ciasto na zimno - 6646 przepisów (strona:214/444)

Corn Dog Muffins (kukurydziane muffinki z parówką) 127

muffinki z parówką, które nie wymagają wielkich umiejętności, ani zbyt wiele czasu do ich przygotowania.  Doskonałe sprawdzą się na śniadanie, kolację - czy też jako zwykła przekąska, na ciepło, zimno i po odgrzaniu w kuchence mikrofalowej! Wystarczy odrobina ulubionego sosu (mi wystarczy ketchup - polecam Ketchupik Kielecki ) i każdy głód zaspokojony, ponieważ muffinki są bardzo syte. Polecam! (około 18 mini muffinek(...)wysokości wgłębień.   Parówki pociąć na taką wielkość, aby wystawały ponad surowe ciasto, mniej więcej na wysokość formy i umieścić na środku każdej babeczki. Piec (w rozgrzanym piekarniku) około 10-15 minut (do tzw. "suchego patyczka") w temperaturze 170 stopni. Podawać na ciepło lub zimno z ulubionym sosem

Di gotuje
WSPÓŁPRACA ORZECH 208

www.orzech.com.pl/pl/produkt/marmolada-rozana Idealnie nadaje się jako nadzienie do pączków,  ciast i deserów. SKŁADNIKI: jabłka, cukier, śliwki, aronia, wiśnie, substancja żelująca (pektyny), regulator kwasowości (kwas cytrynowy), substancja konserwująca (sorbinian potasu), aromat. SAŁATKA RUBINOWA http://www.orzech.com.pl/pl/produkt/salatka-rubinowa Idealnie nadaje się na ciepło i na zimno. Jako dodatek do mięs, ryb czy dań obiadowych.  SKŁADNIKI: buraki ćwikłowe(...)cukier, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, przeciwutleniacz: pirosiarczyn sodu, przyprawy w tym gorczyca, substancje słodzące (sacharyny, acesulfam K ).  POWIDŁA Z RUMEM  http://www.orzech.com.pl/pl/produkt/powidla-sliwkowe-z-rumem Idealny dodatek do ciast, naleśników,placuszków czy do pieczywa.  SKŁADNIKI: śliwki,cukier,rum (0,5),aromat. DŻEM Z CZARNEJ PORZECZKI http://www.orzech.com.pl/pl/produkt/dzem-czarna-porzeczka Idealny dodatek do pieczywa,naleśników, ciast, placków.  SKŁADNIKI

Gotowanie Patki
wyjątkowa "tarta od serca" z jabłkami z budyniem czekoladowym... 148

Składniki: TARTA: zimne masło lub palma 20 dag, mąka tortowa 30 dag, żółtka 2 sztuki, cukier 10 dag, zimna woda 4 łyżki, proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki MASA JABŁKOWA: jabłka 8 sztuk średnie, cukier 2 łyżki, woda 3/4 szklanki, przyprawa do szarlotki Delecta 1/2 opakowania, duży budyń czekoladowy Delecta 1 opakowanie DODATKI: lukier: cukier puder 3 łyżki + 1 łyżeczka(...)średnim ogniu dusić z 10-15 minut, po tym czasie wsypać duży budyń czekoladowy Delecta i szybko wymieszać do zagęszczenia jabłek, wystudzić z podanych składników mikserem zrobić szybko ciasto na tartę, schować do lodówki na 30 minut forma do tarty z wysuwanym dnem 24 cm - dno wyłożyć papierem do pieczenia, z 3/4 ciasta wyłożyć w formie i na brzegach formując

W Mojej Kuchni Lubię
Jagodowy sernik na zimno z tymiankiem 156

T en jagodowy sernik na zimno bez pieczenia to powiem Wam, że jest to sztos sztosów. Kiedyś przeglądając Instagrama, mignęło mi zdjęcie pokazujące podobne połączenie jagód

Food Square
Sernik na zimno z brzoskwiniami 166

Jestem wielką fanką wszelkiego rodzaju serników. Tym razem polecam przepis na pyszny sernik na zimno z brzoskwiniami i galaretką na spodzie z herbatników. Jest prosty do

e-PrzepisyKulinarne
Tarta jaglana z budyniem 156

Kto by pomyślał, że z kaszy jaglanej można zrobić ciasto, a mianowicie tartę? Otóż można! Z dodatkiem budyniu smakuje wyśmienicie! Składniki: Spód: 1 torebka (100g) kaszy

Truskawkowa Fiesta
Sernik pieczony z owocami i galaretką 263

Sernik pieczony z owocami i galaretką na pierwszy rzut oka wygląda jak sernik na zimno z owocami. Nic bardziej mylnego! To sernik upieczony w piekarniku. Sernik

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Klops z indyka, serem feta i warzywami 114

Doskonała propozycja obiadowa, szczególnie na duży obiad rodzinny. Takiego klopsa śmiało możecie zjeść z warzywami na parze czy ziemniakami. Następnego dnia, klopsa możecie zjeść na zimno

Niezły Młynek
Drożdżowe rogaliki z budyniem 126

Przepis na drożdżowe rogaliki z budyniowym nadzieniem. Idealne na śniadanie w towarzystwie kakao. Składniki: Ciasto: 580 g mąki pszennej 2 jajka łyżka cukru 1/2 łyżeczki soli

e-PrzepisyKulinarne
Sernik na zimno 241

 Sernik ma swoje rożne wydania, myślę że każdy znajdzie dla siebie ulubiony. Dzisiaj propozycja serniczka na zimno z serków homogenizowanych i galaretek. Można powiedzieć, że

W kuchennym oknie Ewy
Jagodowa straciatella 238

Znowu wykorzystałam foremkę Lilianę o której pisałam Wam tutaj  i przygotowałam pyszny deserek na zimno, tym razem z jagodami. Wystarczą dwie galaretki, śmietanka i trochę

Monia miesza i gotuje
Łatwy sernik piernikowy 130

Cytrynowy sernik z truskawkami Sernik z żurawiną Sernik pomarańczowy Sernik dyniowy z karmelem Sernik na zimno z białą czekoladą i truskawkami Sernik czarno-biały Kolorowy sernik Sernik dyniowy Łatwy sernik piernikowy Czas przygotowania: 120 minut Proporcje na tortownicę o średnicy 24 cm Składniki Spód ciasta: 170 g ciastek owsianych 40 g rozpuszczonego masła 1 łyżeczka cynamonu 1/2 łyżeczki kardamonu

Kulinarne przygody Gatity
Zakręcone pizzerki w trzech smakach + szklanka soku. Niebiańsko pyszne śniadanie na słodko lub słono - do wyboru! 133

cebuli, ananas, wędlina ser żółty.   Słodka porcja to ciasto wysmarowane budyniem, obłożone brzoskwiniami, a po zawinięciu i pokrojeniu oprószone cukrem zwykłym lub trzcinowym. Pozostaje zawinąć ścisło każdą porcję ciasta w roladkę i pokroić w plastry grubości ok 2 cm. Plastry układamy w blaszce wyłożonej papierem i pieczemy porcjami w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 20-30 minut(...)szkoły też z nich będzie pyszne. Smakują tak samo dobrze na zimno jak i na ciepło, na słodko jak i na słono. To już zależy od upodobań. Szklanka soku 100% oraz domowy sos czosnkowy dopełnią wartość i smak takiego śniadania. Polecam Przepis na to fantastyczne ciasto, z którego można czynić cuda odkryła moja Teściowa na stronie Wielkie Żarcie , gdzie zapraszam

Kuchnia po mojemu
Rogale marcińskie na bogato, w wersji mini 167

minut między każdym wałkowaniem. Po  ostatnim wałkowaniu i złożeniu, ciasto dobrze owijamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki na minimum kilka godzin, choć najlepiej na całą noc (lub dzień ;)). Wyjmujemy z lodówki na 20-40 minut przed robieniem rogalików, w zależności od tego jak zimno mamy w tej lodówce :) Przygotowanie nadzienia zaczynamy od wsypania maku do miski i dodania(...)dwukrotnie w maszynce do mielenia. Na tym etapie dodajemy resztę dość drobno posiekanych migdałów . Gotowe. Możemy przechowywać szczelnie zamknięte kilka dni w lodówce. Te proporcje starczą na podwójną porcję ciasta . Formowanie rogalików zaczynamy od rozwałkowania ciasta na prostokąt o wymiarach mniej więcej 65 x 34 cm i pokrojenia na 12 lub 24 trójkąciki (przy 24 najpierw kroimy wzdłuż na pół

Bazując na smaku
Jeżynowa babka z melisą 246

Święta wielkanocne kojarzą się z wiosną, kolorami które budzą nas do życia. dlatego polecam nietypową babkę na zimno na bazie jeżyn mrożonych i melisy. Jest delikatna, lekka jak puch i rozpływa się w ustach.  Atmosfera świąt sprzyja spożywaniu posiłków, które mogą powodować silne wzdęcia. Tylko jedna kapsułka Espumisan MAX w czasie lub po świątecznym posiłku i znów możesz cieszyć(...)dodaję żółtka i już tylko mieszam chwilę mikserem. Dodaje przesianą mąkę i delikatnie mieszam od spodu łyżką. Blaszkę wykładam papierem do pieczenia. Wylewam masę ale nie na całą blaszkę.Ciasto robię potem w keksówce o wymiarach 25x12 cm, także biszkopt musi być trochę większy bo w pieczeniu skurczy się, a boki odkroję do środka ciasta. Galaretka jeżynowa: Jeżyny przekładam

wesoła kuchnia