razem mam coś dla wielbicieli pralinek Rafaello. Kremowy sernik na zimno o smaku kokosa. Mniam...Kto się skusi? SERNIK RAFAELLO Składniki: spód: 200 g ciastek 100 g masła masa serowa: 500 g mascarpone 100 g białej czekolady 150 ml śmietany 30% 200 ml śmietanki kokosowej 3 łyżki likieru kokosowego 3 łyżeczki żelatyny 75 ml wody wiórki kokosowe(...)posypania Przygotowanie: spód: Ciastka kruszymy na "piasek" dodajemy rozpuszczone masło i mieszamy. Masę z mokrych ciastek przekładamy do formy wyłożonej papierem, wyrównujemy i dociskamy łyżką do dna. Formę w ciastkami wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na 10 minut. Tak podpieczony spód studzimy. masa serowa: Białą czekoladę rozpuszczamy w podgrzanej śmietanie, potem całość studzimy
Bon appetit mon amiewymieszaną z cukrem. Gotujemy około 10 minut cały czas mieszając aż masa nam zgęstnieje. Dzielimy to na dwie części – jedną wykładamy na ułożone herbatniki i układamy kolejną warstwę ciastek. Do drugiej dodajemy startą na dużych oczkach czekoladę i kakao. Mieszamy tak długo aż składniki się połączą i wykładamy na warstwę herbatników przykrywając kolejną warstwą ciastek. Następnie przygotowujemy(...)koniec miksowania dodajemy cukier puder. Zmniejszamy obroty i łyżką dodajemy mascarpone tak aby masa się połączyła. Gdy skończymy dodawać ser stopniowo dosypujemy galaretkę. Cały krem wykładamy na naszą warstwę ciastek przykrywając ostatnią warstwą ciastek (ja ostatnią warstwę zrobiłam z ciemnych herbatników). Całość polewamy lukrem i wkładamy do lodówki. Autor przepisu: Dagmara Tylewska Artykuł Ciasto na bogato pochodzi
Wasze PrzepisySkładniki: Masa z dżemem 375 g margaryny (1,5 kostki) 1 szklanka cukru 3 łyżki wody 3 - 4 łyżki kakao 1 słoiczek dżemu z czarnej
Ciastka - domowe słodkościSkładniki: Ciasto kruche: 3 szklanki mąki pszennej 4 żółtka 2 łyżki cukru 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka cukru waniliowego 250 g
Ciastka - domowe słodkościrazie niespodziewanych sytuacji, np goście lub nagła ochota na coś słodkiego. Dziś przygotowałam dla rodzinki pyszne francuskie ciasteczka z budyniem i jabłkami . Wystarczy ugotować budyń, uprażyć jabłka i upiec ciastka . Chwila pracy a efekt i smak zachwyci każdego. Składniki na francuskie ciasteczka z budyniem i jabłkami : * 1 arkusz gotowego ciasta francuskiego * 250 ml mleka * 20 g proszku budyniowego waniliowego(...)dłonią zlepić wszystkie 3 boki, by nadzienie nie wypłynęło na zewnątrz. W szklance rozbełtać jajko. Każde ciasto posmarować jajkiem przy pomocy pędzelka silikonowego. Na końcu z góry na każdym ciastku zrobić 3 podłużne nacięcia. Piekarnik nagrzać do 190'C, ciastka przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec je około 18-20 minut. Ciastka francuskie można posypać
Zrób to smacznieCiasto Bakaliowy Jeż Ciasto bez pieczenia z dodatkiem naszych ulubionych ciastek jeżyków. Wykonanie jest proste i szybkie jak zarazem bardzo smaczne. Polecam. 20 porcji 35 minut czas przygotowania Składniki na spód: · 180 g herbatników · ½ kostki masła Składniki na ciemną masę(...)śmietany 30% · 400 g serka homogenizowanego · 4 łyżki nutelli · 140 g ciastek jeżyków Składniki na jasną masę: · 2 śnieżki na mleko · 2 szk. mleka
Kulinarna ChwilaO tym, że droga do serca ukochanej osoby wiedzie przez żołądek do serca, nikogo nie trzeba przekonywać. Stare porzekadło nie traci na aktualności, co więcej jeszcze
Ciastka - domowe słodkościSkładniki: Biszkopt kawowy: 6 jajek 3/4 szklanki cukru 5 łyżek gorącej wody 3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 3/4 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki mąki ziemniaczanej 1 łyżka
Ciastka - domowe słodkościBiszkopt cytrynowy: 6 jajek 3/4 szklanki cukru kryształ 200 g margaryny 2 łyżki oleju 190 g jogurtu naturalnego 1,5 szklanki mąki pszennej 1 szklanka
Ciastka - domowe słodkościmasła Przygotowanie Część mleka zagotować z cukrem i masłem, a w 2 części mleka roztrzepać żółtka, mąkę, budyń, cukry waniliowe. Dodać do gotującego się mleka i mieszać aż zgęstnieje. Ciastka rozłożyć w blaszce średniej wielkości, wylać gorący budyń i przykryć kolejna warstwą ciastek. Posypać cukrem pudrem i odstawić w chłodne miejsce aż ciastka zmiękną. Masło można też(...)utrzeć z przestudzonym budyniem i dopiero przełożyć na ciastka. Jak ktoś lubi bardziej maślany smak można zużyć cała kostkę masła. Ja zwykle dodaje masło do gotującego się mleka. Autor przepisu: Hanna De Artykuł Ciasto w 10 minut bez pieczenia pochodzi z serwisu Wasze Przepisy
Wasze PrzepisyKremowy sernik gotowany na spodzie z ciastek, to propozycja na pyszny deser oraz przepis na sernik, który nie opada. To sernik, który zawsze się udaje! Przygotowanie go nie zajmie Ci więcej niż 30 – 40 minut. Potem należy tylko poczekać, aż sernik ostygnie i stężeje. Jak zrobić sernik gotowany? Do przygotowania tego pysznego sernika nie potrzebujesz piekarnika! Wystarczy duży(...)garnek z grubym dnem, w którym wymieszasz wszystkie składniki i zagotujesz. Przełożysz do formy wyłożonej ciastkami i to wszystko! Potem ciasto musi tylko postać w lodówce, aby stężało. Sernik gotowany przepis na ciasto bez pieczenia. Jeśli szukasz pomysłu na pyszny deser do kawy i herbaty, ten sernik z pewnością powinien Cię zainteresować. Łatwy w wykonaniu, z twarogiem z wiaderka
Kuchnia Na Wypasiekruchym ciastem, w którego objęciach kryje się kremowe nadzienie z migdałami :) Idealne na przyjęcia w brokacie i serpentynach ale i na przyjacielskie spotkanie przy kawie, czy noworoczne odwiedziny. Krągłe ciastka wydymają rumiane policzki spod czekoladowych kapelusików, które kuszą lśniącym, deserowym aksamitem. Rustykalna elegancja i nadzienie na bazie mascarpone z szampanem i kruszonymi migdałami, to ich pyszne zalety, które(...)pewnością skuszą niejednego łasucha i konesera słodkości ;) Po nadzianiu, uformowania kuli i upieczeniu ciastek pozostaje już tylko czysta przyjemność chrupania i rozpływania się w szampańskich słodkościach. Szampańskie ciasteczka są już gotowe, by osłodzić Wam karnawałowy czas! Szampańskie ciasteczka karnawałowe na 10 sztuk Potrzebujesz: 60ml szampana Ciasto: 110g mąki pszennej 50g zimnego masła 2 łyżki zimnej wody 1 łyżeczka cukru
Kuchnia w Słońcu SkąpanaSkładniki: Muffiny cytrynowe: 2 jajka 0,5 szklanki cukru sok i skórka otarta z 1 cytryny 1/3 szklanki oleju 1 szklanka mleka 2 szklanki mąki pszennej
Ciastka - domowe słodkości