1 łyżeczka kurkumy Masa: 1 kg dyni pokrojonej w kostkę 1/4-1/2 szklanki cukru 2 opakowania galaretki brzoskwiniowej(...)zimny mus. Masę wykładam na kruchym spodzie i całość wstawiam do lodówki.  Z drugiej kremówki ubijam pianę i dodaję rozpuszczoną i lekko tężejącą galaretkę. Pianę wykładam na wierzch ciasta i ponownie schładzam przez ok 2-3 godziny. Moja rada: By mus był bardziej delikatny proponuję dodać dwie ubite kremówki

Ciasteczkowy Potwór
Placuszki z serka wiejskiego na słono (z cebulą i szynką) 129

Przepis autorski (mój). Placuszki są pyszne i bardzo szybkie w przygotowaniu. Kuszą swoją delikatnością i śmietankowym smakiem.  Przeważnie znikają bezpośrednio po usmażeniu, ale na zimno także się sprawdzą - nawet jaką przekąska do szkoły, czy pracy. Przeważnie robiłam je w wersji na słodko (np. takie - klik ), ale takie wytrawne to również wielka pyszność. W zasadzie możecie mieszać swoje ulubione dodatki(...)doprawić o smaku. Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju i za pomocą łyżki - wykładać porcje ciasta. (1 solidna łyżka stołowa na 1 placuszek.) Placuszki smażyć z obu stron na złoty kolor. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu i podawać bezpośrednio po przygotowaniu. (Na zimno również świetnie smakują

Di gotuje
Zielone ciasto z jagodami 133

ciasto: 120 g pulpy ze szpinaku (zmiksowany szpinak świeży lub mrożony), 50 ml soku z cytryny, 100 g cukru, 2 jajka, 60 ml oleju rzepakowego tłoczonego na zimno, 50 g masła, 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia, 200 g mąki pszennej typu 450, ekstraktu z wanilii lub cukier waniliowy do nasączenia: 30 ml mocnej herbaty, 10 ml rumu(...)pieczenia. Kolejność dodawania produktów jest bardzo ważna!!! Foremkę posmarować masłem i oprószyć mąką, wstawić do piekarnika rozgrzanego do temperatury 170 stopni z termo obiegiem na 15-18 minut. Upieczone ciasto wyjąć z foremki i od razu położyć na papierze do pieczenia do góry spodem, pozostawić do wystygnięcia. Śmietanę ubić z cukrem. Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie. Do śmietany dodać żelatynę

królestwo garów
Środa: Błyskawiczna pizza z figami i trzema serami 91

procesie podgrzewania. Nie wchodząc z naukowe dywagacje, rzecz polega na tym, że gdy temperatura w mikrofali jest zbyt wysoka, cukry zawarte w cieście roztapiaj się, a kiedy przestygną zmieniają ciasto w podeszwę. Można tego uniknąć. Proces roztapiania cukrów rozpoczyna się powyżej 100 st. C. Nie podgrzewaj więc pizzy najwyższej temperaturze, ale niskiej. Trzymaj pizzę w mikrofali 45 sekund, wyjmij, sprawdź(...)chodzi o proste patenty. Na szczęście pizza ma to do siebie, że dobrze smakuje również na zimno:) Polecamy Wam patenty na podgrzewanie pizzy oraz przepis na pizzę z figami – prosty, a bardzo satysfakcjonujący. Nie zapomnijcie o solidnej dawce sałaty do pizzy! Składniki: Ciasto 2 szklanki mąki 1 szklanka jogurtu 1 łyżka proszku do pieczenia 1 łyżeczka soli „Nadzienie

Niedzielny kucharz
Drożdżowe paluchy wieloziarniste 109

wody 60 g mąki pszennej   Ciasto: cały powyższy zaczyn 2 łyżeczki soli 1 łyżeczka cukru 320 g mąki pszennej typ 650 180 g mąki żytniej razowej typ 2000 2 łyżki oleju 220 g letniej wody 1 łyżeczka przyprawy do chleba staropolskiego (jest to mieszanka czarnuszki, oregano, tymianku, majeranku i rozmarynu)   Dodatkowo: zimna woda do zanurzenia paluchów mieszanka ziaren

Nastoletnie Wypiekanie
Tort Szwarcwaldzki, czyli wiśniowy tort z Czarnego Lasu- Black Forest Cake :) 227

tortownicy i pieczemy w temperaturze 180°C, około 40 minut. Upieczone ciasto zostawiamy na około 20 minut w wyłączonym piekarniku, a następnie wyjmujemy i zostawiamy do całkowitego ostygnięcia. Zimne ciasto kroimy na 3 warstwy. Kompot wiśniowy przecedzamy przez sito i odkładamy na bok tyle sztuk wiśni, ile chcemy mieć kawałków tortu. Z tej porcji śmiało wyjdzie 15 sporych kawałków. * Śmietan(...)śmietany, mieszamy ją z zimnym mlekiem, chodzi o to żeby żelatyna nie była ani zbyt zimna, (bo wtedy zrobią nam się grudki) ani zbyt ciepła (bo zabije naszą śmietankę). Gotowy roztwór żelatyny wlewamy cienkim strumieniem do śmietanki, miksując na wolnych obrotach. Wracamy do ciasta… Dolną warstwę ciasta nasączamy: kompotem, kompotem zmieszanym z wódką lub wiśniówką (w zależności od tego jakie

Smakowy Raj

Proponowane wyszukiwania