ciastka - 17101 przepisów (strona:125/1141)

.1235. ciastka jak Nutella 124

karobowo-orzechowe* ciastka z fasoli~ * z masłem z orzechów laskowych Jakie to było dooooobre! :o ♥ Serio smakowało jak Nutella, mimo, że nie jadłam jej chyba ponad rok, ale w podświadomości właśnie z tym smakiem mi się te ciacha skojarzyły. Na pewno zrobie je jeszcze nie raz! Fasoli nie czuć nic a nic :) Od razu zapisuję przepis(...)papieru Fasolę wraz z mlekiem miksujemy na gładką masę. Następnie dodajemy pozostałe składniki i dokładnie mieszamy. Blachę wykładamy papierem do pieczenia, który natłuszczamy delikatnie olejem (nie pomijajcie tego punktu, ciastka bez oleju strasznie się przyklejają!) i z zachowaniem odstępów wykładamy ciastka (ok. 1 - 1 1/2 łyżki na 1 ciasto, wychodzi ok. 6 ciastek). Wkładamy do piekarnika rozgrzanego

breakfast of dreams
CYTRUSEK 134

Składniki: Biszkopt: 6 jajek 3/4 szklanki cukru 1 łyka cukru waniliowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka mąki 3 budynie cytrynowe Masa cytrynowa: 2 budynie

Ciastka - domowe słodkości
Deser z musem gruszkowo- jabłkowym i oreo 140

niedzielne przedpołudnie zapraszam na pyszny deser z musem owocowym i ciastkami oreo. Deser jest szybki do przygotowania. Ucieszy niejedno podniebienie.  SKŁADNIKI NA 3 PORCJE: 9 ciastek oreo, 2 jabłka, 2 dojrzałe gruszki, 50 ml wody, 200 ml śmietany 30%, 2 łyżki cukru pudru, czekoladowa posypka do dekoracji. PRZYGOTOWANIE: 1. Jabłka i gruszki obieram, usuwam gniada nasienne. Owoce(...)cukrem pudrem.  3. Ciastka oreo kruszę i wsypuję na dno pucharków. Następnie naprzemiennie nakładam porcję musu owocowego i bitej śmietany (aż do wyczerpania składników). Wierzch deseru dekoruję ciastkami oreo i czekoladową posypką

Tradycyjna kuchnia Kasi
Pełnoziarniste ciasteczka owsiane- grube, kruche z zewnątrz i miękkie w środku 187

kompletnie nie przeszkadza w smaku, jeżeli jednak macie obawy co do jej smaku, to 1 szklankę można zamienić na zwykłą pszenną.  Można również poeksperymentować z bakaliami i nadziać ciastka tym, co lubicie najbardziej: orzechy, suszone owoce, ziarna czy czekoladę... Rzeczywiście, autorka tego przepisu-  Kinga Paruzel  miała rację, że są to najlepsze ciasteczka owsiane jakie jadła(...)upieczecie, to grono fanów tych ciastek na pewno się powiększy :))) około 36 sztuk: * płatki owsiane górskie- 3 szklanki * mąka pszenna pełnoziarnista- 2 szklanki * cukier trzcinowy- 1 szklanka * masło- 200 g * jajka- 2 szt. * cukier waniliowy- 1 czubata łyżka* * proszek do pieczenia- 1 płaska łyżeczka * soda- 3/4 łyżeczki* * sól- szczypta Piekarnik nagrzać na 180 stopni. Miękkie masło utrzeć z cukrem

Kraina Miodem Płynąca
MUFFINY POMARAŃCZOWE Z NUTĄ IMBIRU 99

Dzisiaj 18 maja jest Światowy Dzień Pieczenia w związku z tym zachęcam do pieczenia :-) i proponuję coś szybkiego, prostego np. muffiny Składniki: 1 i 1/3 szklanki

Ciastka - domowe słodkości
Profiterolki 158

papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200°C na 25 minut (pod żadnym pozorem nie otwieramy w tym czasie piekarnika), do uzyskania słomkowego koloru. Po wyjęciu upieczone ciastka studzimy na kratce. Gdy ciastka wystygną ubijamy śmietankę. Gdy zaczyna sztywnieć zminiejszamy obroty robota, dodajemy cukier puder, następnie serek mascarpone. Gotową masą napełniamy od spodu, przy użyciu strzykawki(...)cukierniczej z długą końcówką ostudzone ciastka. Przed podaniem oprószamy cukrem pudrem. „Z podstawowego ciasta ptysiowego można stworzyć mnóstwo klasycznych deserów o bardzo wdzięcznych nazwach, takich jak profiteroles, religieuses, croquembouche, carolines, Paris-Brest, eklerki czy karpatka. Tak naprawdę jednak wszystkie te desery różnią się od siebie tylko kształtem i wielkością oraz rodzajem kremu, dlatego wszelkie autorskie kombinacje są jak najbardziej

mojewypiekiinietylko
Kokosowe orzeszki. Ciasteczka bez mąki. 197

białek dosypujemy stopniowo cukier z łyżką budyniu miksując na najmniejszych obrotach. Zawartość miski przekładamy do garnuszka z orzechowo-kokosową masą i całość dokładnie mieszamy. Z masy formujemy w dłoniach ciastka - kulki wielkości orzecha włoskiego. Najlepiej, gdy dłonie co jakiś czas oblejemy zimną wodą, co ułatwi nam proces formowania ciastek. Ciasteczka układamy (w odstępach) na wyłożonej papierem do pieczenia(...)blasze lekko je rozpłaszczając. Blaszkę z ciasteczkami wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na środkowy poziom. Ciastka pieczemy około 20 minut (brzegi i wierzch się lekko rumienią). Blaszkę wyciągamy z piekarnika i zostawiamy do całkowitego wystudzenia ciastek. Dopiero, gdy ostygną nabierają odpowiedniej konsystencji, aby można je było zdjąć z blachy. Ciasteczka można przechowywać w zamkniętym metalowym pojemniku

Słodkie okruszki
Konkurs Tygodnika Zamojskiego - dania i desery z serem białym 135

Wygrana w konkursie kulinarnym organizowanym przez Tygodnik Zamojski i Okręgową Spółdzielnię Mleczarską w Krasnymstawie . Konkursowe zadanie polegało na zaproponowaniu przepisów co można zrobić z sera. Wszystkie

Ciastka - domowe słodkości
CHAŁWOWIEC 248

Składniki: Biszkopt: 6 jajek 3/4 szklanki cukru 1 łyka cukru waniliowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka maki 3 budynie czekoladowe Masa chałwowa: 2 budynie

Ciastka - domowe słodkości
PIERWSZE URODZINY BLOGA 100

W dniu 22 marca 2016 roku minął rok od kiedy pojawiłam się w "blogowym świecie", który bardzo wiele wniósł do mojego życia. Dlatego dla mnie to

Ciastka - domowe słodkości
3 bit ciasto bez pieczenia 155

łyżki cukru kryształu 200 g masła 50 g startej czekolady I Na blaszkę o wymiarach 23x38 cm wyłożyć jedną warstwę herbatników II Kajmak rozsmarować równo na ciastkach III ciastka IV W 1/4 szklanki mleka wymieszać budynie i cukier kryształ, a pozostałe zagotować i wlać budyń. Zagotować aż zgęstnieje i odstawić do wystudzenia. Masło utrzeć na gładką masę(...)łyżkami stopniowo dodawać zimny budyń miksując na gładki krem. V Ciastka VI Śmietanę ubić z cukrem pudrem na sztywno i na koniec dodać żelatynę rozpuszczoną w minimalnej ilości wody, a następnie lekko podgrzać, ale nie gotować. Wlać przestudzoną do śmietany i zmiksować. Całość posypać startą czekoladą Ciasto schłodzić

O kuchni z uczuciem
Murzynek z kokosem 228

Troszkę inna wersja murzynka. Ciasto jest mięciutkie i delikatne. Dodatek powideł śliwkowych i chrupiącej bezy z kokosem nadaje mu nowego smaku. Naprawdę warto wypróbować. Polecam :) (adsbygoogle

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
PASTA Z MAKRELI I TWAROGU 121

Składniki: około 1/2 wędzonej makreli 15 dag sera białego 1/2 pęczka szczypiorku świeżo mielony pieprz Przygotowanie: Twaróg rozdrabniamy widelcem. Z makreli zdejmujemy skórę, usuwamy kręgosłup i

Ciastka - domowe słodkości
CZEKOLADA - część I 126

Bardzo trudno znaleźć osobę, która nie lubiłaby czekolady. Uwielbiamy ją za wspaniały smak i zapach. Warto nią się raczyć bez wyrzutów sumienia, nie tylko za jej

Ciastka - domowe słodkości

Proponowane wyszukiwania