ciasta z masa - 47855 przepisów (strona:15/3191)

Krakersowo 110

owoców, to mielimy je na pył przy pomocy młynka. Ewentualnie można dodać w całości. Połowę wody mieszamy z wszystkimi składnikami. Masę rozdrabniamy blenderem. Dodajmy stopniowo wody cały czas mieszając masę. Ciasto jest gotowe, jeśli możemy je względnie rozwałkować. Ciasto wykładamy na blasze cienką warstwą rozwałkowując lub wygniatając. Kroimy w trójkąty lub inne kształty i pieczemy ok. 20-25 minut(...)kmin rzymski 1/2 łyżeczki kolendra mielona 1/2 łyżeczki sól 200 ml woda Sposób przygotowania Połowę wody mieszamy z wszystkimi składnikami. Masę rozdrabniamy blenderem. Dodajmy stopniowo wody cały czas mieszając masę. Ciasto jest gotowe, gdy będzie zwarte i będzie można je rozwałkować. Rozwałkowane ciasto wykładamy na blasze i kroimy w trójkąty lub inne kształty. Pieczemy ok. 20-25 minut, aż krakersy

Kucharzyca
Szpinakowo-mandarynkowe 136

domyślacie ciasto to biszkopt z dodatkiem szpinaku. Mi taki bardzo smakuje i jestem pewna, że i Wy się w nim rozsmakujecie. Wypełnienie zaś to pyszna masa galaretkowo-mandarynkowa. Jak ją przygotować, podaję poniżej:) Zapraszam! Ciasto: 400 g szpinaku rozdrobnionego Hortex 4 jajka 1/2 szkl. drobnego cukru 3/4 szkl. mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa: 3 puszki mandarynek(...)proszkiem do pieczenia. Dodajemy je stopniowo, zmniejszając nieco obroty miksera. Na koniec dodajemy rozdrobniony szpinak. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę. Delikatnie mieszając, łączymy je z masą szpinakową. Ciasto wylewamy na wyłożoną papierem do pieczenia dużą blaszkę z wyposażenia piekarnika*. Pieczemy ok. 20-30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Upieczony biszkopt od razu (ostrożnie, by się

Smaki Na Talerzu
Ekspresowy chleb z mąki krupczatki 99

wymieszaj drewnianą łyżką. Miskę przykryj suchą ściereczką i odstaw na 20 minut, po tym czasie wymieszaj ponownie. Keksówkę o wymiarach 40x12 cm posmaruj oliwą i przełóż do niej ciasto. Masę wyrównaj szpatułką i odstaw na kolejne 20 minut do ponownego wyrośnięcia. Chleb posyp dodatkową porcją ziół i wstaw do nagrzanego do 200°C piekarnika i piecz przez 50 minut(...)drewnianą łyżką. Miskę przykryj suchą ściereczką i odstaw na 20 minut, po tym czasie wymieszaj ponownie. Keksówkę o wymiarach 40x12 cm posmaruj oliwą i przełóż do niej ciasto. Masę wyrównaj szpatułką i odstaw na kolejne 20 minut do ponownego wyrośnięcia. Chleb posyp dodatkową porcją czarnuszki i wstaw do nagrzanego do 200°C piekarnika i piecz przez

Food Square
Brownie z kokosem 209

koniec dodać śmietany, wsypać mąkę ziemniaczaną oraz wiórki kokosowe. Masę dokładnie ze sobą połączyć (powinna być lekko rzadka). Formę wyłożyć papierem do pieczenia. Następnie wylać połowę czekoladowego ciasta, na środek przełożyć masę kokosową i całość przykryć resztą czekoladowego ciasta. Piec w 165°C przez około 70-75 minut (do prawie suchego patyczka). Przygotowane ciasto ostudzić. Na sam koniec przygotować polewę(...)dodać posiekaną czekoladę. Garnek zdjąć z ognia i składniki połączyć ze sobą. Przygotowaną polewą przyozdobić wierzch ciasta. Brownie kroić po zastygnięciu polewy.  Etapy przygotowywania czekoladowego ciasta 1/2 surowego ciasta, masa kokosowa i ponownie 1/2 surowego ciasta Pomysł na przepis STĄD

Ugotować
Ciasto grysikowe z czarnymi porzeczkami 375

przerywając ucierania dodajemy żółtka, jedno po drugim. Mąkę przesiewamy wraz z proszkiem do pieczenia. Dodajemy sól oraz budynie czekoladowe i mieszamy. Następnie mąkę z dodatkami łączymy z masą jajeczną. Wyrabiamy ciasto. Powinno być zwarte, nie klejące się do rąk. Dzielimy je na 2 części. Jedną z nich wyklejamy spód formy wyłożonej papierem do pieczenia (o wymiarach ok. 25x35 cm). Formę(...)wylewamy na schłodzony spód, a na niej układamy równomiernie owoce. Wyjmujemy z zamrażalki drugą połowę czekoladowe ciasta i ścieramy na tarce o grubych oczkach, najlepiej bezpośrednio na wierzch jasnej masy. Ciasto wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 stopni i pieczemy przez 50 minut (max. godzinę). Upieczone ciasto grysikowe studzimy, a następnie kroimy na kawałki i podajemy. Smacznego

MyCookBook.pl
Tarta jajeczno serowa na cieście z olejem rzepakowym 139

koperku, pona dto: ok. 80 g szynki szwarcwaldzkiej w plastrach (8 plasterków), 8 jajek przepiórczych, listki świeżej bazylii, kiełki. Przygotowanie: Ciasto: Wszystkie składniki na ciasto miksujemy, do uzyskania gładkiej masy. Ciasto cienko rozwałkowujemy, w razie potrzeby podsypujemy mąką. Rada: ciasto najłatwiej rozwałkowywać na papierze do pieczenia i przez jego odwrócenie przekładamy na formę. Ciastem wylepiamy dno i boki formy. Nakłuwamy(...)koperek i mieszamy. NIE używamy soli, ser i szynka są wystarczająco słone! Po obwodzie przestudzonej tarty układamy plastry szynki tak, aby przykrywały zew. i wew. część brzegów. Na ciasto przelewamy masę jajeczno serową, a na wierzch układamy jajka przepiórcze, żółtkiem do góry. Pozostałą szynkę kroimy na mniejsze paski, które delikatnie zwijamy i dodajemy do masy między jajkami. Tartę pieczemy

Moniki Smakołyki
torcikowy mazurek 148

następnie dodajemy stopniowo cukier puder. Na koniec dodajemy posiekane orzechy i mieszamy szpatułką. Dzielimy na dwie części i wykładamy na dwa wcześniej przygotowane placki pokryte powidłem. składniki na ciasto z kokosem: 200 g wiórek kokosowych 6 białek 130 g cukru pudru 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia wykonanie: Białka ubijamy na sztywno, dodajemy stopniowo cukier puder cały(...)ogniu, aż powstanie gęsty budyń. Następnie zestawiamy z ognia i odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Masło miksujemy z kawą na puch, dodajemy stopniowo wystudzony budyń i miksujemy na jednolitą masę. wykonanie ciasta: Na pierwsze ciasto z bezą orzechową wykładamy 1/2 cz. masy, kładziemy ciasto kokosowe na, którym rozsmarowujemy pozostałą część masy. Drugie ciasto z bezą układamy na masie, bezą do masy

Domowy Smak Jedzenia
MASA BUDYNIOWA – do ciasta 99

Przepyszna masa budyniowa z dodatkiem masła to idealny krem do ciast bez pieczenia. Masą budyniową można przełożyć ciasto Napoleonka (tzw. Kremówkę) lub eklerki. Ja wykorzystałam masę do ciasta Krakersik, które bardzo polecam :). Skorzystaj z przelicznika foremek. Składniki na formę 33×22 cm: 450 ml mleka 180 g masła 150 g cukru 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego 200 ml mleka(...)sitko. Uwagi: Masę budyniową wykładamy na ciasto/herbatniki gdy jest jeszcze ciepła. Ostudzona jest bardzo gęsta i trudniej ją wyrównać. Gęstość masy zależy od ilości dodanego […] Artykuł MASA BUDYNIOWA – do ciasta pochodzi z serwisu SŁODKI POMYSŁ

Słodki Pomysł
tort czekoladowy 177

masła 120 ml gorącej parzonej kawy 120 ml mleka 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 2 duże jajka Podane składniki wystarczą na jeden spód. Do ciasta musimy użyć dwóch spodów.   Składniki ma masę czekoladową: 200 g mlecznej czekolady 200 g gorzkiej czekolady 500 ml śmietany kremowej 30 % ½ łyżeczki ekstraktu waniliowego szczypta soli   Dodatkowo: małe bezy     Sposób wykonania(...)Wystudź powstałą masę raz po raz mieszając łyżką, aż uzyskasz jednolitą gęstość ( tak żeby można było posmarować ciasto ). Ciasto wyłóż na talerzu. Przygotowaną masą czekoladową posmaruj ciasto ( ½ masy  można nawet więcej ) Przykryj drugim ciastem. Ponownie posmaruj ciasto kremem pamiętając o bokach. Udekoruj bezami. Na noc wstaw do lodówki

Darcia w kuchni
Seromakowiec 204

odstawić do lodówki na 30 minut. Po tym czasie rozwałkować ciasto, wyłożyć do wysmarowanej tłuszczem blachy, włożyć do piekarnika i piec w 180 stop, do zrumienienia ciastaMASA MAKOWA Mak sparzyć, osączyć, zemleć 2 razy. Białka oddzielić od żółtek, do żółtek dodać cukier, utrzeć z makiem. Do utartego maku z żółtkami dodać bułkę tartą, aromat(...)ciągle ucierając. Następnie do sera dodawać po jednym żółtku i aromat, dokładnie utrzeć. Białka ubić na sztywno, dodać do masy serowej, ostrożnie wymieszać. Na zrumienione ciasto wyłożyć masę makową, dokładnie wyrównać. Masę makową przykryć masą serową, wyrównać powierzchnię, wstawić ciasto do piekarnika . Piec w nagrzanym piekarniku do 180 st przez ok. 60 minut

Kuchnia Danusi
Proste ciasto marmurkowe 220

Pastry P3.  Foremkę do pieczenia wyłóż papierem do pieczenia. Wyłóż 3/4 ciasta do formy. Do pozostałego ciasta dodaj kakao. Ustaw obroty 5 czas 1 minuta. Kakaowe ciasto wyłóż na białą masę. Po wyłożeniu, widelcem lub długą wykałaczką zrób w cieście zygzaki. Przygotowanie tradycyjne: Miękkie masło utrzyj z cukrem na białą masę. Następnie ciągle miksując, dodaj po jednym jajku. Następnie(...)dodaj mąkę i proszek do pieczenia. Zmiksuj na jednolite ciasto. Do formy wyłożonej papierem do pieczenia, wyłóż 3/4 jasnej masy. Do pozostałego ciasta dodaj kakao. Zmiksuj na jednolitą masę. Kakaowe ciasto wyłóż na białą masę. Po wyłożeniu, widelcem lub długą wykałaczką zrób w cieście zygzaki. Ciasto piecz w piekarniku nagrzanym do 180 C (termoobieg) przez 50-55 minut

CookYourself
ORZECHOWIEC Z KASZĄ MANNĄ 185

stopni C piekarnik zwykły, na złoty kolor. ORZECHY: Wszystkie składniki przekładamy do garnka z podwójnym dnem, podgrzewamy aż cukier się rozpuści. Ciepłe wykładamy na dwa ciasta. WYKONANIE MASY : Połowę mleka gotujemy razem z cukrami oraz masłem. W drugiej połowie mieszamy kaszkę i wlewamy na mleko. Cały czas mieszamy żeby masa się nie przypaliła. Gdy zrobi się gęsta gotujemy(...)minut.  PRZEKŁADANIE CIASTA : Na pierwsze ciasto z orzechami wykładamy 2/3 gorącej masy, przykrywamy ciastem bez orzechów. Smarujemy warstwą dżemu. Ciasto z orzechami odwracamy, nakładamy pozostałą masę, którą równo rozsmarowujemy, odwracamy i nakładamy na dżem ( orzechy mają być na wierzchu). Ciasto pozostawiamy pod przykryciem na całą noc. Smacznego :) Polecam pozostałe przepisy na pyszne   MIODOWNIKI

Pani na deser
Jabłecznik z masą z jabłek i kisielu 109

Ciasto – pyszne, bardzo ładnie wygląda. Kolorowa masa nadaje ciastu(...)rumieńca Ciasto – masło, mąkę,cukier, proszek do pieczenia, surowe żółtka wrzucić do miski. Ugotowane na twardo i zimne żółtka przetrzeć przez sitko i dodać do miski. Szybko zagnieść ciasto. Masa – jabłka obrać i pokroić w cienkie plasterki lub potrzeć na tarce o dużych oczkach. Proszek budyniowy i mąkę ziemniaczaną wymieszać w małej ilości soku. Jabłka

Kuchnia Pokoleń
Sernik dyniowy na ciasteczkowym spodzie 97

u0105 wstawiamy na 10 min do gor\u0105cej wody i podgotowujemy.\r","Do krem\u00f3wki dodajemy cynamon i p\u00f3\u0142 puszki masy.\r","Mieszamy.\r","Ciasto smarujemy mas\u0105 lub robimy z niej paski."]} Drukuj Sernik dyniowy na ciasteczkowym spodzie Składniki Spód 175 g herbatników czekoladowych 25 g mielonych orzechów włoskich 100 g masła Masa serowa 1 kg sera(...)stopniach. Studzimy w otwartym piekarniku. Polewa Puszkę z masą wstawiamy na 10 min do gorącej wody i podgotowujemy. Do kremówki dodajemy cynamon i pół puszki masy. Mieszamy. Ciasto smarujemy masą lub robimy z niej paski. 4.36 http://mieszamwgarnku.pl/desery/serniki/sernik-dyniowy-na-ciasteczkowym-spodzie/ MieszamWGarnku   Artykuł Sernik dyniowy na ciasteczkowym spodzie pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Pyszny i kruchy jabłecznik. 224

cukier waniliowy i pokrojoną na kawałki margarynę lub masło, posiekaj nożem. Następnie rękami rozkrusz kawałki margaryny i wymieszaj z mąką. Na końcu dodaj żółtka i zagnieć ciasto na jednolitą masę. Ciasto pięknie się ulepi na gładką i elastyczną masę. Podziel ciasto na trzy części, jedną część włóż do zamrażarki, a pozostałe dwie części zlep razem i rozwałkuj na placek wielkości

Przepisy i porady kulinarne

Proponowane wyszukiwania