domu pachnie piernikiem, cynamonem i goździkami - a więc Święta tuż tuż. Świąteczny tydzień trwa, i dzisiaj dzielę się przepisem na szybkie korzenne kruche ciasteczka. Ciastka zachowują idealnie swój kształt podczas pieczenia i w szczelnym pojemniku spokojnie dotrwają do Świąt. Składniki (na jedną blachę ciastek): - 1 szklanka mąki pszennej - 1/3 szklanka cukru pudru - 1 żółtko - 100g(...)dłużej). Blat oprószyć mąką i rozwałkować ciasto o grubości min 5mm. Wycinać dowolne kształty. Piec w piekarniku nagrzanym do 180C przez 7-10 minut (w zależności od grubości ciastek). Studzić na kratce. Wystudzone ciastka można dekorować - lukrem, polewą lub innymi zdobieniami. Smacznego
CookYourselfjeszcze przez 15 minut. Po tym czasie na blaszce układam wycięte wzory i piekę je w piekarniku przez 8-10 minut, który nadal jest nagrzany do 200 stopni. Studzę ciastka oraz sernik najpierw do temperatury pokojowej, następnie sernik schładzam w lodówce przez minimum godzinę. Krok 4: Frużelina wiśniowa Maliny mrożone z wodą, wodą różaną i cukrem gotuję na średnim(...)masła i czekolady. Dokładnie mieszam. Krok 5: Wykończenie Upieczone ciasteczka maczam do połowy w polewie czekoladowej a następnie w maczku truskawkowym marki Delecta, który najlepiej przesypać do miseczki. Udekorowane ciastka układamy na kratce by obeschły. Gotowy sernik polewam polewą czekoladową i układam na nim udekorowane ciastka. Każdą porcję ciasta podaję z frużeliną wiśniową. Ciasto przechowuję w lodówce. Smacznych
Mango PapajaPyszne, kruchutkie i co najważniejsze maślane takie są te ciasteczka :) Składniki na 1 blaszkę ciastek: 200 gr masła 100 gr cukru pudru aromat waniliowy 220 gr mąki pszennej 40 gr mąki ziemniaczanej Dodatkowo : około 200 gr marmolady 100 gr czekolady mlecznej lub deserowej lub białej ( u mnie deserowa z białą ) 20 gr masła Wszystkie składniki powinny być w temperaturze(...)odznaczając kratkę widelcem, lub przełożyć do rękawa cukierniczego i wyciskać prosto na blachę. Gotowa blaszkę z ciastkami chowamy do lodówki na około 1h ! (jeśli tego nie zrobimy to ciastka mogą rozpłynąć się w piekarniku ) Piekarnik rozgrzewamy do 220 stop, następnie po włożeniu ciastek do piekarnika obniżamy temp do 200 stop. i pieczemy przez około
Gotowanie...to proste !wstaw do lodówki na pół godziny. Rozwałkuj ciasto na grubość ok 5-7 mm i wytnij z niego ulubione kształty. Przełóż delikatnie na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstaw ciastka do rozgrzanego do 200ºC piekarnika na około 10 minut. Studź rozłożone na talerzyku. Składniki CIASTKA MAŚLANE 225 g miękkiego masła 3/4 szklanki cukru pudru 1 jajko odrobina wanilii(...)czekolady 4 łyżki jogurtu naturalnego garść orzechów do udekorowania muffinek Wykonanie słodkich prezentów Swoje wypieki podziel na kilka porcji. Potnij materiał tak, by móc zrobić z niego sakiewkę. Włóż ciastka i muffinki, dołóż pachnące elementy: goździki, anyż, laski cynamonu, plasterki pomarańczy. Całość zwiąż tasiemką przywiązując do całości zielone gałązki. Dodatki orzechy włoskie laski cynamonu gwiazdki anyżu goździki w całości
Eat me! Fit me!Piernik bez pęcherzy - aby uniknąć pęcherzy warto po przelaniu ciasta piernikowego do blaszki nakłuć w ten sposób zapobiegniemy powstawaniu pęcherzy Marmolada - aby uniknąć ewentualnej fermentacji marmolady
Ciastka - domowe słodkościSkładniki: Ciasto: 500 g mąki pszennej 250 g margaryny lub masła 2 jajka 1 łyżka proszku do pieczenia 1/2 szklanki cukru kryształ Nadzienie: 2 łyżki
Ciastka - domowe słodkościSkładniki: 220 g mąki pszennej 90 g cukru pudru 1 łyżka cukru pudru waniliowego 1 opakowanie budyniu czekoladowego bez cukru (40 g) 1 łyżka kakao 110
Ciastka - domowe słodkościPrzepis na to ciasto znalazłam tutaj . Najlepiej smakuje na 2 -3 dzień gdy ciasto zmięknie od masy i wszystkie smaki się idealnie połączą. Ciasto robiłam bez
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnieniaSkładniki: 300 g mąki pszennej 150 g mąki pełnoziarnistej 125 g miodu 1 olejek spirytusowy rumowy 75 g rozpuszczonej margaryny 75 g cukru trzcinowego 2 jajka
Ciastka - domowe słodkościDziś zapraszam po przepis na kruche ciasteczka, które z powodzeniem można powiesić na choinkę. Łatwe w przygotowaniu, w czasie pieczenia po całym domu unosi się wspaniały zapach, a same ciastka tak pyszne, iż obawiam się, że moje nie przetrwają do świąt :) Kolejny etap do dekoracja ciasteczek lukrem. To świetna zabawa z dzieckiem, nie chodzi tu przecież o perfekcyjną dekoracje(...)brzegu słomką do napojów wykrawać dziurki. Ciastka układać na blachę i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180'C. Piec około 9-10 minut. Wystudzone ciasta udekorować według upodobań. Ciastka można przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku około 3 tygodni
Zrób to smacznieNormal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 st1\:*{behavior:url(#ieooui) } /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
Ciastka - domowe słodkościŚwięta Bożego Narodzenia wielu osobom kojarzą się z charakterystycznymi zapachami i aromatami, które roznoszą się po całym domu. To zasługa przypraw, które pełnią bardzo ważną rolę
Ciastka - domowe słodkościSkładniki: 50 g migdałów 50 g orzechów laskowych 100 g cukru kryształ (1/2 szklanki) 300 g gorzkiej czekolady (3 tabliczki) 250 g margaryny (1 kostka) 5
Ciastka - domowe słodkościW tym tygodniu spotkała mnie bardzo miła niespodzianka. Jakie było moje zaskoczenie kiedy przeczytałam maila ,że zostałam wybrana do projektu Belriso a tym samym będę mogła
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia