Dodać Serek mascarpone, śmietanę, i cukier i wszystko dokładnie zmiksować. Z wystudzonego, zrolowanego biszkopta zdjąć delikatnie ściereczkę i całość napełnić kremem. Składniki na bitą śmietanę: 250 ml śmietany kremówki 1 łyżka cukru pudru owoce do przybrania. Sposób wykonania: Śmietanę kremówkę ubić na sztywno z cukrem, rozprowadzić na całej powierzchni rolady, udekorować owocami. Roladę wstawić do lodówki na minimum
Na słodko lub wytrawnieszklanki wody mineralnej nie gazowanej 2 łyżki rumu lub 2 łyżeczki olejku rumowego 2 czubate łyżki cukru Sposób wykonania: Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Składniki na krem: 500 ml śmietany kremówki 36 % 5 łyżek cukru pudru 300 g jeżyn 1 słoiczek dżemu z czarnej porzeczki 1 śmietanę śnieżkę w proszku oraz inne owoce do przybrania tortu: jeżyny, jagody, maliny, truskawki opcjonalnie(...)Sposób wykonania kremu: Kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem i śnieżką. Jeżyny rozgnieść za pomocą blendera i dodać do kremu, wszystko dokładnie zmiksować. Biszkopt przekroić wzdłuż na 3 części. Pierwszą część położyć na paterze, nasączyć ponczem i po smarować dżemem z czarnej porzeczki. Na pierwszą część biszkoptu położyć drugą, również nasączyć ponczem i położyć część ubitego kremu. Na wierzch
Na słodko lub wytrawnieszklanki wody mineralnej nie gazowanej 2 łyżki rumu lub 2 łyżeczki olejku rumowego 2 czubate łyżki cukru Sposób wykonania: Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Składniki na krem: 500 ml śmietany kremówki 36 % 5 łyżek cukru pudru ( nie koniecznie) 1 puszka masy kajmakowej 1 śmietanę śnieżkę w proszku Dodatkowo: 2 gruszki 1 czekolada gorzka 100 g orzeszków ziemnych sos czekoladowy Sposób wykonania(...)kremu: Kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem i śnieżką Pod koniec ubijania dodawać stopniowo masę kajmakową i dalej miksować. Czekoladę gorzką rozpuścić w kąpieli wodnej i wystudzić. Gruszki obrać, pokroić w kostkę i wymieszać z rozpuszczoną i ostudzoną czekoladą. Biszkopt przekroić wzdłuż na 3 części. Pierwszą część położyć na paterze, nasączyć ponczem i ułożyć gruszki wymieszane z czekoladą
Na słodko lub wytrawnieblachy. 1 cukier waniliowy Składniki na masę serową: 1 kg białego sera, trzykrotnie zmielonego 2 budynie śmietankowe lub waniliowe 2 i 1/3 szklanki cukru pudru 2 szklanki śmietanki kremówki 30 % 8 jaj Szczypta soli Puszka ananasa Składniki na polewę czekoladową: 3 łyżki mleka 3 łyżki masła lub margaryny 3 łyżki kakao 1 szklanka cukru pudru Sposób wykonania ciasta(...)wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 12 – 15 minut w temperaturze 180 stopni. Przygotować masę serową: Ananasy odsączyć z soku i pokroić w kostkę W jednym naczyniu ubić śmietanę kremówkę. Białka oddzielić od żółtek. W drugim naczyniu żółtka utrzeć z cukrem pudrem do białości. Nie przerywając ucierania dodać proszek budyniowy, sól, ubitą śmietankę i stopniowo zmielony
Na słodko lub wytrawnieszklanki wody mineralnej nie gazowanej 2 łyżki rumu lub 2 łyżeczki olejku rumowego 2 czubate łyżki cukru Sposób wykonania: Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Składniki na krem: 500 ml śmietany kremówki 36 % 5 łyżek cukru pudru 300 g jeżyn 1 słoiczek dżemu z czarnej porzeczki 1 śmietanę śnieżkę w proszku oraz inne owoce do przybrania tortu: jeżyny, jagody, maliny, truskawki opcjonalnie(...)Sposób wykonania kremu: Kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem i śnieżką. Jeżyny rozgnieść za pomocą blendera i dodać do kremu, wszystko dokładnie zmiksować. Biszkopt przekroić wzdłuż na 3 części. Pierwszą część położyć na paterze, nasączyć ponczem i po smarować dżemem z czarnej porzeczki. Na pierwszą część biszkoptu położyć drugą, również nasączyć ponczem i położyć część ubitego kremu. Na wierzch
Na słodko lub wytrawniepysznego dla drugiej osoby. My zaczynamy Naszą walentynkową serie od przygotowania czegoś słodkiego. Składniki : 200g ciasteczek maślanych 100g masła 450g serka homogenizowanego 200ml śmietany kremówki 3 łyżki żelatyny 3-4 łyżki cukru pudru puszka truskawek z galaretka Przygotowanie : W 1/4 szklanki gorącej wody rozpuszczamy żelatynę czekamy aż przestygnie(...)przekładamy na spód naszej tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy na 10 minut do lodówki w tym czasie w jednej miseczce ubijamy śmietanę kremówkę i dodajemy do niej cukier puder. Do serka homogenizowanego dodajemy przestudzoną żelatynę i miksujemy mikserem na wolnych obrotach powoli dodając
cookplnadzieję :) SKŁADNIKI: 2 opakowania budyniu waniliowego lub śmietanowego 2 szklanki mleka 150g miękkiego masła 400g herbatników 1 puszka masy kajmakowej (krówkowej) 500g schłodzonej śmietanki kremówki 30% lub 36% 3 łyżki cukru pudru 2 śmietan-fixy do śmietany 3-4 krople aromatu śmietankowego 100g gorzkiej czekolady lub kakao A jak to zrobić: Proszek budyniowy wymieszać(...)mikserem ustawionym na najwyższe obroty, aż będzie kremowe i białe. Zmniejszyć obroty miksera na średnie i stopniowo dodawać przestygnięty budyń. Mieszać, aż składniki dobrze się połączą. Śmietanę kremówkę ubić na sztywno, dodając cukier puder, armat śmietankowy, fixy i dobrze wymieszać mikserem ustawionym na średnie obroty. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Dno wyłożyć 1/3 herbatników i rozprowadzić masę
Kuchnia w opałachsernik stężał. Zdjęcia dzięki uprzejmości Arkadiusza Kornackiego i Michała Nowika 1 5 dag masła, 10 dag biszkoptów, 25 dag malin, 3 łyżeczki żelatyny, 40 dag twarogu, 25 dag kremówki, 2 łyżki konfitury z malin, 1 łyżka cukru pudru, olej. Czytaj więcej na http://www.styl.pl/kuchnia/mistrzyni-kuchni/news-ciasta-bez-pieczenia,nId,626176#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=firefox 15 dag masła, 10 dag biszkoptów, 25 dag malin, 3 łyżeczki żelatyny, 40 dag twarogu(...)kremówki, 2 łyżki konfitury z malin, 1 łyżka cukru pudru, olej. Czytaj więcej na http://www.styl.pl/kuchnia/mistrzyni-kuchni/news-ciasta-bez-pieczenia,nId,626176#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=firefox
Kuchnia w opałachporcje na blachę wyłożoną papierem do pieczeni. Piec 20-30 minut w 180 stopniach. Ciasto dość wysoko rośnie. Odstawić do wystygnięcia, każdy okrąg przeciąć na pół. Krem : * 300ml kremówki najlepiej 36% * 3 łyżki cukru pudru * 3 łyżki żelatyny * 6 łyżek wrzątku Przygotowanie : Żelatynę zalać wrzątkiem, rozmieszać. Rozpuścić nad kąpielą wodną. Kremówkę ubijać z pudrem, dodawać żelatynę. Krem przełożyć
Magiczne Życie Martydwie równe części, przełożyć do foremek. Piec ok. 25-30 min. Wyjąć z piekarnika, wystudzić, nożem obkroić brzegi, wyjąć z foremek, zdjąć pergamin. Krem śmietankowy: 200 g śmietany kremówki 36% 100 g cukru 6 żółtek 2 łyżeczki cukru waniliowego 150 g miękkiego masła Do rondla wlać żółtka, śmietanę i cukier. Roztrzepać by składniki się połączyły. Podgrzewać na małym ogniu(...)masa zgęstnieje, nie dopuścić do zagotowania. Wystudzić całkowicie. Masło ubić mikserem. Stopniowo, po łyżce dodawać zimną masę śmietanową. Dekoracja: 200 g czekolady mlecznej 100 g śmietany kremówki 36% 160 g batoników Daim (gotowych) lub batoników Daim z mojego przepisu Czekoladę mleczną połamać na małe kawałki. Śmietanę wlać do rondelka. Podgrzewać, aż będzie gorąca ale nie wrząca. Zdjąć z palnika
maniapieczeniamasła 100 g cukry trzcinowego 270 g płatków owsianych (nie błyskawicznych) 80 g żurawiny (Kresto) 100 g orzechów włoskich 200 g gorzkiej czekolady 4 łyżeczki miodu 1/2 szklanki śmietany kremówki Dodatkowo: blacha o wymiarach 25x25 papier do pieczenia Wykonanie: Orzechy włoskie posiekać i nieco je podprażyć na suchej patelni. Następnie wymieszać je z płatkami owsianymi i żurawiną Banany rozgnieść widelcem(...)Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 C i piec 30 min. Po upieczeniu wyjąć z piekarnika i zostawić w blasze do ostygnięcia. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, dodać śmietanę kremówkę i wymieszać. Polewą polać ciasto. Gdy wierzch polewy zastygnie, pokroić ciasto na prostokątne batoniki. Smacznego
IMPRESJA SMAKUjestem pewna. Lody cynamonowe z pierniczkami Składniki: (na 1 l lodów) 300 ml mleka 1 laska cynamonu o długości 6 cm 4 żółtka 100 g cukru 300 ml śmietany kremówki (38%) 100 g pierniczków bez nadzienia i polewy Laskę cynamonu połamać na mniejsze kawałki, razem z mlekiem umieścić w garnuszku. Zagotować, ostudzić. Żółtka ubić z cukrem na puszystą, jasną masę(...)cały czas miksując. Masę przelać z powrotem do garnuszka. Podgrzewać, aż nieco zgęstnieje (nie gotować!). Masę przelać przez sitko, ostudzić, a następnie schłodzić w lodówce. Schłodzoną masę wymieszać z kremówką, przelać do maszyny do lodów. Gdy maszyna skończy pracę, lody wymieszać z pokruszonymi pierniczkami, przełożyć do pojemnika i zamrozić. Smacznego! Wy spróbujcie ukręcić sobie najlepsze zimowe lody, o ile macie
Pożeraczka, czyli raz adobrzeCIASTO: * mąka pszenna – 400 g * cukier puder – 80 g * masło – 200 g * jajko – 2 szt MASA SEROWA : * ser biały dwukrotnie mielony – 500 g * śmietana kremówka – 100 ml * jajko – 2 szt * budyń waniliowy – 60 g * cukier – 50 g * cukier wanilinowy – 1 op DODATKOWO: * jabłka – 4 szt * żurawina w syropie(...)cukrem,dodajemy masło oraz jajka – wszystko razem dokładnie zagniatamy na gładkie ciasto. Zawijamy folię spożywczą i wkładamy do zamrażarki na ok.15-20 minut. MASA SEROWA: Ser biały ucieramy z kremówką , jajkami , proszkiem budyniowym i cukrami. CAŁOŚĆ: Nagrzewamy piekarnik do 180C. Tortownicę wykładamy na spodzie papierem do pieczenia. Boki dokładnie!!! owijamy folią aluminiową. Całość wkładamy do większej formy – będziemy piec
Ostra na Słodkoopakowanie orzeszków ziemnych słonych, puszka masy kajmakowej orzechowej, 2 duże banany, 2 opakowania herbatników, składniki na masę serową: 200 g półtłustego twarogu sernikowego (zmielonego 3x), 200 g śmietany kremówki 36%, 50 g cukru pudru,1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, 15 g żelatyny w proszku, 1/4 szklanki wody, wrzącej, polewa czekoladowa Przygotowanie: 1. Żelatynę dokładnie rozpuszczamy w gorącej wodzie. Odstawiamy(...)twaróg oraz cukier puder. Miksujemy do uzyskania gładkiej masy. Dodajemy ekstrakt z wanilii, ponownie miksujemy. 3. Do twarogu dodajemy żalatynę, kolejny raz miksujemy. 4. W drugiej misie ubijamy śmietanę kremówkę, aż będzie miała konsystencję gęstego kremu. Stopniowo dodajemy ją do masy serowej i delikatnie mieszamy szpatułką. 5. Na spód tortownicy ok. 26cm. wykładamy herbatniki. (ja wykładam dwie warstwy). 6. Połowę
Kuchnia Pełna Pasjijajek 160 g cukru 120 g mąki 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 60 g kakao 4 łyżki oleju słonecznikowego lub rzepakowego SKŁADNIKI NA KREM: 400 ml śmietany kremówki 36% 250 g serka mascarpone 1 łyżka cukru pudru 1 opakowanie cukru waniliowego 1 opakowanie śmietan-fix 100 g gorzkiej czekolady POZOSTAŁE: 1 kg śliwek 40 ml wódki powidła śliwkowe(...)dobrze odcisnąć z soku (sok zachować). Ja miałam mrożone śliwki, więc już po odmrożeniu straciły wiele soku. Niewiele więc miałam do odciśnięcia. Krem: W misce ubić śmietanę kremówkę, później dodać mascarpone i chwilkę miksować. Następnie dodać cukier puder, cukier waniliowy, śmietan-fix i zmiksować wszystkie składniki razem (krótko, tylko do połączenia składników). Na koniec wsypać startą na tarce czekoladę
Passions hobbies life