Donaty (donuts) z piekarnika

Donaty (donuts) z piekarnika

Donaty (donuts) z piekarnika

Dawno nie było na blogu nic słodkiego, po szaleństwach karnawałowych trzeba było nieco odpocząć od słodkości. Dziś zapraszam Was na nieco odchudzoną wersję popularnych amerykańskich ciastek, czyli donutów. Te tradycyjne smaży się w głębokim tłuszczu, ja swoje natomiast upiekłam w piekarniku. Donaty (donuts) z piekarnika Czas przygotowania: 12 godzin Proporcje na 20 sztuk Składniki Ciasto: 25 g świeżych drożdży 240 g wody 3 żółtka 600 g mąki pszennej 55 g roztopionego masła Dodatkowo: 50 g roztopionego masła 1/2 ł... czytaj dalej...

Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu Kulinarne przygody Gatity

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.