Miłośnicy brownie i czekolady będą zachwyceni tym przepisem!🍫 😍 To jedne z najlepszych czekoladowych ciastek jakie kiedykolwiek jadłam - delikatnie chrupiące z zewnątrz i idealnie mięciutkie, mięsiste i wilgotne w środku jak na prawdziwe brownie przystało, z kawałeczkami rozpływającej się czekolady i chrupkimi płatkami migdałów. Pachną, smakują i wyglądają genialnie(...)przede wszystkim, podkręciłam ten mega czekoladowy smak ... solą morską! Nie zawiodłam się - mocny i słodki smak czekolady wraz z drobinkami soli to strzał w dziesiątkę, ciastka smakują bombowo! 💣💫 SKŁADNIKI (na około 16 - 18 ciasteczek): 60 g masła 170 g gorzkiej czekolady 2 jajka (w temp. pokojowej) 150 g cukru 50 g mąki tortowej 2,5 łyżki kakao
Słodko-Słony Świat IlonySkładniki: 75 g margaryny 1/2 szklanki cukru pudru 1 jajko 2 szklanki mąki pszennej 1 - 2 łyżki kakao 1 łyżka mleka 1 średnia pomarańcza Przygotowanie
Ciastka - domowe słodkościCzytając skład większości sklepowych ciastek można się złapać za głowę. Dlatego najlepiej zrobić je samemu. Moja córka uwielbia ciasteczka, czekoladę i masło orzechowe, więc powstała wersja zdrowych ciasteczek z masłem orzechowym w czekoladzie. Odżywcze, dodające energii i pyszne. U mnie tylko z masłem orzechowym ale możecie również dodać kawałki orzechów i suszone owoce uzyskując wersję z bakaliami(...)kcal, B 64 g, T 444 g, W 64 g. W 100 g: 585 kcal, B 8 g, T 56, W 8 g. Artykuł CIASTKA Z MASŁEM ORZECHOWYM (keto, LCHF, optymalne, paleo, bez glutenu, laktozy i cukru) pochodzi z serwisu OLA LA LCHF
Ola la LCHFKawowy torcik waniliowy bardzo delikatny w smaku i w sam raz do ulubionej kawy. Składniki: Biszkopt: 6 jajek 3/4 szklanki cukru kryształ 1/4 szklanki kawy rozpuszczalnej
Ciastka - domowe słodkościKompot z suszonych owoców na stałe zagościł w tradycji wigilijnej. Przygotowywany jest z wędzonych śliwek, suszonych jabłek i gruszek. Symbolika kompotu z suszu: śliwki - odpędzają
Ciastka - domowe słodkościciasto jest klejące więc najlepiej nabierać ciasto łyżką do lodów , które wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, zachowując bardzo duże odstępy bo ciastka mocno rosną na boki ciastka spłaszczamy łyżką ( ja łyżkę moczyłam w wodzie i to bardzo ułatwiło mi pracę) i do każdego wkładamy po parę kulek czerwonej porzeczki pieczemy w piekarniku nagrzanym(...)około 10 minut lub do chwili kiedy brzegi ciastek się zazłocą po wyciągnięciu blaszki z piekarnika ciastka musimy na chwilę jeszcze na niej zostawić ponieważ są bardzo miękkie, dopiero po chwili kiedy lekko wystygną można je przełożyć na kratkę. Źródło: http://www.mojewypieki.com/przepis/kruche-ciastka-z-porzeczkami-i-czekolada
Słodkie zapomnieniebędzie kruche ale bez problemu można formować z niego kuli o średnic ok. 2cm, które lekko spłaszczamy i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, zachowując odstępy bo ciastka sporo rosną pieczemy je 8-10 minut aż się delikatnie zarumienią w piekarniku nagrzanym do 200°C ciastka studzimy i dopiero przestudzone ściągamy z blaszki gotowe jeżeli(...)można posypać cukrem pudrem lub polać czekoladą i ozdobić tak jak ja cukrowymi mazakami, obojętnie jaką wersję przymniecie ciastka są pyszne przechowujemy je w szczelnej puszcze/pudełku, do około 1 ½ tygodnia. Źródło: http://gotuj.skutecznie.tv/2012/12/korzenne-ciastka-z-orzechami-kruche-i-pyszne/
Słodkie zapomnienieprzyprawy do pierników 1 łyżka ciemnego kakao 200g czekolady mlecznej lub gorzkiej pokrojonej w 1cm kostkę dodatkowo dodałam garść dowolnych orzechów, około ½ szklanki ¼ szklanki drobnego cukru do obtoczenia ciastek Wykonanie: masło ucieramy około3-4 minuty ze startym imbirem na jasną i puszystą masę , do masy maślanej dodajemy cukier dark muscovado , mieszamy następnie miód i ponownie całość mieszamy(...)łyżki do lodów) układamy na blaszce i wkładamy je jeszcze na 20 minut do lodówki, schłodzone kulki obtaczamy w cukrze i układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia ciastka pieczemy w piekarniku w temperaturze 170°C ,około12 minut lub dłużej, aż powstaną pęknięcia na powierzchni ciastek ciastka po wyjęciu z piekarnika zostawiamy na parę minut
Słodkie zapomnieniemascarpone i ciastek lub pierniczków. DESER ŚLIWKA W ŚNIEGU Składniki: (na 2 porcje) 200 g mascarpone 2 łyki cukier puder 100 ml śmietana 30% 100 g ciastek czekoladowych lub pierników 15 śliwek suszonych 1 szkl wiśniówki do moczenia śliwek czekolada do posypania (ok.1/3 tabliczki) Przygotowanie: Śliwki zalewamy wiśniówką i odstawiamy najlepiej na całą noc, potem odciskamy(...)kroimy w paski. Śmietanę ubijamy z cukrem a potem dodajemy mascarpone. Ciastka lub pierniczki kruszymy bardzo drobno. Na dno pucharków układamy po łyżce ciastek, na nie nasączone w alkoholu pokrojone śliwki, przykrywamy je kremem i osypujemy startą czekoladą. Czynności powtarzamy do wykorzystania wszystkich składników
Bon appetit mon amieMak - papauer somniferum - jest jednoroczną rośliną oleistą z rodziny makowatych, pochodząca zapewne z północno - zachodniej Azji. Na wielką skalę uprawiany jest w Indiach, Iranie, Azji Mniejszej
Ciastka - domowe słodkościwrzątku i ostudzić. Miękkie masło utrzeć, w trakcie ucierania dodawać po łyżce zimnego budyniu do uzyskania gładkiej masy. Układać w kolejności: jasne ciastka, 1/4 masy, plastry banana, ciemne ciastka, 1/4 masy, plastry banana, jasne ciastka, 1/4 masy, plastry banana, ciemne ciastka, 1/4 masy, plastry banana, tężejąca galaretka. Wstawić na całą noc do lodówki. Bardzo mi będzie
Cukiernia PychotkiTrudno sobie wyobrazić Święta Bożego Narodzenia bez zapachu i smaku bakalii, ale na co dzień też warto mieś je pod ręką. Krótka charakterystyka wybranych bakali
Ciastka - domowe słodkościPyszny , mięciutki i puszysty piernik z dodatkiem bakalii na Święta Bożego Narodzenia, z delikatną gorzką czekoladową . Składniki: 3 jajka 375 g margaryny 3 szklanki mąki pszennej
Ciastka - domowe słodkości