Składniki: 1 opakowanie galaretki truskawkowej (77g) 1 opakowanie budyniu waniliowego (40g) 1/2 litra mleka 1/2 przygotowanej gorącej wody 2 łyżki cukru kryształ 4 kostki
Ciastka - domowe słodkościGotowe ciasto zawijamy w folię spożywczą i wkładamy na godzinę do lodówki. Po wyjęciu ciasta z lodówki odrywamy małe kawałki i formujemy ciastka. Układamy je w równych odstępach na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce do pieczenia. Pieczemy od 12-15 minut w 200°C (bez termoobiegu(...)zarumienienia się brzegów. Gotowe pieguski wyjmujemy z piekarnika i od razu przekładamy na kratkę do studzenia. Jeśli jej nie mamy to odwracamy delikatnie ciastka. Uwagi: Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Użyłam mąki pszennej tortowej, typ 450. Ciasteczka Pieguski idealnie nadają się do dekoracji tortu Ciasteczkowy Potwór. Każdy piekarnik piecze inaczej
Słodki PomysłSkładniki: Rozczyn: 35 g świeżych drożdży 250 ml mleka 3 łyżki mąki pszennej 1,5 łyżki cukru kryształ Ciasto: 500 g mąki pszennej 4 jajka 75
Ciastka - domowe słodkościZdrowe ciastka, bardzo popularne i łatwo dostępne w sklepach. Nie ma tu ani białej mąki, ani białego cukru. W smaku bardzo charakterystyczne, to właśnie Digestive są (jak dla mnie) najlepszymi ciasteczkami do spodu serników, ciast i innych deserów. Kruche i niezbyt słodkie, często dodatkowo oblane czekoladą. Polecam! Składniki: (na 15 sztuk) 75 g zimnego masła 75 g mąki(...)otrzymania zwartej kuli ciasta. Ciasto od razu rozwałkować na grubość około 4 mm (polecam pomiędzy dwoma kawałkami foli spożywczej- ciasto nie będzie się kleić). Za pomocą szklanki wykrawać okrągłe ciastka o średnicy 6-7 cm. Umieścić je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w niedużych odległościach (ciastka nie rosną). Każde ciasteczko ponakłuwać widelcem. Piec w piekarniku nagrzanym
Nastoletnie WypiekanieNormal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style
Ciastka - domowe słodkościupalne dni. Deser jest pyszny i bardzo prosty w wykonaniu, można go dowolnie modyfikować smakowo używając ulubionych galaretek i owoców. składniki na tortownicę 26 cm 300 g ciastek zbożowych ( np. Bonitki ) 100 g masła 400 g wydrylowanych czereśni 2 opakowania galaretki wiśniowej 200 ml mleka skondensowanego bez cukru 50 g gorzekiej(...)mlecznej czekolady przepis Masło rozpuszczamy w garnku na małym ogniu i lekko studzimy. Ciastka zbożowe miksujemy w malakserze do uzyskania konsystencji bułki tartej. Do miski wsypujemy zmiksowane ciastka, wlewamy roztopione masło i całość dokładnie mieszamy łyżką. Do wyłożonej folią aluminiową tortownicy wsypujemy zmieszane z masłem ciastka i starannie rozprowadzamy je łyżką lekko dociskając. Tak przygotowany spód ciasta
Smakowite DaniaSkładniki: Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 500 g filetów śledziowych 1 puszka konserwowanego groszku zielonego Bondeulle 1 puszka kukurydzy Bondeulle 4 jajka 1 duża
Ciastka - domowe słodkościChlebek z owocami sezonowymi to idealna propozycja na wieczorne spotkania z przyjaciółmi, rodziną przy grillu, Także sprawdza się na przyjęciach urodzinowych, imieninowych lub na wieczornym spotkaniu
Ciastka - domowe słodkościSkładniki: 250 g margaryny 3 / 4 szklanki cukru 1 / 2 kg sera białego 3 łyżki żelatyny 1 szklanka mleka 1 łyżka ciemnego kakao 1 opakowanie galaretki
Ciastka - domowe słodkościzagonionych pozostaje kupne francuskie. Dla bardziej ambitnych polecam przygotować ciasto samemu- pisałam o tym tutaj . Ja nie ukrywam, poszłam tym razem na łatwiznę i skorzystałam z gotowca ze sklepu ;). Ciastka znakomicie sprawdzą się na rodzinny piknik! Składniki: (na 5-6 dużych sztuk) 1 duże opakowanie ciasta francuskiego (300 g) 300 g wydrylowanych wiśni 1 łyżka(...)prostokąty nałożyć na te z owocami, dobrze podociskać krawędzie, by się ze sobą skleiły. Widelcem docisnąć, tworząc ładny wzorek (jak w pierogach- patrz zdjęcie poniżej). Tak uformowane ciastka przełożyć na płaską blaszkę wyścieloną papierem do pieczenia. Wysmarować je jajkiem roztrzepanym z 1 łyżeczką mleka i posypać cukrem trzcinowym. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 st.C przez
Nastoletnie WypiekanieSkładniki: 200 g sera białego 2 łyżki posiekanego koperku 2 łyżeczki szczypiorku 1/2 łyżeczki domowej przyprawy do sera białego 2 - 3 łyżek jogurtu naturalnego sól i
Ciastka - domowe słodkościgóra dół z termoobiegiem). Banana i awokado umyć i zmiksować w blenderze kielichowym. Dodać resztę składników. Nakładać łyżką na blachę z papierem do pieczenia, nadając kształt niewielkiego ciastka. Włożyć do piekarnika i piec 20 minut. Przełożyć na drugą stronę i piec kolejne 20 minut. UWAGA !!! Przy przewracaniu należy delikatnie przesuwać łopatkę pod spodem ciastka, tak jakbyście(...)zeskrobywali. Ciastka są mięciutkie dlatego należy postępować z nimi ostrożnie. Najlepiej użyć do tego celu plastikowej łopatki, a nie drewnianej
Krupeczkiłyżeczka proszku do pieczenia (/można pominąć) Masło rozpuszczamy w rondelku Siekamy żurawinę i rodzynki. Banany miksujemy w blenderze. Dodajemy wszystkie składniki do bananów. Formujemy dosyć grube i nieduże ciastka (grubość 1 cm). Tak aby były łatwe do złapania w małą rączkę. Układamy na blasze z papierem do pieczenia. Pieczemy 10 minut, następnie przewracamy ciastka na drugą stronę(...)pieczemy jeszcze 2 minuty. Ciastka zostawiamy do całkowitego ostygnięcia. Dobrze jest im dać jeszcze z 2 godziny „leżakowania”, aby składniki dobrze się związały. Ale rozumiem, że to ciężka decyzja
Krupeczkirękami. Od razu odrywać z niego kawałeczki, ukulać wałeczki i zgiąć końce formując zgrabne półksiężyce. Ciastka umieścić na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w niedużych odległościach od siebie- ciastka podczas pieczenia mogą minimalnie rozejść się na boki. Blaszkę z półksiężycami włożyć do lodówki na minimum 30 minut, można dłużej. Piekarnik rozgrzać do 190 st.C. Ciastka piec przez
Nastoletnie Wypiekanie