180ºC z termoobiegiem Czas - ok. 35 minut (w przypadku keksówki piecz do suchego patyczka) Ja zajadam to ciasto jeszcze na ciepło... z dodatkowym kleksem sosu mascarpone na górze. Można podgrzać je w piekarniku lub mikrofali przed podaniem, smakuje jednak pysznie także na zimno. Smacznego
Cooking Monstermlekiem, wodą i mąką. Całość doprawić do smaku. Krążki cukinii obtoczyć w mące, a następnie dokładnie w cieście. Smażyć na niewielkiej ilości tłuszczu - z obu stron na złoty kolor. Odsączyć na ręczniku papierowym i natychmiast podawać. (Ja taką cukinię uwielbiam też na zimno.) Suszona natka pietruszki oraz wiele innych przypraw, które używam pochodzi ze sklepu Swojski Wyrób
Di gotujeMałe, niezobowiązujące tartaletki to świetna propozycja na imprezowa przekąską. Smakują świetnie zarówno na ciepło jak i na zimno. Sprawdza się także jako danie piknikowe lub dodatek do grilla. Słodkawy groszek świetnie komponuje się z wyrazistym czosnkiem i kruchą babeczką. Składniki: (na 12sztuk) ciasto: 100g masła 100g mąki pszennej 100g mąki pełnoziarnistej 2 łyżki zimnej wody sól nadzienie: 250g zielonego groszku
Pyry na GazZapraszam do wypróbowania. Idealny na obiad lub imprezowy wieczór. Smakują zarówno na ciepło jak i na zimno :). Podajemy z ulubionymi dodatkami lub sosami :) Składniki: * filet z kurczaka 500 g * chili pieprz cayenne 1/2 łyżeczki * papryka słodka 1/2 łyżeczki * sól 1/2 łyżeczki Ciasto naleśnikowe: * jajko * mleko 1/4 szklanki * mąka 1/2 szklanki * chili pieprz cayenne 1/3 łyżeczki * papryka słodka 1/3 łyżeczki
Kulinarne przygodywzór znanych i lubianych przekąsek z KFC. Wspaniale smakują zarówno na ciepło jak i na zimno. Polecam! Składniki: 1 kg skrzydełek z kurczaka 4 łyżeczki soli 1 łyżeczka słodkiej papryki 1/2 łyżeczki ostrej papryki 1/2 łyżeczki mielonego pieprzu Składniki na ciasto: 2 jajka 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki ostrej papryki 1 łyżeczka słodkiej papryki 3/4 szklanki mąki pszennej
Blog z ApetytemKolorowy tort naleśnikowy Kochani, pewnie jesteście zalatani przed Świętami, trwają ostatnie porządki, jeszcze trzeba upiec babkę: np. na oleju i przyozdobić mazurki. U mnie wygląda podobnie
dolcevitainmykitchenwszystko – warzywa, ser, wędliny – w każdej wersji będą smakowały doskonale. Przede wszystkim dzięki pysznemu chrupiącemu ciastu! Nasze nadzienie do calzone zrobiliśmy z resztek papryki, chorizo i cukinii. Calzone najlepiej smakują prosto z pieca, na gorąco, ale pyszne są także na zimno i odgrzane. Stanowią świetną, wygodną do jedzenia przekąskę do pracy. Są też doskonałą zagryzką do dowolnej sałaty
Niedzielny kucharzOddzielnie połączyć ze sobą jajko, mleko oraz oliwę. Wlać do suchych składników i wszystko niedbale wymieszać widelcem. Ciasto wyłożyć do wysmarowanych olejem lub wyścielonej papilotkami formy do muffinek. Piec 25-30 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 stopni. Doskonale smakują na zimno, na ciepło nie próbowałam:) Artykuł Muffinki z salami i serem pochodzi z serwisu Każdy ma jakiegoś bzika
Pieguskowa KuchniaLawendowy aromat tego lata króluje w mojej kuchni. Stanowił wyśmienity dodatek do sernika jagodowego na zimno , a także wykorzystałam go w zwykłych, kruchych ciasteczkach, które czasem robię, gdy akurat kończy się nam w szufladzie zapas zwykłych herbatników. Tym razem do ciasta dodałam aromatyczne kwiaty lawendowe. Balkonowe doniczki bujnie obrodziły, więc pomogły mi w tym wypieku. Maleńkie ciasteczka pachną latem
Raj dla Podniebieniaformie lekkiej tarty z serem feta i suszonymi pomidorami. Smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno. Idealnie nadaje się na drugie śniadanie do pracy czy szkoły. http://ekaloria.pl/szpinak-trudna-historia/ Tarta ze szpinakiem, serem feta i suszonymi pomidorami Składniki: 350 g ciasta francuskiego (1 płat) 250 g szpinaku 8 suszonych pomidorów w oleju + 2 łyżki oleju 150 g sera
Moja Mama Gotujeminuty. (Mąka napęcznieje.) Na patelni rozgrzać niewielką ilość masła/oleju i za pomocą łyżki - wykładać niewielkie porcje ciasta. (1 łyżka stołowa na 1 placuszek.) Placuszki smażyć z obu stron na złoty kolor. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu i podawać bezpośrednio po przygotowaniu. (Na zimno również świetnie smakują, ale w wersji ciepłej - ciągnący się ser jest rewelacyjny
Di gotujepowinna być zwarta.) Na patelni rozgrzać niewielką ilość masła/oleju i za pomocą łyżki - wykładać niewielkie porcje ciasta. (1 łyżka stołowa na 1 placuszek.) Placuszki smażyć z obu stron na złoty kolor. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu i podawać bezpośrednio po przygotowaniu. (Na zimno również świetnie smakują.) Woda kokosowa - wodzie kokosowej jest nierówna i różni się smakiem w zależności od producenta
Di gotujePolędwiczka w takiej formie jest doskonała na obiad na ciepło, jak również na zimno na kanapki. SKŁADNIKI 1 polędwiczka wieprzowa, 2 łyżki musztardy, 1łyżeczka majeranku, ½ łyżeczki soli, ½ łyżeczki słodkiej papryki, ¼ łyżeczki pieprzu, 2 ząbki czosnku Dodatkowo: 1 opakowanie ciasta francuskiego, 1 jajko WYKONANIE Musztardę mieszamy z przyprawami oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Marynatą nacieramy mięso. Odstawiamy do lodówki najlepiej
słodki bratekwiem czy starczy mi sezonu żeby wszystkie zrealizować. Lato nie może się obyć bez sernika na zimno. Tym razem przygotowałam go na biszkopcie, z dodatkiem korzennych ciasteczek nadziewanych i obowiązkową galaretką. Gratka zwłaszcza dla małych łasuchów, które jak wiadomo uwielbiają kolorowe ciasta i galaretki. *foremka 24*24 cm Składniki: biszkopt: 4 jajka 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia