ciasto drożdżowe - 16066 przepisów (strona:734/1072)

Zakręcone drożdżówki z serem i jagodami 110

moim IG jest rolka, gdzie pokazuję, jak przygotować te drożdżówki.  Polecam przepisy na inne drożdżowe wypieki: Zakręcone drożdżówki z czekoladą i orzechami Jagodzianki z migdałową kruszonką Jagodzianki z kruszonką  Plecionki z powidłami i orzechami Orzechowe bułeczki z kremem a la cinnabon  Drożdżowe roladki z kremem orzechowym Bułeczki z młodą kapustą Domowe lubelskie cebularze  Strucla z orzechami(...)drożdże rozetrzeć z łyżeczką cukru, dodać ciepłe (nie gorące!) mleko, 1 łyżkę mąki, wymieszać o odstawić do wyrośnięcia na ok. 15 minut. Jajko i żółtko (białko zostawić do posmarowania ciasta) roztrzepać z cukrem, wlać mleko, esencję waniliową i rozczyn, wsypać przesianą mąkę i wyrobić jednolite ciasto, pod koniec wyrabiania dodając roztopione masło. Z ciasta uformować kulę, posmarować olejem, włożyć

Obiad gotowy
Pszenno-żytnie bułki śniadaniowe z pestkami dyni-pyszne i mięciutkie 148

Witam Kochani Dziś chcę Was zaprosić na bułki z pestkami dyni,są idealne do kanapek na pyszne śniadanie. Szczególnie chcę Wam polecić pestki dyni BIO 

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Drożdżówki z serem i jagodami 314

Coś pysznego do kawy? Zwłaszcza o tej porze roku, kiedy zaczynają się przepyszne, sezonowe owoce. Idealne do drożdżowych bułek z serem, kruszonką i np. jagodami.  Co prawda na jagody jeszcze odrobinę za wcześnie (w tym przypadku użyłam mrożonych), ale można użyć np. poziomki, maliny, truskawki, śliwki i czego tylko zapragniecie! Jest mnóstwo przepysznych owoców, które idealnie się nadadzą(...)mąki tortowej W miseczce rozpuszczamy mleko w ciepłym mleku (nie może być gorące) pokruszone drożdże, dodajemy mąkę oraz cukier. Wszystko mieszamy. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 10-15 minut. Ciasto: rozczyn z powyższych składników 100 ml mleka w temperaturze pokojowej 2 jajka średniej wielkości 400 g mąki tortowej 100 ml oleju 50 g cukru Masa serowa: 250 g twarogu (użyłam

Gotuj z Mąką
Krążki cebulowe – jak przygotować 200

Krążki cebulowe to idealny dodatek do mięs, jako przystawka lub zamiennik chipsów. Bardzo prosty przepis, który wykonasz w niecałe 30 minut. Poniżej przedstawiam listę potrzebnych produktów

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Racuchy drożdżowe z jabłkami 57

czasie jabłka myjemy, obieramy, pozbywamy się gniazd nasiennych i kroimy w większą kostkę, wrzucamy do ciasta, mieszamy. Na rozgrzany olej nakładamy ciasto łyżką. Smażymy na wolnym ogniu z obu stron do zrumienienia. Przed podaniem racuchy można posypać cukrem pudrem. Podobne przepisy: Racuchy drożdżowe ze śliwkami Racuchy z tartymi jabłkami Racuchy z jabłkami Racuchy z kaszy manny Racuchy pełnoziarniste z jabłkami

Kardamonovy
Paszteciki z pieczarkami i kapustą. 84

  Święta coraz bliżej. Przygotowania idą pełną parą.  Zrobiłam ostatnio paszteciki z mojego ulubionego ciasta. W środku farsz z pieczarek i kapusty kiszonej. Paszteciki z

Agusiowe smakołyki
10 słodkości na jesienną chandrę w listopadzie! 155

 DROŻDŻÓWKI ZE ŚLIWKAMI, BUDYNIEM I KRUSZONKĄ! Bo kto nie kocha ciepłego drożdżowego? Sam zapach unoszący się w domu podczas pieczenia bułeczek wprawia Nas w świetny

SMYKWKUCHNI
Pizza z cukinią i szynką parmeńską 102

Na dzisiejszy piątkowy wieczór polecę Ci pizzę na przepysznym mięciutkim cieście z chrupiącym i rumianym spodem. Jako, że mamy sezon na cukinię, a ja wprost uwielbiam

Delicious Place
Placek drożdżowy z jabłkami i kruszonką 149

Placek drożdżowy z jabłkami i kruszonką Składniki: Rozczyn 30 g świeżych drożdży 1 łyżka cukru 1 łyżka mąki 1/2 szklanki ciepłego mleka Ciasto 3 żółtka jaj 75 g cukru 400 g mąki około 1/3 - 1/2 szklanki ciepłego mleka 100 g stopionego masła Kruszonka 100 g mąki 50 g cukru pudru 60 g zimnego masła Dodatkowo 2-3 jabłka garść rodzynek

Smaki Natalii
Chleb żytnio-pszenny ze słonecznikiem na zakwasie żytnim 104

mąki zabieramy 2-3 łyżki i mieszamy z rozczynem, zostawiamy aż zacznie się pienić. W misce miksera umieszczamy rozczyn drożdżowy, przesianą mąkę, sól, słonecznik, olej oraz zakwas chlebowy. Wyrabiamy końcówką hakową miksera, bądź ręcznie, tak aby składniki utworzyły gęste elastyczne ciasto. ( u mnie mikserem trwało to około 10 minut). Miskę z ciastem przykrywamy czystą ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce

Krylowa Kuchnia
Bułeczki drożdżowe z masą daktylowo-chałwową (bez cukru) 132

Ostatnie dni zajadaliśmy się bułeczkami drożdżowymi z masą daktylowo-chałwową. Drożdżówki upiekłam bez grama cukru, a i tak były nieprzyzwoicie słodkie. Do uczynnienia drożdży w cieście użyłam miodu, a słodycz nadzienia płynie z daktyli. Smak chałwy uzyskałam przez dodatek tahini do masy daktylowej. Po prostu pychota

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Domowy przepis na kulki rafaello w wersji odchudzonej 188

nadaje konsystencji, zaś mleczko kokosowe i wiórki – smaku (w ogóle nie czuć twarożku!). Naprawdę polecam. Zobaczcie również: Fit ciasto marchewkowe z kremem kokosowym Owsiane ciastka z dyni z żurawiną i miodem Fit pancakes na bazie płatków owsianych Słodkie bułeczki drożdżowe – domowy przepis Trudność Początkujący Czas przygotowania 40 min. Całkowity czas 40 min. USTAW TIMER SKŁADNIKI (ILOŚĆ

A to pestka
Makowiec japoński 174

jego wykorzystaniem, znajdujące się na blogu, i nie tylko w wersji „na słodko”: Seromakowiec Rogale świętomarcińskie Makowe ciastka francuskie Ciasto makowe z kremem ajerkoniakowym i brzoskwiniami Pączki z nadzieniem makowym i lukrem amaretto Kruche tartaletki makowo serowe Migdałowy makowiec Makowiec drożdżowy Terrina z łososia w maku Łosoś w maku Wydrukuj przepis The post Makowiec japoński appeared first on Moje Wypieki

mojewypiekiinietylko