Szybkie w przygotowaniu ciasto bez pieczenia, bardzo przypominające w smaku batoniki Kinder Country. Składniki: Warstwa czekoladowa: 330 ml śmietanki kremówki 30% 100 g gorzkiej czekoladowy 2
Ciastka - domowe słodkościSkładniki: Mus I : 330 ml śmietanki kremówki 30% 100 g gorzkiej czekolady 2 łyżki cukru pudru 1 łyżka żelatyny z górką Mus II : 330 ml śmietanki
Ciastka - domowe słodkościSkładniki: Masa serowa chałwowa: 500 g sera białego ok. 200 g chałwy z dodatkiem kakao 0,5 szklanki cukru 1 łyżka cukru waniliowego 250 ml mleka
Ciastka - domowe słodkościSkładniki: 5 jajek 3/4 szklanki cukru 3 szklanki mąki pszennej 1 łyżka proszku do pieczenia 250 ml białej oranżady 220 g margaryny 100 g kandyzowanej
Ciastka - domowe słodkościProste i pyszne ciastka z ciasta francuskiego. Na podwieczorek, na wycieczkę, na piknik i na poczęstunek dla gości. Długo utrzymują świeżość. Można oprószyć cukrem pudrem, będą wtedy bardziej słodkie. Polecam. Potrzebujemy: 2 opakowania ciasta francuskiego 1 budyń waniliowy 2 łyżki cukru półtorej szklanki mleka Wykonanie pysznych poduszeczek z budyniem: 1. W połowie szklanki rozpuszczamy budyń(...)nakłuwamy z wierzchu. 3. Poduszeczki układamy na blaszkach wyłożonych papierem do pieczenia i pieczemy w temperaturze 220 stopni przez około 20 minut do ładnego zrumienienia się. 4. Upieczone ciastka studzimy. Podajemy. Smacznego życzę. Można oprószyć cukrem pudrem. Moje rady: Ciastka można oprószyć cukrem pudrem. Wychodzi około 3 blaszki ciastek
IzabelawkuchniSkładniki: Ciasto kruche: 3 szklanki mąki pszennej 4 żółtka 1 łyżka cukru 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki cukru waniliowego 250 g
Ciastka - domowe słodkościSkładniki: 3 opakowania śmietanki 30% (1 opakowanie 330 ml) 2 opakowania galaretki o smaku truskawkowym 2 opakowania galaretki o smaku gruszkowym 2 opakowania galaretki o smaku
Ciastka - domowe słodkościlitr śmietanki 36% -500g serka kremowego naturalnego lub mascarpone -400g malin (ja użyłam mrożonych) -3 galaretki malinowe -750ml wrzącej wody -200g maślanych, kruchych ciastek -3/4 szkl cukru pudru -ok 50g bezików ***opcjonalnie 0,5 łyżki żelatyny i 75 ml wrzącej wody Do miski dajemy 750ml wrzącej wody, dodajemy 3 galaretki i dokładnie(...)mieszamy, odkładamy do ostudzenia. W tym czasie 200g ciastek kruchych, maślanych mielimy w malakserze na okruszki. Na dno każdego pucharka czy szklanki dajemy trochę pokruszonych ciastek. Do ostudzonej galaretki dodajemy maliny, mieszamy, wstawiamy do lodówki by galaretka zgęstniała. Gdy galaretka zacznie tężeć wykładamy ją na pokruszone ciastka do każdego pucharka czy szklanki. Pucharki wstawiamy do lodówki
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuRóżki drożdżowe z jabłkiem podczas pieczenia pachną nieziemsko. Uwielbiam jak w moim domu roznosi się zapach ciasta drożdżowego . Pyszne, puszyste, pełne nadzienia jabłkowego. Tak przygotowane drożdżowe ciastka doskonale sprawdzą się do popołudniowej kawki, jako przekąska w szkole, w pracy, na spacerze czy pikniku rodzinnym. Wystarczy posypać je cukrem pudrem i zajadać ;) Składniki na różki drożdżowe z jabłkiem (około(...)Radełkiem wycinać kwadraty o długości boku około 10 cm. Na środku wyłożyć po łyżeczce nadzienia. Dwa przeciwległe rogi zlepić ze sobą, by powstał trójkąt, zlepić również boki. Tak przygotowane ciastka przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, przykryć i odstawić na 15-20 minut. Ciastka posmarować lekko rozklepanym białkiem. Piekarnik nagrzać do 180'C, piec ciastka około
Zrób to smacznieSkładniki: Ciasto chałwowe: 4 jajka 3/4 szklanki cukru 1 łyżka cukru waniliowego 2 szklanki mąki pszennej 180 g margaryny 1 łyżka proszku do pieczenia 100 g
Ciastka - domowe słodkościpodanych składników zagnia tamy ciasto. Wkładamy je do lodówki na ok 1h. Następnie rozwałkowujemy na grubość ok. 0.5 cm, i wycinamy dowolne kształty (foremkami, kieliszkiem...). Ja w ykrawałam ciastka specjalnymi foremkami. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 12 minut (do lekkiego zrumienienia brzegów). Po upieczeniu studzimy. Następnie(...)przypadku użycia 2 foremek tak jak ja) pełne ciastko smarujemy marmoladą przykrywać drugim ciastkiem z dziurką. Ciastka możemy posypać cukrem pudrem, ale dla mnie ta wersja jest już zbyt słodka
Walijskie PichcenieSkładniki: 8 jajek 3/4 szklanki cukru 1 łyżka cukru waniliowego 2 szklanki mąki pszennej 4 opakowania kiśli o smaku truskawkowym (38g) 1 łyżka proszku do
Ciastka - domowe słodkościczerwoną porzeczką lub agrestem. Te owoce najlepiej komponują się ze słodyczą kruszonki. Drożdżowe wypieki lubię za to zachowują świeżość kilka dni (spokojnie jest to 5 dni), wystarczy blaszkę z ciastek przykryć ściereczką i przechowywać w wystudzonym piekarniku, taka metoda się u mnie sprawdza. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Drożdżowe ciasto rabarbarowe z maślaną kruszonką 5 od 1 osoby Autor: Paweł(...)uformuj dołeczek. Wlej resztę ciepłego mleka, aktywny drożdżowy zaczyn, płynne masło. Początkowo wymieszaj masę łyżką, a później przez chwilę dłonią. Ciasto będzie bardzo rzadkie, takie ma być. Misę z ciastek okryj ścierką i odstaw w ciepłe miejsce bez przeciągów na 1 godzinę, w tym czasie powinno wyrosnąć. Przygotuj blaszkę o wymiarach 35 x 25 centymetrów, wyłóż ją arkuszem papieru
ProstePesto.plrazie niespodziewanych sytuacji, np goście lub nagła ochota na coś słodkiego. Dziś przygotowałam dla rodzinki pyszne francuskie ciasteczka z budyniem i jabłkami . Wystarczy ugotować budyń, uprażyć jabłka i upiec ciastka . Chwila pracy a efekt i smak zachwyci każdego. Składniki na francuskie ciasteczka z budyniem i jabłkami : * 1 arkusz gotowego ciasta francuskiego * 250 ml mleka * 20 g proszku budyniowego waniliowego(...)dłonią zlepić wszystkie 3 boki, by nadzienie nie wypłynęło na zewnątrz. W szklance rozbełtać jajko. Każde ciasto posmarować jajkiem przy pomocy pędzelka silikonowego. Na końcu z góry na każdym ciastku zrobić 3 podłużne nacięcia. Piekarnik nagrzać do 190'C, ciastka przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec je około 18-20 minut. Ciastka francuskie można posypać
Zrób to smacznieCiasto Bakaliowy Jeż Ciasto bez pieczenia z dodatkiem naszych ulubionych ciastek jeżyków. Wykonanie jest proste i szybkie jak zarazem bardzo smaczne. Polecam. 20 porcji 35 minut czas przygotowania Składniki na spód: · 180 g herbatników · ½ kostki masła Składniki na ciemną masę(...)śmietany 30% · 400 g serka homogenizowanego · 4 łyżki nutelli · 140 g ciastek jeżyków Składniki na jasną masę: · 2 śnieżki na mleko · 2 szk. mleka
Kulinarna Chwila