100g)* 2 czubate łyżki masła orzechowego (ok. 100g) 2 łyżki suszonej żurawiny (ok. 40g) 2 łyżki wiórków kokosowych (ok. 16g) 2 łyżki ziaren sezamu (ok. 18g) 2 łyżki pestek słonecznika (ok. 22g) *szklanka o pojemności 250ml (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Fit ciasteczka owsiane z masłem orzechowym i bananami – Wykonanie: Banany obrać ze skórki, rozgnieść widelcem na jednolitą papkę. Suszoną żurawinę(...)kawałki. Do papki z bananów dodajemy pozostałe składniki (płatki owsiane, masło orzechowe, suszona żurawina, wiórki kokosowe, ziarna sezamu, pestki słonecznika), dokładnie wymieszać, by powstała jednolita masa. Z powyższej masy wydzielić 10 części i z każdej uformować kuleczkę, którą należy lekko spłaszczyć na kształt ciasteczka. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, poukładać na nim ciasteczka. Piec całość w piekarniku nagrzanym
Kulinarne PrzebojeFantastyczna propozycja na zdrowe śniadanie na słodko - kawałki ciasta francuskiego a'la ciasteczka z owocami i ekologicznym musem kokosowym, a do tego sałatka owocowa również polana musem kokosowym. Ciasto francuskie z owocami to również fajna opcja szybkich przekąsek imprezowych lub gdy mamy ochotę ma "coś" słodkiego - możemy nimi delektować się bez wyrzutów sumienia. Smakują rewelacyjnie - sama nie mogłam się
Kuchnia MagdaLenyZdjęcia i przepis na kokosowy jagielnik powstały dla ładnebebe . Tematem była kasza jaglana – więc składnik idealny jako zadanie dla mnie. Z kaszy gotuję bardzo dużo
Cooking for EmilyZresztą sami możecie się przekonać. Składniki na ok. 40 sztuk : - 5 białek (z jaj rozm. L) - ½ szklanki drobnego cukru do wypieków - 2 łyżeczki cukru waniliowego - ok. 270 g wiórków kokosowych - opcjonalnie – ulubiony aromat - szczypta soli Białka ze szczyptą soli ubijamy na sztywno. Pod koniec dodajemy porcjami cukier z cukrem waniliowym i ubijamy do chwili, aż nie będą wyczuwalne grudki cukru(...)aromat i mieszamy. Masa ma być jednolita i bardzo gęsta (jeśli jest za rzadka śmiało można dosypać wiórków). Używając dwóch takich samych łyżeczek nabieramy porcję ciasta i formujemy kształtne ciasteczka (wyglądem przypominają łódeczki), można też formować rękami kulki. Układamy na blaszkę wyłożoną matą lub papierem do pieczenia, wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 175 º C i pieczemy ok. 15 minut
mojewypiekiinietylkowiem dlaczego, ale te niepozornie wyglądające ciasteczka owsiane z kokosem są ulubionymi ciasteczkami mojego męża :). Składniki na ok 30 ciasteczek owsianych: 100 g płatków owsianych 100 g wiórków kokosowych 85 g mąki pszennej pełnoziarnistej / 100 g mąki pszennej 30 g cukru brązowego 100 g masła, roztopionego 40 g miodu / cukru brązowego (cukier dodajemy do suchych(...)składników) ½ łyżeczki sody oczyszczonej Wykonanie: W misce mieszamy płatki owsiane, wiórki kokosowe, przesianą mąkę i cukier, odstawiamy na bok. W rondelku, na małym ogniu topimy masło. Dodajemy miód i mieszamy przez chwilę, aż się rozpuści. Zdejmujemy z ognia. Wlewamy sodę rozpuszczoną w 2 łyżkach wrzącej wody i dokładnie mieszamy. Zawartość rondelka
Słodki Pomysłmasło roztopić w garnku, wsypać wiórki kokosowe, sok z cytryny i wymieszać, odstawić do ostygnięcia białka ubić na sztywną pianę, dalej ubijając dodać stopniowo cukier ubite białka wmieszać delikatnie łyżką do zimnego kokosu, masa jest dość gęsta i taka ma być na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, pozostawiając odstępy między ciasteczkami uformować masę palcami, aby kokosanki były w miarę okrągłe
W Mojej Kuchni LubięTrufle w wiórkach kokosowych Składniki: - resztki ciast (u mnie ciasto kefirowe ) - serek waniliowy - 1 łyżeczka masła czekoladowego - wiórki kokosowe do obtoczenia Przygotowanie: Resztki ciasta lub ciasteczek miksuję w blenderze. Dodaję serek waniliowy i łyżeczkę masła orzechowe. Wszystko ugniatam. Z ciasta formułuję małe kulki i obtaczam w wiórkach kokosowych. Zostawiam je w lodówce, najlepiej na całą
Kuchnia co dniaPrzepis autorski (mój). Ciasteczka są pyszne, dość syte i obłędnieee... pachną! Wiśnie nadają im wyrazistego smaku oraz sprawiają, że wyglądają bardziej kusząco i uroczo. Idealnie sprawdzą się jako bezglutenowa przekąska oraz zaspokojenie ochoty na coś słodkiego. Polecam! (u mnie 6 dużych i 5 mniejszych sztuk) 150g mąki kukurydzianej 80g cukru kokosowego 50g wiórek kokosowych 50 ml mleczka kokosowego
Di gotujeProste, dwuskładnikowe ciasteczka, w sam raz na leniwy dzień Potrzebujemy tylko banany i wiórki kokosowe! Już sam superapetyczny zapach dochodzący z piekarnika w czasie ich pieczenia powoduje, że ślinka cieknie Polecam! Składniki (na 6 ciastek): 2 duże dojrzałe banany 6 łyżek wiórków kokosowych Wykonanie: Piekarnik nagrzewamy do temperatury 175 stopni C. W naczyniu banany rozgniatamy widelce, dodajemy wiórki kokosowe
Lamarida.plzrobiłam aż dwie powtórki! Ciasteczka są niesamowite, a ich zapach kusi od samego początku mieszania składników! Posiadają przyjemnie ciągnące się wnętrze i zapieczony wierzch. Syrop klonowy nadał im ciekawego posmaku, choć możecie go zamienić na dowolny lub po prostu dodać płynnego miodu. Pyszności! Koniecznie spróbujcie. (około 10 sztuk) 150g pasty tahini/masła sezamowego (*) 100g wiórków kokosowych 100g cukru
Di gotujeOshinki to bardzo popularne ciasteczka, w szczególności w internecie. Proste w przygotowaniu, lekko kokosowe, chrupiące i bezglutenowe. Zapewne wielu z Was pamięta je z dzieciństwa! Może warto odtworzyć te smaki...? :) Składniki: (na ok. 40 sztuk) Ciasto: 250 g miękkiego masła 1/2 szkl cukru 1 łyżka cukru waniliowego 3 jajka 200 g kleiku ryżowego
Nastoletnie WypiekanieUwielbiam małe wypieki, w szczególności te mocno kokosowe. Dlatego dziś polecam Wam przepis na bardzo kokosowe babeczki z mąką kokosową i olejem kokosowym. Warto mieć te pyszne i zdrowe produkty w swoim domu. Moje pochodzą z MyVita. MyVita, to producent i hurtownia zdrowej żywności. Dla wielbicieli kokosu, po prostu niebo. Wykonacie je w kilka chwil. A idealnie umilą(...)popołudnie przy ulubionej kawie (lub herbacie). Do tego książka lub film i… nie trzeba nic więcej Polecam Wam również przepis na kokosanki (ciasteczka) . Składniki: (na 12 sztuk) 1 szklanka mąki pszennej 3/4 szklanki mąki kokosowej (u mnie od MyVita ) 1 jajko M 1 i 1/2 szklanki maślanki 1/3 szklanki płynnego oleju kokosowego (u mnie od MyVita ) – ilość
Słodkie okruszkiciasteczek użyłam właśnie rozmrożonych białek, a przepis na nie podkradłam od Dagmary ( http://naciasteczkowychpapierach.blogspot.com/2016/02/kokosanki.html ). Składniki: 1 kostka masła (200g) 1 szklanka cukru 1/4 szklanki mleka (6 łyżek) 2 duże opakowania kokosu (500g) 8 białek 6 łyżek mąki ziemniaczanej Sposób przygotowania: 1. Masło roztapiamy na małym ogniu wraz z cukrem. Do płynnej masy dodajemy mleko, a następnie wiórki kokosowe. Mieszamy(...)łyżki, a następnie przekładamy do masy kokosowej. Delikatnie mieszamy aż do połączenia składników. 3. Dużą blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Za pomocą foremki nakładamy masę kokosową, możemy to zrobić również łyżką. Ciasteczka pieczemy w nagrzanym do 180st C piekarniku do zrumienienia (ok 15 minut
Kuchnia w czekoladzie