upieczenia kokosanek zainspirowała mnie Majanka . Ciasteczka okazały się mięciutkie, słodziutkie i cudownie kokosowe... Jeśli masz jakieś "wolne" białka, to nie zwlekaj tylko bierz się za pieczenie! Składniki: 4 białka; 1 szklanka drobnego cukru kryształu; 300g wiórków kokosowych; kilka kropel aromatu cytrynowego; Wykonanie: Białka ubić (najlepiej ze szczyptą soli) na sztywną pianę. Cały czas ubijając dodać cukier i białka nadal(...)ubijać aż do momentu rozpuszczenia się cukru. Następnie wsypać wiórki kokosowe, dodać aromat i wymieszać. Blaszkę do pieczenia wyłożyć papierem pergaminowym. Formować ciasteczka ( kładłam łyżką) i wykładać na przygotowaną blaszkę. Piec około 20 minut w temperaturze
In my kitchenowsianego z bananem i dżemem truskawkowym różnica tylko taka, że to ciasto powstało w zimie więc dżem jest z mrożonych truskawek a tu mamy świeże truskawki. Ciasteczka są wegańskie ( jak użyjecie oleju kokosowego) łatwe do przerobienia na wersję bezglutenową ( po dodaniu bg płatków i mąki np. gryczanej). Ciastka są dość miękkie, więc nie spodziewajcie się tu chrupiących ciasteczek. Sprawdzą się
Cooking for Emilypodniebienia.. pyszne, słodkie i chrupiące ciasteczka z płatków jaglanych i wiórków kokosowych. To przepis, w którym każdy składnik dobrałam tak, by osiągnąć efekt kruchości, świeżości.. słodyczy.. Ciasteczka są proste, bardzo proste do zrobienia. Są też bezglutenowe, więc mam nadzieję, że większość z Was będzie mogła ich spróbować. Ostrzegam jednak, że są słodkie.. tak już musi być
AniaGotuje.plmożna je piec na wiele sposobów. Na blogu znajdziecie mnóstwo przepisów na ciastka i ciasteczka. Kruche ciastka są jednak najłatwiejsze. Zawsze używam masła lub kokosowego oleju do wypieków, również do ciastek. Maślane ciasteczka są najlepsze i bardzo aromatyczne. Do wypieku ciastek możecie użyć dowolnie wybranego dżemu. Ja lubię malinowy. Ważne jest aby dżem był gęsty. Taki dżem nie rozpłynie się
codojedzeniaprofilu Domowej cukierni Ewy :) Składniki: 200 g pokruszonych ciasteczek 175 g serka homogenizowanego waniliowego lub naturalnego 100 g białej czekolady 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego wiórki kokosowe Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, odłożyć do wystudzenia. Ciasteczka bardzo drobno rozkruszyć, dodać serek homogenizowany, przestudzoną czekoladę i ekstrakt waniliowy. Wymieszać, a następnie ugnieść ręką. Z masy formować kulki wielkości orzecha włoskiego, obtaczać
Domowa cukiernia EwyDzień Matki wszystkim Mamom życzę samych cudownych chwil ze swoimi pociechami. Nie ważne czy mają kilka czy kilkadziesiąt lat. Cudownego świętowania :) Spód: 200 g ciasteczek zbożowych 4 łyżki zmielonych migdałów 4 łyżki wiórków kokosowych 50 g rozpuszczonego masła Sernik: (składniki w temp. pokojowej) 1 kg sera z wiadereczka 1,25 szkl cukru 2 łyżki cukru migdałowego 3 łyżki mąki(...)Beza: 2 białka 120 g cukru łyżeczka mąki ziemniaczanej 100 g wiórków kokosowych Spód: Ciastka bardzo drobno pokruszyć. Dodać migdały, wiórki kokosowe i masło. Wymieszać do konsystencji mokrego piasku. Dno tortownicy (26cm) wyłożyć papierem do pieczenia, wsypać ciasteczka i uklepać. Spód sernika schłodzić w lodówce. Sernik: Wszystkie składniki zmiksować do połączenia. Tortownicę owinąć z zewnątrz podwójną warstwą folii aluminiowej. Wylać
Smakołyki AsiDomowe pączki kokosowe bo na mleczku kokosowym i nadzieniem jagodowo kokosowym. Moje pączki mają dużo nadzienia, bo takie lubię. Pieczone bez termometru. Z porcji wychodzi 18
wesoła kuchniaTa czekoladowo kokosowa kostka w moim domu gościła pod nazwą kokosanki, ale wiem , że ma też inne nazwy. Ja jednak zostaję przy swojej. To mój smak
Radość kipiąca uśmiechem.Ciastka Owsiano – Kokosowe z Orzechami – W Małej Cukierence bardzo smaczne ciastka owsiane z wiórkami kokosowymi, orzechami i rodzynkami. Proste i szybkie w przygotowaniu. Cudownie pachną i
Mała CukierenkaPrzepyszne, kokosowe ciastka nasączone czekoladową polewą, które pamiętam jeszcze z dzieciństwa. U nas nosiły nazwę kokoski ale znane są również jako lamingtony lub kudłacze. Co ciekawe
Smakołyki Asipół na pół ryżowe i migdałowe) lub mleko -ksylitol -3 łyżki masła orzechowego -cynamon + przyprawa korzenna -3 łyżki śmietanki kokosowej + 4 łyżki śmietanki kokosowej (do pokrycia) lub jogurt typu greckiego Dodatkowo Ciasteczka korzenne z tego przepisu (lub inne wasze ulubione ciasteczka) Pralinki orzechowe z tego przepisu Kilka kostek gorzkiej i opcjonalnie białej czekolady Ekspandowana komosa Soligrano KORZENNY JAGIELNIK Kaszę jaglaną(...)odparuje. Następnie dodać masło orzechowe i 3 łyżki śmietanki powstałej ze schłodzonej puszki mleka kokosowego (stałą część) i całość zmiksować ręcznym blenderem na gładką masę. Okrągłą formę wyłożyć na dnie papierem do pieczenia lub folią aluminiową. Wyłożyć jedną część korzennej masy, ułożyć ciasteczka, część masy i znów ciasteczka oraz masę. Całość dobrze ubić łyżką i wstawić do lodówki na kilak
Candy Pandasserowa: 400 g serka waniliowego 1 galaretka np. truskawkowa 200 g śmietanki 36%- zimnej z lodówki 1 banan 3 łyżki cukru pudru spód: 2 opakowania herbatników lub ciasteczka maślane 2 łyżki wiórków kokosowych 2 łyżki miodu 50 g masła Herbatniki miksujemy w blenderze na miał, dodajemy roztopione masło z miodem i wiórkami kokosowymi. Całość mieszamy. Wykładamy do tortownicy, ugniatamy
KuchcikoweLoveKulki owsiane to słodka przekąska z płatków owsianych, kakao i mleka w proszku, obtoczona posiekanymi orzechami, bądź wiórkami kokosowymi. Taka mała przegryzka zamiast ciasteczek, gdy mamy ochotę na coś pysznego, co poprawi nam humor w tą słotną, wietrzną pogodę :) Składniki na ok. 25 szt.: (inspiracja: " Przyślij przepis ") 65 g masła 5 łyżek cukru 0,5 szklanki mleka
Simply Fooddacie mąkę kokosową czy ryżową, czy może zamiast jajka, zmielone nasiona lnu. Tutaj jest dowolność w tych ciasteczka :) Składniki na jedną blachę ciasteczek: 1 puszka białej lub czerwonej fasoli po odsączeniu 1 i 1/2 łyżek mąki kokosowej lub ryżowej 1 jajko lub 1 łyżka nasion lnu 50 g cukru lub ksylitolu 1 łyżka oleju kokosowego lub zwykłego 1 łyżeczka przyprawy(...)wszystko na gładką masę. 2. Teraz dodajemy mąkę kokosową lub ryżową oraz przyprawę do piernika i proszek do pieczenia. Mieszamy wszystko i odstawiamy na chwilę aby mąką wchłonęła nadmiar wilgoci. 3. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. 4. Masę nakładamy na blaszkę wyłożona papierem do pieczenia za pomocą łyżeczki. Formujemy ciasteczka zamaczając w wodzie łyżeczkę. Pieczemy przez około 15 minut
Gotowanie...to proste !Najprostsze ciasteczka jakie robiłam. Kruche, maślane , pachnące wanilią. Do części z nich dodałam kakao. Można dodać inne ulubione składniki np.cynamon, imbir, orzechy, wiórki kokosowe. Z bazy maślanej powstaną wtedy różne pyszne ciasteczka. Mogą poleżeć dłużej, ale najprawdopodobniej zostaną wcześniej zjedzone ;-) Kształt i wzory zależą od waszej kreatywności. Idealne do robienia z dziećmi, jest to przy okazji fajna zabawa i mile(...)łyżeczki mielonego cynamonu 1,5 łyżeczki mielonego imbiru wiórki kokosowe, mielone orzechy, migdały Przesiałam przez sitko mąkę pszenną i cukier puder. Wsypałam proszek do pieczenia i sodę oczyszczoną. Z laski wanilii wyjęłam ziarna. Następnie dodałam miękkie, pokrojone masło. Wszystkie składniki połączyłam z masłem. Z tak ulepionego ciasta można już formować ciasteczka. Ja podzieliłam je na pół. Do jednej części dodałam
potrawyregionalne