ciasto na zimno - 6646 przepisów (strona:121/444)

Jabłka pieczone w cieście wg Christophera 125

każdy kwadrat położyć jabłko,obsypać cukrem cynamonowym. Ciasto zlepić dokładnie nad jabłkiem.Wierzch posypać migdałami i wiórkami masła. Piec w temp.180stop. około 20min do zrumienienia ciasta. Wspaniałe są zarówno na gorąco jak i na zimno. Smacznego

Na słodko lub wytrawnie
ŻARŁOSTACJA - szkoda, że już po :( 122

kobieca rozpływająca się w ustach - niebiańska delicja! Pavlova Najlepiej smakuje między posiłkami. Mleczna kanapka Malinowa królowa. Rolada malinowa Powiało chłodem, zapachniało truskawkami. Truskawkowy sernik na zimno CanelaKabakSuprise, czyli zgadnij kotku co mam w środku. Ciasto z cukinią i cynamonem Toffik. Sernik czekoladowy z toffi E-kler. Eklerki z truskawkami SweetTube. Rurki z kremem Pestka. Dyniowe Muffiny Wszystkie załączone zdjęcia dzięki

Kuchnia w opałach
Empanada z kurczakiem 320

dobrze wracając do naszej empanada i do czego to przyrównać. To coś pomiędzy francuskim quiche a polską pizzą, tylko oczywiście pyszniejsze. Można ją jeść na zimno można również na ciepło. Pokrojona w kawałeczki jak ciasto stanowi pyszną przystawkę i przekąskę na imprezach z szwedzkim stołem. Można przygotować empanada z kurczakiem  można i z sardynkami. Dzisiaj zaprezentujemy empanada z kurczakiem

Smaki Brazylii
Tarta dyniowa z szynką i ryżem 189

swoim smakiem, tylko zamiast skwarek dałam nieco chudszą szynkę. Myślę, że z boczkiem też byłaby pyszna ! Doskonała zarówno na ciepło, jak i później na zimno. Tarta  dyniowa z szynką i ryżem Składniki: Kruche ciasto 125 g zimnego masła 250 g mąki pszennej 1 łyżka śmietany 18% szczypta soli Farsz 500 g   pieczonej dyni 1 cebula 100 g szynki

Kulinarne przygody Gatity
Tarta z grzybami leśnymi 150

słodko jak i na obiad, postanowiłam przygotować taka obiadową tartę z grzybami leśnymi. Wyszło obłędnie za równo na ciepło jak i na zimno. Ten przepis będzie gościł w moim domu zawsze po grzybobraniu. Składniki: ciasto 260 g mąki 125 miękkiego masła 1 żółtko szczypta soli ok 20 ml zimnej wody farsz: 300 g grzybów leśnych  1 łyżka

Niezły Młynek
Ciasta i desery z jagodami / borówkami 176

przepisów na ciasta i desery z jagodami / borówkami Tarta z owoców leśnych z bezą włoską Torcik owocowy bez pieczenia Ciasto razowe jagodowe Ciasto ucierane z jagodami  Sernik jagodowy Sernik jagodowy na zimno Serniczki z jagodami  Tort jagodowo-truskawkowy Muffinki z jagodami  Jagodowy Eton Mess Deser rabarbarowo-jagodowy Deser jogurtowy z jagodami  Jagodzianki

Sto kolorów kuchni
Serowa chatka z rodzynkami 378

łam do niego z rezerwą ,szczególnie jeżeli chodzi o złożenie tej chatki.Ale nie bójcie się bo to bardzo łatwo i prosto się składa.Jednym z ciast , które robię na wielkanocne święta to sernik na zimno lub pieczony,ale ten z pewnością zagości na moim stole i Wam też polecam.    Składniki: margaryna100 g twaróg półtłusty 0,5 kg cukier

Ala piecze i gotuje
Ciasto krówka bez pieczenia 29760

Ciasto krówka bez pieczenia proponuję każdemu, kto lubi słodkie ciasta oraz smak krówek. Ostatnio mogliście zobaczyć sernik krówkowy , który bardzo przypadł mi do gustu i do

Smakołyki Bereniki
Tarta ze szpinakiem, fetą i pomidorami 160

przepis trafiłam zupełnie przypadkowo, ale od razu powędrował do ulubionych. Polecam wszystkim miłośnikom szpinaku i nie tylko. Wybornie smakuje i na ciepło i na zimno. Podaję z moimi zmianami. Składniki (forma o średnicy 26cm): Ciasto: 1-1,5 szklanki mąki 1 jajko 1/3 kostki masła (kostka 200g) szczypta soli Farsz: paczka szpinaku mrożonego lub świeżego 1/3 - 1/2 kostki sera typu(...)pieprz gałka muszkatołowa kilka małych pomidorków lub 1 duży pomidor Sposób wykonania: 1. Składniki na ciasto zagnieść, gotowe ciasto zawinąć w folię, włożyć do lodówki na 30 mniut. 2. Ciastem wylepić formę, włożyć do pieca nagrzanego do 180 st.C i piec przez 15 minut (termoobieg). 3. Zmiażdżone ząbki czosnku podsmażyć na niewielkiej ilości oleju, po czym dodać szpinak. Mieszać regularnie

Kuchnia domowa Ani
Lodowa kawa mrożona 141

Pyszna, mocno zimna kawa z delikatną pianką z rozpuszczających się lodów... Uwielbiam i piję nie tylko w upały, ale nawet zimą :) Polecam wszystkim kawoszom :) Składniki na 1 dużą kawę: 200 ml mleka - mocno schłodzonego 2 czubate łyżeczki kawy rozpuszczalnej 2 płaskie łyżki brązowego cukru trzcinowego (ew. może być kryształ) 3 łyżki lodów śmietankowo-czekoladowych (lub innych) Sposób przygotowania: Kawę wraz(...)minimalnej ilości gorącej wody. Studzimy. Mleko przelewamy do wysokiej szklanki. Dolewamy do niego ostudzoną kawę. Mieszamy. Do tak przygotowanej kawy dodajemy lody. Podajemy od razu, najlepiej do kawałka domowego ciasta :) Kiedy lody się zaczną rozpuszczać utworzy nam się wyśmienita pianka

Kolorowy Przepisownik
Serniczek na zimno z truskawkową galaretką chia 144

  Serniki na zimno robię rzadko - jednak zdecydowanie wolę te pieczone, albo w wersji mini fit serniczków. Latem oczywiście warto jednak przygotować coś orzeźwiającego, owocowego i

Healthy food explorer
Ciasto marchewkowe 135

Jesienne wieczory i ranki, przyprawiają mnie o dreszcze..  mgła, zimno, ciemno.. Jednak ta pora roku ma swoje dobre strony. W oczekiwaniu na naszą piękną polską jesień proponuję wam ciasto z marchewki ! Idealnie wilgotne, delikatne, puszyste - pyszne ciasto na zimową herbatę z książką w ręku. To jednak nie wszystko, za sprawą marchwi możemy uzupełnić brakujące witaminy w naszym

Garnkowe fanaberie
Pierogi ze słodkim serem – kuchnia podkarpacka 145

jeśli pierogi podamy okraszone roztopionym masłem lub polane słodką śmietaną. Pierogi smaczne są nie tylko na ciepło, ale i na zimno. Przepis pochodzi z publikacji „Brzosteckie przepisy kucharskie”. Pierogi ze słodkim serem - kuchnia podkarpacka Składniki na około 60 sztuk: Ciasto: 500 g mąki pszennej 1 jajko 1/2 łyżeczki soli 1 niepełna szklanka letniej wody Farsz: 500 g białego sera (twarogu(...)malakserze) dodając pozostałe składniki. Ciasto rozwałkowujemy cienko, wykrawamy kółka, napełniamy je farszem i zlepiamy. Gotujemy w taki sam sposób, jak pierogi ruski. W garnku zagotowujemy wodę, lekko ją solimy i wrzucamy partiami pierogi. Kiedy wypłyną na wierzch, gotujemy je jeszcze 2-3 minuty. Pierogi odcedzamy i przelewamy ciepłą wodą. Podajemy na gorąco lub zimno, okraszone roztopionym masłem lub słodką śmietaną

Trzeci talerz
Pierożki z kurczakiem, cukinią i pomidorem z dodatkiem natki i czosnku 384

Ciasto na pierogi:  2 szklanki mąki pszennej  1 jajko  łyżka oleju  1/3 szklanki ciepłej, przegotowanej wody  szczypta soli  Farsz:  pojedynczy filet z kurczaka  mała cukinia  kilka listków natki z pietruszki  pomidor  1 żółtko jaja  3 ząbki czosnku  sól, pieprz  dodatkowo, do podania  jogurt naturalny(...)Masę przekładamy do garnka, dusimy na małym ogniu, aż woda odparuje. Przekładamy do durszlaka, aby pozbyć się pozostałej wody, a gdy masa będzie zimna, dodajemy żółtko jaja, doprawiamy do smaku, mieszamy.. Przygotowujemy ciasto na pierogi: wysypujemy mąkę na stolnicę, robimy zagłębienie, dodajemy roztrzepane całe jajko, olej, stopniowo wodę i szczyptę soli, ciasto wyrabiamy starannie i rozwałkowujemy.  Z ciasta

Moja smaczna kuchnia

Proponowane wyszukiwania