ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:286/892)

Torcik bezowy z czekoladą, granatem i truskawkami 169

niedzielę, jednak prawie nic nie zostało, bo zjedliśmy go od razu. Składniki : 3 duże białka 170 g drobnego cukru 3 łyżeczki soku z cytryny Masa: 300 g śmietany kremówki 36 % 250 g serka mascarpone 50 g cukru pudru owoc grantu 350 g truskawek 100 g czekolady   Przygotowanie: Białka ubijamy na sztywną pianę. Ciągle ubijając dodajemy stopniowo(...)suszyła blaty 1,5 godz.  Gotowy wystudzony blat dolny posmarowałam 1/2 rozpuszczonej czekolady i odłożyłyśmy go do zastygnięcia czekolady. Serek mascarpone utarłyśmy z cukrem pudrem. Śmietankę kremówkę ubiłyśmy i ciągle ubijając dodałyśmy serek mascapone. Na koniec dodałyśmy granat i delikatnie wymieszałyśmy. Masę w yłożyłyśmy na dolny blat (zostawiłyśmy 3 duże łyżki na górny blat

Lili w kuchni
Tort truskawkowo - czekoladowy 203

Biszkopt odkładamy do wystudzenia i potem kroimy na 3 blaty. Krem najlepiej przygotować dzień wcześniej bo musi stać w lodówce minimum 12 godzin. 0,5 l śmietany kremówki zagotowujemy w garnuszku i zestawiamy z palnika, dodajemy do niej połamaną białą czekoladę i mieszamy do rozpuszczenia składników. Odstawiamy do wystudzenia i wkładamy na minimum 12 godz. do lodówki(...)kremem czekoladowym. Na calej powierzchni rozłożyłyśmy połówki  świeżych truskawek i dopiero na nich wyłożyłyśmy resztę kremu czekoladowego i kolejny blat biszkoptowy. 0,5 litra śmietany kremówki ubiłyśmy z 2 śmietan fix i posmarowałyśmy nią cały tort, zostawiając troszkę śmietany do ozdobienia na samą górę. Dociełyśmy folię bąbelkową do wysokości i szerokości tortu, roztopiłyśmy czekoladę i Lilcia rozsmarowała

Lili w kuchni
Błękitna chmurka z jagodami 336

przyjemnością zjemy wszyscy. Bitą śmietanę uwielbiamy do szaleństwa, a już ja mogę ją jeść łyżkami w każdej ilości.    Składniki : 0,5 kg jagód 0,5 l śmietany kremówki 36 % 2 kieliszki syropu Blue Curacao kilka listków mięty do ozdoby   Przygotowanie:   Kremówkę ubijamy na sztywno. Nakładamy jedną warstwę ubitej śmietany polewamy delikatnie Blue Curacao i nakładamy jagody

Lili w kuchni
Lody Cynamonowe i Wiśniowe 212

intensywny.Nam takie połączenie bardzo smakowało, a lody z bezami to dla nas duet idealny. Składniki na ok 1 litr lodów: 2 szklanki mleka (500 ml) 1 szklanka śmietanki kremówki 30% (250 ml) 5 żółtek 1/2 szklanki cukru 2 łyżeczki cynamonu Cejlońskiego (jeśli dodasz zwykły cynamon, dodaj go max. półtorej łyżeczki) 200- 300 g zmiksowanych wiśni syrop cynamonowy *opcjonalnie bezy cynamonowe(...)kisielu. Kiedy już osiągnęłam tą konsystencję, rondelek wstawiłam do komory zlewy wypełnionej zimną wodą i w taki sposób studziłam zawartość rondelka. Kiedy mleko z żółtkami już było zimne ubiłam kremówkę i wlałam do miej masę mleczno-żółtkową i wymieszałam wszystko do połączenia się składników. Masę lodową wstawiłam do lodówki na całą noc, chociaż można wstawić  na ok. 30 minut

Blondynka Gotuje
Krem Kinder Bueno 19264

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Krem Kinder Bueno – Składniki : 100g orzechów laskowych 200g masła 1 opakowanie cukru wanilinowego 3 łyżki miodu 200ml śmietany kremówki 150g mleka w proszku   Krem Kinder Bueno- Wykonanie: Orzechy posiekać nożem na mniejsze kawałki, uprażyć na suchej patelni. W małym rondelku rozpuścić masło wraz z cukrem. Dodać orzechy, odstawić do lekkiego przestudzenia. Następnie dodać miód śmietanę(...)kremówkę i mleko w proszku. Całość zblendować na jednolitą masę. Smacznego! The post Krem Kinder Bueno appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Domowe lody z malinami 175

Miałam w lodówce serek mascarpone i śmietanę kremówkę, zastanawiałam się co z nimi zrobić. Kupiłam maliny i nasunął mi się pomysł :) Domowe lody malinowe! mmm, pycha:) Składniki: 400 ml śmietany kremówki 30% 20 ml mleka 25 g serka mascarpone 100 g cukru 1 cukier wanilinowy ok 1 szklanka malin Wykonanie: Mleko i śmietanę podgrzać w rondelku razem z cukrem

The Sweet Damsel
Tort maślano-truskawkowy 185

cukru 80 ml wody 2 żółtka 1 jajko poncz do nasączenia: szklanka ostudzonej lekkiej herbaty, z dodatkiem cukru i soku z cytryny wierzch: paczka podłużnych biszkoptów 200 ml śmietanki kremówki 30% 250 g serka mascarpone łyżka cukru truskawki Sposób przygotowania: Biszkopt. Przygotować blaszkę (u mnie tortownica o średnicy 26 cm)-wysmarować margaryną i oprószyć mąką. Jajka utrzeć z cukrem(...)najwyższych obrotach. Zmiksować truskawki, tak aby powstała nam szklanka musu. Dodawać stopniowo mus do masy maślanej miksując na małych obrotach. Blaty nasączać ponczem i przekładać masą.  Wierzch. Zimną kremówkę ubić z łyżką cukru, pod koniec dodać serek mascarpone i dokładnie zmiksować. Boki tortu obsmarować ubitą masą, obłożyć podłużnymi biszkoptami, wierzch udekorować dowolnie pozostałą masą kremową i truskawkami. Schłodzić przez

na moim stole...
Lody malinowe z sosem 205

roku mam ich bardzo dużo. Lody malinowe i do tego polane malinowym sosem to już pełnia szczęścia. Składniki: 1 puszka mleka słodzonego 530g 400 ml zimnej kremówki 30% 1 łyżka ekstraktu waniliowego Ale-raj 600 g świeżych malin 2 łyżki soku z cytryny Przygotowanie: Maliny zmiksować w blenderze, przelać na gęste sitko i przetrzeć. Powstały mus wlać z powrotem(...)blendera. Dodać mleko z puszki, sok z cytryny, ekstrakt waniliowy i zmiksować na jednolitą masę. Mus przelać do miski. Zimną kremówkę ubić na sztywno. Porcjami dodawać do masy malinowej i delikatnie mieszać silikonową łopatką. Gotową masę przelać do plastikowych pojemników i szczelnie zamknąć. Włożyć do zamrażarki i co pół godziny masę przemieszać. Mieszanie powtarzamy co najmniej 5 razy. Pozostawić

Ala piecze i gotuje
Proste owocowe tiramisu 276

bardzo apetycznie. U mnie deser numer 1 na upalne dni. Bardzo polecam…     Składniki na 5-6 porcji: około 150-200g biszkoptów 250g serka mascarpone 250g śmietanki kremówki 30% lub 36% 300g świeżych owoców jagodowych (użyłam truskawek, borówki, malin) około 150ml słodkiego białego wina lub ulubionego likieru (użyłam Limoncello; w wersji bezalkoholowej, można użyć soku pomarańczowego, brzoskwiniowego(...)innego słodkiego owocowego) Dodatkowo: owoce do ozdoby   1. Owoce rozgnieść widelcem. 2. Śmietankę kremówkę ubić na sztywno. Dodać serek mascarpone i wymieszać mikserem na średnich obrotach do połączenia składników. Dodać rozgniecione owoce, wymieszać łyżką. 3. Biszkopty maczać w alkoholu i 2-3 biszkopty ułożyć na dnie pucharka deserowego. Przykryć je 1-2 łyżkami kremu w owocami i na wierzchu

Mała Cukierenka
Ciasto z bananami i kremem jogurtowym 8172

proszku do pieczenia Krem jogurtowy: 800g naturalnego jogurtu 4-5 łyżek cukru pudru 2 łyżeczki cukru wanilinowego 6 łyżeczek żelatyny (20g) 1 śnieżka + 200ml schłodzonego mleka (można zastąpić śmietanką kremówką i ubić ją z fixem oraz dosłodzić do smaku cukrem pudrem) 6 bananów sok z cytryny Polewa: 100ml śmietanki kremówki 30% lub 36% 100g gorzkiej czekolady Dodatkowo: wiórki czekoladowe

Mała Cukierenka
Ciasto z musem porzeczkowym 297

Składniki: Biszkopt: 2 duże jajka – osobno żółtka i białka 90g mąki pszennej (użyłam tortowej) 90g cukru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/3 łyżeczki aromatu waniliowego Krem: 400ml śmietanki kremówki 30% lub 36% 300g naturalnego jogurtu 3 łyżki cukru pudru 2 galaretki w proszku (użyłam wiśniowej i truskawkowej) Mus: 350g czerwonej porzeczki – umytej i obranej 1 galaretka truskawkowa 1-2 łyżki(...)przez około 35-40 minut. Po wyjęciu z piekarnika odstawić do całkowitego ostygnięcia. Krem: 7. Galaretki rozpuścić w 1 szklance gorącej wody i odstawić do całkowitego ostygnięcia. 8. Śmietankę kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem. 9. Delikatnie tężejącą galaretkę dodać do jogurtu i wymieszać mikserem. Następnie dodać ubitą śmietankę i dokładnie wymieszać, najlepiej łyżką. Krem wylać na biszkopt

Mała Cukierenka
Babeczki z owocami i bitą śmietaną 315

tortowej) 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 160g miękkiego masła 160g cukru 3 jajka 1/4 łyżeczki aromatu waniliowego 12 umytych, obranych truskawek lub malin, jagód Krem: 250ml schłodzonej śmietanki kremówki 30% lub 36% 1-2 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki cukru wanilinowego fix do śmietany 12 malin lub truskawek   1. Mąkę przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia(...)góra-dół (na funkcji termoobieg w temperaturze 160oC) przez około 25-27 minut. Piekłam na najniższym poziomie piekarnika. Po wyjęciu z piekarnika odstawić do całkowitego ostygnięcia. Krem: 5. Śmietankę kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem, cukrem wanilinowym i fixem. Przełożyć ją do szprycy lub woreczka z metalową końcówką (użyłam końcówki Wilton M1) i ozdobić nią wierzch babeczek. Na końcu

Mała Cukierenka
Rabarbarowy sernik na zimno. 166

twarogu trzykrotnie mielonego 250 g rabarbaru około 150-180 g cukru pudru (ja daję do smaku) 2 czubate łyżki żelatyny + 8 łyżek zimnej wody 200 ml śmietany kremówki (30-36%) bardzo mocno schłodzonej      Żelatynę zalewamy zimną wodą i pozostawiamy do napęcznienia. Rabarbar myjemy, dzielimy na małe kawałeczki, przekładamy do garnka, dodajemy 2 łyżki cukru pudru(...)przecieramy przez sitko, lub jedno i drugie (wtedy otrzymamy gładki mus, bez żadnych włókien, ja tylko blendowałam i było ok). Ser przekładamy do miski, dodajemy mus rabarbarowy, ubitą kremówkę i przesiany cukier puder, mieszamy. Gotową masę serową wykładamy na schłodzony spód, wyrównujemy i chłodzimy przez co najmniej 3-4 godziny. Gotowy dekorujemy truskawkami lub karmelizowanym rabarbarem. Gotowe

Rozpustne gotowanie
Tort podwójnie czekoladowy. 209

składaniem ciasta przygotować mus z gorzkiej czekolady i ciasto czekoladowe, następnego dnia masę z białą czekoladą i polewę MUS Z GORZKIEJ CZEKOLADY: 280 g gorzkiej czekolady 400 ml śmietany kremówki (30-36%)       Śmietanę podgrzewamy niemal do wrzenia (do 80 stopni C) dodajemy połamaną w kawałki czekoladę i mieszamy aż się rozpuści. Następnie za pomocą mątewki energicznie mieszamy(...)wyjęciem z piekarnika sprawdzamy patyczkiem. Studzimy w formie. KREM Z BIAŁEJ CZEKOLADY: 1 łyżeczka żelatyny + 3-4 łyżki zimnej wody 100 g białej czekolady 300 ml zimnej śmietany kremówki (30-36%) ewentualnie cukier puder      Żelatynę zalewamy wodą i odkładamy. Czekoladę topimy w kąpieli wodnej (umieszczamy w misce nad gotującą się wodą, miska nie może dotykać wrzątku

Rozpustne gotowanie
Armia Reniferow 160

papilotki nałożyć ciasta do 3/4 jej wysokości. - Nagrzać piekarnik do 180ºC. Piec w temperaturze 180ºC przez około 20 minut. Wyjąć i przestudzić Krem do babeczek : - 600 ml śmietany kremówki (36%) -  ja dałam 30%  - 250 g serka mascarpone -  4 łyżki cukru pudru -  2 łyżeczki ekstraktu z wanilii Śmietanę kremówkę ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodając

dlaSmaQ