ciasto na zimno - 6646 przepisów (strona:111/444)

Tarta cebulowa 170

Chcecie poprawić swoją odporność?, lubicie ostre cebulowe smaki? Spróbujcie nowego przepisu na tartę cebulową Tarta cebulowa dobrze smakuje na zimno. Może stanowić dodatek do ulubionych warzywnych sałatek. Składniki / 4-8 porcji: ciasto: – 125 g masła – 1 i ¼ szklanki mąki – 3 łyżki zimnej wody – szczypta soli nadzienie: – 2 duże białe cebule pokrojone w cienkie plasterki – 250 g gęstej śmietany kremówki(...)czasie ściągnij obciążenie i podpiekaj jeszcze chwilę aż ciasto się zarumieni. Na tak podpieczone ciasto wykładamy przygotowane nadzienie. Piecz przez 25-35 minut w temperaturze 190 stopni, aż masa jajeczna zetnie się i lekko zarumieni. Wyciągnij z piekarnika ostudź. Podawaj na zimno. Smacznego   Artykuł Tarta cebulowa pochodzi z serwisu I LOVE LIFE

I LOVE LIFE
Zdrowe drożdżowe z pomarańczową nutą 155

Jaki jest sekret udanego ciasta drożdżowego? Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Ciasto wyrabiaj długo, aby się napowietrzyło. Wyrobione ciasto postaw w ciepłym miejscu, bo drożdżowe nie lubi zimna ani przeciągów. Moje drożdżowe jest trochę inne, bo bez jajek i tłuszczu, a na mleczku kokosowym i z pomarańczowym aromatem. Oto przepis na zdrowe drożdżowe z pomarańczową nutą. Składniki(...)czasie pomarańczę parzymy i ścieramy z niej skórkę. Z pomarańczy wyciskamy sok. Razem z połową startej skórki dodajemy do kokosowego zaczynu drożdżowego. Zaczyn dodajemy do mąki i wyrabiamy ciasto. Powinno być elastyczne i łatwo odchodzić od dłoni. Jeżeli jest zbyt rzadkie, dodajemy trochę mąki, a jeżeli zbyt gęste - odrobinę wody. Wyrobione ciasto umieszczamy w misce, nakrywamy ściereczką i odstawiamy

My Chcemy Jeść
Ciastka francuskie z truskawkami 193

Ciasto francuskie należy do moich ulubionych. Moim zdaniem, jego twórca zasługuje na kulinarnego Nobla. To ciasto daje ogromne możliwości do wykorzystania – na słodko, wytrwanie, na ciepło, na zimno, można w nim zapiekać mięso, ryby… i nie tylko. Wykorzystując gotowe, w krótkim czasie wyczarujemy pyszne ciastka francuskie z truskawkami.   Składniki na 8 sztuk: - 1 opakowanie ciasta francuskiego 375g

mojewypiekiinietylko
Deser z kaszy jaglanej z granatami 321

Dzisiaj sobota, polecam więc wam zaskakujący smakiem i kolorem deser. Deser ten wygląda jak sernik na zimno, chociaż nie ma z nim nic wspólnego, gdyż w

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Puszysty sernik limonkowy 148

Liczba porcji: 16 | Kuchnia światowa   | Rodzaj dania: ciasto Sernik limonkowy z serka mascarpone oraz śniadaniowego z dodatkiem limonki to pyszne, lekkie ciasto pachnące wakacjami. Wszyscy kochamy serniki. Do wyboru mamy setki przepisów na to pyszne ciasto. Sernik wiedeński, nowojorski, włoski, z makiem, z brzoskwiniami, na zimno, bez pieczenia... Wymienić serniki można jeszcze długo. Ale każdy ma swój ukochany sernik(...)wstawiamy do piekarnika nagrzanego do ok. 160 st. C. Warto do piekarnika, poniżej rusztu z sernikiem, wstawić płaską blachę z gorącą wodą, aby sernik piekł się w ciepłej parze. Ciasto pieczemy ok. 60 minut lub nieco dłużej. Gotowy sernik można polukrować lukrem z soku cytrynowego lub limonkowego i cukru pudru, posypać cukrem pudrem lub polać gorzką czekoladą. Sernik wspaniale smakuje

Gotujemy i jemy
Ciasto "Bananowa straciatella" 331

pasem, a tu ciągle zimno i deszczowo, pogoda działa przygnębiająco i jak tu rozpalić grilla? Zawsze jednak można w domowym zaciszu zrobić wtedy coś dobrego. Wyjątkowe ciasto,   bez pieczenia na ciepłe wiosenne dni, masa z jogurtu, cytrynowej galaretki, śmietanki i bananów, smaku dopełnia gorzka czekolada a agrestowa galaretka i garść winogron to kropka nad „i” ekspresowe wykonanie

Wanilia i Kardamon
Serniko-brownie (sernik+brownie) 186

Jak to fajnie, gdy w jednym deserze są połączone najlepsze, najbardziej lubiane desery - brownie i sernik! Te połączenie to coś cudownego. Polubiłem to ciasto od pierwszego

Kuchnia Łukasza
Francuskie roladki z parówką i serem 144

krążki fajnie się odrywa i dzięki temu tych najmłodszych smakoszy   zdobywa. Można je z ketchupem lub sosem podawać,   na ciepło lub zimno zjadać.   Składniki: 1 opakowanie parówek z szynki, 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego ok. 375 g, 3 -4 garści startego sera żółtego   np. mozzarelli, pieprz czarny świeżo mielony do smaku, pęczek świeżych ulubionych ziół

Moniki Smakołyki
Pizza z grillowanym kurczakiem i warzywami 193

Ciasto: - mąka  ok. 800g. - drożdże  20g. - mleko  ok. 150ml. - zimna woda  200 - 300 ml. - sól morska  ok. 10g. - cukier  ok. 20g. - olej  ok. 150ml. Farsz: - puszka pomidorów krojonych - ser żółty mozarella lub inny miękki ser  ok. 250g. - pieczarki  150 - 200g. - średnia cebula   ( ok. 100g.) - papryka czerwona  (mała, lub pół(...)zależności od potrzeby) i mleko z drożdżami. Wyrabiać ręką do jednolitej masy która nie będzie przyklejać się do rąk, (w zależności od potrzeby można dodać jeszcze odrobinę oleju). Ciasto ma być zwarte ale nie twarde.  Uformować z ciasta kulę, zwilżyć wodą, przykryć folią spożywczą i wstawić do lodówki na ok. 1 - 1,5 godz. Piersi kurczaka oczyścić i przekroić

Lubię to gotuję
Drożdżowy zawijaniec z powidłem, cynamonem i lukrem. 160

cukrem, ciepłym mlekiem i mąką. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na około 15 minut, żeby rozczyn ,,ruszył''.  2. Ciasto: Masło lub margarynę roztapiamy i lekko studzimy, powinna być ciepła, ale nie gorąca czy zimna. Jajko, żółtko i oba cukry ucieramy na puszystość. Do mąki dajemy rozczyn, masło i utarte jajka. Zagniatamy mięciutkie ciasto. Ciasto zagniatamy kilka minut

Izabelawkuchni
Ryba w cieście francuskim 146

szybko. Tak przygotowaną rybkę można podać na gorąco jako danie główne, lub na zimno jako przystawkę, przekąskę. Jeżeli serwujemy danie na zimno, to radziłbym podać z jakimś sosem (przepisy na sosy TUTAJ ). U mnie ryba w cieście francuskim zagości na stole świątecznym obok ryby po grecku i innych dań Bożenarodzeniowych (przepisy na dania Bożenarodzeniowe TU ).  Inne przepisy(...)wchłonie mąka).  Dwa blaty ciasta francuskiego złączamy między sobą i wałkujemy na cieńszy blat. Po tym na jedną połowę ciasta, górką wykładamy wcześniej przyszykowaną rybę. Przykrywamy drugą połową ciasta i dociskamy swobodną część. Po tym wykrawamy za pomocą noża formę ryby, tak aby filety okazały się w samym jej środku. Boki rybki dociskamy za pomocą widelca, dzięki czemu soki

Kuchnia Łukasza
Paszteciki z tuńczykiem i serem 147

serem . Robi się go raz dwa, wygląda super jest idealny na jakąś imprezę lub normalną przakaskę czy kolację.Paszteciki są pyszne zarówno na zimno jak i na gorąco. Paszteciki z tuńczykiem i serem SKŁADNIKI opakowanie ciasta francuskiego 160 g tuńczyka z puszki 50 g mozzarella 50 g żółtego sera papier do pieczenia SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Wykroić krążki z ciasta francuskiego Naciąć

zielonacukinka
Piada z łososiem i rukolą 165

zimno. Do tego garść rukoli, dobry twarożek i trochę pieprzu, a wszystko to w chrupiącym z wierzchu i miękkim w środku cieście piady - pycha! Składniki (na 2 porcje): 2 piady 2 plastry łososia wędzonego na zimno 2 garście rukoli 2-3 łyżki twarożku śmietankowego pieprz czarny młotkowany odrobina oliwy mogą się przydać 2 patelnie Przygotowanie: Plastry łososia rozłożyć na lekko

Kulinarne Inspiracje
Tradycja w formie pleśniaka 169

każde ciasto;). Pieczemy 45 minut. Miejscami piana była naprawdę imponująca:) Kiedy pleśniak był gotowy trzeba było poczekać aż wystygnie. Najlepiej smakuje na zimno, łatwiej też się go kroi. Kiedy odczekałam swoje, z kawą i wielkim kawałem ciasta usiadłam na schodku przy tarasie i wystawiłam twarz do słońca. Na trawniku baraszkował Teodor na zmianę z Sonią, bokiem przebiegał szpiegowsko Boguś

les mirabelles
Poziomkowy sernik na zimno (paleo, bez glutenu, bez cukru) 187

czas wakacji rządzi się swoimi prawami). Pamiętacie ten przepis “ szybkie ciasto bez glutenu, czekoladowo karmelowe ”? To najbardziej popularny wpis od początku założenia bloga, pewnie dlatego, że nie wymaga pieczenia, jest proste do przygotowania, a do tego super pyszne. Dlatego dzisiaj kolejny przepis na słodkości, tym razem Poziomkowy sernik na zimno z orzechów nerkowca . Nie zawiera glutenu, bez pieczenia, paleo. Dobór(...)poziomkami i wylewamy na nasza kremową warstwę. Odstawiamy na 4-5 godzin lub dłużej do lodówki. Po całkowitym schłodzeniu wszystkich warstw możemy nasze ciasto wyciągnąć z formy i pokroić w plastry. Podając poziomkowy sernik na zimno możemy go udekorować listkami mięty lub owocami, które użyliśmy do jego przygotowania. Smacznego! Artykuł Poziomkowy sernik na zimno (paleo, bez glutenu, bez cukru) pochodzi

PaleoLife

Proponowane wyszukiwania