ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:330/892)

Ciasto czekoladowe Piwny Bambo 405

większej misce umieszczamy mąkę z proszkiem do pieczenia do której dolewamy piwa i wbijamy 3 jajka. Miksujemy składniki w misce i powoli dolewamy margarynę z cukrem i kakao.3/ Dodajemy kremówkę i miksujemy na jednolitą lejącą się konsystencję. Na koniec dodajemy startą czekoladę i mieszamy łyżką.4/ Układamy papier do pieczenia na blaszkę i przelewamy do formy ciasto. Pieczemy 30 minut

Kuchnia PROzdrowotna
Tort malinowy 385

biszkopt rzucany:  (tortownica o średnicy26cm)- 7 jaj- 1 szklanka drobnego cukru do wypieków- 1 szklanka mąki tortowej- 1/3  szklanki mąki ziemniaczanej- szczypta soliSkładniki na krem 1:- 500ml śmietany kremówki (mocno schłodzonej)- 250g serka mascarpone- 3 łyżki cukru pudru- 1 galaretka malinowa (rozpuszczona w 200ml wrzątku)Składniki na krem 2:- ok. 350ml śmietany kremówki (mocno schłodzonej)- 250g serka mascarpone- 2 łyżki

mojewypiekiinietylko
Sernik kokosowy z czekoladowym spodem i michałkowo-śliwkową polewą 212

przełożyć na spód.Piekarnik nastawić na 180 stopni i piec nasz sernik ok. 60 minut.Wyjąć, wystudzić.Polewa:Śliwki drobno pokroić.Cukierki pokroić drobniej dać do rondla, do tego kremówkę i razem gotować na małym ogniu, aż całość się rozpuści. Dać śliwki, wymieszać.Na dobrze ostudzony sernik wylać polewę i wyrównać.Dać w chłodne miejsce i do zastygnięcia. Minimum

Moje pyszne gotowanie
Maxi King Ciasto bez pieczenia 29563

krówkowej (510g)Masa mleczna:300g kostki masła1 szklanka zwykłego mleka3/4 szklanki cukru32g cukru waniliowego500 g mleka w proszkuPolewa:1 czekolada mleczna1 czekolada gorzka140 g orzeszków ziemnych niesolonych1/3 szklanki śmietany kremówki *szklanka = 250mlMaxi King Ciasto bez pieczenia – Wykonanie:Orzeszki posiekać i podprażyć na suchej patelni. Blachę wyłożyć folią spożywczą. Położyć pierwszą warstwę herbatników. Oba cukry rozpuścić w zwykłym mleku. Zagotować(...)przykryć kolejną warstwą herbatników.Masę krówkową podgrzać, rozprowadzić ją na herbatnikach. Następnie posmarować pozostałą masą mleczną. Wyłożyć kolejną warstwę herbatników.Obie czekolady roztopić w rondelku wraz ze śmietaną kremówką. Kiedy się rozpuszczą, dodać orzeszki, wymieszać i polać wierzch ciasta.Całość schłodzić w lodówce (minimum 3 godziny). Smacznego! The post Maxi King Ciasto bez pieczenia appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Koreczki owocowe z kremem kokosowym 196

lepiej na intensywność smaku) ale koreczki trzeba zrobić maks. pół godziny przed podaniem. Dla: kilkunastu osóbCzas przygotowania 30 minutSkładniki:Owoce (taka ilość by starczyło dla gości)Krem:Śmietana kremówka 30% tł. 330mlCukier trzcinowy ok 2 płaskie łyżkiMąka kokosowa 4 łyżkiWiórki kokosowe 3 łyżeczkiOdrobina soku z cytrynyPrzygotowanie:1/ Ubijamy kremówkę mikserem, gdy śmietana jest już prawie ubita dodajemy cukier trzcinowy

Kuchnia PROzdrowotna
GRUSZKI KARMELIZOWANE Z BAKALIAMI, CZEKOLADĄ I BITĄ ŚMIETANĄ 217

migdałoweŚliwki zalewam winem i odstawiam na noc. Po tym czasie odcedzam je,kroję drobno i mieszam pozostałymi bakaliami i czekoladą tak, by powstała dość zwarta masa. Mocno schłodzoną kremówkę ubijam na sztywno, dodając pod konieccukier puder. Wstawiam z powrotem do lodówki.W rondelku odparowuję wino, w którym moczyły się śliwki z miodem.Jeśli nie będzie chciało zgęstnieć, warto dodać

W kuchni Karmel-itki
Owocowy mus z persymony i liczi 210

można zjeść coś tak pysznego i wzmocnić organizm, skorzystajcie z tego czym prędzej :]Czas przygotowania: 15minDla 3 osóbSkładniki:Kilkanaście owoców liczi2 dojrzałe persymony1 banan1 kiwiKilkanaście orzechów brazylujskich100 ml kremówki 30% tłPrzygotowanie:1/Obieramy liczi i odłączamy owoc od pestki - umieszczamy w pojemniku od blendera2/ Obieramy persymonę i kroimy na mniejsze części a następnie dodajemy do owoców liczi3/ Dolewamy do pojemnika kremówkę

Kuchnia PROzdrowotna
Śliwka w trufli z białej czekolady opatulona wiórkami kokosowymi 244

szklanki wirek kokosowychWykonanie:Ciasteczka do blendera i zmielić na mąkę. Czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej z masłem. Po zdjęciu z palnika dać likier . Dać do ciasteczek. Dodać łyżeczkę kremówki z zagnieść. Brać śliwkę i obtaczać w czekoladowej mieszance. Następnie obtaczać w wiórkach kokosowych. Schłodzić.Smacznego

Moje pyszne gotowanie
"Żurawinki" - domowe cukiereczki 159

Składniki:125 g czekolady deserowejgrudka masła100 g herbatnikówspora garść żurawinyłyżka kremówki2 łyżki likieru kokosowegoPolewa:(wykonać jak tą mleczna polewa: Polewa mleczna100 g mlecznej6 łyżek kremówki17

Moje pyszne gotowanie
Sałatka z suszonymi pomidorami 847

paski pomidory, następnie ucieramy ser do miski na dużych oczkach. Na końcu dajemy cieciorkę3/ Gdy wszystkie składniki mamy już w misce zalewamy je zalewą z suszonych pomidorów i dodajemy kremówki, Mieszamy wszystkie składniki, solimy do smaku i podajemy :). SMACZNEGO

Kuchnia PROzdrowotna
Torcik piernikowy przekładany powidłami śliwkowymi w mlecznej polewie 218

tortownicy, wyłożonej papierem i wkładamy do piekarnika nastawionego na 160 stopni. Pieczemy 55-60 minut.Wyjmujemy z formy i studzimy.Przekroić na trzy części i przełożyć powidłami.Polewa:Czekoladę i kremówkę topimy nad parą i delikatnie studzimy. Oblewamy naszego piernika.Następnie dekorujemy kokosowymi wiórkami.Pierniki najlepiej smakują po dwóch, trzech dniach.Smacznego

Moje pyszne gotowanie
Zupa z soczewicy z batatem i szalotką 187

glikemiczny! Gotowi? ZACZYNAMY!Czas przygotowania: 75minutPorcja dla 5 osóbSkładniki:Soczewica brązowa: 250gBatat 0,3kg Cebula szalotka 250gSuszona włoszczyzna 100g np. firmy SYSSzczypta tymiankuLiść laurowySól himalajska, pieprz w młynkuOpcjonalnie kremówka 30%Przygotowanie:1/ Przygotowujemy wywar z suszonej włoszczyzny (3litry wody)  dodając 3 liście laurowe (ok. 15 minut gotowania), Soczewice zalewamy wrzątkiem w misce a batata obranego kroimy w grubszą(...)minutach batata. Zupa na małym gazie od czasu wrzucenia szalotki i soczewicy ma się gotować 30minut3/ Na koniec dodajemy szczyptę tymianku i solimy zupę wd. upodobania. Dodajemy też kremówkę jeśli chcemy podnieść sytość zupy.4/ Podajemy na talerz posypując zmielonym pieprzem ze świeżą trawą cytrynową5/ SMACZNEGO

Kuchnia PROzdrowotna
Zupa krem z cieciorki z chrzanem i szałwią 216

osóbSkładniki:400g. uprzednio namoczonej cieciorki6 łyżeczek chrzanu tartego ze słoikaponad litr wywaru z włoszczyzny, liścia laurowego i ziela angielskiego.Sól himalajska, szałwia suszonaSer dziugas w plastrach 200gŚmietanka kremówka 30% tł. 200mlPrzygotowanie:1/ Do wywaru warzywnego wlewamy ciecierzycę wraz z wodą w której się namaczała, zagotowujemy wywar.2/ Ciecierzycę gotujemy wd. instrukcji z opakowania /(zazwyczaj ok 45 minut), ale można dołożyć kilka(...)minut by byłą bardzo miękka. 5 minut przed końcem gotowania dodajemy 1 płaską łyżkę szałwi i solimy zupę do smaku.3/ Gdy ciecierzyca jest już wystarczająco miękka dodajemy kremówkę i chrzan (ilość chrzanu można spokojnie zwiększyć w zależności od upodobań) i miksujemy blenderem na jednolitą konsystencję.4/ Zupę przelewamy do miseczki i posypujemy drobno pokrojonym serem dziugas. SMACZNEGO

Kuchnia PROzdrowotna
Sezamkowa babka z nutą wanilii i gryki 221

łyżki gryczanego mioduCiasto:1 szklanka mleka1 laska wanilii1 szklanka mąki pszennej tortowej0,5 szklanki mąki gryczanej niepalonej2/3 szklanki cukru2 łyżki miodu gryczanego2 łyżeczki proszku do pieczenia4 jajka100 ml śmietanki kremówki 30%tłpół kostki margaryny Bielmar PALMAkilkanaście rodzynek typu jumboPrzygotowanie:1/ Najpierw przygotowujemy polewę: w garnku umieszczamy białą czekoladę i margarynę, do innego większego garnka wlewamy wrzątek i nakładamy na niego(...)temp. 180 stopni. Mleko doprowadzamy do zagotowania z rozdrobnioną laską wanilii i odstawiamy na bok. W garnku ubijamy jajka z cukrem i miodem a następnie dodajemy margarynę i kremówkę. W następnym kroku dodajemy na zmianę mąki wymieszane z proszkiem i mleko waniliowe. Miksujemy aż do uzyskania wolno i jednolicie lejącej się masy.3/ Do natłuszczonej blachy obsypanej bułką tartą wlewamy ciasto

Kuchnia PROzdrowotna
Krem z pieczonej papryki z domowymi zacierkami 159

razu podawać z zupą.składniki na zupę:700 g czerwonej i żółtej paprykioliwa do pieczenia warzyw0,5 l bulionu warzywnego1 cebula2 pomidory1 główka czosnkusól, pieprzszczypta mielonej, ostrej papryki1/4 szklanki kremówki czarny sezam - dekoracjaprzepis na zupę: Papryki myjemy, osuszamy i nacieramy oliwą. Papryki ułożyć na ruszcie i włożyć do piekarnika włączonego na funkcję grill na ok. 220 stopni C.Piec(...)upieczeniu. Obieramy czosnek, cebulę, pomidory, papryki i miksujemy na gładki krem. Gdy powstanie gładka emulsja,  dodajemy bulion. I całość zagotowujemy. Zdejmujemy z ognia i dodajemy 1/4 szklanki śmietanki kremówki. Doprawiamy solą i pieprzem. Dekorujemy czarnym sezamem. zupę podajemy z zacierkami. krem z pieczonej paprykiZacierki

Bon Appetit Małgorzaty

Proponowane wyszukiwania