ciasto na zimno - 6646 przepisów (strona:215/444)

Krucho-orzechowe z kremem waniliowym i wiśniami 174

wiśnie to już obłęd. Takie właśnie jest to ciacho, pyszne na ciepło jak i na zimno. Fantastycznie kruche i lekko chrupiące. Polecam. Zapraszam... Skala smaku 10/10 - ja do wypieków użyłam blaszki o wym. poniżej jednak zwężyłam ją do długości 30 cm. Ciasto kruche: 2,5 szklanki mąki pszennej pół szklanki zmielonych orzechów włoskich lub pekan pół łyżeczki proszku

Kubki smaku
Charlotte truskawkowa 184

chyba ostatnie chwile sezonu truskawkowego więc na koniec czerwca jeszcze jeden przepis z tymi pysznymi owocami. Ciasto łatwe i szybkie do zrobienia, idealne na upalne dni. Dzisiejszy deser zrobiłam z serków mascarpone, dzięki czemu jest lekki i bardziej puszysty niż sernik na zimno wykonany z serków homogenizowanych. Polecam.  CHARLOTTE TRUSKAWKOWA     Składniki: (forma 17 cm)  1 opakowanie

Bon appetit mon amie
Bezglutenowe placuszki waniliowo-bananowe (z serka homogenizowanego i mąki jaglanej) 162

oczyszczonej. Całość ponownie wymieszać. Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju i za pomocą łyżki - wykładać porcje ciasta. (1 solidna łyżka stołowa na 1 placuszek.) Placuszki smażyć z obu stron na złoty kolor. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu i podawać bezpośrednio po przygotowaniu. (Na zimno również świetnie smakują

Di gotuje
Bezglutenowe placki z serka wiejskiego z cebulą 171

Całość doprawić do smaku. Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju i za pomocą łyżki - wykładać porcje ciasta. (1 solidna łyżka stołowa na 1 placuszek.) Placuszki smażyć z obu stron na złoty kolor. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu i podawać bezpośrednio po przygotowaniu. (Na zimno również świetnie smakują

Di gotuje
Placuszki kokosowo-truskawkowe z mlekiem w proszku (mleczne) 168

około 2-3 minuty. Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju i za pomocą łyżki - wykładać porcje ciasta. (1 solidna łyżka stołowa na 1 placuszek.) Placuszki smażyć z obu stron na złoty kolor. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu i podawać bezpośrednio po przygotowaniu. (Na zimno również świetnie smakują.)   Naturalne i zdrowe produkty można znaleźć w sklepie internetowym: www.naturalniezdrowe.com.pl

Di gotuje
Placuszki z serka śmietankowego o dowolnym wariancie smakowym (bezglutenowe, wytrawne) 166

patelni rozgrzać masło z olejem (w proporcji 1:1) i za pomocą łyżki - wykładać porcje ciasta. (1 solidna łyżka stołowa na 1 placuszek.) Placuszki smażyć z oby stron na złoty kolor. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu i podawać bezpośrednio po przygotowaniu. (Na zimno również świetnie smakują

Di gotuje
Tarta z ciasta francuskiego z pomidorami i mozzarellą 136

śmietaną, vegetą i pieprzem. Pomidory i ser pokroić w plastry. Pomidory i ser poukładać na cieście, a całość zalać masą jajeczną. Piec około 45 minut w temp. 180 stopni. Podawać ze świeżą bazylią. Tarta jest smaczna na ciepło jak i na zimno. Smacznego

talerz przyjemności
Focaccia pachnąca rozmarynem 154

posmarować oliwą, ułożyć na nich przekrojone na pół pomidorki. Czosnek pokroić w cienkie plasterki, ułożyć na cieście razem z igiełkami rozmarynu. Posypać solą i pieprzem. Piec w 200 st. C. przez 25-30 minut, aż się ładnie zezłocą. Podawać na ciepło lub zimno. Smacznego! A ja tymczasem kończę się pakować, i pędzę na umówione spotkanie. Po drodze mam zgarnąć jeszcze

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Placki ziemniaczane, tzw. bliny 96

solą i pieprzem (dość sporo na tą ilość ciasta). Na patelni rozgrzewamy olej, łyżką nakładamy porcje ciasta, spłaszczamy formując cienkie placuszki (lekko wyrosną). Smażymy z obu stron na złoty kolor. Odsączamy na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu. Podajemy na ciepło lub na zimno

Kolorowy Przepisownik
Tortilla z papryką 185

miski i wymieszać z Fixem Sphagetti Carbonara Knorr. Tak przygotowaną masę przelać do smażonych warzyw. Ciasto podzielić na 4 części. Wlać jedną porcję na rozgrzaną patelnię. Tortille smażyć na niewielkiej ilości tłuszczu z dwóch stron na rumiany kolor. Możesz podawać na zimno lub na ciepło. Źródło: www.przepisy.pl linkwithin_text='Zobacz również inne przepisy:' var linkwithin_site

Świat Domowej Kuchni
Wytrawne ptysie z masą serowo-łososiową 256

przygotowanie jej wcale nie jest trudne. Składniki: ( na 8-12 ptysie - zależnie od wielkości ) CIASTO: * 100 ml wody * 35 g masła * 70 g mąki * 2 jajka * szczypta soli FARSZ: * 150 g serka Almette ( smak ziołowy ) *   50 g łososia wędzonego na zimno dodatkowo : rukola Wykonanie: Wodę zagotować z solą i masłem. Dodać mąkę - gotować, nie przerywając mięszania, aż masa

kolorowotorcikowo
Leśna tarta z kurkami i orzechami włoskimi 209

świeżo mielonego pieprzu.   Wyjąć podpieczone ciasto, ostrożnie zdjąć groch i folię/papier do pieczenia. Na ciasto wylać masę serową z grzybami i orzechami. Na środek tarty wbić całe jajko. Piec tartę 20 minut w 170 stopniach C. Podawać na ciepło lub zimno, jako danie samodzielne lub z surową. Smacznego

kolorowotorcikowo
Polski król. Ali Baba. I co z tego wyrosło. Czyli słodka historia pewnej baby. Savarin. 141

rumem lub nalewką wiśniową. Na dworze w Nancy podawano do niego mieszankę ze słodkiej malagi i rumu. Ponieważ były król był namiętnym czytelnikiem opowieści tysiąca i jednej nocy, nazwał ciasto imieniem swojego ulubionego bohatera - Ali Baby - Baba au rhum . Stohrer, który przybył do Paryża w 1725 roku wraz z Marią, córką Leszczyńskiego i małżonką Ludwika XV, otworzył w 1730 roku(...)podawana na zimno i na ciepło. W przypadku podawania jej na zimno otwór babki wypełnia się bitą śmietaną i wiśniami, ugotowanymi w słodkim syropie. Savarin na ciepło podaje się z gorącym sosem owocowym (morelowym, porzeczkowym, truskawkowym), aromatyzowanym likierem. Otwór w tym przypadku wypełnia się owocami, ugotowanymi w syropie. Ciasto podstawowe przygotowuje się zazwyczaj dzień wcześniej, w następnym dniu jest

KUCHARNIA
Wielkanocne bułeczki zające z kremowym farszem i kiełbaskami 177

sycąca przekąska, drugie śniadanie do pracy, czy szkoły. Tak na gorąco, jak i na zimno smakują naprawdę wybornie! A kicając po wielkanocnym stole, z pewnością zauroczą każdego gościa :) Te zajęcze bułeczki są naprawdę proste w wykonaniu- farsz jest zwarty, więc łatwo go opakować elastycznym ciastem, a długość uszu i wielkość ogonków zależy już tylko od Waszej wyobraźni ;) Czas zatem zagnieść

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Tarta z fenkułem i cukinią 200

temu nie trzeba męczyć się z wałkowaniem schłodzonego ciasta. Moja cukinia była mocno wyrośnięta, obrałam ją i pozbawiłam pestek. Jeżeli używacie drobnych cukinii, nie ma potrzeby ich obierać ani usuwać pestek. P iekłam w formie o średnicy 23 cm. Tartę przed podaniem lekko ostudzić. Bardzo smaczna była też zupełnie zimna, następnego dnia.  składniki na spód(...)cebula czerwona ok 120 g śmietanki 30 % 50 g startej  mozzarelli nasiona kopru włoskiego 1 - 2 łyżki zielonego, posiekanego koperku sól i świeżo zmielony pieprz przygotowanie Wszystkie składniki ciasta wrzucić do malaksera,  wyrabiać do czasu , aż ciasto utworzy kulę.   ciasto ułożyć  na papierze do pieczenia, przykryć folią spożywczą i rozwałkować na placek o średnicy większej niż

Stare Gary

Proponowane wyszukiwania