ciasta z masa - 47855 przepisów (strona:406/3191)

Sernik z czekoladą i orzechami 184

orzechami. Niewątpliwie bomba kaloryczna, no ale cóż to znaczy przy rozkoszach podniebienia ;)ciasto:80 g masła roztopionego1/4 szklanki cukru1 i 1/4 szklanki pokruszonych herbatnikówmasło i cukier wymieszać, dodać herbatniki i zagnieść lekkomasę rozłożyć na blaszce zakładając na brzegii na 10 minut do piecyka (180 stopni)  masa czekoladowa:2/3 szklanki kremówki1 szklanka posiekanej czekolady1 szklanka grubo posiekanych orzechówŚmietankę zagotować(...)robię mikserem, wtedy jest bardziej puszyste). Masę wylać na uprażone orzeszki.Wstawić do piecyka na około 50 minut i 180 stopni.  Piecyk wyłączyć, uchylić drzwiczki i dać lekko przestygnąć w piecyku przed wyjęciem.Wyjmować z tortownicy jak ostygnie do zimnego.Trzymamy w lodówce, ale najlepiej podawać ciasto o temperaturze pokojowej. Można  udekorować polewą karmelową

Codzienna kuchnia niecodzienna
Ciasto różowa łatka 107

szklanka mleka 200 g śmietanki 30 % 2-3 łyżki słodziwa opcjonalnie: czerwony barwnik spożywczy lub sok z buraka Ciasto: Składniki suche łączymy ze sobą. Masło ucieramy ze słodziwem. Nadal ucierając dodajemy po jednym jajku. Dodajemy suche składniki oraz mleko i ucieramy masę, aż stanie się gładka i jednolita. Masę dzielimy na dwie części. Jedną część wykładamy do formy keksówki(...)suchego patyczka. Krem: Śmietankę ubijamy. Pod koniec ubijania dodajemy słodziwo. Budyń gotujemy w połowie zalecanej (podanej na opakowaniu) ilości mleka. Lekko ostudzony dodajemy do śmietany stale ubijając. Masę wykładamy na ostudzone ciasto. Pozostawiamy w chłodnym miejscu, aby masa stężała

Kucharzyca
Krucha tarta serowa z kajmakiem 273

formy to tarty, gęsto nakłuwamy widelcem i pieczemy na złoty kolor w 180C przez ok. 25-35 min. 200 g masy kajmakowej Dno upieczonego i przestudzonego ciasto smarujemy grubo kajmakiem. masa serowa 500 g mielonego twarogu (użyłam z kubełka z Piątnicy) 4 łyżki cukru pudru lub więcej wg uznania 2,5 łyżeczki żelatyny podgrzane do rozpuszczenia w 3 łyżkach mleka

Raj dla Podniebienia
Przekładane ciasto z wiśniami 189

Żółtka utrzeć z 1 szklanką cukru i cukrem wanilinowym na jasną, puszystą masę. Nie przerywając miksowania dodawać małe kawałeczki margaryny. Gdy masa jest dobrze utarta i ma kremową konsystencję dodać porcjami mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto podzielić na dwie części. Białka ubić na sztywną pianę dodając pozostałe 2 szklanki cukru. Również podzielić na dwie części. Jedną część ciasta(...)śmietana stężała. Na śmietanę wyłożyć masę wiśniową. Schłodzić.Można pozostawić trochę galaretki do dekoracji na wierzch ciasta. Ubić pozostałą śmietanę dodając resztę żelatyny. Wylać na masę wiśniową, przykryć drugim plackiem. Wierzch ciasta można udekorować galaretką. Gotowe ciasto schłodzić

Praktyczna pl
Maślany jabłecznik 212

super dietetycznych nie należy , ale ten smak maślany normalnie uzależnia. Więc dziś zaproponuje ciacho z dodatkiem jabłek, i obiecuję że to nie jedyny przepis tego typu ,bo z takiego ciasta można dodawać przeróżne dodatki.   Więc zapraszam kochani to przepisu . Składniki  (tortownica 20 cm ) 4 całe jajka 2 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia Cukier waniliowy 1 szklanka(...)puszysta .  Następnie do masy dodajemy mąkę, proszek do pieczenia i dokładnie mieszamy mikserem . Do naszej masy następnie dodajemy wystudzone masło i ponownie mieszamy mikserem do uzyskania jednolitej masy. Kiedy nasze ciasto jest dobrze wymieszane ,wylewamy na wcześniej wysmarowaną masłem tortownicę i posypaną bułka tarta,  jak już masa wylądowała w tortownicy ,na wierzch wykładamy nasze wcześniej przysmażone i wystudzone

Mój Smak
Sernik Anastazji - gotowany wg Siostry Anastazji 196

Składniki: ciasto 4 szklanki maki pszennej 10 dag smalcu 10 dag margaryny 4 jajka 1 szklanka cukru pudru 2 łyżeczki proszku do pieczenia kwaśna śmietana (tyle ile zabierze ciasto) szczypta soli masa serowa 1 kg zmielonego białego sera 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 budynie 1/2 szklanki mleka 3 jajka niepełna szklanka cukru 1/2 kostki masła 1  cukier waniliowy Wykonanie(...)Ciasto Mąkę z tłuszczem posiekać, dodać cukier roztrzepany a jajkami proszek do pieczenia, sól, wyrobić ciasto, wstawić do lodówki na 1/2 godziny. Ciasto podzielić na 3 części i upiec oddzielnie na zloty kolor. Masa serowa Do sera dodać masło, jajka, cukier, cukier waniliowy, dobrze wymieszać, podgrzewać ciągle mieszając, aż masa będzie lejąca. Następnie dodać roztrzepaną na mleku mąkę z budyniem

Pychotkaaa
Tort gruszkowy z kremem toffi 229

ubić na sztywną pianę, dodawać cukier ciągle ubijając następnie dodawać wodę, kolejno po jednym żółtku- ubić na sztywno. Przesiewać mąkę z proszkiem partiami i delikatnie mieszać drewnianą łyżką. Wylać ciasto na tortownicę o średnicy 26 cm, wcześniej wysmarowaną tłuszczem i wyłożoną papierem do pieczenia.  Piec  około 20 min w 180*C Krem: Puszkę krówki wkładamy do garnka(...)Wymieszać delikatnie. Biszkopt przeciąć na 3 płaty.  Pierwszy blat biszkoptu posmarować masą toffi, następnie kolejny krążek ciasta, nałożyć na niego warstwę gruszkową, przykryć ostatnim krążkiem ciasta. Najlepiej równomiernie rozłożyć masy by tort nie był krzywy. Brzegi wyrównać. Pozostałą część ubitej śmietanki obłożyć cały wierzch torta wraz z brzegami.  Udekorować gruszkami, i pozostawionym kremem toffi. Brzegi posypać startą czekoladą

Garnkowe fanaberie
Sernik Izaura 156

kostka margaryny  3 łyżeczki proszku do pieczenia  4 jajka  5 łyżek wody  Masa serowa:  70 dkg zmielonego sera białego  4 jajka  1 szklanka cukru 1/2 kostki masła cukier waniliowy  Wykonanie ciasta :  Margarynę, cukier, kakao, wodę i cukier waniliowy gotować ok 5 minut. Po ostudzeniu dodać 4 żółtka i wymieszać na jednolitą(...)pianę z białek. Wylać na formę.  Biały ser zmielić i połączyć z pozostałymi składnikami czyli cukierem, jajkami , masłem , cukierem waniliowym,   wszystko razem utrzeć na jednolitą masę. Wylać lekko na ciasto.  Piec ok 60 minut w temperaturze 180 stopni.  Po upieczeniu polać polewą (wcześniej odlaną masą ) Smacznego

Aromatyczne Podróże
Torcik "leśny mech" 159

proszkiem. Mieszamy do połączenia składników. Dno tortownicy wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni, pieczemy około 60-65 minut, do suchego patyczka. Studzimy.   Śmietanę ubijamy ze śnieżką. Pamiętajcie, że przed ubiciem śmietana musi być schłodzona. Następnie dodajemy mascarpone, miksujemy, aż masa będzie gładka. Dosładzamy(...)razie potrzeby. Ja zazwyczaj dodaje około łyżkę  cukru pudru.   Ciasto dzielimy na trzy części. Wierzchnią rozdrabniamy. Pierwszy blat smarujemy masą, przykładamy drugim blatem. Pozostałą masą smarujemy wierzch i boki ciasta, obsypujemy pokruszonym ciastem, lekko dociskamy. Wierzch ciasta dekorujemy owocem granatu lub jak w moim przypadku galaretką. Życzę smacznego!    Przepis na ciasto pochodzi ze strony www.malacukierenka.pl

Czerwona Porzeczka
BABECZKI KOPCE KRETA 1003

śmietany żelatyna- 2 łyżki pół szklanki wiórek czekoladowych  2 banany Wykonanie: *Jajka ucieramy z cukrem na puszysta masę. Następnie stopniowo dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i sodą , oraz kakao. Wlewamy mleko i olej, dalej miksujemy. Gotowe ciasto przekładamy do papilotek i foremek na muffinki. Pieczemy 15  minut w 180 st, do suchego patyczka.  *Kiedy wystygnie(...)mieszamy. Małymi strużkami wlewamy żelatynę, mieszamy.  * Banany przekrajamy wzdłuż na połowę.Następnie kroimy na mniejszą kostkę. Skrapiamy sokiem z cytryny aby nie ściemniały. Układamy na dnie ciasta. Na owoce wykładamy masę, formujemy ją w kształt kopca. Posypujemy pokruszonym ciastem. Postępujemy tak z każdą babeczką. Odstawiamy do lodówki na min . godzinę do dobrego stężenia

Z Majeczką w kuchni
Tarta z piaNką Bezową 227

całkowitego wystudzenia   Kiedy podpieczony spód jest wystudzony, ubijamy  pianę  z białek, stopniowo dosypujemy cukry i proszek budyniowy. Strużką wlewamy olej, ubijamy do uzyskania jednolitej masy. Wylewamy na ciasto:) Na wierzchu układamy jabłka, zcieramy pozostałą część ciasta   Pieczemy około 15 minut w temp 190"C. SMACZNEGO! P.S. jabłka możemy zastąpić każdym owocem jagodowym, jak np malinami

Luźna Kuchnia
Ciasto ptysiowe z kremem śmietanowo-truskawkowym 168

sztywno. Potem dolewamy mus truskawkowy, miksujemy. Na koniec dolewamy ostudzone galaretki i miksujemy, aż masa dokładnie się połączy z galaretkami. Do tortownicy wkładamy na dno blat zimnego ciasta ptysiowego, wlewamy tężejącą masę śmietanową i wyrównujemy. Na górze układamy drugi blat ciasta i lekko dociskamy. Wstawiamy do lodówki na całą noc. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem. Smacznego

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Przepis # 19 Tarta czekoladowa... bez czekolady 194

minut w temperaturze 150 stopni. Masa Daktyle odsączamy z wody. Dodajemy do nich kakao, banany oraz rozpuszczony olej kokosowy. Całość bardzo dokładnie blendujemy.  Tak przygotowaną masę rozkładamy na jeszcze ciepłym cieście i wkładamy ponownie do piekarnika na około 15 minut. Po tym czasie odstawiam do ostygnięcia. Polewa W garnuszku rozpuszczam olej kokosowy oraz czekoladę. Zdejmuję z ognia i dodaję(...)odsączone daktyle. Całość blenduję na jednolitą masę. Tak przygotowaną polewą pokrywam całe wystudzone ciastoCiasto jest bardzo kruche i charakterystyczne w smaku a krem smakuje jak najprawdziwsza czekolada - jest słodki (mimo braku cukru) a jednocześnie delikatny - rozpływa się w ustach. Ciasto przechowuję w lodówce jednak przed spożyciem warto warto wyciągnąć je chwilę wcześniej. Smacznego

Health-Fit-Life
TOP 3 pieczonych ciast - Instagram cz. V 131

obrotach). 5. Ciasto przełożyć do blaszki i upiec w 170°C przez 30-45 minut do względnie suchego patyczka. Można też przed upieczeniem na górę masy dodać ulubione owoce np. gruszki, wiśnie, maliny itp. Ciasto morelowe proteinowe Składniki: - 60g płatków owsianych - 40g mąki kokosowej - 60g białka roślinnego u nas smak karmelowy - 40g oleju kokosowego - 110g suszonych moreli - 240g zblendowanych gruszek(...)tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia wlać brownie i w 180°C piec ok. 15 minut lub trochę więcej aby góra się zapiekła. 9. Wyjąć ciasto z piekarnika i porcjami nakładać masę serową (wtedy ser nie spadnie na dno). Całość piec ok. 30-40 minut w 180°C. Najlepiej patyczkiem sprawdzić czy dół już się upiekł

Candy Pandas