przede wszystkim, ZDROWE. W końcu ani ja, ani Marcin, nie mamy już szesnastu lat i coraz bardziej musimy uważać na to, co i jak jemy. A te ciasteczka są idealnym rozwiązaniem dla osób w każdym wieku. Wystarczy schrupać kilka na śniadanie lub zabrać ze sobą do szkoły czy pracy. Dają energię jak żadne inne! Pokuście się(...)Połącz suche składniki z mokrymi, dodaj rozgniecionego banana. Wszystko dobrze wymieszaj. Wstaw do lodówki na około 30 minut. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni Celsjusza. Formuj ciasteczka, układaj je na natłuszczonej olejem kokosowym blasze. Piecz około 12-15 minut. Smacznego! Paulina MOGĄ CI SIĘ SPODOBAĆ: Podobał Ci się post? Coś Cię zainspirowało? Masz pytania? Podziel się swoją
Gotowanie to kochaniekryzysowy , gdy nie było nic w lodówce, takie cuda się wtedy wyczarowywało . Uwielbiam te stare przepisy z notatników kulinarnych mojej mamy . Teraz przerabiam je na bezglutenowe . Te ciasteczka są przepyszne . Polecam ogromnie :-) * * * Składniki (proporcje na blachę o wymiarach: 35cm x 20cm mierząc od spodu): 400 g cukru pudru 2 łyżki miękkiego masła 2 całe jajka 2 łyżki miodu(...)robimy polewę czekoladową. Wszystkie składniki na polewę umieszczamy w rondelku i delikatnie podgrzewamy, aż do zagotowania. 7. Jeszcze gorące ciasto kroimy na małe kwadraciki. Wiórki kokosowe wsypujemy do dużej miski. 8. Jeszcze gorące ciasteczka wkładamy do gorącej polewy czekoladowej na ok. 5 sekund (muszą się całkiem zanurzyć) i następnie wkładamy do miski z wiórkami i obtaczamy wiórkami z każdej strony
Kawa z mlekiemskładniki * 1 i 2/3 szklanki mąki pszennej * 200 g miękkiego masła * 1/2 szklanki cukru pudru * 1 szklanka wiórków kokosowych * 1
Mix smakułyżki mleka 200g białej czekolady 4 jajka 3 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej 3/4 szklanki cukru 200g mrożonych wiśni Polewa 50g gorzkiej czekolady 1/2 łyżeczki oleju kokosowego/ masła Sposób przyrządzenia: Spód 1. Ciasteczka (wraz z nadzieniem) zmiksuj w malakserze na proszek i wymieszaj dokładnie z rozpuszczonym masłem. 2. Tortownicę wyłóż papierem do pieczenia i przełóż ciasteczkową masę - dokładnie wyrównaj i dociśnij(...)wiśni, zalej kolejną porcją masy serowej, ułóż pozostałe wiśnie i wylej ostatnią porcję masy serowej. 6. Piecz w 170*C przez 40min. Polewa 1. Czekoladę rozpuść z masłem/ olejem kokosowym i polej gotowy sernik. Smacznego! Double chocolate cherry cheesecake Ingredients: Bottom 250g Oreo cookies 70g of melted butter Cheesy mass 700g semi-fat cottage cheese 250g Mascarpone 4 tablespoons
Kuchnia w Słońcu Skąpanaprzyjaciółmi, candy bar, Boże Narodzenie, Wielkanoc,torty z programu - także znajdziecie coś na każdą ważną okazję. Obok bardziej pracochłonnych przepisów są też te proste np. ciasteczka owsiane, leśny sorbet, sernik kokosowy czy drożdżowe bułeczki Zdecydowanie polecam tą książkę wszystkim miłośnikom nowych smaków, zabawy i eksperymentów w kuchni jako źródło inspiracji i kopalnię pomysłów na słodkości którymi zaskoczycie
Cynamonowe szczęścienajczęściej bywa, bajaderki robimy z resztek ciasta lub z napoczętych ciastek - u mnie to drugie. Wykorzystałam więc herbatniki, biszkopty, maślane ciasteczka, dodałam czekoladę, orzechy, mleko kokosowe i ... gotowe
Z Hrabiną w kuchniCiasteczka z lekkim "twistem" niewielki dodatek pasty tahini zmienia ciasteczka w niepowtarzalne słodkości. Mąka kokosowa jaką namiętnie stosuje w swoich wypiekach, choć wciąż jestem na etapie "demo", znajdzie zwolenników nie tylko diety bezglutenowej, ale również amatorów fitnessu. Dzięki wysokiej zawartości białka, potrawy z niej przygotowane świetnie sprawdzają się w przypadku okołotreningowego posiłku. Bywa trudna, bo pozbawiona glutenu nie skleja się
Słodki Kompromisczarnej herbacie. Ja śliwki namaczam we wrzątku do którego dodaje syrop o smaku: Rum. Zresztą sprawdźcie sami! Zapraszam! SKŁADNIKI: - 2 szklanki pokruszonych pierników gryczanych lub innych ciasteczek - 2 czubate łyżki oleju kokosowego - 1 łyżka masła - pół szklanki suszonych śliwek kalifornijskich - 3 łyżki musli tropikalnego - 2 łyżki grubo posiekanych orzechów laskowych - 2 łyżki grubo posiekanych orzechów włoskich - łyżka jagód
SMYKWKUCHNIukładać je na blaszce wyłożonej papierem. Zimne białka ubić z solą, kiedy piana będzie sztywna dodawać do łyżce cukier puder. Na końcu dodać kokos i wymieszać. Na ciasteczka nakładać po łyżeczce masy kokosowej. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200*C i piec około 5 minuta a następnie zmniejszyć temperaturę do 160*C i piec jeszcze około 10 minut aż kruche
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniasobie jest oczywiście bardzo smaczny i kiedyś się na niego skuszę. Tym razem jednak wpadł mi w oko genialny przepis na jedne z moich ulubionych ciasteczek. Śliczne, jeżykowate, przede wszystkim kokosowe! Mmmm, uwielbiam kokosanki. Przygotowanie ich zajmuje ułamek czasu, a delektować się nimi przy kawce można przez następne dwa-trzy dni, pychota. Kokosanki (przepis na ok. 10-12 kokosanek
Przepysznik - BLW i nie tylkoalkoholem. Po 5 dniach odcedzamy alkohol przez gazę, dokładnie wyciskając wiórki kokosowe. Do alkoholu dolewamy mleko skondensowane słodzone i niesłodzone. Malibu przelewamy do karafki. Wyciśnięte wiórki kokosowe można użyć do ciast, ciasteczek, pralinek lub deserów
Aga w kuchnifirmy Gellwe 8 łyżeczek zimnej wody 15 małych baloników 15 wykałaczek dodatkowo wiśnie czerwone kandyzowane firmy Targroch 1. Do przesianej mąki pszennej z proszkiem dodajemy mąkę migdałową i cukier kokosowy. Mieszamy suche składniki. 2. Zmielone siemię lniane rozprowadzamy z 3 łyżkach zimnej wody. Dolewamy mleko ( możemy najpierw dodać 3/4 szklanki a potem ewentualnie resztę) i olej. 3. Mokre składniki łączymy(...)spokojnie wyrównać je od środka palcami. Nożyczkami obcinamy nierówności. 17. Muffinki smarujemy kremem, na środku układamy po jednej wisience. Zakrywamy śnieżną kulą. Smacznego życzy Kategoria: Ciasteczka , Przepisy , Słodkości i desery Tagged: bita śmietana , cukier kokosowy , czekolada , dla dzieci , Gellwe , kinderbal , muffiny , mąka migdałowa , olej rzepakowy , siemię lniane , słodki prezent , Targroch , wiśnie , żelatyna
Fiołkowa Kuchnia Małgorzatytakie małe, słodkie pyszności, tym bardziej, że poza tym że pyszne, to całkiem zdrowe, bo przygotowane z mąki pełnoziarnistej z dodatkiem płatków owsianych, wiórków kokosowych i niewielką ilością cukru brązowego. Do przygotowania ciasteczek można zaangażować dzieci, wtedy radość będzie jeszcze większa, a dobra zabawa przy tym gwarantowana! Składniki: 150 g mąki pszennej pełnoziarnistej 50 g mąki pszennej(...)płatków owsianych błyskawicznych 20 g wiórków kokosowych 1/2 łyżeczki soli 1 łyżeczka proszku do pieczenia 5 łyżek cukru brązowego 100 g roztopionego masła 1 jajko 4 łyżki mleka Przygotowanie: W misce mieszamy wszystkie suche składniki, następnie dodajemy roztopione masło, 4 łyżki mleka i jajko. Mieszamy wszystko łyżką, a następnie ugniatamy ręką,aby powstała zwarta kula.Zawijamy ją w folię spożywczą
Smakowity Blog Kulinarnykonkretne przepisy. Na tę chwilę wybrałam jaglane i te z cukrem kokosowym , a planuję poeksperymentować też w stronę wegańskiego przepisu. I bezglutenowego zarazem. Może gotowe ciacha nie polecą do kosza i dam znać, jak wyszły. Nie wiem, czy też tak macie, że musicie mieć kilka rodzajów świątecznych ciasteczek? Dawniej u mnie pierniczków nie piekło się wcale, były za to niezastąpione(...)Bezbolesne Usuwanie Cukru – najnowszy numer możecie pobrać na stronie . Jedno małe ciasteczko to tylko 16 kcal Pierniczki z karobem około 82 małe ciasteczka 80 g erytrytolu 30 g melasy z morwy białej 40 g oleju kokosowego 180 g mąki orkiszowej pełnoziarnistej 20 g mąki kokosowej 1/2 łyżeczki sody szczypta soli 2 łyżki przyprawy korzennej 2 łyżeczki karobu 2 jajka
FitkotCiasteczka smakują rewelacyjnie i już podczas pieczenia kuszą swoim przyjemnym zapachem. Są chrupiące z zewnątrz i delikatnie miękkie w środku. Ledwo udało mi się schować na następny dzień i przyznam, że były jeszcze smaczniejsze niż w dniu pieczenia - takie bardziej kruche. Ich słodycz możecie regulować za pomocą cukru i białej czekolady. Moje ciastka były dość słodkie i użyłam cukru kokosowego(...)Masło z cukrem i solą utrzeć do puszystości. Dodać jajko i po wymieszaniu stopniowo wsypywać mąkę kakao/karob, proszek do pieczenia oraz sodę. Na końcu masę połączyć z wiórkami kokosowymi i posiekaną czekoladą. Z ciasta uformować kulki o wielkości orzecha włoskiego. (Jeśli ciasto mocno się lepi, należy schłodzić je w lodówce.) Każdą kuleczkę dokładnie obtoczyć w wiórkach i ułożyć (zachowując
Di gotuje