Ostatnio dzieliłam się z Wami przepisem na placuszki z jabłkami, natomiast tym razem mam dla Was przepis na równie pyszne racuchy drożdżowe...z bananami :). Są obłędne! Grubaśne, puchate, bardzo sycące. Dzięki słodkim bananom nie musimy dodawać do ciasta zbyt wiele cukru. Najlepsze prosto z patelni, gdy kawałki bananów w środku są jeszcze gorące ;). Możecie podać je z ulubionymi dodatkami
Opowieści z piekarnikaNa słodki koniec dnia i słodki sen polecam ciasteczka z sezamem. Taki łatwy przepis a takie smaczne ciastka wychodzą, dlatego chętnie dzielę się nim z Wami
Smaki ArminePrzepis na tą babkę czekał na opublikowanie bodajże od listopada ubiegłego roku. Upiekłam ją kiedyś na niedzielę, zrobiłam zdjęcia, a potem najwyraźniej zajęłam się czymś innym
brunetkawkuchniJestem totalnie, ale to totalnie zakochana w mono deserach! Najchętniej nie wychodziłabym z kuchni tylko tworzyła te male, pyszne słodkości, które wyglądają jak dzieła sztuki. Na
Ostra na Słodkoprzepis na nie czeka niżej. Zapraszam! Wybaczcie mało atrakcyjne zdjęcia, ale ciasto zabrałam ze sobą jadąc na imprezę do znajomych, a tam nie bardzo było jak i kiedy robić porządną sesję fotograficzną. Co prawda koledzy zeszli nawet do parteru i legli na zielonej trawce by uwiecznić moje dzieło, ale czy i kiedy pochwalą się swoimi ujęciami nie wiadomo więc pokazuję
Smaczna Pyzajeszcze zanim zdążyłam je ułożyć na paterze po czym stwierdził że ciasto jest smaczne ale czegoś mu brakuje. Nie wiem dlaczego ale pokusił się o stwierdzenie że w konsystencji i smaku sernik zalatuje mleczną kanapką i brakuje mu czegoś kokosowego, więc zrobiłam drugą porcję i tym razem dzielę się efektem mojej pracy. Składniki : Na masę serową: 3 jajka
vaniliowoczekoladowakilku tygodni towarzyszą mojej kuchni i chętnie się z Wami nimi dziele choć niestety brak czasu nie pozwala na pokazanie wszystkich przepisów. Piernik z grysikiem i nutą pomarańczy nie może nie smakować. Super połączenie do wypróbowania. Zapraszam... Skala smaku 10/10- orzechy włoskie przed rozdrobnieniem i posypaniem wierzchu ciasta można lekko podprażyć na suchej patelce wtedy są bardziej aromatyczne i chrupiące
Kubki smakuciasta rybę i smażymy na dobrze rozgrzanej patelni. Z pozostałego ciasta smażymy naleśniki. Sos pól puszki kukurydzy 2 plastry ananasa puszka pomidorów w kawałkach lub słoiczek słodkiego przecieru cebula łyżeczka tandori masala pieprz cayenne na czubku noża sól jeśli sos będzie za kwaśny troszkę cukru Do dzieła Do rondelka wrzucamy pomidory i cebulę - chwilę dusimy. Dodajemy wszystkie składniki poza
sierotka maRysia w kuchniJust my delicious - zachwycił mnie od pierwszego spojrzenia - genialnie łatwe ciasto, pyszne w swej prostocie. Naprawdę zachwycające... Galette czyli tarta truskawkowa w stylu rustykalnym Składniki: 200 g mąki razowej 3 łyżki cukru pudru 100 g masła 1 jajko 300 g truskawek 2 łyżki cukru muscovado Do dzieła!!! Mąkę, cukier puder i masło miksujemy aż powstanie nam coś na kształt kruszonki
sierotka maRysia w kuchnipowoli mieszamy, żeby się połączymy. Pod koniec wsypujemy sporą garść rodzynek. Ciasto wykładamy na dobrze rozgrzaną patelnię i na małym ogniu pod przykryciem smażymy aż spód będzie porządnie sztywny, a wierzch lekko się zetnie. Następnie przewracamy na drugą stronę i smażymy ok. 1 minuty, po czym szpatułką dzielimy omlet na paski, później paski na mniejsze romby. Pociętego omleta obsypujemy
Przepysznik - BLW i nie tylkopół godziny. Jabłka kroimy w małą kostkę i wrzucamy do wyrośniętego ciasta. Placki kładziemy łyżką stołową (są wtedy idealnej wielkości) na rozgrzany na patelni tłuszcz. Smażymy z każdej strony do uzyskania złotego koloru. Sos przygotowujemy tak, jak napisano w instrukcji na opakowaniu od budyniu, z tym, że dzielimy porcję na pół. Z doświadczenia wiem, że całe opakowanie to jednak
Kuchenna KontrrewolucyaUgotowane ziemniaki przecisnąć przez praskę . Ja zawsze robię sobie kulę , dzielę ręka na 4 , czwartą część odsuwam i w to miejsce wsypuję mąkę ziemniaczaną tyle ile było odsuniętych ziemniaków. Następnie z powrotem dokładam odsunięte ziemniaki dodaję jajko , sól i pieprz do smaku oraz suszony szczypiorek . Zagniatamy ciasto , robimy wałeczek , odcinamy 1.5 cm kawałeczki i robimy z nich owalne
Sama słodycz i szczypta chiligruszek będą miały podobnie) i stanowiły smakowite połączenie z lodami i ciastem francuskim. Przepis ze zdjęciami krok po kroku . Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Twoje dzieło). CZYTAJ WIĘCEJ I PRZEJDŹ DO PRZEPISU
Przepisy Aleksandrygotowe) .Gotowe :) czy nie jest banalne ? UWAGA!!! Ciasto jest kruche i delikatne więc uważamy przy krojeniu ;) Ostatnio natknąłem się na FB na pewien utworek pewnego pana :) Do dziś słucham tego non stop. Oczywiście z gatunku indie folk :) HozierFrom Eden Pozdrowionka i udanej niedzieli Michał
Gotuj Z Muzykąantonówki. Zakasałam rękawy i wzięłam się do roboty. A swoje dzieło nazwałam Łyżkową, ponieważ większość składników wystarczyło mi na kilka łyżek. Teraz wiem co muszę kupić, bo się skończyło :). Wiem na pewno, że ta szarlotka zagości u mnie na stole jeszcze nie raz. Wyszła przepyszna. Składniki: Ciasto: jajko 3 łyżki mąki 6 łyżek otrąb pszennych 2 łyżki mąki ziemniaczanej (dodałam
Moje pyszne gotowanie