Przepis na : śniadanie
Dzisiaj znowu… Gofry! Tym razem nowa wersja, która wygrała wczorajsze ankiety na facebooku i instagramie – twarogowe gofry z mąką orkiszową. Wynik mnie trochę zaskoczył (w dodatku na obu kanałach wyniki były zbieżne ;)), bo początkowo obstawiałam drożdżowe, ale i na nie przyjdzie czas Dzisiejsze wyszły zaskakująco dobre, a w dodatku robi się je bardzo szybko. Do przygotowania ciasta na gofry wystarczy zblendować twaróg z jajkami i słodzikiem, wymieszać z mąką, proszkiem i upiec w gofrownicy Wyc...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...