Bardzo smaczne ciasto z dodatkiem dżemu z czarnej porzeczki posypane kokosową kruszonką. Ciasto jest proste i szybkie w wykonaniu ze składników, które zawsze mamy pod ręką
Ciastka - domowe słodkościSkładniki: 4 jajka 5 średnich jabłek 400 g jogurtu naturalnego 100 ml oleju 3/4 szklanki cukru 1 łyżka cukru waniliowego 1 łyżka cynamonu 1 łyżka ciemnego
Ciastka - domowe słodkościWlewamy do niego masę budyniową. Mieszamy energicznie , aby nie było grudek. Studzimy. Margarynę miksujemy na puch. Miksując, dodajemy partiami wystudzoną masę budyniową. Dodatkowo: cukier puder do posypania WYKONANIE: ciastko przekrawamy na pół na spód nakładamy obfitą porcję kremu ( można zrobić to szprycą- będzie ładniej wyglądał, ja niestety nie mam) przykrywamy wierzchnią częścią ciastka posypujemy cukrem(...)pudrem Gotowe ciastka przechowujemy w lodówce. Przed podaniem warto je schłodzić ok. 3 godziny. Smacznego
Domowe ciastaSerników nigdy za wiele- w każdej wersji! Dziś serniczki w formie ciastek bankietowych z serka tzw. owarzanego. Niebiańsko delikatny smak masy serkowej z dużą ilości skórki pomarańczowej smażonej w cukrze, aromatyczny biszkopt kakaowy z dodatkiem esencji pomarańczowej i nasączenie kawowo- pomarańczowe… 3 x razy pomarańcza J Pachnie Wam już Swiętami? Jest słodko, miękko dla podniebienia i deserowo- nie żałujcie(...)było fusów z kawy) Dodatkowo: 6 łyżek kwaskowego dżemu lub powideł WYKONANIE ciastka biszkoptowe + nasączenie po 1 łyżeczce kwaskowego dżemu ( u mnie wiśniowy) masa serkowa ciastka biszkoptowe + nasączenie masa serkowa ciastka biszkoptowe Schładzamy w lodówce ok 3-4 godziny Smacznego
Domowe ciastakawałki - szczypta soli - cukier waniliowy - 1-2 łyżeczki zimnej wody - 1 płaska łyżeczka mielonego cynamonu - 3/4 płaskiej łyżeczki przyprawy korzennej (u mnie Kotanyi, bardzo intensywna) Dodatkowo: - jajko do posmarowania ciastek W misie miksera umieszczamy mąkę, skrobię, masło, żółtka jaj, szczyptę soli, przyprawę korzenną i cynamon (gdy dodajemy) oraz cukier (lub ksylitol) i mieszamy przy użyciu haka miksera (lub zagniatamy(...)minut. Schłodzone ciasto wyjmujemy z lodówki i rozwałkowujemy na blacie na dość gruby płat (chyba, że wolimy cienkie ciacha, to wówczas cieniej). Wykrawamy foremkami różne kształty i umieszczamy ciastka na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Blaszkę wstawiamy jeszcze najlepiej na kilka minut do lodówki. Po wyjęciu z lodówki ciasteczka smarujemy rozbełtanym jajkiem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym
Smaczne ZdroweSkładniki: Biszkopt jasny: 6 jajek 6 łyżek cukru 6 łyżek mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Biszkopt ciemny: 6 jajek 6 łyżek cukru 5 łyżek
Ciastka - domowe słodkościtakiej sytuacji zdarzyło się Wam, że nie mieliście akurat nic do kawy. Co zrobić w takiej sytuacji? Ja najczęściej sięgam wtedy po ciasto francuskie i przygotowuję szybkie ciastka. Tym razem jednak przygotowałam na szybko ciasto dosłownie z 3 składników. Wyszło naprawdę smacznie :) Składniki: * około 300g gotowych podłużnych ciastek francuskich (użyłam Brześć ) * 1 paczka gotowego kremu do tortów(...)użyłam kwadratową 20 x 20 cm). Do miski wlać mleko, wsypać krem do tortów, miksować do uzyskania gęstego kremu. Krem wyłożyć na paluszki francuskie. Na wierzch ułożyć obok siebie ciastka francuskie. Ciasto wstawić do lodówki. Przyznam, że nie jestem zwolenniczką gotowych kremów i sięgam po nie w ostateczności. Można tu użyć zarówno dowolnego smaku kremu jak i śmietanę kremówkę
Zrób to smacznieposiekanych ciastek Oreo wrzucamy do masy serowej. Wszystko jeszcze raz delikatnie mieszamy i umieszczamy nasz twaróg na spodzie w foremce. Od razu dekorujemy górę naszego sernika pozostałą częścią ciastek. Tutaj może ponieść Cię wyobraźnia i jego wygląd zależy tylko od Ciebie. Możesz użyć ciastek przekrojonych na pół, na ćwiartki, drobne kawałeczki lub nawet zmielonych. Wszystko zależy
Programista w kuchnipomocy mniejszej foremki, grubszej słomki lub tylki od rękawa cukierniczego wycinamy dziurkę na jego środku. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez około 10 minut (do zarumienienia). Wystudzone ciastka przekładamy dżemem i składamy. Posypujemy cukrem pudrem. Przechowujemy w szczelnie zamkniętym pojemniku. Kruche ciasteczka przekładane dżemem to absolutny must have każdych Świąt w moim domu. Idealnie kruche doskonale komponują(...)zamrażarki na 10 minut (opcjonalnie). Po tym czasie ciasteczka rozwałkowujmy na grubość ok. 5mm . Foremką o dowolnym kształcie wycinamy ciasteczka aż do wyrobienia całego ciasta. W co drugim ciastku, przy pomocy mniejszej foremki, grubszej słomki lub tylki od rękawa cukierniczego wycinamy dziurkę na jego środku. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez około 10 minut (do zarumienienia). Wystudzone
Pogotujmy.plSkładniki: Biszkopt: 6 jajek 1 szklanka cukru kryształ 3 - 4 duże jabłka 200 g rodzynek sułtańskich 1 puszka masy makowej z bakaliami (850g) 10 łyżek kaszy
Ciastka - domowe słodkościJak zrobić mączkę migdałową, gdy nie możemy kupić gotowej - wystarczy migdały bez skórki (powstanie jasna) jeśli ze skórką (powstanie ciemniejsza i z lekką goryczką w smaku
Ciastka - domowe słodkościSkładniki: Biszkopt piernikowy: 500 g mąki pszennej 3/4 szklanki cukru 4 jajka 2 łyżki przyprawy do piernika 200 g margaryny 1/2 szklanki mleka 1/2 szklanki śmietany
Ciastka - domowe słodkości