Niesamowicie kremowy i aksamitny serniczek. Delikatnie kwaskowy, o wspaniałym, bogatym smaku. Idealny! Bardzo polecam!!! Składniki na sernik na zimno: na formę o
Rozpustne gotowanieBo kto nie lubi sernika? Inspiracja od Kasi a moje wykonanie lekko zmodyfikowane. To mój najlepszy sernik na zimno. Idealnie kremowy, kwaskowaty - pyszny! Składniki : Spód : * 200g
Magiczne Życie MartySernik makowy bez pieczenia to kolejna propozycja na słodkie ciasto świąteczne. Pyszna masa serowa jest najeżona drobno zmielonym makiem, a dzięki dodatkowi ubitej śmietanki, sernik ma
Smakołyki Berenikipamiętam jak z wielką niecierpliwością czekałam, aż mama postawi na stole moje ukochane ciasto. A potem były już tylko zachwyty i ... prośba o kolejny kawałek. Teraz to ja stoję za blatem kuchennym i przygotowuje sernikowe pyszności dla moich pociech. Dziś zaserwowałam im śmietankowy sernik na zimno z galaretką i owocami. Mój sernik jest delikatny i prosty w wykonaniu. Nadaje się(...)serków homogenizowanych. Ale zapewniam, że Wasi goście nawet się nie zorientują ;) Jeśli jednak wolelibyście pyszny sernik na bazie sera twarogowego polecam Wam przepis na "Brzoskwiniowo-ananasowy sernik na zimno" . Wykonanie jest równie proste, a do tego sernik zachwyca mnóstwem soczystych owoców. Spróbujcie - idealny na deser lub przyjęcie. Zostawiam Was z dwoma przepisami. Smacznego. Składniki: (na blachę o średnicy
Słodkie okruszkiPrzepyszny sernik na zimno, chyba nasz ulubiony. Prosty w wykonaniu, kremowy, puszysty, cudowny, z lekką nutką cytrynową. Na spodzie z pokruszonych ciastek maślanych z dodatkiem masła. Banalny w wykonaniu, wystarczy blender i mikser. Można użyć serka z wiaderka. Przepis pochodzi ze strony moje wypieki , odrobinkę go zmodyfikowałam na nasze potrzeby. Moje zmiany to spód z ciastek maślanych (około(...)ostudzić, połączyć z jogurtem i dodać do masy serowej. Dokładnie wymieszać. Kremówkę ubić na sztywno. Dodać ją do masy twarogowej i dokładnie wymieszać. Masę serową przełożyć do formy z ciastem, wyrównać, przykryć folią spożywczą i wstawić na kilka godzin do lodówki, do stężenia. Dodatkowo: 150 gr kremówki 30% 250 gr serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru 500 gr świeżych jeżyn
moj przepis naPrzepyszny sernik na zimno, chyba nasz ulubiony. Prosty w wykonaniu, kremowy, puszysty, cudowny, z lekką nutką cytrynową. Na spodzie z pokruszonych ciastek maślanych z dodatkiem masła. Banalny w wykonaniu, wystarczy blender i mikser. Można użyć serka z wiaderka. Przepis pochodzi ze strony moje wypieki , odrobinkę go zmodyfikowałam na nasze potrzeby. Moje zmiany to spód z ciastek maślanych (około(...)ostudzić, połączyć z jogurtem i dodać do masy serowej. Dokładnie wymieszać. Kremówkę ubić na sztywno. Dodać ją do masy twarogowej i dokładnie wymieszać. Masę serową przełożyć do formy z ciastem, wyrównać, przykryć folią spożywczą i wstawić na kilka godzin do lodówki, do stężenia. Dodatkowo: 150 gr kremówki 30% 250 gr serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru 500 gr świeżych jeżyn
moj przepis naSkładniki: mąka tortowa 1 szklanka, mąka krupczatka 1 szklanka, kasza manna 1 szklanka, cukier 1 szklanka, proszek do pieczenia 2 łyżeczki, margaryna zimna 250 gram, śliwki 70 dag budyń malinowy 2 opakowania, cukier 3 łyżki, masło 1 łyżeczka, mleko 900ml Cukier, obie mąki, proszek do pieczenia, kaszę manną dokładnie wymieszać w misce. W szklance mleka wymieszać budynie, resztę mleka zagotować(...)budyniu ułożyć resztę śliwek i posypać resztą mąki, delikatnie wygładzić łyżką wierzch. Na wierzchu poukładać zimną margarynę pokrojoną w plastry, piekarnik nagrzany na 190C, grzanie góra/dół, ciasto piec około 55-60 minut, ciasto w formie dobrze wystudzić, najlepiej upiec wieczorem i do rana w chłodnym miejscu studzić - bardzo smaczna odmiana szarlotki tzn. z nadzieniem śliwkowo-budyniowym, jest
W Mojej Kuchni Lubięrozpływa się w buzi. Jest to takie ciasto, które dobrze i równo kroi się, dzięki czemu prezentuje się elegancko. Idealne na różne okoliczności, a przy tym proste do zrobienia. SKŁADNIKI: jaja 7 szt. mąka pszenna 1 szkl. cukier puder 1 szkl. proszek do pieczenia 1 i 1/2 łyżeczki woda przegotowana zimna 2/3 szkl. sok z połowy cytryny(...)szpatułką. Następnie partiami dodawać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, mieszając szpatułką. Masę podzielić na dwie równe części. Formę 35x 20 cm wyłożyć pergaminem i wylać jedną część ciasta. Piec ok. 12-15 min. w 180 stopniach ( najlepiej do suchego patyczka ). Z druga połową postąpić tak samo. Kiedy blaty biszkoptów ostygną, jeden przełożyć z powrotem do formy wierzchem
Kuchnia Paulettes[Głosów: 5 Average: 5 /5] składniki: 300 ml śmietanki kremówki 30% 1 galaretka malinowa + 250 ml wody 2 garstki malin i jeżyn
Domowy Smak JedzeniaZostało mi sporo masy makowej po drożdżówkach, więc trzeba było ją wykorzystać. Powstało to pyszne ciasto – połączenie sernika z makowcem, na biszkoptowym spodzie, z dodatkiem migdałów
e-PrzepisyKulinarnekocem (albo dwoma), z kubkiem gorącej herbaty w zasięgu ręki i talerzykiem pachnącego ciasta na kolanach, wydaje się być szczytem możliwości. Gdy w końcu znalazłam chwilę na przejrzenie znajomych blogów, niemal wszędzie wyczytałam mniej lub bardziej zawoalowane przytyki pod adresem jesieni. Że brzydka, deszczowa i zimna, i że w ogóle nikt jej nie chce. A wiecie(...)minut, aż na powierzchni pojawią się bąbelki. Dodać pozostałe mleko i cukier, wbić jajko. Zagnieść. Powoli wlać masło, na końcu dodać sól. Wyrobić gładkie, nieco lepkie ciasto. Odstawić do wyrośnięcia na 45-60 minut. Wyrośnięte ciasto rozwałkować na prostokąt o wymiarach 30x50 cm. Przeciąć wzdłuż na trzy paski, każdy z nich posmarować kremem czekoladowym, a następnie zwinąć w rulon
Pożeraczka, czyli raz adobrzełyżeczką cukru i ziołami prowansalskimi. Ser ścieramy na tarce lub kroimy (ja miałam żółty ser w plastrach, więc pokroiłam je na cienkie paseczki). Plasterki chorizo przekrawamy na pół. Wyrośnięte ciasto dzielimy na trzy równe części, a każdą z nich na cztery kolejne (pizzerinki piekłam na trzy tury). Pierwszą partię rozpłaszczamy lub wałkujemy tak, by miała mniej więcej owalny kształt(...)Minipizze smakują zarówno na ciepło, jak i na zimno. Doskonałym dodatkiem jest do nich keczup lub sos czosnkowy, ale same również są wyśmienite. Świetne na przekąskę czy na lunch do pracy. Ja i P. spałaszowaliśmy dziś po trzy :) Można je przygotowywać z wieloma różnymi dodatkami, ale warto pamiętać o tym, by ciasta zbytnio nie przeciążać i nie nakładać
Ratunku obiadtygodnie temu obchodziliśmy Światowy Dzień Jabłka, więc uczciliśmy go kruchą i wyjątkowo smaczną tartą z jabłkami, na którą przepis znajdziecie poniżej. Tarta z jabłkami doskonale smakuje zarówno na zimno, jak i podana na ciepło z dodatkiem lodów waniliowych lub śmietankowych. Jeśli pozostaną wam niewykorzystane białka z jajek, możecie przygotować bezę i wyłożyć ją na warstwę jabłek, tarta będzie się prezentować(...)wysmarowania formy i bułka tarta do obsypania formy Nadzienie: 4-5 kwaskowych jabłek (np. szara reneta,antonówka) 3-4 łyżki brązowego cukru opcjonalnie cynamon do oprószenia jabłek Jak przygotować ciasto do tarty z jabłkami Mąkę przesiać przez sito, dodać cukier, sól, proszek do pieczenia, pokrojone na małe kawałki masło i wodę. Posiekać nożem, aż utworzą się niewielkie grudki przypominające
Kulinaria - potrawy z różnych stron światapieczenia Jak najszybciej zagnieść ciasto , włożyć do lodówki na godzinę, wyjąć, wyłożyć blaszkę ponakłuwać widelcem, piec około 35 minut w temp 200 stopni, ma się zarumienić. Studzimy. krem: serek Ricotta galaretka cytrynowa 300 ml jogurtu greckiego pudełeczko malin 2 banany Wykonanie: Galaretkę rozpuszczamy w gorącej wodzie w 1/2 szklanki, studzimy, jak będzie całkowicie zimna i już lekko tężejąca dodajemy(...)łyżki masła orzechowego 1 łyżka margaryny 1 łyżka miodu W rondelku mieszamy wszystkie składniki, gotujemy na małym ogniu około 5 minut, ciągle mieszając, jak będzie już chłodny polewamy ciasto. polewamy karmelem... schładzamy w lodówce przez 3 godziny przed podaniem Smacznego ;-)) Co sądzicie? ;-))) biorę udział w akcji
SMYKWKUCHNIsurowca. No nie była to transakcja życia… Grunt, że starczyło na ciasto. Keto ciasto z rabarbarem i mleczną pianką Keto kostka rabarbarowa poleca się na wiosenny deser Ależ! Co to jest za ciasto! Keto kostka rabarbarowa to cudowne współistnienie smaków i faktur. Półkruchy spód (do mojego standardowego kruchego ciasta na mące kokosowej dodałam po prostu spulchniacza w postaci cream(...)pieczenia, reszta to już gotowanie lub praca na zimno. Właściwie jedyny minus to ten bardzo niewdzięczny aspekt pracy z rabarbarem, jakim jest jego oczyszczanie. Ktoś z Was ma jeszcze dostęp do takiego ogrodowego lub działkowego rabarbaru? Jeśli tak, to lećcie nazrywać, a resztę świata czeka wyprawa do sklepu… Kostka rabarbarowa Idealne ciasto na wiosenny weekend. Trochę słodkie, trochę kwaskowate
Modern Cave Girl