Ptysie z kremem pina colada

Ptysie z kremem pina colada

Ptysie z kremem pina colada

Lubicie ptysie, bo my bardzo. Najlepsze dla nas są w wersji na słodko, za wytrawnymi nie przepadamy. Te ptysie zrobiłam z kremem na bazie bitej śmietany z dodatkiem likieru Canari o smaku pina colada. Krem w smaku jest obłędny, nie za słodki ale z wyczuwalnym smakiem likieru.  Ptysie podane na talerzu z kolekcji Ksenia Platin Porcelana Bogucice. Składniki: 250 ml wody 125 g margaryny 1 szkl mąki pszennej 3 duże jajka lub 4 małe Krem  500 ml kremówki 30% 1/4 szkl gorącej wody 3,5 łyżeczki żelatyny 150 m... czytaj dalej...

Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu Ala piecze i gotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.