ciastka - 17101 przepisów (strona:108/1141)

TORT CYNAMONOWY 133

Składniki: Biszkopt: 2 szklanki + 2 łyżki mąki pszennej 3/4 szklanki cukru kryształ 2 jajka 180 g margaryny 1 łyżka cynamonu 3 łyżki ciemnego kakao 1 łyżka

Ciastka - domowe słodkości
MUFFINY MANDARYNKOWE 130

Kolejny przepis na dla miłośników mandarynek. Składniki: 250 g mąki pszennej 1 łyżka proszku do pieczenia 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej 1 jajko 3/4 szklanki cukru

Ciastka - domowe słodkości
WANILIOWA ESENCJA DO CIASTA 142

Składniki: 1 laska wanilii 50 ml białego rumu Przygotowanie: Laskę wanilii przeciąć wzdłuż i wydrążyć nasionka. Strąk wanilii pociąć na mniejsze kawałki. Nasionka oraz pozostałe kawałki

Ciastka - domowe słodkości
HERBATA KORZENNA Z SOKIEM 136

7 listopada to Święto herbaty. Składniki : łyżeczka lub torebka herbaty zielonej 300 ml gorącej wody 3 szt. goździków laska cynamonu 1-2 łyżeczki soku wiśniowego 1

Ciastka - domowe słodkości
Migdałowiec ciasto bez pieczenia 146

Masę podzielić na dwie części. Jedną cześć wyłożyć na ciastka i przykryć kolejną warstwą herbatników.Wyłożyć drugą część masy i ułożyć warstwę herbatników. 1 puszkę kajmaku wyłożyć na ciastka i rozsmarować równo na całej powierzchni i ponownie ułożyć warstwę ciastek. Śmietanę ubić z  trzema łyżkami czubatymi cukru pudru na sztywno. Dodać serek mascarpone i zmiksować. Dodać(...)ponownie zmiksować. Żelatynę rozpuścić w małej ilości wody i poczekać aż napęcznieje. Podgrzać, ale nie zagotować. Wystudzić i  cienkim strumieniem wlewać do śmietany miksując. Masę wyłożyć na ciastka, wyrównać i posypać obficie płatkami migdałowymi. Włożyć do lodówki najlepiej na całą noc. migdałowiec

O kuchni z uczuciem
MUFFINY KAWOWE Z DŻEMEM 100

Składniki: 200 ml mleka 1/2 szklanki śmietany 18% 250 g mąki pszennej 2 łyżki kawy rozpuszczalnej 2,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej

Ciastka - domowe słodkości
Ciastka staromodne z cukrem 133

Pewnie pamiętacie ciastka z dzieciństwa posypane cukrem. Takie właśnie upiekłam, ale dla urozmaicenia posypałam brązowym cukrem. Kruche, smaczne i idealne do herbatki czy kawy. Przepis na ciastka zobaczyłam u Marthy Stewart w jednym z jej programów kulinarnych. Wypróbowałam i powiem Wam, że ich smak najbardziej odzwierciedla smak ciastek kupowanych w cukierni. Może i Wy się skusicie(...)ciastko do herbaty. Polecam! 3 szklanki mąki 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1/4 łyżeczki soli 240 g masła 1 szklanka cukru 2 jajka 1 łyżka z soku cytryny 3  łyżki cukru brązowego Mąkę, sól i sodę wymieszać. Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę, dodać jajka, sok z cytryny i wymieszać. Wsypać mieszankę z mąką i dokładnie wymieszać. Na blaszkę

O kuchni z uczuciem
CHRUPIĄCE ZIEMNIAKI Z JAJKIEM SADZONYM 164

Moja propozycja na szybki i smaczny sobotni obiad.  Składniki: (na 2 porcje) 0,5 kg ziemniaków 1 puszka kukurydzy (140 g) lub pół dużej puszki

Ciastka - domowe słodkości
Jesienny sernik z marchewką i orzechami 127

Mamy piękną złotą jesień, dlatego dzisiaj na deser podaję sernik w jej kolorach. JESIENNY SERNIK z MARCHEWKĄ i ORZECHAMI Składniki: spód: 450 g ciastek imbirowych lub maślanych 190 g masła masa serowa: 500 g serka mascarpone 200 g orzechów nerkowca 100 ml śmietany 18% 400 g białej czekolady 2 marchewki (ok.200 g) 150 ml syropu klonowego duża szczypta gałki(...)śmietany 30% 2 łyżki cukru pudru garść orzechów włoskich cynamon syrop klonowy do polania Przygotowanie: spód: Ciastka kruszymy na "piasek" i łączymy z rozpuszczonym masłem. Mokrymi ciastkami wykładamy tortownicę (22-24cm), dociskamy do boków i dna, a następnie odstawiamy do lodówki na kilka minut masa serowa: Orzechy nerkowca moczymy w wodzie przez całą noc, potem odlewamy wodę

Bon appetit mon amie
Ciastka Francuskie z Kremem 81

PRZEPIS NA OKRĄGŁĄ FORMĘ O ŚREDNICY : 19CM SKŁADNIKI: 200g ciasteczek francuskich firmy BRZEŚĆ 400g śmietany 30% 250g mascarpone 2-3 łyżki cukru pudru WYKONANIE: 1. Na spód formy układamy ciastka francuskie firmy Brześć 2. W misce umieszczamy śmietanę i mascarpone, miksujemy aż się ubije, pod koniec dodajemy cukier puder. 3. Krem wykładamy do formy na ciastka, wyrównujemy(...)wierzch ponownie wykładamy ciastka. 4. Ciacho wkładamy do lodówki, najlepiej na całą

Dziś Ja gotuje
Budyniowe ciasto bez pieczenia z ciasteczkami od Cukry Nyskie 169

recepturze przygotowania masy budyniowej.  Powiem tak, jak na gotowca całkiem smaczne wyszło ;) Czekoladowy budyń bardzo fajnie skomponował się z cytrynowymi ciastkami fit & free oraz petit beuree. Ciastka fit & free to nowość z serii bez dodatku cukru! Składniki: masa budyniowa: 1 opakowanie czekoladowego budyniu do ciast i kremów  100 gram masła 60 gram cukru(...)mleka ok 150 gram pianek typu Marshmallow 1 opakowanie żelatyny na 500 ml płynu najlepiej w listkach dodatkowo: 100 gram herbatników Petit Beurre Cukry Nyskie 120 gram ciastek fit&free bez dodatku cukru Cukry Nyskie Przygotowanie: Masa budyniowa: pół szklanki mleka mieszamy z budyniem, cukrem i mąką. Pozostałe mleko doprowadzamy do wrzenia razem z masłem. Do gotującego się

Życie zaczyna się w kuchni
CYTRYNOWIEC Z KREMEM 129

Składniki: Ciasto cytrynowe: 6 jajek 3/4 szklanki cukru kryształ 2 opakowania cukru cytrynowego Delecta 200 g  margaryny 2 łyżki oleju rzepakowego 1,5 szklanki mąki

Ciastka - domowe słodkości
Sernik miodowo-orzechowy 152

Twaróg miksujemy z jajkami, miodem, masłem orzechowym, mąką i kremówką. Miksujemy wyłącznie do połączenia składników by nie napowietrzać masy.  2. Na tortownicę 22cm wyłożoną papierem do pieczenia wykładamy ciastka. Wylewamy masę, wyrównujemy. Pieczemy w temperaturze 150 stopni przez 60 minut. Po tym czasie wyłączamy piekarnik, uchylamy drzwiczki i zostawiamy sernik na minimum 1 godzinę. Sernik studzimy, przekładamy(...)lodówki. 3. Czekoladę rozpuszczamy, mieszamy z masłem orzechowym. Polewę rozprowadzamy na wierzchu sernika. Orzechy siekamy, ciastka kruszymy - posypujemy nimi sernik

Szefowa kuchni
Pomarańczowe markizy z pistacjowym kremem 111

moje „oko” powinny być świeże do tygodnia, ale pewnie jak wróce w niedzielę wieczorem to nie będzie po nich śladu. Składniki na około 20 sztuk (złożonych ciastek): Ciastka: 450 g mąki pszennej (tortowej) czubata łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 80 g miękkiego (płynnego) oleju kokosowego 80 g cukru (najlepiej brązowego) 1 dojrzały banan(...)mąki dodaj masę bananową, wymieszaj i zagnieć gładkie ciasto. Owińń ciasto w folię spożywczą, wstaw do lodówki na małe pół godziny, następnie rozwałkuj na gruość 3 mm i wykkrój ciastka (średnica 5 cm). Przełóż wykrojone ciasteczka na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Upiecz ciasteczka w temp. 180 C na środkowje półce piekarnia do delikatnego przyrumienienia (około 8 minut

greenscarf
BARDZO KRUCHE RURKI Z KREMEM KAKAOWYM 140

Składniki: Ciasto: 350 g mąki krupczatki 100 g cukru pudru 2 żółtka 200 g zimnej margaryny 1 łyżka śmietanki do kawy 12% Masa budyniowa kakaowa: 2

Ciastka - domowe słodkości

Proponowane wyszukiwania