ciasto na zimno - 6646 przepisów (strona:195/444)

Sernik jagodowy na zimno 146

Mamy sezon na jagódki więc nie może zabraknąć jagodowego sernika na zimno. Sernik bardzo ciekawie się prezentuje bo jagody są doskonałym barwnikiem. składniki: 1 kg zmielonego

Monia miesza i gotuje
Cukinia w puchatym cieście z prażoną cebulką 124

mocno się pienić) natychmiast dodać do ciasta i wymieszać. Plasterki cukinii dokładnie obtoczyć w mące i kolejno zanurzyć w cieście. Smażyć z obu stron na złoty kolor. Odsączyć na ręczniku papierowym i natychmiast podawać. (Ja taką cukinię uwielbiam też na zimno

Di gotuje
Fasolka szparagowa w puchatym cieście serowym 138

mocno się pienić) natychmiast dodać do ciasta i wymieszać. Każdą fasolkę dokładnie obtoczyć w mące i kolejno zanurzyć w cieście. Smażyć z wszystkich stron na złoty kolor. Odsączyć na ręczniku papierowym i natychmiast podawać. (Ja taką fasolkę uwielbiam też na zimno

Di gotuje
Cukinia w puchatym cieście z prażoną cebulką 5456

mocno się pienić) natychmiast dodać do ciasta i wymieszać. Plasterki cukinii dokładnie obtoczyć w mące i kolejno zanurzyć w cieście. Smażyć z obu stron na złoty kolor. Odsączyć na ręczniku papierowym i natychmiast podawać. (Ja taką cukinię uwielbiam też na zimno

Di gotuje
dyniowo-owsiane knedle z jabłkiem (pieczone) 149

Obudziłam się ze świadomością, że w piekarniku czekają na mnie upieczone wczoraj wieczorem knedle. Mimo że, jadłam je na zimno i tak były pyszne i zdecydowanie muszę je powtórzyć (może tym razem na ciepło?) Duża ilość cynamonu znajdującego się w cieście, świetnie współgrała z jabłkiem, które stanowiło nadzienie. Prosta i standardowa mieszanka smaków, w trochę innej wersji. Jako, że dzień

healthy dreams
Jogurtowy sernik na zimno z borówką amerykańską 184

W trakcie trwania lata bardzo często na moim stole pojawiają się serniki na zimno. Lubię je przygotowywać, bo nie trzeba uruchamiać piekarnika, robi się je bardzo

Kulinarne przygody Gatity
Sernik na zimno! 168

Deser! Mniammmm! Zimny i mocno truskawkowy sernik. Idealny na upalne dni. Serniki na zimno dość często robię w domu, z kilku powodów, po pierwsze są dużo

SMYKWKUCHNI
Szarlotka z białym winem. 111

spód ułożyć starte jabłka i wylać gorący budyń. Na budyń zetrzeć na tarce o dużych oczkach mniejszą część ciasta. Piec 50 minut w temperaturze 190ºC. Można podawać zarówno na ciepło z lodami i bitą śmietaną jak i na zimno. Smacznego

Zakątek rozkoszy kulinarnych
Ciasteczkowy sernik na zimno 166

Miał być sernik pieczony ale zabrakło mi jajek. Wymyśliłam więc sobie sernik na zimno, z tego co akurat miałam pod ręką. Ciekawa byłam, co z tego

Kto ugości moich gości?
Sernik chałwowy 316

> Sernik chałwowy Miało być lekko i wiosennie. Miał być lekki sernik na zimno... Ale miała też być wiosna. A nie ma. Za to śnieg pada

Pełny talerz
Kosiarz 215

gęste, więc mocno oblepiło kwiatki, następnym razem zrobimy chyba trochę rzadsze, żeby placki były bardziej chrupiące. Kwiaty maczamy w cieście uważając, żeby nie urwały się z gałązek i smażymy z dwóch stron na złoto. Podajemy ciepłe, posypane cukrem pudrem. Na zimno są również smaczne- ja wzięłam kilka na drugie śniadanie na sobotnie zajęcia i też działały:) Teraz akacje już

les mirabelles
Pierogi z kapustą i grzybami okraszone szynką schwarzwaldzką 185

grzyby. Jest to kapusta firmy Krokus w zgodzie z naturą. Kapusta jest idealnie doprawiona i można ją jeść na zimno, ciepło lub tak jak ja wykorzystać jako farsz. Ja pierogi okrasiłam cebulką i szynką schwarzwaldzką. Jakie to było pyszne. Składniki: Ciasto: 0,5 kg mąki pszennej typ 500 Młyn Kopytowa płaska łyżka masła 250 ml ciepłej wody sól szczypta kapusta

Ala piecze i gotuje
Wytrawne ślimaczki z szynką szwarcwaldzką 165

plastry (wychodzi 12-13 sztuk) Nagrzać piecyk do 200 stopni C Jajko roztrzepać i posmarować nim ślimaczki Papier po cieście wraz ze ślimaczkami ułożyć na blasze i piec 20 minut Można podać posypane szczypiorkiem lub polane ketchupem. Smakują zarówno na zimno jak i na gorąco. Smacznego

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Pyszny sernik z rodzynkami na kruchym spodzie 165

kocham serniki. Wy również? Ta kremowa serowa masa, ta puszysta miękkość. Można je robić na wiele sposobów: pieczone, na zimno, z owocami lub bez etc. Sekretem są dobrej jakości twaróg i sprawdzony przepis, który prezentuję poniżej. SKŁADNIKI (na formę 28cm) Ciasto: 1/2 kostki margaryny ok. 200 g mąki 1 jajko 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 1 łyżka śmietany

Zofiana
Sztuka kuchenna: makaroniki 163

Mamy jesień. Od paru tygodni jest ciemno i zimno, lodowaty wiatr sprawia, że mrużę oczy i i chowam głowę w ramiona. Ptysia, choć skacze z radości

Pożeraczka, czyli raz adobrze

Proponowane wyszukiwania