ciastka - 17601 przepisów (strona:88/1174)

Pierniczki bezglutenowe z ciecierzycy 156

Dziś pierniki, które smakują łudząco podobnie do tych z mąki razowej, mimo że są zrobione z ciecierzycy. Są to ciastka, które potrzebują 2 lub więcej dni, żeby w pełni nadawać się do jedzenia (choć chrupiące też dają radę). Jeśli weźmiecie się za nie teraz i dodatkowo umieścicie w pojemniczku kawałek cytryny lub pomarańczy, ciasteczka spokojnie zdążą wam jeszcze zmięknąć(...)Przechowuj pierniki kilka dni w pojemniku z kawałkiem cytryny (wymieniaj codziennie). Szybciej zmiękną i nabiorą cytrusowego aromatu. Jeśli masz zamiar dekorować całą powierzchnię lukrem, zrób to dopiero przed zjedzeniem ciastek (w ten sposób zdążą zmięknąć) Jeśli natomiast tylko niektóre miejsca, możesz posmarować je przed zamknięciem w pojemniku. Podana porcja wystarczy na ok. 25 pierników małych pierników (serduszka ze zdjęcia

Powiedz dietom nie
Ciastka cytrynowe. Baaardzo cytrynowe 202

blasze, na papierze do pieczenia po 6-8 kulek, w zależności od wielkości blachy – ile Wam się zmieści – zachowując jednocześnie między kulkami spore odstępy po 6-8cm – ciastka się rozpłyną. Wypukłą stroną łyżeczki lekko zgniatamy kulki z wierzchu i wstawiamy ciastka na środkowa półkę rozgrzanego piekarnika. Każda partię pieczemy 13-14 minut. Zdejmujemy łopatka z papieru(...)kratkę i zostawiamy do ostudzenia. Ciastka po upieczeniu są miękkie, gdy wystygną z wierzchu robią się chrupiące i kruche – w środku zostają mięciutkie, mocno żółte i bardzo, bardzo cytrynowe. Można przechowywać je w szczelnym słoiku/puszce bez dostępu powietrza przez 3 tygodnie. Ale idę o zakład, że u nikogo z Was aż tyle nie poleżą SKŁADNIKI na 26 sztuk

Karo in the Kitchen
Piernikowe ludziki - Lebkuchenmännchen 252

Piernikowe ciasteczka to nieodłączny element Bożego Narodzenia. Nasze są w kształcie ludzików -mój czterolatek był bardzo podekscytowany tymi wypiekami. Radości było co nie miara, począwszy od wycinania ciastek po dekoracje :) Smak bardzo ciekawy i delikatny- polecam! Piernikowe ciastka w kształcie ludzików Składniki: 225g masła 225g brązowego cukru 1 jajko 2 łyżki gęstego soku malinowego lub syropu klonowego(...)góra-dół. Włożyć do piekarnika i piec przez około 10-15 minut do lekkiego zrumienienia. Następnie wyjąc z pieca i zostawić do wystudzenia najlepiej na całą noc.  Gdy ciastka są już zimne, można zacząć je dekorować wedle uznania.  Pierwsze dwa dni ciastka są bardzo twarde, należy odczekać aż zmiękną. Można przygotować je wcześniej i schować

Tagebuch po polsku
Paluchy z orzechami i czekoladą 141

sumienie mi na to nie pozwala. I wtedy budzi się ONA. I jej uśmiech na tyle mnie rozbraja, że nie jestem w stanie już się na nic wkurzać. Najzwyklejsze ciastka przez maszynkę. Zaletą tych ciastek jest to, że można je dowolnie modyfikować za pomocą różnych dodatków. Ja swoje obtoczyłam z jednej strony w czekoladzie i posiekanych orzechach(...)blasze wyłożonej papierem do pieczenia w niewielkich odstępach. Ciastka piec w temperaturze 200 stopni przez 10-12 minut. Wystudzić. Czekoladę stopić w kąpieli wodnej. Każdy koniec ciastka smarować polewą a następnie maczać w posiekanych orzechach. Odłożyć do zastygnięcia czekolady

My simple kitchen
Ciasteczka z masłem orzechowym i migdałami 168

zaczynają wyglądać Mikołaje, bombki i choinki. To znak, że zaraz Gwiazdka i tym bardziej włącza mi się świąteczno-leniwy tryb... Co robić? Ano najlepiej na tę okoliczność zrobić  ciastka z masłem orzechowym i nie myśleć o kaloriach (w końcu i tak w czasie Bożego Narodzenia każdą dietę weźmie w łeb). Zatem... polecam przepis na doskonałe ciasteczka z masłem(...)migdałów. Formować z ciasta kulki wielkości dużego orzecha włoskiego układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia lekko je spłaszczając. Warto zachować między ciastkami odstęp ok. 3 cm. Piec ciastka w temperaturze 170 stopni przez 13 minut, aż lekko zbrązowieją

Kulinarne Inspiracje
Ciastka kokosowo-owsiane z orzechami włoskimi (delikatnie korzenne, super chrupiące) 105

lekko ciągnące się w środku! Obie wersje to "niebo w gębie"! Kolejnym plusem jest fakt, iż nadają się do dłuższego przechowywania, bo nawet po kilku dniach, a nawet tygodniu - ciastka są doskonałe w smaku - tylko bardziej chrupkie. Polecam! (około 24 sztuki) 220g cukru brązowego (*) 1 łyżka cukru waniliowego 110g masła lub oleju kokosowego ( u mnie olej ) 1 jajko 125g(...)przenieść na kratkę. (Początkowo będą bardzo miękkie i delikatne, ale podczas stygnięcia - stwardnieją.) (*) Można użyć cukru białego, ale zalecam odrobinę mniej, gdyż ciastka mogą okazać się zbyt słodkie. (**) Ciastka krócej pieczone są chrupiące z zewnątrz i lekko ciągnące się w środku. Natomiast druga opcja sprawi, że będą całkowicie chrupiące (ale nie twarde

Di gotuje
Czekoladowe ciastka z fasoli 122

przecież takim pełnowartościowym źródłem białka… a że nie ma go w 1 ciasteczku zbyt dużo, to ciasteczek trzeba zjeść kilka. Co, jak i czym zastąpić? Osobiście preferuję ciastka z fasoli z czekoladą , ale jeśli chcesz, możesz użyć kakao lub karobu. Dodaj wtedy 3 łyżki proszku i 1 dodatkową łyżkę oleju kokosowego. Płatki jaglane z powodzeniem mogą być zastąpione(...)oleju kokosowego , to proponowałbym go używać ze względów nie tylko technologicznych, ale też zdrowotnych. Jeśli jednak nie masz go w domu, możesz ewentualnie użyć innego. Artykuł Czekoladowe ciastka z fasoli pochodzi z serwisu Blendman.pl - kuchnia roślinna

Blendman
Testujemy ciastka LaCrema 186

przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.  Jak sam wskazuje producent na facebooku ciastka można kupić w wielu sklepach:  Jednak sami konsumenci w komentarzach zdradzili, że widzieli ciastka w innych sklepach, nawet tych, które nie zostały wymienione na grafice. Dlatego warto je szukać gdzie indziej, jeśli nie macie takiego sklepu u siebie.  Jak dla mnie cała(...)akcja promocyjna jest bardzo pozytywna. Można poznać markę i przetestować za darmo. Ja oceniam ciastka w skali 1-10 na 9,75. Czegoś mi zabrakło, ale sama nie wiem czego. Dziękuję za możliwość przetestowania

Gotuję Testuję
CIASTKA OWSIANE Z ŻURAWINĄ 123

Ciastka te są bardzo smaczne i pożywne. Zawierają dużo cennych składników takich jak płatki owsiane bogate w błonnik oraz żurawin, która zawiera dużo cennych witamin. Ciasteczka idealnie(...)sprawdzą się jako przekąska do pracy. Ich przygotowanie zajmuje chwilę a w smaku rewelacyjne.  Do ciastek wykorzystałam żurawinę liofilizowaną od  Dieta OXY . Składniki: na 16 ciastek * 200 g płatków owsianych * 80 g żurawiny * 2 łyżki mąki pszennej * 1 łyżeczka proszku do pieczenia * 1 jajko * 150 g masła * 100 g brązowego cukru Wykonanie: Masło utrzeć

Zrób to smacznie
Bezglutenowe ciastka z serem gorgonzola 129

Ciastka z serem gorgonzola czyli Biscotti al gorgonzola – przepis znaleziony  na blogu Giallo Zafferano postanowiłam zrobić w wersji bezglutenowej. Od razu wiedziałam, że muszę je zrobić! Ciastka są idealną jako przystawka,przekąska do wina czy piwa czy aperitif. Są kruche, lecz wilgotne z wyczuwalnym posmakiem gorgonzoli. Ciężko się nimi ‚tylko poczęstować’, a to niestety bomba kaloryczna(...)elastyczne ciasto. Zawiń w folię spożywczą i wsadź do lodówki na 30 minut. Po tym czasie ciasto rozwałkuj na wysypanym mąką stole na grubość 1 cm. Wykrawaj małe ciasteczka. Ciastka układaj na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzej do 180 stopni. Przygotowane ciastka posmaruj śmietanką i posyp posiekanymi orzechami (ewentualnie posyp sezamem). Piecz 20 minut na złoty

Kuchnia bezglutenowa
CIASTECZK MAŚLANE Z IMBIREM STEM GINGER 167

bardzo maślane. Kiedy otworzyłam opakowanie od razu zapachniało ciastkami. Nie da się ich zjeść dużo, bo szczypie podmiebienie, najprawdopodobniej przez te kawałki imbiru które są widoczne w ciastku.  Moja Ocena: SMAK: 5 /5    Znakomity smak, ciastka krcuhe, maślane z kawałkami imbiru. Pyszne. CENA: 5/5    Cena za 200 g wynosi 1.45 F KALORYCZNOŚĆ(...)Kaloryczność w jednym ciastku to 77 kcal. Jak na takie ciastko to bardzo dużo. WYGLĄD: 5/5    Wygląd adekwatny do zdjęcia

Gotowanie Patki
Ciastka z M&M's 190

mówi ona sama w nowej szkole - bo jest w niej pierwszy rok) piknik rodzinny. Kto chciał mógł dostarczyć słodkości uświetniające zabawę :-) Więc zrobiłam takie właśnie jak tu widać ciastka - szybkie, proste, kruche - wręcz rozpływają się w ustach, a do tego przyciągające uwagę kolorami :-) A pomogła mi Gosia i jej sprytne patenty ;-) Nawet mój mąż się nimi zachwyca, tzn. patentami(...)potrzebny kawałek folii) i wstawiamy na godzinę do lodówki. Po tym czasie wyjmujemy ciasto dzielimy na części i każdą rozwałkowujemy na grubość ok. 0,5 cm potem wycinamy szklanką ciastka. Jeśli podczas wałkowania ciasto zaczyna się lepić do stolnicy, posypce ją delikatnie mąką.  Następnie układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia (polecam Gosia - sprytne patenty) , na każdym

Czary - gary w kuchni
Mocno kokosowe ciastka z płatkami zbożowymi (z olejem, wiórkami i cukrem kokosowym) 122

ostudzenia.  W tym czasie zmielić (niezbyt drobno) płatki oraz wiórki kokosowe. (Płatki i wiórki mogą być w całości. Nie wpłynie to mocno na smak, lecz jedynie na strukturę ciastek.) Całość przesypać o miski i dokładnie połączyć cukrem, solą, proszkiem do pieczenia i sodą. Mieszankę zalać olejem i ponownie wymieszać. Na samym końcu masę wyrobić z jajkiem. Ciasto odstawić(...)być duże, ponieważ ciastka delikatnie podrosną do góry, a nie na boki.) Piec (w rozgrzanym piekarniku) około 10-12 minut w 180 stopniach. (Należy obserwować proces pieczenia, bo ciastka łatwo przypalić. Ciasteczka powinny być zarumienione i nadal miękkie w środku - później stwardnieją.) Po ostudzeniu przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku. (*) Jajko można pominąć, wtedy ciastka będą bardziej chrupiące

Di gotuje
Kruche ciasteczka maślane 159

Składniki na około 50 ciasteczek 1,5 – 2 szklanki mąki 150 g masła jajko pół szklanki cukru pudru łyżka wody jajko do posmarowania ciastek cukier do posypania ciastek listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList1';listonic_content='1,5 - 2 szklanki mąki 150 g masła jajko pół szklanki cukru pudru łyżka wody jajko do posmarowania ciastek cukier(...)posypania ciastek'; document.write(" "); Krok 1 Łączymy składniki i wyrabiamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Kiedy ciasto przykleja się do rąk, dodajemy mąki. Powinno jednak mieć ono dość luźną konsystencję – nie przesadźcie z ilością mąki, bo ciasteczka będą twarde. Po wyrobieniu ciasta wkładamy je na 30 minut do lodówki. Krok 2 Partiami rozwałkujemy ciasto o wycinamy dowolne kształty. Układamy

Kuchnia Bazylii
Ciasteczka z czekoladą na wzór amerykańskich chocolate chip cookies (z mąki amarantusowej) 119

wiem który jak najbardziej przypomina ten oryginalny, więc sugerując się kilkoma z nich - upiekłam własne ciasteczka i dodatkowo... amarantusowe Chocolate chip cookies to rodzaj krucho-ciągnących się ciastek - nadzianych mnóstwem czekolady. Są rewelacyjne i nie sposób im się oprzeć. Jeszcze zaprezentuję Wam przepis, który będzie odzwierciedlał oryginał. Nie mniej jednak namawiam Was do mojej wersji. Posmak amarantusa sprawia(...)włoskiego. Każdą kulkę ułożyć (zachowując spore odstępy) na blasze wysłanej papierem do pieczenia, leciutko spłaszczyć i wstawić o rozgrzanego piekarnika. Piec około 13-15 minut w 170-180 stopniach. (Ciastka powinny być lekko zarumienione i miękkie w środku.) Blachę wyjąć z piecyka, odczekać z 2 minuty i następnie ciastka przełożyć na kratkę, aby ostygły. (Początkowo będą bardzo delikatne

Di gotuje

Proponowane wyszukiwania