ciasta z masa - 47855 przepisów (strona:5/3191)

Jabłecznik, szarlotka na miodowym spodzie 85

cynamon i pod koniec duszenia dosypujemy galaretki.\r","Dok\u0142adnie mieszamy.\r","Chwil\u0119\u00a0podgrzewamy i odstawiamy z palnika.\r","Do blaszki wk\u0142adamy blat ciasta. \r","Na ciasto wykadamy mas\u0119 jab\u0142kow\u0105.\r","Przykrywamy drugim blatem ciasta.\r","Posypujemy cukrem pudrem lub lukrujemy."]} Drukuj Jabłecznik, szarlotka na miodowym spodzie Składniki Ciasto kostka masła 130 g cukru pudru(...)etapie dodajemy skórkę pomarańczową. Dodajemy cynamon i pod koniec duszenia dosypujemy galaretki. Dokładnie mieszamy. Chwilę podgrzewamy i odstawiamy z palnika. Do blaszki wkładamy blat ciasta. Na ciasto wykadamy masę jabłkową. Przykrywamy drugim blatem ciasta. Posypujemy cukrem pudrem lub lukrujemy. 4.36 http://mieszamwgarnku.pl/desery/ciasta-z-owocami/jablecznik-szarlotka-na-miodowym-spodzie/ MieszamWGarnku Artykuł Jabłecznik, szarlotka na miodowym spodzie pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery

Mieszam w Garnku
Kokosowiec, ciasto z kokosem 65

przeciąć na połowę. Ciasto z kokosem: - 5 białek - 1/2 szklanka cukru - 20 dag wiórek kokosowych - 1 łyżka mąki ziemniaczanej - 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1. Białka ubić na sztywno, dodać cukier i dalej ubijać. Dodać mąkę, proszek i wiórki kokosowe, wymieszać mikserem na niskich obrotach. Przełożyć do blaszki, piec 30-35 minut w 175 C. Ostudzić. Masa: - 5 żółtek(...)gładką masę, dodawać wystudzony budyń i miksować. Dodatkowo: - 1 słoik dżemu - 1/2 szklanki kokosu Kokos i bakalie dobrej jakości znajdziecie na  www.Skworcu.com.pl . Przełożenie ciasta: - 1/2 ciemnego ciasta - 1/2 masy - ciasto kokosowe - 1/2 masy - ciasto ciemne - dżem - wiórki kokosowe

Apetyczna babeczka
Szarlotka z Masą Budyniową 281

Szarlotka z Masą Budyniową to smakowita alternatywa dla tradycyjnego ciasta z jabłkami. Aromatyczne, smażone jabłka idealnie komponują się z delikatną masą budyniową tworząc przepyszne ciasto. Szarlotka z Masą Budyniową - Składniki: Ciasto: 300 g mąki pszennej 150 g masła (schłodzonego) 1/2 szklanki cukru 3 żółtka łyżka śmietany 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia cukier waniliowy Nadzienie: ok. 1,5 kg jabłek łyżeczka(...)boki smarujemy tłuszczem. Dno wyścielamy jedno porcją ciasta. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez ok. 15-25 minut do zrumienienia ciasta. Tak samo postępujemy z dwoma pozostałymi porcjami ciasta. Studzimy. Masa Budyniowa: Do miski odlewamy ok. pół szklanki mleka i dodajemy budyń w proszku oraz mąkę ziemniaczaną - dokładnie mieszamy.  Resztę mleka gotujemy wraz z cukrami, a następnie dodajemy rozrobiony

Słodka Strona
Makowiec z roladkami w kruchym cieście 65

zwinąć 4 rolady. • Ułożyć je w blaszce obok siebie i piec razem w temp. 180 st.C przez 40 minut. Mają się połączyć tworząc jedno ciasto. Masa kremowa • Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i dalej ubijać. • W połowie szklanki mleka roztrzepać obie mąki i dodać do piany delikatnie mieszając całość. • Pozostałe(...)odpinanym bokiem. • Na dnie położyć cienki upieczony placek i zalać połową gorącej masy kremowej. • Na masę położyć upieczone roladki makowe i zalać pozostałą masą. • Ciasto odstawić do wystygnięcia. • Polać polewą czekoladową, rozpuszczając czekoladę ze śmietanką na parze wodnej

To co kocham
Metrowiec - Najlepszy Przepis 3166

wodę oraz olej - mieszamy. Następnie dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i znów delikatnie mieszamy do połączenia składników. W osobnym naczyniu ubijamy białka, a następnie łączymy z resztą ciasta. Masę dzielimy na dwie części. Do jednej z nich dodajemy kakao, łyżkę wody i delikatnie mieszamy do otrzymania gładkiej may. Dwie formy (każda w rozmiarze(...)energicznie mieszając do zgęstnienia masy i ponownego zagotowania. Zdejmujemy z ognia i całkowicie studzimy. Masło ubijamy na jasną, puszystą masę. Następnie ciągle ubijając stopniowo dodajemy po łyżce ostudzonej masy. Każde z ciast kroimy w ok. 1 cm kromki. Następnie każdą z kromek smarujemy dość dużą porcją masy i przykładamy do następnej (na przemian ciemne ciasto z jasnym). Pozostałą masą pokrywamy

Słodka Strona
Ciasto "Krówka" - Bez Pieczenia 2164

następnie jej dno wykładamy herbatnikami. Kolejność warstw powinna być następująca: masa śmietanowa, herbatniki, masa krówkowa, herbatniki, masa śmietanowa, herbatniki. Ważne: Aby uniknąć "zapadnięcia się ciasta" po dodaniu każdej z mas ciasto możemy włożyć na kilkanaście (lub więcej) minut do lodówki (w tym czasie jeszcze nie użyte masy również powinny znaleźć się w chłodnym miejscu). Płatki migdałów podprażamy na suchej patelni(...)lekkiego zrumienienia, uważając, aby ich nie przypalić. Całkowicie studzimy. Wierzch ciasta smarujemy masą kajmakową (możemy ją wcześniej zmiksować, aby łatwiej się dała rozprowadzać). Całość posypujemy podprażonymi płatkami migdałów. Ciasto powinno spędzić całą noc w lodówce.   Moje posty

Słodka Strona
Snikers wg Siostry Anastazji 93

proszkiem do pieczenia i kakao. Ciasto upiec przekroić na dwie części. Ciasto II Ubić białka z cukrem, dodać orzechy i  mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Upiec ciasto. Masa: Żółtka roztrzepać z mlekiem i cukrem, zagotować, cięgle mieszając. Masło utrzeć dodając przestudzoną masę żółtkową (można do smaku dodać spirytus). Przełożenie ciasta: Ciasto I (część) - 3/4 masy - ciasto II - mleko(...)skondensowane - druga część ciasta I pozostała masa na wierzch. Posypać orzechami lub startą czekoladą. Ja natomiast całą masę dałam w środek a wierzch polałam 2 tabliczkami mlecznej czekolady które uprzednio roztopiłam w kąpieli wodnej. Źródło: 100 nowych ciast Siostry Anastazji

Pychotkaaa
Świąteczne ciasto – orzechowiec z masą kawową 50

nowy początek, który zapowiada Boże Narodzenie. Te wszystkie wrażenia pojawią się niewątpliwie w kuchni, w której wspólnie szykuje się święta. A na święta coś od Agaty – ciasto orzechowe z masą kawową. Świetne, świąteczne Ciasto orzechowe z masą kawową będzie doskonałą propozycją na świąteczny stół. Agata nie wyobraża sobie świąt Bożego Narodzenia bez ciasta z orzechami, które ona i jej synek(...)rozpuszczamy w minimalnej ilości gorącej wody, masło ucieramy z cukrem pudrem, na najwyższych obrotach miksera do białości, stopniowo dodajemy przestudzony budyń, a następnie kawę. Masę kawową rozprowadzamy na cieście, na masie umieszczamy drugą część ciasta z karmelem. Uwagi: – miodowe blaty możemy upiec dzień wcześniej, – ciasto najlepiej smakuje 2 dni po przygotowaniu, gdy miodowe blaty zmiękną pod wpływem masy kawowej. Przepis

KulinarneImpresje.pl
Tort – pomysł na dekorację IV 118

Elegancka i jednocześnie prosta dekoracja tortu – delikatne róże i boki obłożone okruchami ciemnego ciasta. Dekoracja składa się z 3 elementów: - masy do obłożenia tortu - pokruszonego ciemnego ciasta - masy do wykonania dekoracyjnych kwiatów Masa do obłożenia tortu średnicy 21 cm : 350 ml śmietany kremówki 36% 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru Śmietana i mascarpone powinny być dobrze schłodzone. Śmietanę(...)masą zaczynając od boków. Pokruszone ciemne ciasto Można użyć dowolnego ciasta, jednak najpraktyczniej jest upiec ciemne ciasto, które rośnie „z górką”, ściąć nadmiar i po przełożeniu warstw i obłożeniu ciasta masą udekorować je pokruszonymi ścinkami. Ciemne ciasto ładnie kontrastuje z jasnym tłem. Masa do wykonania dekoracyjnych kwiatów : 400 g miękkiego masła 2 łyżki masy kajmakowej z puszki różowy barwnik

Trzeci talerz
Orzechowiec z jabłkami 175

trzy części. Każdą część wyłożyć na blachę o  wymiarach 25x30 , wyłożonej papierem i wysmarowanej tłuszczem, piec w nagrzanym piekarniku do 185 stop, do zarumienienia się ciasta. Każde ciasto piec oddzielnie. Masa jabłkowa : Jabłka obrać, wydrążyć gniazda nasienne, zetrzeć na tarce o dużych otworach. Przełożyć jabłka do garnka, podlać odrobiną wody, smażyć kilka minut. Następnie zdjąć garnek z ognia, wsypać(...)dokładnie wymieszać. Masa orzechowa: Do rondla włożyć masło, roztopić, dodać cukier i miód, mieszać do rozpuszczenia się cukru. Na samym końcu wsypać pokrojone orzechy, dokładnie wymieszać. Składanie ciasta: Ciasto kruche, masa jabłkowa, ciasto kruche, masa jabłkowa, kruche ciasto i masa orzechowa. Smacznego ! (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id

Kuchnia Danusi
Delicja siostry Anastazji 160

szklanka cukru 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 i 1/2 łyżki kakao ( użyłam kakao firmy Symbio ) Ciasto jasne z dziurkami: 4 jajka 1/2 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa : 1/2 l mleka 2 budynie waniliowe 250 g masła 2 łyżki cukru 1 czerwona galaretka Sposób przygotowania: Ciasto kakaowe: Ubić pianę(...)pół szklanki do której wsypujemy oba budynie a resztę mleka zagotować z cukrem . Budyń wystudzić i zmiksować z miękkim masłem. Masę podzielić na pół. Składanie ciasta Ciasto kakaowe - pół masy - ciasto z dziurkami - dziurki zalać tężejącą galaretką - pół masy - ciasto kakaowe - polać polewą i ozdobić wedle uznania.  Smacznego

Różne smaki w kuchni
Delicja siostry Anastazji 512

szklanka cukru 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 i 1/2 łyżki kakao ( użyłam kakao firmy Symbio ) Ciasto jasne z dziurkami: 4 jajka 1/2 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa : 1/2 l mleka 2 budynie waniliowe 250 g masła 2 łyżki cukru 1 czerwona galaretka Sposób przygotowania: Ciasto kakaowe: Ubić pianę(...)pół szklanki do której wsypujemy oba budynie a resztę mleka zagotować z cukrem . Budyń wystudzić i zmiksować z miękkim masłem. Masę podzielić na pół. Składanie ciasta Ciasto kakaowe - pół masy - ciasto z dziurkami - dziurki zalać tężejącą galaretką - pół masy - ciasto kakaowe - polać polewą i ozdobić wedle uznania.  Smacznego

Słodkości i nie tylko
KREMÓWKA KOKOSÓWKA 345

przepisu nie miałam ponad 10 lat, teraz gdy go odnalazłam, napewno będzie częściej gościło na moim stole. Polecam wszystkim jest niezwykle delikatne, z pyszną masą budyniową i smaczną chrupiącą słodką skorupką na wierzchu.Składniki:ciasto:1/2 kostki masła1/2 szklanki cukru2 szklanki mąki3 jajka1.5 łyżeczki proszku do pieczeniamasa budyniowa:1 litr mleka3 budynie śmietankowe z cukremmasa kokosowa:200 g wiórek kokosowych1/2(...)budyniu. Wystudzony budyń wykładamy na ciasto.masa kokosowa: margaryne roztapiamy, studzimy. Dodajemy do niej cukier, wiórki kokosowe, jajka. Wszystko dobrze mieszamy.Gotową masę kokosową wykładamy na budyń. Rozsmarowujemy po całym cieście. Masa jest dośc gęsta.Ciasto pieczemy ok 40 minut w 180 st.w termoobiegu. Po upieczeniu i wystudzeniu posypujemy cukrem pudrem

Z Majeczką w kuchni
Ciasto kokosowo - chałwowe i Światowy Dzień Pieczenia z Kasią 276

cały czas miksując. Wiórka kokosowe mieszamy z proszkiem do pieczenia i mąką ziemniaczaną, dodajemy do białek, mieszamy. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, masę przekładamy na papier. Pieczemy w 180 stopniach do momentu, aż ciasto ładnie nam się zarumieni. Krem: 500 ml mleka 2% 5 dużych żółtek  1 1/2 łyżki maki ziemniaczanej 200 g chałwy waniliowej(...)kostki Kasia 30 g mleka Wszystko roztapiamy w kąpieli wodnej. Studzimy. Dzięki temu, że do czekolady dodamy tłuszcz i mleko polewa nie będzie twarda. Przełożenie ciasta: Ciasto ciemne – połowa masyciasto kokosowe – druga połowa masyciasto ciemne – polewa – kokos

kruche babeczki