Witam wszystkich serdecznie :-) w ten mroźny listopadowy wieczór. W ciąż nie mogę uwierzyć, że spełniło się jedno z moich marzeń. Mogę już oficjalnie powiedzieć, że
Ciastka - domowe słodkościBardzo kruchutkie, zdrowe, szybkie i proste ciasteczka bezglutenowe. Na jednym, aż trudno poprzestać. Składniki: 100 g mąki ryżowej 125 g mąki kukurydziana 140 g kremu
Ciastka - domowe słodkościMąka kukurydziana to popularna i szeroko wykorzystywana mąka bezglutenowa. Pozyskuje się ją z dojrzałych ziaren kolb kukurydzy, które należy poddać procesom suszenia i mielenia, aż do
Ciastka - domowe słodkościPrzyznam się, że nie jestem fanką kremów typu nutella, czy masła orzechowego, ale wpadłam na pomysł, aby z niego upiec ciasto. Robiąc je zakładałam, że wyjdzie
Ciastka - domowe słodkościSkładniki: Ciasto: 6 jajek 3/4 szklanki cukru 1 łyżka cukru waniliowego 250 g margaryny 350 g mąki pszennej 1 łyżka proszku do pieczenia 1-1,5
Ciastka - domowe słodkościTorcik o mocnym smaku mandarynek, jest orzeźwiający, wilgotny, a masa bardzo lekka. Składniki: Biszkopt: 6 jajek 6 łyżek cukru 5 łyżek mąki pszennej 1 łyżka kakao
Ciastka - domowe słodkościbrownie z kawą. Mocno czekoladowe ( 3 tabliczki czekolady!), lekko słonawe z posmakiem kawy. Idealne połączenie. Ciastka podczas pieczenia się spłaszcza więc mają, fajną, popękaną strukturę. Do kawy idealne. Ciastka brownie z kawą Składniki: 3 tabliczki czekolady gorzkiej albo deserowej 60 g masła 50 g mąki 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/3 łyżeczki soli(...)Wstawić do piekarnika na 5 minut, po czym wyciągnąć i każde ciastko spłaszczyć każde ciasto łyżką i wstawić ponownie do piekarnika, po 3 minutach wyjąć, znów spłaszczyć i wstawić na kolejne 5 minut. Wyjąć, odstawić do przestygnięcia. Jeżeli spodobał Ci się ten przepis spróbuj także Kakaowych ciastek w cukrze i cynamonie
Smaczny zeszytbiałą czekoladę naklejamy przekrojoną na pół małą piankę i za pomocą czekoladowego pisaka rysujemy źrenice oczu. 5. Gruszki mumie – gruszki – biała czekolada – czekoladowy pisak do ciastek *opcjonalnie: mini beziki Gruszki kroimy na pół i wycinamy gniazda nasienne. Białą czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej. Przy pomocy łyżeczki, oblewamy gruszki czekoladą. Za pomocą białej czekolady tworzymy oczy(...)jednej piance i zatapiamy w roztopionej w kąpieli wodnej białej czekoladzie. Chwilę schładzamy w lodówce i wykładamy na deskę. 9. Duchy z pianki – pianki – czekoladowy pisak do ciastek lub roztopiona czekolada mleczna Na piankach za pomocą czekolady lub pisaka rysujemy minki ducha. 10. Frankenstein z kiwi – kiwi – czekoladowy pisak do ciastek – biały
Be Fit Be StrongSkładniki: Ciasto: 6 jajek 3/4 szklanki cukru 1 łyżeczka cukru cytrynowego 3 szklanki mąki pszennej 1,5 łyżki proszku do pieczenia 250 g margaryny 400 g
Ciastka - domowe słodkościgęstego jogurtu naturalnego * kilka żelków w kształcie dżdżownicy (użyłam żelków bez cukru Bartfan ) Wykonanie: Ciastka oreo rozdzielić, do osobnej miseczki odłożyć zdjęty z nich krem. Ciastka drobno pokruszyć, będzie to imitacja ziemi dla dżdżownicy. Krem z oreo wymieszać z jogurtem naturalnym. Do 2 kieliszków do wina układać warstwami: pokruszone ciastka, krem z jogurtu naturalnego(...)wierzch cała reszta pokruszonych ciastek. Deser udekorować żelkami w kształcie dżdżownicy
Zrób to smacznieSkładniki: Ciasto: 6 jajek 3/4 szklanki cukru 250 g margaryny 190 g jogurtu naturalnego 400 g mąki pszennej 1 opakowanie budyniu śmietankowego (40g) 1 łyżka proszku
Ciastka - domowe słodkościSkładniki: Ciasto: 6 jajek 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki oleju 1 olejek cytrynowy sok i skórka otarta z połowy cytryny 3 szklanki mąki pszennej 1 łyżka
Ciastka - domowe słodkościtwarogowego z wiaderka 125 ml śmietany kremówki 30 % krem czekoladowy: 125 ml śmietany kremówki 50 g czekolady mlecznej dekoracja: Ciastka jeżyki 50 g czekolady gorzkiej orzechy Spód sernika: Ciastka przekładam do malaksera i rozdrabniam. Masło roztapiam i wlewam do masy ciasteczkowej. Łącze palcami, żeby zrobił się tak zwany mokry piasek. Dno formy o średnicy 23 cm wykładam papierem(...)częściowo rozpuści i mieszam. Zostawiam do ostygnięcia. Zimną czekoladę wlewam do sera. Całość miksuję chwilę do połączenia składników. Na końcu dodaję budyń i mieszam. Masę wylewam na spód z ciastek. Piekarnik nagrzewam do temp 180 stopni termoobieg. Wstawiam miskę z gorącą wodą. Piekę 20 minut, potem zmniejszam na temperaturę 120 stopni i piekę jeszcze 50 minut. Sernik ma się
wesoła kuchniaCzasami nie wiemy co zrobić z białkami, które nam zostają. Przychodzą nam do głowy tylko bezy. Ja proponuję zrobić przepyszną babkę na białkach z dodatkiem czekolady
Ciastka - domowe słodkościSkładniki: Ciasto: 2 szklanki mąki pszennej 1 szklanka mąki kukurydzianej 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 250 g margaryny 1 - 2 łyżek kakao 4 żółtka
Ciastka - domowe słodkości