gęstego jogurtu naturalnego * kilka żelków w kształcie dżdżownicy (użyłam żelków bez cukru Bartfan ) Wykonanie: Ciastka oreo rozdzielić, do osobnej miseczki odłożyć zdjęty z nich krem. Ciastka drobno pokruszyć, będzie to imitacja ziemi dla dżdżownicy. Krem z oreo wymieszać z jogurtem naturalnym. Do 2 kieliszków do wina układać warstwami: pokruszone ciastka, krem z jogurtu naturalnego(...)wierzch cała reszta pokruszonych ciastek. Deser udekorować żelkami w kształcie dżdżownicy
Zrób to smacznieSkładniki: Ciasto: 6 jajek 3/4 szklanki cukru 250 g margaryny 190 g jogurtu naturalnego 400 g mąki pszennej 1 opakowanie budyniu śmietankowego (40g) 1 łyżka proszku
Ciastka - domowe słodkościSkładniki: Ciasto: 6 jajek 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki oleju 1 olejek cytrynowy sok i skórka otarta z połowy cytryny 3 szklanki mąki pszennej 1 łyżka
Ciastka - domowe słodkościtwarogowego z wiaderka 125 ml śmietany kremówki 30 % krem czekoladowy: 125 ml śmietany kremówki 50 g czekolady mlecznej dekoracja: Ciastka jeżyki 50 g czekolady gorzkiej orzechy Spód sernika: Ciastka przekładam do malaksera i rozdrabniam. Masło roztapiam i wlewam do masy ciasteczkowej. Łącze palcami, żeby zrobił się tak zwany mokry piasek. Dno formy o średnicy 23 cm wykładam papierem(...)częściowo rozpuści i mieszam. Zostawiam do ostygnięcia. Zimną czekoladę wlewam do sera. Całość miksuję chwilę do połączenia składników. Na końcu dodaję budyń i mieszam. Masę wylewam na spód z ciastek. Piekarnik nagrzewam do temp 180 stopni termoobieg. Wstawiam miskę z gorącą wodą. Piekę 20 minut, potem zmniejszam na temperaturę 120 stopni i piekę jeszcze 50 minut. Sernik ma się
wesoła kuchniaCzasami nie wiemy co zrobić z białkami, które nam zostają. Przychodzą nam do głowy tylko bezy. Ja proponuję zrobić przepyszną babkę na białkach z dodatkiem czekolady
Ciastka - domowe słodkościSkładniki: Ciasto: 2 szklanki mąki pszennej 1 szklanka mąki kukurydzianej 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 250 g margaryny 1 - 2 łyżek kakao 4 żółtka
Ciastka - domowe słodkościSkładniki: Ciasto: 2 jajka 3/4 szklanki cukru 250 g margaryny 75 ml mleka 250 ml coca cola 350 g mąki pszennej 2 łyżki kakao 1 łyżka
Ciastka - domowe słodkościrożków można posmarować jajkiem roztrzepanym z wodą, (ale ja tego nie robię) następnie składamy na pół, po przekątnej, aby powstały trójkąty. Zlepiamy rożki, a boki dociskamy widelcem. Tak przygotowane ciastka francuskie przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, można je posmarować jajkiem. Robimy nożem małe nacięcia na krzyż, albo równolegle, to będą otworki wentylacyjne na wierzchu każdego z rożków(...)Mój piekarnika ma specjalną funkcję do pieczenia ciasta, piekę więc rożki na tej funkcji ok. 15 minut w 200 stopniach C. Tradycyjnie pieczemy ciastka góra-dół w temperaturze 220ºC przez około 20 minut, aż rożki będą złote i chrupiące. Gdy są ciepłe można je polukrować lukier przygotowujemy mieszając ½ szklanki cukru pudru z 1 łyżką gorącej wody lub soku
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięSkładniki: Biszkopt kakaowy: 6 jajek 6 łyżek cukru 5 łyżek mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka kakao Masa kawowo - czekoladowa: 2 opakowania budyniu
Ciastka - domowe słodkościwolę zdrowsze, domowe wersje. Tak jest i tym razem. Chciałam wypróbować zrobić ciasteczka na wzór „Jeżyków” i chyba się udało. Przekonajcie się sami! Składniki na 18-20 ciastek: – 200g mąki owsianej (bezglutenowej) – 120ml mleka lub napoju sojowego – 20g miodu/syropu klonowego – 2 łyżeczki oleju kokosowego – 65g daktyli bez pestek – 35g masła orzechowego(...)dodajemy 2 łyżki wody). Tak przygotowanym „karmelem” smarujemy ostudzone ciastka. Mix orzechów wraz z rodzynkami rozdrabniamy w malakserze na małe kawałki i układamy na posmarowanych ciastkach. Czekoladę roztapiamy z olejem kokosowym w kąpieli wodnej i oblewamy na kratce przygotowane ciastka. Schładzamy w lodówce i podajemy. Smacznego! Artykuł Zdrowe domowe ciasteczka „Jeżyki” pochodzi
Be Fit Be StrongSkładniki: 2 jajka 3/4 szklanki cukru 1 łyżka cukru waniliowego 250 g margaryny 175 g jogurtu naturalnego 250 ml coca cola 300 g mąki pszennej
Ciastka - domowe słodkościProste niepozorne ciastka maślane z pysznym cytrynowym kremem lemon curd, wspaniałe, kruchutkie , absolutny hit każdego spotkania w gronie rodziny i przyjaciół. Cenię je za szybkość i łatwość przygotowania. To połączenie kruchego ciasta i orzeźwiającego kremu cytrynowego jest genialne! Mały słoneczny deser dla każdego J * Krem lemon curd kupicie w sklepie Kuchnie Świata Gdy spoglądamy(...)schłodzonego ciasta formować nieduże kulki max po 15 g jedna –to jest wielkość orzecha włoskiego układać na blasze –zachować odpowiedni odstęp bo ciastka urosną, w środku każdego ciastka zrobić wgłębienie, prawie do końca ( tak aby podczas pieczenia krem nie uciekł )i wyłożyć po płaskiej łyżeczce cytrynowego kremu. Piec w nagrzanym do 180*c piekarniku na grzaniu góra dół
Wanilia i KardamonSkładniki: Masa śliwkowa: 1 kg śliwek węgierek 3 łyżki cukru 2 opakowania galaretki jagodowo - jeżynowej Masa waniliowa: 2 opakowani budyni waniliowych 0,5 litra mleka 250
Ciastka - domowe słodkościSkładniki: Biszkopt: 4 jajka 3/4 szklanki cukru 75 g mąki pszennej 75 g mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 0,5 łyżeczki kakao 1
Ciastka - domowe słodkości