ciasto na zimno - 6646 przepisów (strona:111/444)

Warstwowa pyszotka z ciasteczkami Brześć 147

Witajcie :) Ostatnio miałam mało czasu dla bloga i na odwiedziny Waszych blogów. Teraz na dworze zimno to mam nadzieję że to nadrobię :) Tymczasem zapraszam na pyszne warstwowe ciasto z kakaowym biszkoptem, masą budyniową, herbatnikami i kremem kawowo- tiramisu. Ciasto łatwe i szybkie w przygotowaniu. Ostatnio mam przyjemność testowania wyśmienitych ciasteczek firmy Brześć których użyłam do dekoracji ciasta. Was zapraszam

Sama słodycz i szczypta chili
Najlepszy sernik na zimno 17387

Najlepszy przepis na pyszny, orzeźwiający, aksamitny sernik bez pieczenia, czyli sernik na zimno z serków homogenizowanych (serki homo) jest ten, który przygotowywała zawsze moja mama. Tym

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
SERO-MAKOWIEC Z BRZOSKWINIAMI 104

Doskonałe połączenie sera z makiem i kokosem. Ciasto: mąka pszenna 510 g drobny cukier 110 g zimna margaryna 200 g kakao 3 łyżki 5 żółtek gęsta śmietana 2 łyżki Sernik: twaróg z wiaderka 1 kg drobny cukier 220 g miękkie masło 100 g 2 duże jajka budyń waniliowy 40 g Masa makowo-kokosowa : 5 białek zmielony mak 125 g lekko(...)syropie 650 g (netto )    Blacha 32 X 21 cm. Wysmarować margaryną i posypać bułką, lub wyłożyć papierem do pieczenia. Brzoskwinie odsączyć z syropu, pokroić na kawałki. Ciasto. Wszystkie składniki umieścić w malakserze i zmiksować do otrzymania dość zwartej masy. Ciasto podzielić na 2 części. Uformować z nich kule, owinąć folią spożywczą i schłodzić. Jeden kawałek ciasta wyjąć

Smaczne moje
Ciasteczka kruche z wody – kuchnia podkarpacka 194

duża, ciasto wypływa na powierzchnię wody. Metodę tę można było stosować o każdej porze roku, ponieważ woda w przydomowych studniach była zwykle bardzo zimna. We współczesnych przepisach na ciastka krucho drożdżowe często zaleca się trzymanie wyrobionego ciasta owiniętego folią w lodówce. Jednakże technika topienia ciasta w wodzie przetrwała i nadal jest popularna na Podkarpaciu i w innych regionach Polski. Przepis

Trzeci talerz
Ciasto wiosenna zebra 3419

krem zostanie w całości wykorzystane a naczynie łatwiejsze do mycia. 6. Wierzch posypujemy utarta czekoladą. Ciasto ponownie wstawiamy do lodówki. Smacznego życzy Kategoria: Ciasta , Przepisy Tagged: akcesoria kuchenne , biszkopt , bita śmietana , czekolada , galaretka , Gellwe , jagody , na zimno , owoce , Tarka i Miarka , śmietanex

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Kwiaty cukinii smażone w cieście 168

ciasta naleśnikowego lub tempury. Ja wybrałem to drugie. Składniki (na 10 kwiatów): 1 jajko 8 łyżek mąki pszennej 8 łyżek mąki kukurydzianej zimna gazowana woda mineralna sól i pieprz +/- ulubione zioła do smaku Przygotowanie: Składniki ciasta wymieszać ze sobą. Dodając wodę mineralną, rozrobić ciasto do mniej więcej takiej konsystencji, jaką powinno mieć ciasto naleśnikowe. Kwiaty cukinii obtoczyć w cieście

W SMAK
Rolada biszkoptowa na Święta Bożego Narodzenia. 114

ciepło i na zimno, w jesienne i zimowe wieczory szybko podniesie temperaturę naszego ciała, a imbir jest wskazany w okresie przeziębień. - Jabłko, imbir, cynamon,goździki: sprawdzi się super teraz w okresie przedświątecznym, jest to naturalny grzaniec, również może być spożywany na ciepło, jak i na zimno. Po podgrzaniu pachnie pięknie cynamonem w całym domu. Aby ciasto zachowało, jak najdłużej swoją

SMYKWKUCHNI
KURS CUKIERNICZY PROWADZONY PRZEZE MNIE ( 3 ) 151

Kolejny Kurs cukierniczy w Krakowskiej Szkole Restauratorów prowadzony przeze mnie zakończony sukcesem! Tym razem był to Kurs I stopnia. Zobaczcie jakie słodkości przygotowaliśmy! Ps. kolejna fantastyczna

Ostra na Słodko
MÓJ KURS CUKIERNICZY 2 134

Od 22.06. do 24.06 prowadziłam kolejny Kurs Cukierniczy w Krakowskiej Szkole Restauratorów. I tym razem znów towarzyszyła mi cudowna ekipa kursantów! Oby więcej takich! Zakochanych w

Ostra na Słodko
Jak pierogi staly sie tradycja 191

tradycja, to tradycja i nie ma taryfy ulgowej. Pierogi z kapusta i grzybami skladniki na ciasto 0,5 szklanki maki + do wyrobienia ciasta 1 szklanka wody sol 2 zoltka Pol szklanki maki mieszamy z zimna woda i odrobina soli. Wszystko razem nalezy zagotowac az powstanie kleista masa. Po przestygnieciu dodajemy do niej zoltka i make. Maki ma byc tyle

Przysmaki Karolki
Focaccia z cukinią, czerwoną cebulą i rozmarynem 176

Focaccia to rodzaj płaskiego pieczywa pochodzącego z kuchni włoskiej. Stylem i fakturą podobna jest do ciasta na pizzę. Focaccia może być podawana jako dodatek do różnych posiłków,  przystawka, przekąska lub jako pieczywo kanapkowe. W starożytnym Rzymie "panis focacius" oznaczało płaski chleb wypiekany w palenisku. Uważa się, że podstawowy przepis pochodzi od Etrusków, ale dziś jest szeroko kojarzony z kuchnią(...)cukinią, czerwoną cebulą i rozmarynem. Składniki: 300 g mąka pszenna typ 650 (użyłem mąki młyńskiej z Lidla 11% białka) 200 g woda z lodówki, zimna nawet lodowata Z mąki i wody wyrobić mikserem ciasto (na najwolniejszym biegu), aż będzie gładkie, lśniace i jednolite. Przy wyrabianiu mikserem planetarnym zajmuje to u mnie ok. 20-25 minut. Zwracać uwagę na to, żeby

Przepisy na domowy ser i chleb
Tarta z krewetkami 120

święta, podana np na kolację we dwoje. Świetnie sprawdzi się też na obiad czy lunch do lunchboxa. Smaczna na ciepło i na zimno. PRZEPIS NA TARTĘ Z KREWETKAMI Składniki na tartę z krewetkami: ciasto: 150g mąki żytniej 150g mąki pszennej 0,5 łyżeczki soli 1 łyżeczka ulubionej mieszanki ziół 3 łyżki oliwy ok pół szkl wody nadzienie: 400g śmietany

Dorota Smakuje
Malinowe na zimno 271

Jeszcze w ogródku mam swoje malinki, więc postanowiłam zrobić pyszne ciasto bez pieczenia. Ciasto możemy przygotować również z innymi owocami(...)Malinowe na zimno Składniki : biały ser - 325 g galaretki malinowe - 3 opak woda - 750 ml śmietana kremówka - 500 g maliny herbatniki po 59 g - 5 opak wiórki białej czekolady Przygotowanie: Maliny przebrać, opłukać, osączyć na sicie. Do miksera wlać śmietanę kremówkę, dodać ser, zmiksować. Galaretki rozpuścić w gotowanej wodzie, ostudzić, wlać do masy serowej. Dokładnie zmiksować. Dno tortownicy

Kuchnia Danusi
Drożdżowe ślimaczki z porem, selerem i serem feta. 129

farszem porowo selerowym z dodatkiem sera feta. Jeśli o mnie chodzi wole na ciepło - tak smakują mi najlepiej z odrobiną ketchupu. Ale na zimno też smaczne a do tego czerwony barszcz - pycha! Składniki;  ciasto;  35 dag mąki  1 łyzeczka cukru,  1 łyzeczka soli  torebka drożdży instant  50 g masła roztopionego  250 ml. mleka

Radość kipiąca uśmiechem.
Jogurtowiec borówkowo- porzeczkowy 180

Sezonowe owoce doskonale spisują się w ciastach. Zarówno w tych pieczonych jak i przygotowanych na zimno.  Borówki cały czas są dostępne, gorzej z porzeczkami. Ale w większych miastach znajdziecie je pewnie w każdym supermarkecie.  Jeśli nie- przepis zapiszcie i za rok przyda się na pewno ;) Składniki: Na blaszkę 24x24cm  ok 12 herbatników kakaowych 2 duże kubki jogurtu(...)wody Sposób przygotowania: Formę wykładamy folią spożywczą i układamy obok siebie warstwę herbatników. Owoce myjemy i osuszamy. Dzielimy na 2 części, przy czym jedna mniejsza od drugiej- na wierzch ciasta.  W osobnych kubeczkach miksujemy większą część porzeczek i borówek. Do dwóch szklanek wlewamy po ok 70 ml gorącej wody i dajemy po 3 łyżki żelatyny i galaretkę- do jednej

Kuchnia w czekoladzie