Składniki: Ciasto jabłkowe: 3 jajka 0,5 szklanki cukru 2 łyżki cukru waniliowego 200 ml śmietanki kremówki 30% 2 szklanki mąki pszennej 1 łyżka proszku do
Ciastka - domowe słodkościCzasami, gdy zostaje mi trochę masy kajmakowej lub jak chce się coś słodkiego do kawy lub mam niespodziewanych gości robię wafelki (tzw. pischingera). Jest to najszybszy
Ciastka - domowe słodkościSkładniki: Biszkopt kakaowy: 6 jajek 6 łyżek cukru 5 łyżek mąki pszennej 1 łyżka proszku do pieczenia 1 łyżka kakao Krem wiśniowy : 2 opakowania budyni
Ciastka - domowe słodkościSkładniki: 1 średnia marchewka 1 mała cebula 1 podudzie z kurczaka 1,5 litra wody 100 g naturalnego serka topionego 1 liść laurowy kilka ziaren ziela
Ciastka - domowe słodkościSkładniki: Ciasto brzoskwiniowe: 1 puszka brzoskwiń (820 g) 3/4 szklanki cukru 1 łyżka cukru waniliowego 175 g mąki pszennej 80 g mąki ziemniaczanej 1 łyżka proszku
Ciastka - domowe słodkościOdświeżone Fale Dunaju to dwukolorowe ciasto ucierane z zatopionymi w nim mandarynkami z orzeźwiającą mandarynkową masą budyniową. Fale Dunaju to jedno z klasycznych ciast.
Ciastka - domowe słodkościPrzepyszny sernik na zimno, chyba nasz ulubiony. Prosty w wykonaniu, kremowy, puszysty, cudowny, z lekką nutką cytrynową. Na spodzie z pokruszonych ciastek maślanych z dodatkiem masła. Banalny w wykonaniu, wystarczy blender i mikser. Można użyć serka z wiaderka. Przepis pochodzi ze strony moje wypieki , odrobinkę go zmodyfikowałam na nasze potrzeby. Moje zmiany to spód z ciastek maślanych (około(...)sernika posmarowałam 150 gr śmietany kremówki ubitej z 250 gr mascarpone i 3 łyżkami cukru pudru, a na to dałam solidną porcję jeżyn. Składniki na spód: 170 g pokruszonych ciastek maślanych 50 g masła, rozpuszczonego Tortownicę o średnicy 23 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Pokruszone ciastka wymieszać z roztopionym masłem na jednolitą masę. Wyłożyć nią dno tortownicy
moj przepis naBiszkopt kakaowy: 6 jajek 6 łyżek cukru 5 łyżek mąki pszennej 1 łyżka proszku do pieczenia 1 łyżka kakao Masa serowa: 2 jajka 60 g
Ciastka - domowe słodkościPrzepyszny sernik na zimno, chyba nasz ulubiony. Prosty w wykonaniu, kremowy, puszysty, cudowny, z lekką nutką cytrynową. Na spodzie z pokruszonych ciastek maślanych z dodatkiem masła. Banalny w wykonaniu, wystarczy blender i mikser. Można użyć serka z wiaderka. Przepis pochodzi ze strony moje wypieki , odrobinkę go zmodyfikowałam na nasze potrzeby. Moje zmiany to spód z ciastek maślanych (około(...)sernika posmarowałam 150 gr śmietany kremówki ubitej z 250 gr mascarpone i 3 łyżkami cukru pudru, a na to dałam solidną porcję jeżyn. Składniki na spód: 170 g pokruszonych ciastek maślanych 50 g masła, rozpuszczonego Tortownicę o średnicy 23 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Pokruszone ciastka wymieszać z roztopionym masłem na jednolitą masę. Wyłożyć nią dno tortownicy
moj przepis narazem mam coś dla wielbicieli pralinek Rafaello. Kremowy sernik na zimno o smaku kokosa. Mniam...Kto się skusi? SERNIK RAFAELLO Składniki: spód: 200 g ciastek 100 g masła masa serowa: 500 g mascarpone 100 g białej czekolady 150 ml śmietany 30% 200 ml śmietanki kokosowej 3 łyżki likieru kokosowego 3 łyżeczki żelatyny 75 ml wody wiórki kokosowe(...)posypania Przygotowanie: spód: Ciastka kruszymy na "piasek" dodajemy rozpuszczone masło i mieszamy. Masę z mokrych ciastek przekładamy do formy wyłożonej papierem, wyrównujemy i dociskamy łyżką do dna. Formę w ciastkami wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na 10 minut. Tak podpieczony spód studzimy. masa serowa: Białą czekoladę rozpuszczamy w podgrzanej śmietanie, potem całość studzimy
Bon appetit mon amiewymieszaną z cukrem. Gotujemy około 10 minut cały czas mieszając aż masa nam zgęstnieje. Dzielimy to na dwie części – jedną wykładamy na ułożone herbatniki i układamy kolejną warstwę ciastek. Do drugiej dodajemy startą na dużych oczkach czekoladę i kakao. Mieszamy tak długo aż składniki się połączą i wykładamy na warstwę herbatników przykrywając kolejną warstwą ciastek. Następnie przygotowujemy(...)koniec miksowania dodajemy cukier puder. Zmniejszamy obroty i łyżką dodajemy mascarpone tak aby masa się połączyła. Gdy skończymy dodawać ser stopniowo dosypujemy galaretkę. Cały krem wykładamy na naszą warstwę ciastek przykrywając ostatnią warstwą ciastek (ja ostatnią warstwę zrobiłam z ciemnych herbatników). Całość polewamy lukrem i wkładamy do lodówki. Autor przepisu: Dagmara Tylewska Artykuł Ciasto na bogato pochodzi
Wasze PrzepisySkładniki: Masa z dżemem 375 g margaryny (1,5 kostki) 1 szklanka cukru 3 łyżki wody 3 - 4 łyżki kakao 1 słoiczek dżemu z czarnej
Ciastka - domowe słodkościSkładniki: Ciasto kruche: 3 szklanki mąki pszennej 4 żółtka 2 łyżki cukru 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka cukru waniliowego 250 g
Ciastka - domowe słodkościrazie niespodziewanych sytuacji, np goście lub nagła ochota na coś słodkiego. Dziś przygotowałam dla rodzinki pyszne francuskie ciasteczka z budyniem i jabłkami . Wystarczy ugotować budyń, uprażyć jabłka i upiec ciastka . Chwila pracy a efekt i smak zachwyci każdego. Składniki na francuskie ciasteczka z budyniem i jabłkami : * 1 arkusz gotowego ciasta francuskiego * 250 ml mleka * 20 g proszku budyniowego waniliowego(...)dłonią zlepić wszystkie 3 boki, by nadzienie nie wypłynęło na zewnątrz. W szklance rozbełtać jajko. Każde ciasto posmarować jajkiem przy pomocy pędzelka silikonowego. Na końcu z góry na każdym ciastku zrobić 3 podłużne nacięcia. Piekarnik nagrzać do 190'C, ciastka przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec je około 18-20 minut. Ciastka francuskie można posypać
Zrób to smacznie