sklepowe, i dobrze! Każdy kto lubi ciasteczka powinien je przygotować! Tak myślę, polecam, bo wiem. I tak piekąc je kilkanaście razy w roku powstają wersje ciasteczek z dodatkiem kakao, wiórków kokosowych, rozmaitych aromatów, ze skórą pomarańczy lub innych cytrusów, orzechami czy bakaliami. Dziś klasyczne z lekkim aromatem migdałowym, uwielbiam! Składniki: 300 g mąki pszennej 150 g miękkiego masła(...)tworząc charakterystyczne paseczki. Piecz na środkowej półce w temp. 180C na papierze do pieczenia około 15 minut bez termoobiegu (programem grzania góra plus dół). Pamiętaj o zachowaniu odstępów między ciasteczkami, bo urosną. Wystudź na kratce lub na płaskim talerzu
Zasmakuj Kuchnismakują po prostu wyśmienicie!Gryczane ciasteczka bezglutenoweSkładniki:(na 40 sztuk)190 g mąki gryczanej1 łyżka kakao40 g mielonych migdałów25 g mąki kokosowej100 g cukru trzcinowego1/4 łyżeczki soli1/2 łyżeczki proszku do pieczenia2 łyżki wódki karmelowej1 łyżka miodu1 jajko95 g miękkiego masłaMąkę przesiać z kakao, wymieszać z mielonymi migdałami, mąką kokosową, cukrem, solą i proszkiem do pieczenia. Dodać masło, rozgnieść w palcach
Pożeraczka, czyli raz adobrzeKruche ciasteczka, do wykonania których użyłam oleju kokosowego zamiast masła. Dla mnie idealne, choć w ocenie gości – zbyt suche. Suchość spowodowała mąka kokosowa. Rzeczywiście jest dość ciężka, a jej dodatek do ciasta sprawia, że się kruszy, sypie podczas krojenia. Dodatek do ciastek natomiast, że są bardziej suche. Zatem jeśli nie chcecie ryzykować, pomińcie mąkę kokosową i dodajcie trochę więcej(...)oleju kokosowego 200 g mąki orkiszowej 50 g erytrolu lub innego słodziwa 3 łyżki mąki kokosowej Ze składników zagniatamy gładkie ciasto. Formujemy kulkę, owijamy w folię i odstawiamy do lodówki na 20 minut. Po tym czasie wyciągamy, wałkujemy i wykrawamy ciasteczka. Ciasteczka pieczemy w 180 st. C przez ok. 15 minut, do czasu, aż się zarumienią
KucharzycaDzisiaj polecam kolejny przepis na pyszne i superszybkie do przygotowania ciasto. Połączenie suszonych owoców i wiórków kokosowych z mlekiem skondensowanym jest wyśmienite! Nie może nie wyjść! Polecam! Ciasteczka – składniki:300 g herbatników (u mnie digestive)200 g masła (rozpuszczonego)200 g wiórków kokosowych300 g mieszanki (dowolne suszone owoce rozdrobnione, posiekane orzechy, rozdrobnione kawałki czekolady)600 ml mleka skondensowanegocukier puder
UgotujmyTo.plZdrowa i pożywna propozycja ciasteczek, które mogą być doskonałym drugim śniadaniem do szkoły lub przekąską w pracy - ciasteczka pełne marchewki, płatków owsianych i mąki pełnoziarnistej, a także wiórków kokosowych, cynamonu i miodu 💕😋 Ekspresowe do zrobienia - wszystkie składniki wystarczy wymieszać w misce i uformować ciasteczka. Nie są to kruche ciastka, pozostają miękkie po upieczeniu i długo utrzymuj świeżość. Posmakują małym oraz(...)dużym i bez wrzutów można sięgnąć po kolejne! 😉 SKŁADNIKI (na około 18 -20 ciasteczek): 200 g marchewki startej na tarce o małych oczkach (1 duża lub 2 małe marchewki) 130 g płatków owsianych górskich (króciutko zmielonych w blenderze) 100 g mąki pszennej pełnoziarnistej 50 g wiórków kokosowych 1,5 łyżeczki cynamonu szczypta soli 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
Słodko-Słony Świat IlonyZdrowa i pożywna propozycja ciasteczek, które mogą być doskonałym drugim śniadaniem do szkoły lub przekąską w pracy - ciasteczka pełne marchewki, płatków owsianych i mąki pełnoziarnistej, a także wiórków kokosowych, cynamonu i miodu 💕😋 Ekspresowe do zrobienia - wszystkie składniki wystarczy wymieszać w misce i uformować ciasteczka. Nie są to kruche ciastka, pozostają miękkie po upieczeniu i długo utrzymuj świeżość. Posmakują małym oraz(...)dużym i bez wrzutów można sięgnąć po kolejne! 😉 SKŁADNIKI (na około 18 -20 ciasteczek): 200 g marchewki startej na tarce o małych oczkach (1 duża lub 2 małe marchewki) 130 g płatków owsianych górskich (króciutko zmielonych w blenderze) 100 g mąki pszennej pełnoziarnistej 50 g wiórków kokosowych 1,5 łyżeczki cynamonu szczypta soli 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
Słodko-Słony Świat Ilonyulubionych orzechów – 20g rodzynek Dodatkowo: – 100g gorzkiej czekolady – 0,5 łyżki oleju kokosowego Mąkę, mleko, miód i olej kokosowy dokładnie ze sobą łączymy. Rozwałkowujemy ciasto na grubość 3-4mm i wykrawamy małe kółeczka. Ciasteczka układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do nagrzanego piekarnika na 180 stopni. Pieczemy 10 minut. Daktyle miksujemy z masłem(...)orzechów wraz z rodzynkami rozdrabniamy w malakserze na małe kawałki i układamy na posmarowanych ciastkach. Czekoladę roztapiamy z olejem kokosowym w kąpieli wodnej i oblewamy na kratce przygotowane ciastka. Schładzamy w lodówce i podajemy. Smacznego! Artykuł Zdrowe domowe ciasteczka „Jeżyki” pochodzi z serwisu Just Be Fit Be Strong
Be Fit Be Strongpodane z lodami lub bitą śmietaną. Składniki na porcje dla 4 osób (po 2 połówki): 4 świeże brzoskwinie 50 g ciasteczek herbatnikowych, np. holenderskich 1 czubata łyżka mąki pszennej 1 łyżka zwykłego cukru 1 łyżka wiórek kokosowych 1 łyżka miękkiego masła(...)jajko do podania lody lub bita śmietana Brzoskwinie umyć, przekroić na pół i usunąć pestki. Za pomocą blendera zmielić ciasteczka herbatnikowe. Następnie do zmielonych ciasteczek dodać masło, wbić jajko i wsypać mąkę, cukier oraz wiórki kokosowe. Ponownie całość ze sobą zmiksować. Przygotowaną masą nadziać połówki brzoskwiń. Owoce wstawić do rozgrzanego do 180ºC piekarnika i piec około 25 minut (do lekkiego
Ugotowaćmoże spodziewaliście się czekolady ale my z chęcią taką pastę przyjęłybyśmy w prezencie z takiej okazji 😄 Tahini oraz inne produkty wcześniej recenzowane czyli pasta orzechowa , krem kokosowy i przecier z mango , ciasteczka Schar znajdziecie w sklepie Kuchnie Świata . Nazwa: Tahini - pasta sezamowa Firma: Samasem Skład: 100% pasty sezamowej Masa netto: 4 00g Wartości odżywcze: Krem z orzechów - 100g/656(...)wafle w postaci łyżki tahini wymieszanej z łyżeczką syropu klonowego (cudo ❤ ). Pasta jest bardzo wydajna i zamknięta w lodówce może stać dość długo. Warstwa czekoladowa: kasza jaglana, mleczko kokosowe, kakao, daktyle, syrop daktylowy. Warstwa sezamowa: kasza jęczmienna, jogurt sojowy, pasta sezamowa Samasem, syrop klonowy. Sezamki na zimno: biały sezam, miód naturalny (taki w stałej formie)- wymieszać, rozłożyć cienko na foli
Candy Pandasfont-family:Mangal; mso-font-kerning:1.5pt; mso-fareast-language:ZH-CN; mso-bidi-language:HI;} Przedstawiam przepis na przepyszne ciasteczka owsiane z mąki owsianej! Moje kruche ciasteczka owsiane to świetna przekąska w ciągu dnia, polecam do jogurtu bądź kawy na II śniadanie. Ciastka są chrupkie i smaczne, a do tego zawierają odżywcze składniki. Potrzebne będą (składniki(...)jaja; – ¾ szklanki ksylitolu/cukru. Przygotowanie kruchych ciasteczek owsianych: - masło roztapiamy w garnuszku razem z olejem kokosowym na wolnym ogniu; - mąkę, wiórki, siemię lniane oraz posiekane śliwki mieszamy razem w dużej misce i dodajemy łyżeczkę sody oczyszczonej; - żółtka oddzielamy od białek – białka
MintTasteprzede wszystkim, ZDROWE. W końcu ani ja, ani Marcin, nie mamy już szesnastu lat i coraz bardziej musimy uważać na to, co i jak jemy. A te ciasteczka są idealnym rozwiązaniem dla osób w każdym wieku. Wystarczy schrupać kilka na śniadanie lub zabrać ze sobą do szkoły czy pracy. Dają energię jak żadne inne! Pokuście się(...)Połącz suche składniki z mokrymi, dodaj rozgniecionego banana. Wszystko dobrze wymieszaj. Wstaw do lodówki na około 30 minut. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni Celsjusza. Formuj ciasteczka, układaj je na natłuszczonej olejem kokosowym blasze. Piecz około 12-15 minut. Smacznego! Paulina MOGĄ CI SIĘ SPODOBAĆ: Podobał Ci się post? Coś Cię zainspirowało? Masz pytania? Podziel się swoją
Gotowanie to kochaniekryzysowy , gdy nie było nic w lodówce, takie cuda się wtedy wyczarowywało . Uwielbiam te stare przepisy z notatników kulinarnych mojej mamy . Teraz przerabiam je na bezglutenowe . Te ciasteczka są przepyszne . Polecam ogromnie :-) * * * Składniki (proporcje na blachę o wymiarach: 35cm x 20cm mierząc od spodu): 400 g cukru pudru 2 łyżki miękkiego masła 2 całe jajka 2 łyżki miodu(...)robimy polewę czekoladową. Wszystkie składniki na polewę umieszczamy w rondelku i delikatnie podgrzewamy, aż do zagotowania. 7. Jeszcze gorące ciasto kroimy na małe kwadraciki. Wiórki kokosowe wsypujemy do dużej miski. 8. Jeszcze gorące ciasteczka wkładamy do gorącej polewy czekoladowej na ok. 5 sekund (muszą się całkiem zanurzyć) i następnie wkładamy do miski z wiórkami i obtaczamy wiórkami z każdej strony
Kawa z mlekiemskładniki * 1 i 2/3 szklanki mąki pszennej * 200 g miękkiego masła * 1/2 szklanki cukru pudru * 1 szklanka wiórków kokosowych * 1
Mix smakułyżki mleka 200g białej czekolady 4 jajka 3 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej 3/4 szklanki cukru 200g mrożonych wiśni Polewa 50g gorzkiej czekolady 1/2 łyżeczki oleju kokosowego/ masła Sposób przyrządzenia: Spód 1. Ciasteczka (wraz z nadzieniem) zmiksuj w malakserze na proszek i wymieszaj dokładnie z rozpuszczonym masłem. 2. Tortownicę wyłóż papierem do pieczenia i przełóż ciasteczkową masę - dokładnie wyrównaj i dociśnij(...)wiśni, zalej kolejną porcją masy serowej, ułóż pozostałe wiśnie i wylej ostatnią porcję masy serowej. 6. Piecz w 170*C przez 40min. Polewa 1. Czekoladę rozpuść z masłem/ olejem kokosowym i polej gotowy sernik. Smacznego! Double chocolate cherry cheesecake Ingredients: Bottom 250g Oreo cookies 70g of melted butter Cheesy mass 700g semi-fat cottage cheese 250g Mascarpone 4 tablespoons
Kuchnia w Słońcu Skąpana