ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:340/892)

Sernik na zimno z musem truskawkowym 187

łyżki cukier - 4 łyżki proszek do pieczenia - 1 łyżeczka tłuszcz do formy  sól szczypta MASA SEROWA serek danio homogenizowany- 600 g żelatyna - 2 łyżki cukier puder - 3 łyżki kremówka 30% - 300 ml MUS TRUSKAWKOWY truskawki - 800 g z (truskawkami wyłożonymi na ciasto) cukier- 3 łyżki galaretka truskawkowa - 2 opak PRZYGOTOWANIE: BISZKOPT Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić z solą(...)piany, delikatnie wymieszać. Wysmarować tłuszczem tortownicę o wymiarach 27 cm, wylać ciasto, wstawić do piekarnika i piec ok.30 minut w 175 stop. Biszkopt wyjąć , ostudzić. MASA SEROWA Dobrze schłodzoną kremówkę ubić z cukrem na sztywno. Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości gotowanej wody, ostudzić, dodać do śmietany, zmiksować. Następnie dodawać po łyżce serka, zmiksować. Gotową masę serową wyłożyć na biszkopt, włożyć

Kuchnia Danusi
Deser truskawkowy z serkiem mascarpone 258

gorące dni, polecam schłodzony deser z musu truskawkowego i serka mascarpone. Moje dzieci uwielbiają takie deserkiDeser truskawkowy z serkiem mascarpone SKŁADNIKI:śmietana kremówka - 200 mlserek mascarpone - 125 gcukier puder - 4 łyżkiMUS TRUSKAWKOWYtruskawki - 250 gcukier - 3 łyżkiPRZYGOTOWANIE:Truskawki umyć, oszypułkować, osączyć i za pomocą blendera zmiksować. Następnie do truskawek dodać cukier, dokładnie wymieszać. Schłodzoną śmietanę kremówkę ubić na sztywno. Do ubitej

Kuchnia Danusi
Tarta ananasowa 131

składniki:ciasto:1,5 szklanki mąki,125 g margaryny,1 jajko,6 łyżek cukru,krem:250 g mascarpone,100 ml kremówki,1 żółtko,2 łyżki cukru pudru,dekoracja:1 ananas w puszce,posypka czekoladowa,1/2 kaki,płatki migdałów,wafelki czekoladowe. PRZYGOTOWANIE:  Z mąki, cukru, jajka i miękkiej margaryny zagniatamy ciasto. Takie ciasto wkładamy w woreczek foliowy i wkładamy(...)tarty margaryną. Następnie wałkujemy ciasto i rozkładamy na blaszce, nakłuwamy widelcem i pieczemy około 20 minut w 180 stopniach. Odstawiamy ciasto do ostygnięcia. W tym czasie robi krem. Ubijamy kremówkę z cukrem pudrem na sztywną pianę. Dodajemy serek mascarpone i żółtko- delikatnie mieszamy. Takim kremem smarujemy ciasto, układamy plasterki kaki, a na nie ananasa (tak by kaki były środkiem ananasa

Aga w kuchni
Brzoskwiniowy tort 128

Składniki:biszkopt:5 jajek,1 szklanka cukru,3 łyżki wody,1,5 szklanki mąki,2 łyżeczki proszku do pieczenia,3 łyżki kakao,50 g margaryny,pozostałe dodatki:400 ml kremówki,1/2 szklanki cukru,1 puszka brzoskwiń,1 śmietan fix,70 g płatków migdałowych,nasączenie:2/3 szklanki wrzątku,1/3 szklanki cukru,5 łyżeczek kawy rozpuszczalnej. Przygotowanie:    Jajka rozbijamy(...)ciasta na biszkopt. Takie ciasto przelewamy do wysmarowanej tłuszczem tortownicy. Pieczemy w 180 stopniach przez około 25-30 minut. Biszkopt przekrawamy na dwie części. Robimy nasączenie i nasączamy biszkopty. Kremówkę ubijamy na sztywną pianę, dodajemy cukier i śmietan fix. Następnie połowę brzoskwiń kroimy w kostkę i mieszamy ze śmietaną. Nakładamy śmietanę między biszkopty i na wierzch. Na samej górze układamy

Aga w kuchni
Brownie 266

Wedla),4 łyżeczki kakao,2 szklanki cukru,6 jajek,1,5 szklanki mąki,1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia,szczypta soli,dekoracja:0,5 gorzkiej czekolady,1/4 szklanki kremówki,cukier puder,płatki migdałów.PRZYGOTOWANIE:   Tabliczki czekolady łamiemy w kostki i rozpuszczamy w kąpieli wodnej.W osobnym rondelku rozpuszczamy margarynę. Następnie do jednej miski przelewamy rozpuszczoną czekoladę, ostudzoną margarynę, dodajemy kakao(...)Przelewamy nasze ciasto i pieczemy około 50 minut w 180 stopniach. Ciasto w środku ma być wilgotne. Ciasto posypujemy cukrem pudrem i płatkami migdałowymi. Robimy polewę, rozpuszczając czekoladę w kremówce. Przelewamy polewę do woreczka foliowego, odcinamy róg i dekorujemy nasze ciasto

Aga w kuchni
Fale dunaju z jabłkiem 230

pieczenia,1,5 szklanki mąki,2 łyżki kakao,1 margaryna,2 jabłka,krem: 2 budynie waniliowe,800 ml mleka,1 masło,polewa:1/2 czekolady gorzkiej,1/4 szklanki kremówki.Przygotowanie:    Jajka miksujemy z cukrem. Następnie dodajemy miękką margarynę. Miksujemy, aż do dokładnego utarcia. Następnie dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, mieszamy. Następnie dodajemy rozpuszczoną i ostudzoną margarynę(...)stopniach ok 45 minut. W tym czasie gotujemy budynie i gdy nam ostygną miksujemy z miękkim masłem. Gdy ciasto ostygnie wylewamy na niego budyń. Polewę robimy z czekolady i kremówki, podgrzewając do rozpuszczenia się czekolady. Polewamy ciasto o chłodzimy w lodówce

Aga w kuchni
Cytrynka z jabłkiem 150

Składniki:2 jabłka,2 galaretki cytrynowe,250 g serka śmietankowego kaliskiego,50 g margaryny,4 paczki herbatników,1 duży jogurt naturalny,1 mała kremówka 30 %,2 łyżki żelatyny spożywczej,2 łyżeczki startej skórki cytrynowej.  Przygotowanie:   Żelatynę rozpuszczamy w 4 łyżkach gorącej wody. W misce mieszamy jogurt naturalny z serkiem śmietankowym, dodajemy ubitą na sztywno kremówkę i ostudzoną żelatynę

Aga w kuchni
Rolada kokosowa 159

soli. Mieszamy łyżką. Dodajemy rozpuszczoną i ostudzoną margarynę. Takie ciasto wylewamy na blaszkę, wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy w nagrzanym piekarniku na 180 stopni przez ok 18 minut.krem: kremówkę ubijamy na sztywną pianę warz z cukrem. Następnie dodajemy wiórki kokosowe i śmietan fixy i miksujemy. Taką bitą śmietanę trochę chłodzimy w lodówce. Biszkopt smarujemy 3/4 bitej śmietany, zawijamy roladę

Aga w kuchni
Babeczki z malinami i jeżynami 186

Trochę wspomnień z lata... babeczki z owocami leśnymi...Składniki: Ciasto:2 szklanki mąki,0,5 szklanki cukru,4 żółtka,150 g margaryny, Krem:200 ml kremówki,150 g malin,100 g jeżyn. Przygotowanie:  Z margaryny, mąki, cukru i żółtek zagniatamy ciasto. Ciasto wkładamy w foliowy woreczek i wkładamy  na 30 min do lodówki(...)zamrażarki. Następnie foremki smarujemy tłuszczem i obsypujemy mąką lub bułką tartą. Wyklejamy ciastem i pieczemy 15 min w 180 stopniach. Kremówkę ubijamy na sztywną pianę, dodajemy garść malin i rozgniatamy widelcem. Mieszamy, bitą śmietanę umieszczamy w kruchych babeczkach.  Dekorujemy owocami. Schładzamy w lodówce

Aga w kuchni
Mrożona kawa z bitą śmietaną 190

miałam)...    Często robię sobie taką kawę, gdy na dworze grzeje słoneczko ;)Składniki: 3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej, 2 łyżeczki cukru, 300 ml zimnego mleka, 30 ml kremówki, płatki czekolady.    Przygotowanie:     Wsypujemy kawę do wysokiej szklanki, zalewamy zimnym mlekiem. Dodajemy cukier i mieszamy. Kremówkę ubijamy na sztywną pianę, przekładamy do rękawa cukierniczego i wyciskamy

Aga w kuchni
Bakaliowe wafle 168

Składniki: 6 wafli ryżowych musli Good Food, 250 g mascarpone, 2 łyżki cukru, 200 g kremówki, pestki słonecznika, dyni, płatki migdałowe,rodzynki, 30 g pistacji. Przygotowanie:     Schłodzoną kremówkę ubijamy na sztywną pianę, dodajemy cukier i serek mascarpone- delikatnie mieszamy łyżką. Następnie bitą śmietanę wkładamy do rękawa cukierniczego i wyciskamy na wafle. Pistację obieramy ze skorupek, opłukujemy

Aga w kuchni
Tort jagodowy z borówkami 188

grzybków przywieźliśmy koszyczek jagód i borówek ;)Składniki: biszkopt: 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej, 2 łyżki mąki pszennej, 1/2 szklanki cukru, 3 jajka, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, krem: 400 ml kremówki, 3 łyżki cukru, 300 jagód, 100 g czerwonych borówek, nasączenie: 1 szklanka naparu z zielonej miętowej herbaty Dilmah. Przygotowanie:     Jajka wraz z cukrem ubijamy w misce, którą(...)ziemniaczaną, czy czasem nie jest przeterminowana - mi raz ten biszkopt nie wyszedł, tzn. wyszedł, ale strasznie gumowaty i wydaje mi się, że to wina mąki ziemniaczanej.    Zimną kremówkę ubijamy z 3 łyżkami cukru na sztywną pianę. Biszkopt przekrawamy na pół i nasączamy herbatą. Następnie przekładamy bitą śmietaną i owocami. Górę i boki także dekorujemy bitą śmietaną i owocami

Aga w kuchni
Rafaello - pralinki 138

Ostatnio robiłam likier malibu i został mi cały słoiczek nasączonych alkoholem wiórek kokosowych. Wykorzystałam je do zrobienia rafaello.Składniki: 200 g białej czekolady, 50 ml kremówki, 30 g masła, migdały, 30 g wiórków kokosowych nasączonych alkoholem+ wiórki do obtoczenia Przygotowanie:    Migdały zalewamy wrzątkiem, odstawiamy na 30 sekund. Po tym czasie zdejmujemy z migdałów skórki. Kremówkę przelewamy do rondelka

Aga w kuchni
Jabłecznik z bitą śmietaną. Ciasto bez pieczenia. 162

łyżka wiórków kokosowych, 150 g białej czekolady. masa jabłkowa: 4 duże jabłka, 2 budynie waniliowe, 400 ml soku jabłkowego, szczypta cynamonu, 1/2 soku z cytryny, krem: 400 ml kremówki 30%, 2 śmietany fixy, 3 łyżeczki cukru waniliowego, do posypania: cynamon. Przygotowanie:    Spód tortownicy (u mnie tortownica o średnicy 26 cm) obrysowujemy na papierze do pieczenia, Wycinamy koło(...)jabłka ściągniemy z ognia wlewamy rozpuszczony budyń i mieszamy. Odstawiamy do ostudzenia. Przestudzoną, ale jeszcze płynną masę jabłkowo-bydyniową przelewamy na spód z płatków. Ponownie schładzamy w lodówce. Kremówkę ubijamy ze śmietan fixem i cukrem waniliowym na sztywno. Przekładamy na mus jabłkowy i ponownie schładzamy w lodówce. Na koniec posypujemy cynamonem.  Inspirację na to ciasto znalazłam w książce "Ciasta

Aga w kuchni
Polędwiczki w sosie szałwiowym 164

Składniki: 700 g wieprzowych polędwiczek, 1/2 czerwonej papryki, 1/2 cukinii, 1 cebula, sól, pieprz, 3 łyżki mąki, 200 ml soku jabłkowego, 200 ml kremówki, 1 duże jabłko, posiekana natka pietruszki, 2 Inspiracje kulinarne Kamis- polędwiczki w sosie szałwiowym Przygotowanie:     Polędwiczki kroimy po ukosie na 1 cm plastry i lekko rozbijamy. Następnie przygotowujemy panierkę z mąki, soli, pieprzu(...)cebulkę i paprykę pokrojoną w kostkę oraz cukinię pokrojoną w długie, wąskie słupki. Po 3 minutkach dodajemy pozostałe przyprawy- czosnek, szałwię, rozmaryn i tymianek. Warzywa zalewamy sokiem jabłkowym i kremówką. Na koniec dodajemy pokrojone jabłko w ósemki, natkę pietruszki i podsmażone polędwiczki. Podgrzewamy jeszcze ok. 5 minut

Aga w kuchni

Proponowane wyszukiwania