Delikatny, pomarańczowy krem na bazie kremówki i serka mascarpone. Polecany nie tylko do przekładania tortów, czy zdobienia muffinek- ale również jako pyszny deser (przepis na 6 pucharków ). SKŁADNIKI NA KREM POMARAŃCZOWY: ( na 6 pucharków) 500 ml śmietany kremówki szklanka cukru pudru 250 g serka mascarpone 3 duże pomarańcze Przygowowanie kremu : Na tarce o małych oczkach ścieramy skórkę z dwóch pomarańczy
Domowe TortyPyszne, pachnące pomarańczami i ukoronowane delikatnym, pomarańczowym kremem, zrobionym na bazie kremówki i mascarpone . Dodana do babeczkowego ciasta, starta skórka z pomarańcza sprawi, że pomarańczowy aromat uderzy Was już w momencie otwierania piekarnika. Mam nadzieję, że sami się przekonacie, iż zjadanie ich to prawdziwa pomarańczowa przyjemność . SKŁADNIKI (na 12 sztuk babeczek): 250 g. mąki pszennej 2 jajka 250 g. jogurtu(...)naturalnego 100 g. cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 75 ml. oleju skórka starta z jednego pomarańcza SKŁADNIKI NA KREM POMARAŃCZOWY: 500 ml. śmietany kremówki 250 g. serka mascarpone szklanka cukru pudru sok z 3 dużych pomarańczy skórka starta z dwóch pomarańczy Przepis: BABECZKI: Na tarce o małych oczkach ścieramy skórkę z jednego pomarańcza. Nagrzewamy piekarnik
Domowe TortyWyjątkowo czekoladowe babeczki, a na nich pyszny śmietankowy krem na bazie kremówki i serka mascarpone. Całości dopełniają dwukolorowe kuleczki aero w elemencie dekoracji. Czekoladowo… śmietankowo… i pysznie! SKŁADNIKI NA BABECZKI CZEKOLADOWE (12 sztuk ) : 200 g. mąki pszennej 3 łyżki kakao 2 jajka 150 ml. mleka 100 g. brązowego cukru cukier waniliowy 80 g. roztopionego masła 80 g. czekoladowych(...)kropelek lub posiekanej na drobne cząstki czekolady mlecznej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody szczypta soli SKŁADNIKI NA KREM ŚMIETANKOWY: 500 ml śmietany kremówki szklanka cukru pudru 500 g serka mascarpone DODATKOWO: opakowanie biało- czarnych kuleczek aero (aero bubbles) Przepis : BABECZKI: Nagrzewamy piekarnik do 180° C. W zagłębienia formy na babeczki, wkładamy papilotki [ jak nie macie papilotek, wysmarujcie
Domowe Tortycukrowy’ wygląd- tort jest mięciutki, delikatny, śmietankowy i pyszny ! Jedynym lukrowym elementem są misie i ich serduszkowa podstawa. Reszta- to domowy, puszysty biszkopt, śmietankowy krem na bazie kremówki i serka mascarpone oraz masa krówkowa. Zatem nasz tort, nie tylko świetnie wygląda- ale i pysznie smakuje! Tort szczególnie sprawdza się we wszystkich tych okazjach, gdzie w roli głównej są zakochani(...)jajek 2 niepełne szklanki mąki pszennej 12 łyżek mąki ziemniaczanej półtorej szklanki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2x zapach waniliowy lub rumowy SKŁADNIKI NA KREM ŚMIETANOWY: 1l. śmietany kremówki dwie szklanki cukru pudru 1000 g serka mascarpone czerwony barwnik spożywczy DODATKOWO: puszka zwykłej masy krówkowej lub masy krówkowej z alkoholem NASĄCZANIE: Biszkopt można nasączyć słabą, lekko posłodzoną herbatą
Domowe Tortyszklanka mąki pszennej 1 op. budyniu malinowego (proszek ) szklanka cukru łyżeczka proszku do pieczenia 4 łyżki oleju 125 g. malin SKŁADNIKI NA KREM Z BIAŁĄ CZEKOLADĄ: 500 ml śmietany kremówki 160 g. białej czekolady DODATKOWO: 250 g. malin 1/2 tabliczki białej czekolady 250 ml. śmietany kremówki 2 łyżki cukru pudru DO NASĄCZANIA: Słaba, lekko posłodzona herbata, lub (wersja dla dorosłych
Domowe Tortywyjątkowo pyszny tort- to prawdziwa gratka dla wielbicieli likieru Baileys. Jego smak jest nie tylko głównym tematem kremu z dodatkiem mascarpone i smietany kremówki, ale jest również jednym ze składników biszkoptu, nasączonego kawą z dodatkiem cynamonu, a w elemencie zdobienia- marcepanowe kuleczki, obtoczone w ciemnym kakao ! Pycha! Tort ma dwie wady: po pierwsze- lepiej będzie, jeżeli po jego spożyciu(...)jajek niecała szklanka mąki pszennej 1 budyn waniliowy (proszek) 80 ml. likieru szklanka cukru brązowego łyżeczka cynamonu łyżeczka proszku do pieczenia SKŁADNIKI NA KREM ŚMIETANOWY: 500 ml śmietany kremówki pół szklanki likieru szklanka cukru pudru 500 g serka mascarpone DODATKOWO: 200 g. marcepana białego lub migdałowego 4 łyżki ciemnego kakao pół tabliczki czekolady mlecznej pół tabliczki czekolady białej DO NASĄCZANIA
Domowe TortyBazą naszego kremu jest śmietana kremówka i mascarpone- co sprawia, że jest on delikatny i jednocześnie pyszny! Wzbogacony orzechami i migdałami tworzy wyjątkowy krem, który możecie wykorzystać do ciast, tortów lub nałożyc go do pucharków i serwować jako deser. SKŁADNIKI NA KREM ORZECHOWO- MIGDAŁOWY: ( na 6 pucharków, lub do przełożenia 1 tortu) 500 ml śmietany kremówki 250 g serka mascarpone
Domowe Tortykwitnący ogród w pucharku! Bazą kremu jest śmietana kremówka i serek mascarpone, zatem krem jest delikatny- a dodatek wody różanej nadaje mu przyjemny kwiatowy posmak. Możecie go wykorzystać nie tylko jako deser, ale również do ciast i tortów, zwłaszcza tych, które zawierają kwiaty w elementach ozdoby . Wyobraźcie sobie tort, ozdobiony kremowymi różyczkami, który nie tylko kwitnąco wygląda, ale po spróbowaniu(...)okazuje się, że również w ustach pozostawia przyjemną różaną nutę…miła i smaczna niespodzianka! SKŁADNIKI NA KREM ŚMIETANOWY: ( na 6 pucharków) 500 ml śmietany kremówki szklanka cukru pudru 500 g serka mascarpone łyżeczka wody różanej barwnik spożywczy czerwony Przygowowanie Kremu : W dużym naczyniu zaczynamy ubijać śmietanę. Gdy zaczyna ona gęstnieć- przerywamy miksowanie ,dodajemy cukier puder, serek mascarpone, wodę różaną
Domowe TortyUczta dla oczu i podniebienia Podstawa to mocno czekoladowe babeczki z czekoladowymi drobinkami, zdobienie- to delikatny krem na bazie kremówki i serka mascarpone z dodatkiem barwników- więc nie tylko jest kolorowo ale również pysznie! Ze względu na zabawe kolorkami, babeczki są troche wymagające w przygotowaniu- ale efekt jest zdecydowanie wart włożonej w nie pracy ! Smacznego! SKŁADNIKI NA MINI BABECZKI(...)roztopionego masła 100 g. czekoladowych kropelek lub posiekanej na drobne cząstki czekolady mlecznej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody SKŁADNIKI NA KREM ŚMIETANKOWY: 500 ml śmietany kremówki 250 g. serka mascarpone 3/4 szk. cukru pudru DODATKOWO: 4 różne barwniki spożywcze np. żółty, czerwony, niebieski i fioletowy posypka czekoladowa Przepis : BABECZKI: Nagrzewamy piekarnik do 200° C. W zagłębienia formy
Domowe Tortywyczuwalną w smaku. Idealny na najróżniejsze okazje i na słodkie chwile ‘bez okazji’. Zrobiony na mięciutkim biszkopcie z dodatkiem wody różanej, przełożony pysznym śmietanowym kremem na bazie kremówki i serka mascarpone. Do zdobienia wykorzystany został ten sam krem- tyle, że zmieniłam jego kolor i za pomocą wody różanej nadałam mu przyjemny a zarazem delikatny kwiatowy posmak. Więc, jeżeli(...)szklanka mąki pszennej 1 budyń waniliowy (proszek) szklanka cukru łyżeczka wody różanej dwie łyżki oleju łyżeczka proszku do pieczenia barwnik spożywczy, czerwony SKŁADNIKI NA KREM ŚMIETANOWY: 500 ml śmietany kremówki szklanka cukru pudru 500 g serka mascarpone DODATKOWO: woda różana czerwony barwnik spożywczy opakowanie podłużnych biszkopcików ( sponge fingers lub lady fingers) różowa wstążeczka DO NASĄCZANIA: Biszkopt wychodzi mięciutki i wilgotny
Domowe TortyDelikatny kawowy krem na bazie kremówki i serka mascarpone. Idealny jako deser lub do przełożenia tortu. SKŁADNIKI NA KREM KAWOWY: ( na 4 miseczki) 250 ml. śmietany kremówki 250 g. serka mascarpone pół szklanki cukru pudru 3 łyżki kawy rozpuszczalnej łyżka wody Przygowowanie Kremu : Rozpuszczamy kawę w łyżce gorącej, przegotowanej wody. Odstawiamy do przestygnięcia. Serek mascarpone rozdrabniamy łyżką- dodajemy do niego
Domowe Tortyjajek szklanka mąki pszennej 150 g. masła do wypieków 150 g. ciemnej czekolady 1 łyżeczka proszku do pieczenia szklanka cukru SKŁADNIKI NA KREM Z BIAŁEJ CZEKOLADY: 500 ml. śmietany kremówki 160 g. białej czekolady DO NASĄCZANIA: Słaba, lekko posłodzona herbata z dodatkiem dwóch łyżeczek wódki ( na szklanke). Pamietajcie, że nasączony biszkopt powinien być wilgotny, ale nie mokry! DODATKOWO(...)śmietany kremówki tabliczka białej czekolady tabliczka mlecznej lub ciemnej czekolady metalowa foremka w kształcie serduszka Wykonanie Tortu: WYSOKI BISZKOPT CZEKOLADOWY : Czekoladę umieszczamy razem z masłem w szklanej misce i rozpuszczamy w kąpieli wodnej (tzn. stawiamy miskę nad garnkiem z gotującą się wodą- tak, aby dno miski nie dotykało wody). Gdy masło i czekolada ładnie się rozpuszczą i połączą ze sobą
Domowe Tortyproszku do pieczenia 1 i 1/2 łyżeczki sody 2 jajka 250 ml. mleka 125 ml. oleju 2 łyżeczki waniliowego ekstraktu 200 ml. ciepłej, przegotowanej wody DODATKOWO: 300 ml. śmietany kremówki 300 g. czereśni SKŁADNIKI NA KREM GANACHE: 120 g. ciemnej czekolady ( o zawartości kakao od 60% do 80%) 50 g. masła do wypieków 3 łyżki cukru 180 ml. śmietany kremówki
Domowe TortyJeżeli zastanawiacie się- jak można wykorzystać miękkie, dojrzałe gruszki- to gruszkowy krem jest idealnym rozwiązaniem! Przygotowany na bazie śmietany kremówki i serka mascarpone, wychodzi delikatny i pyszny. Świetnie sprawdza się w roli deseru- ale możecie go również wykorzystać do przełożenia tortów, lub jako dodatek do ciast. Jest łatwy i szybki w przygotowaniu, o czym możecie się przekonać zerkając na poniższy(...)przepis. Smacznego! SKŁADNIKI NA KREM GRUSZKOWY: ( na 4 pucharki / miseczki lub do przełożenia 1 tortu) 250 ml. śmietany kremówki 36% 250 g. serka mascarpone 3/4 szklanki cukru pudru 300 g. miękkich, dojrzałych gruszek 1 opakowanie śmietan-fix (Dr.Oetker, op. 9gr.) lub 1 opakowanie mix do śmietany (Delecta, op. 13 g.) Przygowowanie Kremu : Smietan-fix łączymy z cukrem pudrem. Gruszki obieramy
Domowe TortySmacznego! SKŁADNIKI NA BISZKOPT: 6 jajek niecała szklanka mąki pszennej 6 łyżek mąki ziemniaczanej 3/4 szklanki cukru łyżeczka proszku do pieczenia SKŁADNIKI NA KREM GRUSZKOWY: 250 ml. śmietany kremówki 36% 250 g. serka mascarpone 3/4 szklanki cukru pudru 300 g. miękkich, dojrzałych gruszek 1 opakowanie śmietan-fix (Dr.Oetker, op. 9gr.) lub 1 opakowanie mix do śmietany (Delecta(...)DODATKOWO, DO OZDOBY: 3 twardsze połówki gruszki pół tabliczki mlecznej czekolady 80 g. kropelek czekoladowych- białych, lub posiekanej białej czekolady 2 łyżeczki posypki czekoladowej 200 ml. śmietany kremówki DO NASĄCZANIA: Słaba, lekko posłodzona herbata. Pamietajcie, że nasączony biszkopt powinien być wilgotny ale nie mokry! Wykonanie Tortu: BISZKOPT : Wymieszaną z proszkiem do pieczenia mąkę przesiewamy. Oddzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy
Domowe Torty