ciasto na zimno - 6646 przepisów (strona:117/444)

Domowa pieczeń rzymska 400

wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180’C i pieczemy przez 1 godzinę (piekłam z termoobiegiem) *** *** Pieczeń możemy serwować zarówno na ciepło jak i na zimno *** *** SMACZNEGO *** Polecam także: Pieczeń rzymska z cukinią w cieście francuskim Artykuł Domowa pieczeń rzymska pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
Parówki z szynki w cieście 230

Pyszna przekąska, która smakuje na ciepło i na zimno, a dzieci zjadają cały wypiek w kilka minut. Ciasto robimy z 1 kg mąki typ 450 lub 650, 50 g drożdży, łyżki cukru, łyżki soli, ~450-500 ml wody. Najpierw robimy zaczyn: do rozkruszonych drożdży dodajemy cukier, wodę i 2 łyżki mąki,  odstawiamy pod przykryciem na 10-15 minut

chleba naszego
Wiśniowa fantazja bez pieczenia 140

Pyszne ciacho na zimno, powiedziałabym nawet że dość szybkie, a na pewno mało pracochłonne. Soczyste wiśnie w syropie, zalane galaretką z dodatkiem bitej śmietany  i

Życie zaczyna się w kuchni
Ciasto z chałki z malinami 184

Miałam kawałek czerstwej chałki i postanowiłam ją wykorzystać, ponieważ nic nie może się marnować. Zrobiłam takie jak to moje dzieci nazwały ciasto z malinami. Smaczne na ciepło, a także na zimno. Składniki: 1/2 czerstwej chałki 1 i 1/2 szklanki mleka 3 jajka 1 budyń waniliowy 3 łyżki cukru trzcinowego (użyłam Cukier Trzcinowy Dry Demerara Diamant) 2 duże garście malin (użyłam

talerz przyjemności
Paszteciki z kapustą kiszoną i grzybami 169

Aromatyczne kruche paszteciki z kapustą kiszona i grzybami.  Pyszne na ciepło jak i na zimno, doskonałe jako dodatek  do czerwonego barszczu. Polecam:) Składniki: ciasto 3 szklanki mąki 200 g masła 3 łyżki śmietany 1 jajko sól farsz 400 g kiszonej kapusty 30 g suszonch grzybów 1 cebula olej do smażenia lisć laurowy 3 ziarna ziela angielskiego kminek mielony

magiczna kuchnia Kasi
Zapiekanka z kaszy jaglanej i grzybów 152

trochę jak risotto, ale zamiast ugotować całość w wywarze, w połowie gotowania kaszę mieszamy z jajkami i zapiekamy w piekarniku. Powstaje coś w rodzaju ciasta, kótre można kroić w trójkąty ( i zjeść na zimno jak też na ciepło). Cała zapiekanka była dla nas bo Emilka jeszcze nie je grzybów leśnych – nie chodzi tu nawet o ryzyko zatrucia

Cooking for Emily
Sernik straciatella z malinami bez pieczenia 178

Słodki sernik na zimno z dodatkiem gorzkiej czekolady i kwaśnych malin - idealne współgranie i równowaga smaków. Czy może być lepszy deser na lato?! Składniki: 1/2 opakowania

Lena Gotuje
Dwukolorowy sernik na zimno 158

Jestem zachwycona tym ciastem. Smakuje rewelacyjnie. Przepis udostępniła mi Magdalena , która prowadzi bloga "Domowa cukierenka" Polecam wszystkim smakoszom serników . Praktycznie ściągnęłam wszystko od początku do końca

Różne smaki w kuchni
Sernik na zimno 1078

Przepis na najprostszy sernik na zimno. W sam raz na upały. Najlepiej smakuje ze świeżymi owocami zatopionymi w galaretce. Ja najczęściej używam truskawek.Sernik nie jest bardzo

Bullio
Fasolowe pod chmurką 160

Ciasto z fasoli - albo się kocha, albo się nienawidzi. Ja zdecydowanie wybieram pierwszą opcję! Przygotowałam w nieco innej, ulepszonej wersji. Z dodatkiem sera twarogowego smakuje jeszcze

Truskawkowa Fiesta
Mini banany w waniliowym cieście 103

zależy od tego jak bardzo są dojrzałe. Ich rozmiar sprawia, że są doskonałe do takich rzeczy jak taki deser. Całe banany smażone w waniliowym cieście smakują doskonale zarówno na gorąco jak i na zimno

Milion Smaków
Sernik cytrynowy na zimno 305

Pyszny sernik na zimno w wersji cytrynowej. Nie za słodki, lekko orzeźwiający. Nie miałam żadnych owoców więc pod galaretkę dałam ciastka delicje. składniki: 1 kg zmielonego

Monia miesza i gotuje
„Czekoladowe salami”- włoski deser Salame di cioccolato 877

Czekoladowy baton na zimno wypełniony kruchymi ciasteczkami to deser, który wywodzi się z Włoch i jest znany i wykonywany też w wielu innych krajach, m.in w

Wiszniówka
Owsiane Placuszki Z Jabłkami / Bez Mleka 177

Mąkę umieszczamy wraz z proszkiem do pieczenia, oraz płatkami owsianymi w misce. dodajemy roztrzepane jajka oraz jabłka i cynamon, mieszamy całość. 3. Wykładamy niewielkie porcje ciasta na lekko natłuszczona patelnie. Podajemy na ciepło bądź zimno, w obu wersjach mi smakowały :) Przepis z lekka moją modyfikacją pochodzi z tej książki

Gotowanie...to proste !
Chleb cukiniowo-orzechowy 154

dokładnie je wymieszaj. Keksówki wyłóż papierem do pieczenia. Przelej do nich ciasto. Piecz w 180 C przez około godzinę – do suchego patyczka. Ps. Ciasto jest wilgotne w środku. Podawaj na ciepło lub zimno

Moja pasja smaku

Proponowane wyszukiwania