ciastka - 17601 przepisów (strona:95/1174)

OWOCOWA BABKA 137

  Składniki: 5 jajek 3/4 szklanki cukru 3 szklanki mąki pszennej 1 łyżka proszku do pieczenia 250 ml białej oranżady 220 g margaryny 100 g kandyzowanej

Ciastka - domowe słodkości
Francuskie ciastka ,,poduszeczki'' z budyniem 127

Proste i pyszne ciastka z ciasta francuskiego. Na podwieczorek, na wycieczkę, na piknik i na poczęstunek dla gości. Długo utrzymują świeżość. Można oprószyć cukrem pudrem, będą wtedy bardziej słodkie. Polecam.   Potrzebujemy: 2 opakowania ciasta francuskiego 1 budyń waniliowy 2 łyżki cukru półtorej szklanki mleka     Wykonanie pysznych poduszeczek z budyniem:   1. W połowie szklanki rozpuszczamy budyń(...)nakłuwamy z wierzchu. 3. Poduszeczki układamy na blaszkach wyłożonych papierem do pieczenia i pieczemy w temperaturze 220 stopni przez około 20 minut do ładnego zrumienienia się.  4. Upieczone ciastka studzimy. Podajemy. Smacznego życzę. Można oprószyć cukrem pudrem. Moje rady: Ciastka można oprószyć cukrem pudrem. Wychodzi około 3 blaszki ciastek

Izabelawkuchni
SERNIK KOKOSOWY Z BRZOSKWINIĄ 97

  Składniki: Ciasto kruche: 3 szklanki mąki pszennej 4  żółtka 1 łyżka cukru 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki cukru waniliowego 250 g

Ciastka - domowe słodkości
ŚMIETANKOWIEC NA WAFLACH 115

Składniki: 3 opakowania śmietanki 30% (1 opakowanie 330 ml) 2 opakowania galaretki o smaku truskawkowym 2 opakowania galaretki o smaku gruszkowym 2 opakowania galaretki o smaku

Ciastka - domowe słodkości
Deser Malinowa Chmurka-łatwy i pyszny+FILM 134

litr śmietanki 36% -500g serka kremowego naturalnego lub mascarpone -400g malin (ja użyłam mrożonych) -3 galaretki malinowe  -750ml wrzącej wody -200g maślanych, kruchych ciastek -3/4 szkl cukru pudru -ok 50g bezików ***opcjonalnie 0,5  łyżki żelatyny i 75 ml wrzącej wody Do miski dajemy 750ml wrzącej wody, dodajemy 3 galaretki i dokładnie(...)mieszamy, odkładamy do ostudzenia. W tym czasie 200g ciastek kruchych, maślanych mielimy w malakserze na okruszki. Na dno każdego pucharka czy szklanki dajemy trochę pokruszonych ciastek. Do ostudzonej galaretki dodajemy maliny, mieszamy, wstawiamy do lodówki by galaretka zgęstniała. Gdy galaretka zacznie tężeć wykładamy ją na pokruszone ciastka do każdego pucharka czy szklanki. Pucharki wstawiamy do lodówki

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
RÓŻKI DROŻDŻOWE Z JABŁKIEM 125

Różki drożdżowe z jabłkiem podczas pieczenia pachną nieziemsko. Uwielbiam jak w moim domu roznosi się zapach ciasta drożdżowego . Pyszne, puszyste, pełne nadzienia jabłkowego. Tak przygotowane drożdżowe ciastka doskonale sprawdzą się do popołudniowej kawki, jako przekąska w szkole, w pracy, na spacerze czy pikniku rodzinnym. Wystarczy posypać je cukrem pudrem i zajadać ;) Składniki na różki drożdżowe z jabłkiem (około(...)Radełkiem wycinać kwadraty o długości boku około 10 cm. Na środku wyłożyć po łyżeczce nadzienia. Dwa przeciwległe rogi zlepić ze sobą, by powstał trójkąt, zlepić również boki. Tak przygotowane ciastka przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, przykryć i odstawić na 15-20 minut. Ciastka posmarować lekko rozklepanym białkiem. Piekarnik nagrzać do 180'C, piec ciastka około

Zrób to smacznie
CZEKOLADOWIEC CHAŁWOWO - BORÓWKOWY 121

Składniki: Ciasto chałwowe: 4 jajka 3/4 szklanki cukru 1 łyżka cukru waniliowego 2 szklanki mąki pszennej 180 g margaryny 1 łyżka proszku do pieczenia 100 g

Ciastka - domowe słodkości
MEGA KRUCHE CIASTECZKA SKLEJANE. Z MARMOLADĄ RÓŻANĄ 148

podanych składników zagnia tamy ciasto. Wkładamy je do lodówki na ok 1h. Następnie rozwałkowujemy na grubość ok. 0.5 cm, i wycinamy dowolne kształty (foremkami, kieliszkiem...). Ja w ykrawałam ciastka specjalnymi  foremkami. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 12 minut (do lekkiego zrumienienia brzegów).  Po upieczeniu studzimy. Następnie(...)przypadku użycia 2 foremek tak jak ja) pełne ciastko smarujemy marmoladą przykrywać drugim ciastkiem z dziurką. Ciastka możemy posypać cukrem pudrem, ale dla mnie ta wersja jest już zbyt słodka

Walijskie Pichcenie
TRUSKAWKOWY KISIELOWIEC 108

  Składniki: 8 jajek 3/4 szklanki cukru 1 łyżka cukru waniliowego 2 szklanki mąki pszennej 4 opakowania kiśli o smaku truskawkowym (38g) 1 łyżka proszku do

Ciastka - domowe słodkości
Ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką 149

czerwoną porzeczką lub agrestem. Te owoce najlepiej komponują się ze słodyczą kruszonki. Drożdżowe wypieki lubię za to zachowują świeżość kilka dni (spokojnie jest to 5 dni), wystarczy blaszkę z ciastek przykryć ściereczką i przechowywać w wystudzonym piekarniku, taka metoda się u mnie sprawdza. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Drożdżowe ciasto rabarbarowe z maślaną kruszonką 5 od 1 osoby Autor: Paweł(...)uformuj dołeczek. Wlej resztę ciepłego mleka, aktywny drożdżowy zaczyn, płynne masło. Początkowo wymieszaj masę łyżką, a później przez chwilę dłonią. Ciasto będzie bardzo rzadkie, takie ma być. Misę z ciastek okryj ścierką i odstaw w ciepłe miejsce bez przeciągów na 1 godzinę, w tym czasie powinno wyrosnąć. Przygotuj blaszkę o wymiarach 35 x 25 centymetrów, wyłóż ją arkuszem papieru

ProstePesto.pl
SERNIK Z PIANKĄ 114

Składniki: Masa serowa: 750 g sera białego 0,5 szklanki cukru 4 łyżki cukru waniliowego 300 ml mleka 4,5 łyżki żelatyny 375 g margaryny Pianka

Ciastka - domowe słodkości
KOKOSOWIEC ANANASOWO - BORÓWKOWY 117

Składniki: Ciasto owocowe: 5 jajek 0,5 szklanki cukru 1 łyżka cukru kokosowego 1 szklanka mąki pszennej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 1 płaska łyżka proszku do

Ciastka - domowe słodkości
ŚMIETANKOWA SZARLOTKA 134

Składniki: Ciasto jabłkowe: 3 jajka 0,5 szklanki cukru 2 łyżki cukru waniliowego 200 ml śmietanki kremówki 30% 2 szklanki mąki pszennej 1 łyżka proszku do

Ciastka - domowe słodkości
WAFLE KAJMAKOWE 122

Czasami, gdy zostaje mi trochę masy kajmakowej lub jak chce się coś słodkiego do kawy lub mam niespodziewanych gości robię wafelki (tzw. pischingera). Jest to najszybszy

Ciastka - domowe słodkości
WIŚNIÓWKA 148

  Składniki: Biszkopt kakaowy: 6 jajek 6 łyżek cukru 5 łyżek mąki pszennej 1 łyżka proszku do pieczenia 1 łyżka kakao Krem wiśniowy : 2 opakowania budyni

Ciastka - domowe słodkości