ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:335/892)

Torcik czekoladowy z kawowym kremem 206

łyżkach gorącej wody. Kawę i żelatynę odstawiamy do wystudzenia.Serek mascarpone miksujemy. Do wystudzonej czekolady dodajemy 2 łyżki mascarpone i mieszamy, po czym dodajemy pozostały serek.Zimną kremówkę ubijamy na sztywno, pod koniec ubijania dodajemy cukier puder. Następnie małymi porcjami dodajemy ja do serka, miksujemy tylko przez chwilę.Do przestudzonej żelatyny, żeby ją zahartować, dodajemy 2 łyżeczki masy

Kulinarne przygody Gatity
Pudding z chałki 154

każdą smarujemy masłem i dżemem. 2 kromki składamy tak jak kanapki, a następnie dzielimy je na pół i dość przylegle układamy w naczyniu żaroodpornym. Do osobnej miski wlewamy kremówkę i mleko, wbijamy jajko i żółtka oraz 2 łyżki cukru. Całość roztrzepujemy i zalewamy chałkę, a następnie zostawiamy na około 10 minut aby chałka nasiąkła. Na koniec wierzch posypujemy łyżką

upichcic
Czekoladki w kształcie robotów z pistacjowym nadzieniem 107

przepisu ze strony Moje Wypieki. Polecam je wykonać w domu w dowolnej formie na praliny :).Składniki:100 g zmielonych na mąkę niesolonych pistacji50 g białej czekolady50 ml kremówki 36%50 g cukru pudru150 g ciemnej czekolady o zawartości kakao minimum 70%Wykonanie:Kremówkę zagotować w rondelku. Zdjąć z palnika. Dodać posiekaną białą czekoladę. Poczekać aż się rozpuści i wymieszać

Food Square
Pieczony pstrąg z muślinowym sosem oraz zielona sałatka ze szparagów i fasolki z pistacjowo-szałwiowym pesto 126

papierze do pieczenia w 200oC przez 20-30 minut, aż ładnie się zarumieni.Sos muślinowy:3 żółtka (w temperaturze pokojowej)sok z połowy cytrynypieprz białysól100 g masła200 ml śmietany kremówki (30%)Masło sklarować na patelni. Żółtka wymieszać z sokiem z cytryny, pieprzem i solą. Następnie ubijać trzepaczką w kąpieli wodnej aż do uzyskania piany. Do piany wlewać powoli masło dalej(...)ubijając, aż uzyskamy gęsty sos. Zdjąć z ognia. Trochę ostudzić. Kremówkę ubić mikserem do uzyskania puszystej masy. Powoli wmieszać ją w sos. Podawać od razu z upieczonym pstrągiem i sałatką.Zielona sałatka ze szparagów i fasolki:2 pęczki szparagów400 g zielonej fasolki szparagowej100 g obranych pistacjigarść listków świeżej szałwii75 ml oliwy z oliwekkilka kropel winnego octuSzparagi i fasolkę umyć

Food Square
Ciasto "Krówka" 351

ziarenek)- 6-7 łyżek płynnego miodu (u mnie lipowy)- 200 g masła- 4 żółtka- łyżeczka sody oczyszczonej- tłuszcz do formy*Przełożenie:- 2 budynie waniliowe- 3 szklanki mleka- 250 ml kremówki-100 g miękkiego masła *Na wierzch:- duża puszka kajmaku (masy krówkowej)( 1,5 puszki jeśli lubicie bardzo słodkie ciasta)Przygotowanie:Z podanych składników zagnieść ciasto. Jeśli używacie wanilii, należy przeciąć(...)pozostawioną laskę wanilii i podgrzać. Gdy mleko będzie gorące, wyjąć ją i ugotować budynie zgodnie z przepisem na opakowaniu, po czym wystudzić. Masło rozetrzeć dodając po łyżce wystudzony budyń. Kremówkę ubić na sztywno i delikatnie wymieszać z masą budyniową. Powstały krem rozsmarować na spodzie z ciasta i przykryć drugim. Kajmak lekko podgrzać i zmiksować, po czym wylać na wierzch ciasta

W poszukiwaniu inspiracji
Trufle razy dwa 168

jest ogromnym źródłem radości i satysfakcji, i za kartkę świąteczną, którą zrobiłaś mi ogromną niespodziankę. Jest cudna! Bardzo, bardzo dziękuję.Trufle kokosoweSkładniki:(na 15-18 sztuk)50 ml śmietany kremówki (38%)1 łyżka cukru pudru50 g białej czekolady1 łyżka białego rumu70 g mleka w proszku100 g wiórków kokosowychdodatkowo:50 g ciemnej czekolady (50%)1 łyżka masłaKremówkę z cukrem pudrem zagotować

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Ćwiczenia w rolowaniu 135

Rolada z dżemem i mascarpone, dekorowana ciastem cygaretkowymSkładniki:(na blachę 40x35 cm)biszkopt:4 jajka85 g cukru50 g mąki pszennej50 g mąki ziemniaczanejkrem:250 g mascarpone120 ml śmietany kremówki (38%)1 łyżka miodu2 łyżki limoncelloziarenka z 1/2 laski waniliidodatkowo:320 g dżemu nektarynkowego z lawendąciasto cygaretkowe:35 g miękkiego masła35 g cukru pudru1 białko35 g mąki pszennejczerwony barwnik spożywczy(...)rozprowadzić.Piec przez 10-15 minut w 180 st. C.Gorącą roladę przełożyć na czystą ścierkę oprószoną cukrem pudrem (wzorkami do dołu), luźno zwinąć i zostawić do całkowitego ostygnięcia.Kremówkę zmiksować z mascarpone, aż całość nabierze konsystencji gęstego kremu. Dodać miód, likier i wanilię, połączyć.Biszkopt delikatnie rozwinąć, posmarować dżemem, a następnie kremem. Ciasno zwinąć, wstawić do lodówki

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Sos czekoladowy 174

aromatyzować innymi dodatkami: przyprawami, ziołami, alkoholem, syropami smakowymi, pikantną papryczką, skórkami cytrusów itp.Czas przygotowania:15 minut   Ciemny sos czekoladowy:100 g gorzkiej czekolady,150 ml śmietany kremówki,1/2 laski wanilii,czubata łyżeczka miodu,szczypta soli.Przygotowanie ciemnego sosu:Śmietanę wlać do garnka, dodać miód i szczyptę soli. Wanilię przeciąć wzdłuż, zeskrobać nasionka, włożyć do śmietany razem ze skórką, zagotować(...)śmietany dodać połamaną czekoladę, mieszać tak długo aż czekolada się całkowicie rozpuści a sos będzie gładki.    Biały sos czekoladowy:100 g białej czekolady,150 ml śmietany kremówki,"kropelka" rumu lub zapachu rumowego,czubata łyżeczka miodu.Przygotowanie białego sosu:Śmietanę wlać do garnka, dodać miód i rum, zagotować.Zdjąć z ognia, dodać połamaną białą czekoladę, mieszać do całkowitego rozpuszczenia.Sos

SzczyptaSmaQ
SZYBKI, WILGOTNY I PYSZNY PIERNIK, NA MĄCE ORKISZOWEJ 647

łyżki ciemnego kakao- 2 jajka- 2 pełne łyżki kawy inki (pominęłam)Przełożenie:- ok.400-430g powideł (dałam własne bez dodatku cukru)Polewa:- 100g gorzkiej, deserowej lub mlecznej czekolady- 1/3 szklanki kremówki 30%W garnku na małym palniku roztopić masło z ksylitolem (lub cukrem) dodać mleko, miód, cynamon, powidła, przyprawę korzenną, kakao i kawę (gdy dodajemy). Mieszając doprowadzić do wrzenia, pogotować ok.minut(...)czasie przygotować sobie polewę. Do rondelka wlać śmietanę, dodać połamaną na mniejsze kawałki czekoladę i mieszając na małym palniku podgrzewać do całkowitego rozpuszczenia. Można także w rondelku zagotować kremówkę, zdjąć z palnika i wówczas dodać połamaną na małe kawałki czekoladę i mieszać do rozpuszczenia. Odstawić do przestudzenia.Przestudzoną polewą posmarować piernik. Ja posypałam jeszcze dodatkowo pokruszonymi migdałami.Smacznego

Smaczne Zdrowe
Tarta jagodowo-serowa 182

temperaturze 200 st. C.masa350 g sera mascarpone200 ml śmietany kremówkiskórka starta z cytryny350 g jagód30 g ( 3 łyżki) cukru pudru Bardzo dobrze schłodzoną śmietanę kremówkę ubijamy z cukrem pudrem ( wsypujemy stopniowo). Gdy śmietana będzie sztywna dodajemy serek mascarpone, ubijamy na średnich obrotach aż składniki się połączą na gładki puszysty krem. Na koniec dokładamy drobno startą skórkę cytrynową.Kremem wypełniamy

pieprzny smaczek
334. 193

deser może tak owsianą tartę z kremem budyniowym* i owocami?*tyle ile namęczyłam się przy tym kremie to przechodzi ludzkie pojęcie, na początku się zważył(do kosza) potem kremówka nie chciała się ubić(do kosza). budyń wyszedł za rzadki, w końcu się zdenerwowałam i wyjęłam gdzieś tam zakopane opakowanie gotowej kremówki, zrobiłam stamtąd krem i tyle.  A potem rower

More food, love and dreams
678. Clafoutis ....flaugnarde? 119

czereśniami, natomiast ten drugi z każdym innym owocem, alee.. nie do końca jestem pewna :P Przepisów na ten jeden(dwa) wypieki jest całe mnóstwo,z mlekiem, kremówką, śmietaną...  ciekawi mnie tylko który jest ten "pierwotny" :PJa dzisiaj do swojego dałam kremówkę i mleko oraz bardzoa dużoo kakao :PZauważyłam, że zawsze jak jem coś z kakao prędzej

More food, love and dreams
Anielski tort. 1658

smaków. czekolady, bitej śmietany i wiśni. Niebiański wygląd ;) Składniki: 5 dużych jajek 3/4 szkl mąki pszennej 1/4 szk kakao 1/2 szkl cukru 500 g sera mascarpone 1000 ml śmietany kremówki Wiśnie kandyzowane (wiśnie z nalewki) 400 g białej czekolady 1 szkl zimnej wody przegotowanej sok z cytryny do smaku 4 łyżki cukru łyżka spirytusu (można pominąć)  Wykonanie: Białka ubijamy(...)wody wsypujemy cukier, doprawiamy sokiem z cytryny do smaku i wlewamy alkohol. Białą czekoladę siekamy i rozpuszczamy w kąpieli wodnej i odstawiamy do przestudzenia. Ubijamy na sztywno śmietanę kremówkę, w drugiej misce mieszamy mascarpone z płynną czekoladą, następnie dodajemy partiami ubitą śmietanę delikatnie mieszając, aż masa będzie jednolita i gładka. Na paterze układamy pierwszy blat biszkoptu i delikatnie go nasączamy

Malinowe Pocałunki
Ciasto z jabłkami, bezą migdałową i bitą śmietaną 217

krople aromatu migdałowego50g płatków migdałowychMasa jabłkowa:800g jabłek450ml + 1/4  szklanki soku jabłkowego lub pomarańczowego1 łyżeczka cynamonu2 budynie waniliowe bez cukru30g cukru (niekoniecznie)2 łyżeczki cukru wanilinowegoDodatkowo:300g śmietanki kremówki 30%2-3 łyżki cukru pudrupłatki migdałowe do posypania  Ciasto:1. Mąkę przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia, solą. 2. Masło utrzeć z cukrem i cukrem wanilinowym (ucierać(...)minut (budyń powinien być ciepły, ale nie gorący).8. Ciepłą masę jabłkową rozprowadzić równomiernie na bezie w tortownicy i odstawić do całkowitego ostygnięcia. 9. Ciasto wyjąć z tortownicy. Śmietankę kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem i posmarować nią wierzch ciasta. Na końcu posypać płatkami migdałowymi. Udanych wypieków

Mała Cukierenka
Ciasto marchewkowe z kremem i polewą marchewkową 2547

Ciasto:2 szklanki mąki pszennej, użyłam tortowej2 płaskie łyżeczki sody2 łyżeczki cynamonu4 jajka1 szklanka jasnego brązowego cukru2/3 szklanki oleju2 szklanki marchewki starej na małych oczkachKrem:250g serka mascarpone200g śmietanki kremówki 36% 3-4 łyżki cukru pudruskórka starta z 1/2 cytryny1 łyżka soku z cytrynyPolewa:1 budyń waniliowy bez cukru1 galaretka pomarańczowa500ml soku marchewkowegoDodatkowo:marcepanbarwnik spożywczy pomarańczowy i zielony  Ciasto(...)poziomie piekarnika. Po wyjęciu z piekarnika odstawić do całkowitego ostygnięcia. Następnie przekroić je w poziomie na pół i jedną cześć ciasta włożyć z powrotem do blaszki.  Krem:4. Śmietankę kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Dodać do niej serek, skórkę z cytryny, sok  i wymieszać mikserem na średnich obrotach do połączenia składników.  5. Na ciasto w blaszce wyłożyć krem

Mała Cukierenka

Proponowane wyszukiwania