ciastka - 17601 przepisów (strona:96/1174)

SERNIK CHAŁWOWO - CZEKOLADOWY NA ZIMNO 63

Składniki: Masa serowa chałwowa: 500 g sera białego ok. 200 g chałwy z dodatkiem kakao 0,5 szklanki cukru 1 łyżka cukru waniliowego 250 ml mleka

Ciastka - domowe słodkości
SERNIK BORÓWKOWY 92

Składniki: 500 g sera białego 4 łyżki cukru pudru 1 łyżka cukru waniliowego 150 ml mleka 4-5  łyżek żelatyny 330 ml śmietanki kremówki 500

Ciastka - domowe słodkości
Ciasteczka owsiane z wiórkami kokosowymi 108

Ciasteczka owsiane z wiórkami kokosowymi na zdrowy deser. Fit ciasteczka, które są bardzo szybkie do przygotowania. Pożywne ciastka zbożowe fit w wersji bardzo uproszczonej i łatwej do zrobienia. Ciasteczka z płatków owsianych z dodatkiem wiórków kokosowych to najłatwiejsze do zrobienia ciastka. Ciastka owsiane z kokosem przygotowuje się w jednej misce, a do nakładania potrzebna jest tylko łyżka(...)przez około 20 minut, do czasu ich przyrumienienia. Bez termoobiegu czas pieczenia odpowiednio wydłużyć. Po upieczeniu ciasteczka są dość miękkie, chrupkości nabierają po całkowitym wystudzeniu na kratce. Zobacz również: ciastka ze słonecznikiem. Jeśli moje przepisy Ci się podobają, lubisz tu zaglądać i chcesz docenić moją pracę – postaw mi kawę, kliknij na➡➡➡ Postaw kawę dla Kuchcik gotuje

Kuchcik gotuje
OWOCOWA BABKA 107

  Składniki: 5 jajek 3/4 szklanki cukru 3 szklanki mąki pszennej 1 łyżka proszku do pieczenia 250 ml białej oranżady 220 g margaryny 100 g kandyzowanej

Ciastka - domowe słodkości
Francuskie ciastka ,,poduszeczki'' z budyniem 101

Proste i pyszne ciastka z ciasta francuskiego. Na podwieczorek, na wycieczkę, na piknik i na poczęstunek dla gości. Długo utrzymują świeżość. Można oprószyć cukrem pudrem, będą wtedy bardziej słodkie. Polecam.   Potrzebujemy: 2 opakowania ciasta francuskiego 1 budyń waniliowy 2 łyżki cukru półtorej szklanki mleka     Wykonanie pysznych poduszeczek z budyniem:   1. W połowie szklanki rozpuszczamy budyń(...)nakłuwamy z wierzchu. 3. Poduszeczki układamy na blaszkach wyłożonych papierem do pieczenia i pieczemy w temperaturze 220 stopni przez około 20 minut do ładnego zrumienienia się.  4. Upieczone ciastka studzimy. Podajemy. Smacznego życzę. Można oprószyć cukrem pudrem. Moje rady: Ciastka można oprószyć cukrem pudrem. Wychodzi około 3 blaszki ciastek

Izabelawkuchni
SERNIK KOKOSOWY Z BRZOSKWINIĄ 70

  Składniki: Ciasto kruche: 3 szklanki mąki pszennej 4  żółtka 1 łyżka cukru 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki cukru waniliowego 250 g

Ciastka - domowe słodkości
ŚMIETANKOWIEC NA WAFLACH 85

Składniki: 3 opakowania śmietanki 30% (1 opakowanie 330 ml) 2 opakowania galaretki o smaku truskawkowym 2 opakowania galaretki o smaku gruszkowym 2 opakowania galaretki o smaku

Ciastka - domowe słodkości
Deser Malinowa Chmurka-łatwy i pyszny+FILM 108

litr śmietanki 36% -500g serka kremowego naturalnego lub mascarpone -400g malin (ja użyłam mrożonych) -3 galaretki malinowe  -750ml wrzącej wody -200g maślanych, kruchych ciastek -3/4 szkl cukru pudru -ok 50g bezików ***opcjonalnie 0,5  łyżki żelatyny i 75 ml wrzącej wody Do miski dajemy 750ml wrzącej wody, dodajemy 3 galaretki i dokładnie(...)mieszamy, odkładamy do ostudzenia. W tym czasie 200g ciastek kruchych, maślanych mielimy w malakserze na okruszki. Na dno każdego pucharka czy szklanki dajemy trochę pokruszonych ciastek. Do ostudzonej galaretki dodajemy maliny, mieszamy, wstawiamy do lodówki by galaretka zgęstniała. Gdy galaretka zacznie tężeć wykładamy ją na pokruszone ciastka do każdego pucharka czy szklanki. Pucharki wstawiamy do lodówki

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
RÓŻKI DROŻDŻOWE Z JABŁKIEM 89

Różki drożdżowe z jabłkiem podczas pieczenia pachną nieziemsko. Uwielbiam jak w moim domu roznosi się zapach ciasta drożdżowego . Pyszne, puszyste, pełne nadzienia jabłkowego. Tak przygotowane drożdżowe ciastka doskonale sprawdzą się do popołudniowej kawki, jako przekąska w szkole, w pracy, na spacerze czy pikniku rodzinnym. Wystarczy posypać je cukrem pudrem i zajadać ;) Składniki na różki drożdżowe z jabłkiem (około(...)Radełkiem wycinać kwadraty o długości boku około 10 cm. Na środku wyłożyć po łyżeczce nadzienia. Dwa przeciwległe rogi zlepić ze sobą, by powstał trójkąt, zlepić również boki. Tak przygotowane ciastka przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, przykryć i odstawić na 15-20 minut. Ciastka posmarować lekko rozklepanym białkiem. Piekarnik nagrzać do 180'C, piec ciastka około

Zrób to smacznie
CZEKOLADOWIEC CHAŁWOWO - BORÓWKOWY 88

Składniki: Ciasto chałwowe: 4 jajka 3/4 szklanki cukru 1 łyżka cukru waniliowego 2 szklanki mąki pszennej 180 g margaryny 1 łyżka proszku do pieczenia 100 g

Ciastka - domowe słodkości
MEGA KRUCHE CIASTECZKA SKLEJANE. Z MARMOLADĄ RÓŻANĄ 119

podanych składników zagnia tamy ciasto. Wkładamy je do lodówki na ok 1h. Następnie rozwałkowujemy na grubość ok. 0.5 cm, i wycinamy dowolne kształty (foremkami, kieliszkiem...). Ja w ykrawałam ciastka specjalnymi  foremkami. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 12 minut (do lekkiego zrumienienia brzegów).  Po upieczeniu studzimy. Następnie(...)przypadku użycia 2 foremek tak jak ja) pełne ciastko smarujemy marmoladą przykrywać drugim ciastkiem z dziurką. Ciastka możemy posypać cukrem pudrem, ale dla mnie ta wersja jest już zbyt słodka

Walijskie Pichcenie
TRUSKAWKOWY KISIELOWIEC 76

  Składniki: 8 jajek 3/4 szklanki cukru 1 łyżka cukru waniliowego 2 szklanki mąki pszennej 4 opakowania kiśli o smaku truskawkowym (38g) 1 łyżka proszku do

Ciastka - domowe słodkości
Ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką 113

czerwoną porzeczką lub agrestem. Te owoce najlepiej komponują się ze słodyczą kruszonki. Drożdżowe wypieki lubię za to zachowują świeżość kilka dni (spokojnie jest to 5 dni), wystarczy blaszkę z ciastek przykryć ściereczką i przechowywać w wystudzonym piekarniku, taka metoda się u mnie sprawdza. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Drożdżowe ciasto rabarbarowe z maślaną kruszonką 5 od 1 osoby Autor: Paweł(...)uformuj dołeczek. Wlej resztę ciepłego mleka, aktywny drożdżowy zaczyn, płynne masło. Początkowo wymieszaj masę łyżką, a później przez chwilę dłonią. Ciasto będzie bardzo rzadkie, takie ma być. Misę z ciastek okryj ścierką i odstaw w ciepłe miejsce bez przeciągów na 1 godzinę, w tym czasie powinno wyrosnąć. Przygotuj blaszkę o wymiarach 35 x 25 centymetrów, wyłóż ją arkuszem papieru

ProstePesto.pl
SERNIK Z PIANKĄ 88

Składniki: Masa serowa: 750 g sera białego 0,5 szklanki cukru 4 łyżki cukru waniliowego 300 ml mleka 4,5 łyżki żelatyny 375 g margaryny Pianka

Ciastka - domowe słodkości
KOKOSOWIEC ANANASOWO - BORÓWKOWY 85

Składniki: Ciasto owocowe: 5 jajek 0,5 szklanki cukru 1 łyżka cukru kokosowego 1 szklanka mąki pszennej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 1 płaska łyżka proszku do

Ciastka - domowe słodkości