ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:289/892)

Torcik serowy z czereśniami 209

kakao 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka oleju 3 łyżki cukru pudru Poncz: 100 ml wody 50 ml likieru kokosowego  CANARI Masa serowa: 300 ml śmietany kremówki 30% 35 dag twarożku kremowego (mielonego) 150 ml likieru kokosowego  CANARI 3 łyżki cukru pudru 4 łyżeczki żelatyny Czereśnie ilość wg uznania Liście świeżej melisy do dekoracji Wykonanie: Ciasto(...)wystudzenia. Z zimnego ciasta ścieramy wierzch nożem delikatnie-będzie nam służył do dekoracji ciasta. Poncz: Przegotowaną wodę łączymy z likierem kokosowym, nasączamy ciemne ciasto biszkoptowe. Masa serowa: Dobrze schłodzoną kremówkę ubijamy na pianę z cukrem pudrem dodajemy twarożek, wlewamy likier miksujemy , pod koniec wlewamy cienkim strumieniem rozpuszczoną wcześniej w małej ilości gorącej wody przestudzoną żelatynę-należy robić to bardzo ostrożnie

Wanilia i Kardamon
Ranna rosa 344

mleka Kulki kokosowe: 1 żółtko, 1 jajko 200 g sera zmielonego, 3 łyżki cukru pudru, 8-10 łyżek wiórek kokosowych, 1 łyżeczka cukru waniliowego Masa śmietanowa: 400 g śmietany kremówki, 2 łyżki cukru pudru, Ponadto  kakao do posypania Wykonanie: Masło ucieramy z cukrem, miksując dodajemy po jednym jajku oraz białko. Podczas miksowania dodajemy  na zmianę  śmietanę oraz(...)wkładamy  na 30 min. do zamrażalnika. Schłodzone układamy na ciemnym cieście w rzędach, lekko je wciskając. Pieczemy  w 180 stopni C 45 min. Upieczone ciasto studzimy. Schłodzoną kremówkę ubijamy z cukrem pudrem, dobrze ubitą wykładamy na ciasto. Wierzch posypujemy kakaem. Ciasto schładzamy. Smacznego

kgwjanczewo
Shake truskawkowy 604

słoneczka. Ale i tak musiałam zrobić zimnego shake. Składniki: 500 g świeżych truskawek 250 ml mleka 1-2 łyżki cukru trzcinowego 4 gałki lodów truskawkowych klik 250 ml kremówki 30% 1 łyżka cukru pudru Przygotowanie: Truskawki umyć, obrać z szypułek i zmiksować w blenderze z cukrem trzcinowym i mlekiem. Dodać lody truskawkowe i ponownie zmiksować. Rozlać do szklanek(...)wierzch nałożyć bitą śmietanę. Podać zaraz po przygotowaniu. Bita śmietana: zimną kremówkę z cukrem pudrem ubić na sztywno. Do przygotowania shake używać schłodzonych truskawek i zimnego mleka

Ala piecze i gotuje
Ciasto z bananami i kremem jogurtowym 15077

proszku do pieczenia Krem jogurtowy: 800g naturalnego jogurtu 4-5 łyżek cukru pudru 2 łyżeczki cukru wanilinowego 6 łyżeczek żelatyny (20g) 1 śnieżka + 200ml schłodzonego mleka (można zastąpić śmietanką kremówką i ubić ją z fixem oraz dosłodzić do smaku cukrem pudrem) 6 bananów sok z cytryny Polewa: 100ml śmietanki kremówki 30% lub 36% 100g gorzkiej czekolady Dodatkowo: wiórki czekoladowe

Mała Cukierenka
Deser z truskawkami 154

Dziś kolejne eksperymenty kulinarne z truskawkami. Tym razem deser truskawkowy. Szybki, smaczny i truskawkowy ;) Polecam! Deser z truskawkami Składniki: 40 dag truskawek, 4 biszkopty, 250 ml kremówki, 250 g serka naturalnego, + opcjonalnie cukier. Wykonanie: Truskawki obieramy z szypułek i myjemy. Połowę truskawek blendujemy na mus (możemy dosłodzić do smaku). Do miseczki nakładamy biszkopt który zalewamy musem truskawkowym.   Kremówkę ubijamy

paapilotkaa
Truskawkowa niespodzianka bez pieczenia 331

osoby. Nie tylko ładnie wygląda, ale w smaku rewelacja. Składniki: Warstwa truskawkowa: 600 g truskawek sok z 1 cytryny 1 szklanka cukru pudru 30 g żelatyny 300 ml śmietany kremówki 36% Warstwa śmietanowa 500 ml śmietany kremówki 36% 3 łyżki cukru pudru lub według własnego smaku 2 łyżeczki żelatyny Dodatkowo 1 opakowanie podłużnych biszkoptów truskawki do dekoracji listki mięty Wykonanie

O kuchni z uczuciem
Torcik z pianką truskawkowo śmietanową 163

śmietanowo truskawkowa : 0,5 litra zmiksowanych truskawek z 3 łyżkami cukru 1 cukier waniliowy 2 galaretki truskawkowe  1,5  szklanki gorącej wody 3 śmietany fix 500 ml kremówki 36 % Wykonanie biszkoptu : Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na gęsty kogel mogel, ciągle mieszając  na małych obrotach dodawać mąkę z proszkiem , olej i wodę. Tortownicę o średnicy(...)wodzie i odstawić     do lekkiego stężenia . Gdy galaretka zacznie tężeć wlać ją do zmiksowanych truskawek , wymieszać i na chwilę odstawić. Odłożyć około  1/2 szklanki musu. Śmietanę kremówkę ubić z cukrem waniliowym i cukrem pudrem , na końcu dodać śmietanę fix i resztę musu  truskawkowo galaretkowego i wymieszać mikserem . Warstwy ciasta: Biszkopt przeciąć na 3 części. 1. Spód

Sama słodycz i szczypta chili
Truskawki z Kawową Bitą Śmietaną, czyli Blondynkowe Deserki z resztek 182

przepis. Dość oczywisty, ale spotykam się z różnymi pytaniami, a obserwują mnie osoby na różnym poziomie umiejętności pieczenia i przygotowywania deserów, postanowiłam napisać oczywisty przepis :) Składniki: 150 ml śmietany kremówki 30 % (myślę, że tyle powinno wystarczyć) 1-2 łyżeczki cukru pudru 1-2 łyżeczki kawy w proszku ( u mnie typu Crema) DODATKOWO użyłam: kilka truskawek mikro krople(...)salaterki czekoladowe frak Wykonanie: Dzięki gotowym już salaterkom wystarczyło, że tylko ubiłam kremówkę z kawą i wycisnęłam ją do salaterek, potem tylko posypałam czekoladowymi kropelkami, kawałek truskawki i gotowe :) SMACZNEGO życzy BLONDYNKA

Blondynka Gotuje
Lody mango bez maszyny (3 składniki). 191

bardzo smaczne, a co najważniejsze do ich przygotowania potrzebujemy jedynie trzech składników. Tak tylko 3 składniki i pyszne lody są już gotowe do zamrażania! Zapraszam! Składniki: 400 ml śmietanki kremówki (30-36%) 300 g słodkiego mleka skondensowanego (przepis na domowe tutaj ) Duże, dojrzałe mango (moje ze skórką i pestką ważyło 600 g, a sam miąższ ważył 350 g) Łyżeczka cukru(...)waniliowego (opcjonalnie) P.s. Zamiast mango mażemy użyć dowolne dodatki wg. własnego uznania. Przygotowanie:  Bardzo schłodzoną kremówkę ubijamy z cukrem waniliowym na pyszną pianę za pomocą miksera przez ok. 3 min. Następnie dodajemy schłodzone mleko skondensowane i ponownie ubijamy mikserem przez ok. 2 min, aż powstanie nam kremowa masa. No i można liczyć, że podstawa do lodów jest gotowa, jeżeli

Kuchnia Łukasza
Ciasteczka z Musem Czekoladowym 237

siebie wykładamy na wyłożoną papierem do pieczenia blachę. Pieczemy około 8-10 minut w 170 stopniach. Odstawiamy do ostygnięcia. Mus czekoladowy: 350 g gorzkiej czekolady 500 ml śmietany kremówki 36 % 310 ml śmietany kremówki doprowadzamy do wrzenia. Ściągamy z ognia, wrzucamy połamaną czekoladę. Mieszamy do rozpuszczenia się czekolady. Odstawiamy do ostygnięcia i zgęstnienia. Pozostałą śmietanę ubijamy. Do ubitej dodajemy ostudzoną

Made By Mom And Son
TRUSKAWKOWA CHMURKA 1211

każdą porę dnia. Pyszne   Składniki: biszkopt: 6 jajek 15 łyżek cukru 15 łyżek mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia krem: 2 kubki po 330 ml śmietany kremówki cukier puder do smaku 4 łyżki żelatyny masa truskawkowa: 1 kg truskawek 3 galaretki truskawkowe Wykonanie: Biszkopt: Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na pianę. Stopniowo dodajemy po żółtku, miksujemy, następnie stopniowo(...)minut w 170 st. Masa śmietanowa: Śmietany ubijamy na sztywno, do smaku dodajemy cukru pudru. Żelatynę zalewamy zimną wodą, mieszamy. Kiedy napęcznieje podgrzewamy do rozpuszczenia. Studzimy, dodajemy do ubitej kremówki, miksujemy.Gotową masę wykładamy na upieczony, wystudzony biszkopt. Odstawiamy do lodówki do stężenia. Masa truskawkowa: Da garnka wrzucamy odszypułkowane truskawki. Rozbijamy tłuczkiem do ziemniaków, dosypujemy galaretki, chwilkę podgotowujemy. Studzimy. Zimną

Z Majeczką w kuchni
Creme Brulee truskawkowe 184

dole postu znajdziecie dwie pozostałe propozycje, o których mowa powyżej :) Każda jest pyszna, moim ulubieńcem została jednak opcja z musem truskawkowym :) Składniki: (na 2 porcje) 250 ml śmietany kremówki 30% bądź 36% 3 żółtka ziarenka-miąższ z 1/3 laski wanilii 40 g białego cukru 2-3 łyżeczki brązowego cukru 150 g truskawek zblendowanych na gładko Przygotowanie: 1. Śmietankę zagotować ziarenkami(...)ostudzeniu palnika spożywczego. 6. Po wyjęciu z piekarnika, studzić w lodówce przez około 4-5 godzin w zależności od stopnia chłodzenia lodówki Podawać schłodzone z kleksem ubitej śmietany kremówki oraz świeżymi truskawkami. Smacznego :) Zobacz także

KreatywnePiny
Ciasto z kwiatami czarnego bzu 218

zlać do miseczki i nasączyć obie warstwy biszkoptu.  Pomiędzy warstwami znajduje się krem na bazie mascarpone, przepis poniżej.  Składniki: 250 gramów serka mascarpone 250 gramów zimnej śmietany kremówki 36% 4 łyżki stołowe cukru pudru Wykonanie: Śmietanę należy ubić na sztywno, na koniec ubijania dodać cukier puder. Zmniejszyć obroty i dodać serek mascarpone, tylko wymieszać do połączenia się składników

Garniec Magalie
Miodownik z toffi i bitą śmietaną 220

blaszki wyłożyć papierem do pieczenia i wyłożyć na nie ciasto. Piec w temperaturze 180-200 ° przez ok. 15 minut. Polecam piec każde ciasto osobno. Składniki na masę: 0,5l kremówki (30 lub 36%) 3-4 łyżeczek żelatyny Wykonanie masy: Żelatynę zalewamy kilkoma łyżkami zimnej wody, chwilę czekamy, a następnie rozpuszczamy żelatynę na małym ogniu - uwaga nie doprowadzić do zagotowania! Schłodzoną(...)śmietankę kremówkę ubijamy mikserem na sztywną pianę, a następnie ciągle mieszając dodajemy rozpuszczoną żelatynę. Masę wykładamy na placek miodowy i przykrywamy kolejnym plackiem. Jeśli placki są bardzo twarde można je delikatnie nasączyć odrobiną mleka. Składniki na wierzch ciasta: 1 puszka masy krówkowej (kajmakowej) 100-150g posiekanych orzechów włoskich Wykonanie wierzchu ciasta: Górną warstwę ciasta smarujemy masą krówkową (gotową

Mania Wypiekania
Ciasto czekoladowe z kremem czekoladowym i wielkanocną dekoracją 181

Składniki na krem: 230g gorzkiej czekolady 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej w granulkach 5 łyżek wody łyżka rumu lub wódki 2 jajka 2 łyżki kakao 2 łyżki cukru szklanka śmietany kremówki (ok. 250ml) szczypta soli Składniki na dekorację: 25g posypki waflowej w kolorze zielonym czekoladowy zajączek czekoladowe jajeczka, migdały w czekoladzie lub inne czekoladowe drażetki Wykonanie ciasta: Do średniej wielkości miski(...)która może być ciepła i zmiksować do połączenia składników. Białka ubić na sztywno z łyżką cukru. Białka dodać do masy czekoladowej i delikatnie wymieszać, aż do połączenia składników. Śmietanę kremówkę ubić na sztywno. Dodać ją do masy czekoladowej i mieszać delikatnie, aż przestaną być widoczne białe smugi. Ostawić masę do lodówki do stężenia.  Wykonanie dekoracji: Przełożyć ciasto masą

Mania Wypiekania