ciasta z masa - 47855 przepisów (strona:9/3191)

Ciasto Świąteczny Przekładaniec z Serem i Jabłkami 148

Ciasto Świąteczny Przekładaniec z Serem i Jabłkami – Zapraszam dzisiaj na pyszny przekładaniec z kruchego ciasta z masą serową i jabłkową. Ciasto jest bardzo smaczne, wszystkie smaki dobrze się ze sobą łączą. Wygląda apetycznie i w przygotowaniu nie jest trudne. Dużym plusem tego ciasta są proste składniki. Przepis dostałam od mojej sąsiadki, jej mama piekła takie ciasto na Święta. Przepis zmodyfikowałam(...)się przyrumieni. Piekłam na środkowej półce piekarnika. Po wyjęciu z piekarnika odstawić do ostygnięcia. Tak pieczemy pozostałe dwa kawałki ciasta, które są w lodówce otrzymamy więc 3 blaty kruchego ciasta. Masa serowa: 3. Do garnka przełożyć ser, dodać cukier puder, cukier wanilinowy, żółtka i wymieszać mikserem na gładką masę. 4. Do miseczki dodać mąkę ziemniaczaną, wlać mleko i wymieszać

Mała Cukierenka
Szarlotka z ajerkoniakiem wg Siostry Anastazji 141

przedstawię Wam kilka moich spostrzeżeń na temat tego wypieku. Po pierwsze – choć ciasto nazywa się „Szarlotka z ajerkoniakiem”, ajerkoniak to nie jedyny alkohol wykorzystywany do tego ciasta. Masa budyniowa przygotowywana jest między innymi na białym winie i to głównie od niego będzie zależeć smak masy. Na pewno warto więc wybrać takie, które wiemy, że nam smakuje(...)koniec dodajemy cukier puder do smaku. Jedną łyżkę masy łączymy z rozpuszczoną żelatyną, gdy ładnie się połączy, wlewamy całość do pozostałej śmietany i miksujemy. Większą część masy wykładamy na zimne ciasto. Pozostałą śmietanę przekładamy do rękawa cukierniczego i końcówką w kształcie gwiazdki wyciskamy na śmietanie rozetki. Ciasto polewamy ajerkoniakiem (najlepiej za pomocą łyżeczki) tworząc esy-floresy. 183 nowe przepisy siostry

Smaki Na Talerzu
Ciasto "Krówka" 556

miodu 1/2 szklanki cukru łyżeczka proszku do pieczenia cukier waniliowy masa śmietanowa: 500 ml śmietanki 30% 2 łyżki cukru pudru cukier waniliowy śmietan fix gotowa masa krówkowa/kajmakowa ok. 300 g płatki migdałów Ciasto "Krówka" - Sposób przygotowania: Ciasto: Z podanych składników zagnieść ciasto. Podzielić na dwie części i umieścić w lodówce na minimum(...)minut. Ciastem wyłożyć formę wysmarowaną tłuszczem (ok. 20 x 30 cm), po-nakłuwać widelcem i piec ok. 10 minut w temperaturze 170 stopni. Podobnie postąpić z drugą częścią ciasta. Studzimy. Masa: Śmietankę ubijamy, pod koniec dodajemy cukier waniliowy, cukier puder i śmietan fix. Na dolne ciasto wykładamy masę śmietanową, przykrywamy drugim blatem ciasta, wykładamy masę kajmakową, a całość posypujemy wcześniej

Słodka Strona
Tort makowo-jabłkowy 129

kremu maślanego, bez blatów biszkoptowych, bez masy cukrowej, dziwne, prawda? A jednak, mam dla Was przepis na świetny tort makowo-jabłkowy. Tort składa się z kilku warstw: kruche ciasto, masa makową, prażone jabłka,ciasto kruche, masa makowa, prażone jabłka i podprażone orzeszki w miodzie, czego można chcieć więcej? Tort jest wilgotny, mało słodki i mało kłopotliwy. Czy nadal(...)Ciasto kruche wyjąć z lodówki, podzielić na dwie równe części. Jedną część ciasta rozwałkować na wielkość tortownicy, wyłożyć na dno tortownicy. Wyłożyć połowę masy makowej, wyłożyć połowę masy jabłkowej. Drugą część ciasta rozwałkować na wielkość tortownicy, wyłożyć na masę jabłkową, wyłożyć resztę masy makowej, następnie resztę masy jabłkowej. Wyłożyć orzechy w miodzie,wyrównać. Wstawić do piekarnika nagrzanego

moj przepis na
Sernik z brzoskwiniami i bezową chmurką 214

cukru (najlepiej drobny cukier do wypieków) 3 łyżki wiórków kokosowych *razem będzie potrzeba 6 jajek Składniki na ciasto umieszczamy w misce miksera z końcówką "hak" i wyrabiamy na jednolitą masę. Ciasto można również wyrobić ręcznie. Blachę wykładamy papierem do pieczenia, a na nim rozprowadzamy ciasto. Mleko (na zimno) mieszamy z opakowaniem budyniu. Do dużej miski dodajemy wszystkie składniki masy serowej(...)wyjątkiem mleka. Miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Dodajemy mleko i mieszamy szpatułką. Całość wylewamy na ciasto. Masa będzie bardzo płynna. Brzoskwinie kroimy na kawałki i wykładamy na ciasto. Wkładamy do piekarnika nagrzanego na 210 stopni na 1 godzinę.  Białka ubijamy na sztywną pianę pod koniec dodając cukier (stopniowo po jednej łyżce). Na wyciągnięty sernik wykładamy pianę z białek

Kolizje Smaków
Tarta raz, tarta dwa 109

gryczanej 1 jajko 3 łyżki śmietany 12% sól farsz: 2 kulki sera mozzarella 2 większe pomidory 1 jajko sól i świeża bazylia Składniki na ciasto zagniatamy do uzyskania jednolitej masy. Ciastem wykładamy formę do tarty. Mozzarellę i pomidory kroimy w plastry ok. 0,5 cm grubości. Jajko mącimy dokładnie i wylewamy na przygotowany spód tarty. Na wierzch wykładamy na przemian(...)lnianej 1 jajko 3 łyżki śmietany 12 % sól farsz: dwie mniejsze marchewki ok. 12 cm pora 2 jajka ok. 50 ml mleka Składniki na ciasto zagniatamy do uzyskania jednolitej masy. Ciastem wykładamy formę do tarty. Marchewkę ścieramy na tarce o małych oczkach. Pora kroimy na cienkie plasterki, posypujemy solą i zostawiamy na chwilę, by puścił sok. Sok odlewamy, a pora

Kucharzyca
Fale Dunaju 82

kogo: dla fanów masy budyniowej dla mających ochotę na ciasto z owocami dla lubiących słodką, czekoladową polewę Składniki na ciasto: 3 jajka 2 szklanki mąki pszennej 150g cukru 150ml oleju 150ml mleka 3 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao 2 łyżki mleka 350g pokrojonych na kosteczkę jabłek (lub innych owoców, np. wiśni, śliwek) Wykonanie ciasta: Białka oddzielić od żółtek(...)zmiksować lub utrzeć na jasną, puszystą masę. Powoli, po łyżce dodawać schłodzony budyń i cały czas miksować. W międzyczasie dolewać stopniowo sok z cytryny, miksując. Na ostudzone ciasto wyłożyć masę. Ciasto z masą wstawić do lodówki do wychłodzenia i stężenia. Składniki na polewę: 200g gorzkiej czekolady (lub 100g gorzkiej + 100g mlecznej) 80g masła/margaryny Wykonanie polewy: Czekoladę rozpuścić w kąpieli

Mania Wypiekania
Śnieżynka 120

zarówno do biszkoptów, kruchych blatów, jak i do ciasta półfrancuskiego, które zastosowałam w "Śnieżynce". Mniej słodka od oryginalnego sernika gotowanego. Najtrafniejszym porównaniem będzie chyba napoleonka :) Ciasto półfrancuskie pełne bąbelków będzie doskonałą "przekładką" niebiańskiej masy serowej...Całość można posypać cukrem pudrem dla uzyskania wrażenia bardzo monochromatycznego ciasta. Najlepsze na 2 dzień:) Normal 0 21 false false false PL X-NONE(...)rozpuszczą. Mąkę i proszek budyniowy rozrabiamy w 1/3 szklanki mleka. Na gotującą się masę serową wlewamy roztwór mleka i mąki ziemniaczanej. Gotujemy, aż masa zacznie gęstnieć WYKONANIE: blat ciasta półfrancuskiego+ 1/3 masy serowej   blat ciasta półfrancuskiego 1/3 masy serowej     blat ciasta półfrancuskiego +1/3 masy serowej + blat ciasta półfrancuskiego   Smacznego

Domowe ciasta
Ciasto z makiem - na niedzielę i od święta + filmik 345

Dziś proponuję przepis na ciasto ze starego i dobrego przepisu mojej mamy - ciasto z makiem z domową masą makową . To ciasto przypomina trochę biszkopt przekładany masą makową, albo nawet ciasto drożdżowe, ale nic z tych rzeczy. Biszkopt po upieczeniu trzeba przekroić i dopiero "wmontować" w niego masę makową. Z tym ciastem jest inaczej - wszystko odbywa się za jednym zamachem(...)blachę wylewamy część ciasta, na to masa makowa i przykrywamy pozostałym ciastem i pieczemy wszytko razem. Ciasto jest bardzo smaczne , trochę świąteczne, ale nie trzeba czekać do świąt, warto to ciasto upiec sobie po prostu na niedzielę i zachwycić gości. Serdecznie polecam :-) Do przepisu został dołączony filmik -> na końcu posta. * * * Składniki na ciasto (proporcje na blachę o wymiarach 21cm

Kawa z mlekiem
Przekładaniec z masą jabłkowo-budyniową 482

przepis siostry Anastazji. Nieco zmieniony przeze mnie ;) 1. miała być galaretka w środku, o której zapomniałam... 2. zamiast polewy czekoladowej i wiórek kokosowych wierzch wykończyłam cienką warstwą masy budyniowej i posypałam na nią startą czekoladę... taki psikus :) :) ale wyszło smaczne, szczególnie przez ten korzenny placek :) Składniki: -250 g margaryny -4 jajka -1/4 szklanki płynnego miodu -1/4 szklanki esencji(...)Wsypujemy suchą galaretkę oraz cukier i dokładnie mieszamy. Z podanej ilości mleka gotujemy budyń, ucieramy margarynę i stopniowo dokładamy do niej przestudzony budyń. Miksujemy na jednolitą masę. Przełożenie ciasta: ciasto masa budyniowa masa jabłkowa biszkopty  masa budyniowa masa jabłkowa ciasto cienka warstwa masy budyniowej starta czekolada deserowa Smacznego

KasiekGotuje
Muffinki z wilgotną masą makową z bakaliami HELIO 119

mleko/wodę, mieszamy. Jeśli zostaną jakieś grudki, nie przejmuj się, muffinki dzięki temu będą bardziej wilgotniejsze. Gotową formę na muffinki wykładamy papilotkami, można użyć silikonowych foremek. Nakładamy łyżkę ciasta, łyżeczkę masy makowej Helio , resztę ciasta do ok. 3/4 wysokości papilotek lub silikonowych foremek, tak by przykryć masę makową. Pieczemy ok. 20 min., można sprawdzić patyczkiem czy ciasto jest gotowe. Delikatnie(...)zarumienione są gotowe Smacznego Wilgotna masa makowa z bakaliami do ciast HELIO . Masa makowa HELIO nie wymaga dodatkowej obróbki termicznej ani mielenia maku – jest gotowym nadzieniem do ciasta. Stanowi doskonałą bazę dla makowców, tortów makowych, strucli, łazanek, kutii oraz wielu innych przysmaków. Poniżej inne gotowe masy do ciast, tortów, ciasteczek, babeczek, słodkości i pyszności

Zasmakuj Kuchni
Ciasto Napoleonka 68

między czasie możemy wykonywać ciasto. Jednak sama Napoleonka najlepsza jest na drugi dzień- miękkość ciasta rozpieszcza wtedy podniebienie i stanowi zwartą całość z delikatną mleczną masą. Polecam!   Składniki na ciasto: 3 szklanki mąki pszennej 1 kostka masła (200 g) 1 szklanka śmietany 18% tłuszczu Mąkę przesiewamy na stolnicę. Dodajemy posiekane masło i wyrabiamy w rękach na piasek. Dodajemy śmietanę(...)szklanki mleka gotujemy z cukrami. Żółtka, mąkę i szklankę mleka dokładnie roztrzepujemy bądź miksujemy na gładko. Wlewamy na gotujące mleko z cukrami i gotujemy do zgęstnienia . WYKONANIE: blat ciasta   masa blat ciasta posypujemy obficie pudrem i wstawiamy na min. 4 godziny do lodówki ( najlepiej jednak smakuje drugiego dnia;), ja kroiłam po paru godzinach i ciasto wierzchnie lekko się pokruszyło

Domowe ciasta
Ciasto "Dziwak" wg Siostry Anastazji 654

margaryną i cukrem. Dodajemy mak, miód, olejek, proszek do pieczenia i dalej ucieramy. Ubijamy pianę z białek. Dodajemy ją do maku, dodajemy bakalie i całość delikatnie mieszamy. Wykładamy na ciasto. MASA Składniki: 250 dag masła 1 galaretka cukier puder do smaku Wykonanie: Masło ucieramy z cukrem. Galaretkę rozpuszczamy w pół szklanki wody. Do utartego masła stopniowo wlewamy tężejącą galaretkę. Dodajemy(...)cukier puder do smaku. PRZEŁOŻENIE PLACKA Ciasto z makiem - masa - ciasto z jabłkami

psgotujemy
Sernik z jagodami 204

części, włożyć do lodówki na 30 minut. Wyłożyć pierwszą część ciasta do brytfanny wysmarowanej tłuszczem. Piec w piekarniku w 180 stop,ok.25 minut. Drugą część ciasta upiec w ten sam sposób.MASA SEROWA: Twaróg zmiksować z cukrem waniliowym, cukrem pudrem i żółtkiem. śmietanę dobrze schłodzoną ubić z cukrem kryształem, dodać do masy serowej, dobrze zmiksować.Żelatynę rozpuścić w niewielkiej(...)zmiksować.MASA JAGODOWA: Jagody przełożyć do rondla, gotować z dodatkiem cukru.ok 3 minuty. żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości wody,  dodać  do jagód.PRZEŁOŻENIE CIASTACiasto masa serowa masa jagodowa ciasto wierzch ciasta posypać cukrem pudrem. Można też lekko wierzch ciasta posmarować masą jagodową i posypać cukrem

Kuchnia Danusi
Ciasto Cappuccino (bez pieczenia) 1640

piekarnika, aby je przygotować. Połączenie śmietanowego, lekkiego kremu z delikatną masą budyniową z dodatkiem cappuccino to wyjątkowa kombinacja smaków, która z pewnością zasmakuję niejednemu amatorowi delikatnej kawy. Ciasto Cappuccino (bez pieczenia) - Składniki: Masa Budyniowa: 1 l mleka 2/3 szklanki cukru cukier waniliowy 2 budynie śmietankowe 2 łyżki mąki ziemniaczanej ok. 200 g masła ok. 40 g kawy cappuccino (proszku) Masa(...)masy budyniowej, herbatniki, 2/3 masy śmietanowej, herbatniki, pozostałą masę budyniową i znów herbatniki. Wierzch smarujemy cienką warstwą pozostałej śmietany. Ważne: Aby uniknąć "zapadnięcia się ciasta" po dodaniu każdej z mas ciasto powinno trafić na kilkanaście (lub więcej) minut do lodówki. Całość oprószamy kakao.  Możemy również posypać startą czekoladą. Ciasto Cappuccino przed podaniem powinno spędzić ok. 2-3 godziny

Słodka Strona