ciasta można dodać dowolną ciemną czekoladę. Jak ktoś woli bardziej słodkie może dać mleczną natomiast gdy ktoś woli mniej słodkie może dać gorzką. Ciasto jest proste i przepyszne, po prostu rozpływa się w ustach. składniki: masa serowo-czekoladowa 750 g zmielonego sera 250 g serka mascarpone 100 g ciemnej czekolady, dałam gorzką 4 łyżki cukru 1/2 szklanki mleka(...)żelatynę aby napęczniała. Następnie mleko podgrzać ale nie gotować i dokładnie rozpuścić żelatynę. Odstawić do wystudzenia. Śmietanę ubić na sztywno. Dodać zimną płynna żelatynę i dokładnie zmiksować. Masę wyłożyć na wierzch ciasta. Ładnie wyrównać i posypać startą czekoladą. Ciasto wstawić do lodówki na kilka godzin aby masa dobrze stężała
Monia miesza i gotujezrobić się płynne.) Następnie mąkę przesiać na stolnicę i posiekać z masłem. Dodać jajka, żółtka, drożdże, śmietanę, cukier waniliowy i skórkę cytrynową. Całość szybko zagnieść - jak na ciasto kruche. (Jeśli masa jest za gęsta - dodać więcej śmietany.) Gotowe ciasto rozwałkować na grubość 1/2 cm - na kształt prostokąta i pokroić na pasy o szerokości 10 cm. (Można rozwałkować w formę
Di gotujełyżka cukru waniliowego 1 mały jogurt naturalny szczypta soli olej do smażenia cukier puder do posypania Sposób przygotowania Wszystkie składniki ciasta wrzucić do miski i wymieszać na gładką masę. Formować łyżkami ciasto w kształt kuli wielkości orzecha włoskiego. Smażyć na gorącym tłuszczu. Usmażone kłaść na ręczniku papierowym. Przed podaniem posypać cukrem pudrem. 4.7.2.17 http://mieszamwgarnku.pl/desery/ciastka/delikatne-szybkie-paczki-jogurcie/ MieszamWGarnku Artykuł
Mieszam w Garnkutakie, jakie chcemy mieć obwarzanki. Każdy papierek musimy posmarować odrobiną oleju, dzięki temu ciasto nie będzie do nich przywierało. Można to robić już teraz lub bezpośrednio przed nakładaniem ciasta. Do wystudzonej masy dodajemy po 1 jajku i miksujemy. Gotowe ciasto powinno być delikatnie żółte i elastyczne. W wysokim garnku lub woku rozgrzewamy olej. Nie musi być go bardzo dużo, lepiej
Kuchnia od dwojgaObie mąki i proszek do pieczenia przesiać razem do oddzielnego naczynia - w ten sposób wprowadza się pęcherzyki powietrza i ciasto lepiej rośnie . Następnie porcjami dodawać do miksowanej masy. Dolać do ciasta roztopioną margarynę i krótko zmiksować na niskich obrotach. Wsypać wiórki, lekko wymieszać i przełożyć do kominowej formy na babkę, wysmarowanej margaryną i posypanej bułką tartą - ja piekłam
Grunt to przepis!szklanki mleka -1 jajko -0,5 szkl cukru -70g margaryny -1,5 łyżki miodu Wszystkie składniki oprócz mąki dajemy do miski. Miksujemy na gładką masę, i dodajemy mąkę. Miksujemy. Wyciągamy ciasto na blat i wyrabiamy na gładką masę-należy trochę podsypać mąką. Następnie ciasto dzielimy na kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Układamy je na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuminut! Banany zblendować na gładką masę. Pozostałe składniki (w temperaturze pokojowej) poza czekoladą dokładnie zmiksować i dodać mus bananowy. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i dodać do masy brownie. Wymieszać. Ciasto przelać do foremki i piec w temperaturze 175 st. przez 30-35 minut. Gotowe! Smacznego :) P.S. My nie możemy się oderwać od tego ciasta!! ;) aakuku
aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!umieszczam żółtka i dopełniam piwem do 250 ml łącznie (nie liczę piany). Do miski przesiewam mąkę, dodaję żółtka i piwo. Ciasto dokładnie wyrabiam przez kilka minut na gładką masę. Następnie wałkuję ciasto, składam na pół, ponownie wałkuję i składam. Postępuję tak kilkukrotnie by wtłoczyć do ciasta jak największą ilość powietrza. Odkładam ciasto na kilka minut, by odpoczęło. Ciasto dzielę
Mango Papajaubijać na sztywno ze szczyptą soli ,stopniowo dosypując cukier. Gdy piana zrobi się szklista i sztywna dodać żółtka i wszystko razem zmiksować. Do tak ubitej masy dodać stopniowo przesiane mąki i delikatnie wymieszać. Ciasto przelać do formy i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec ok. 35-40 minut. Zaraz po upieczeniu wyciągnąć biszkopt z piekarnika i rzucić na podłogę z wysokości
w mojej kuchniA o to i nasza pierwsza słodka propozycja na zbliżające się święta. Ubite mascarpone z kremówką tworzy niesamowicie delikatną masę. Wszyscy domownicy byli jej smakiem zachwyceni
Przepisy Aleksandryobaw, że Wam nie wyrośnie - tak jak czasem bywa z klasycznymi biszkoptami. Uda się na pewno! Ps. Na końcu dodałam kila rad (*). (Tortownica o średnicy 22 cm) Ciasto: 1 puszka masy makowej z bakaliami (850g) 5 jajek (oddzielnie białka i żółtka) 7-8 łyżek kaszy manny (płaskich) 100g cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 szczypta soli(...)posypania wierzchu (oba produkty do nabycia na stronie ale-raj.pl ) skórka i plasterki cytryny zielone wiórki czekoladowe liofilizowana żurawina Upiec ciasto. Żółtka z cukrem utrzeć do białości i następnie stopniowo (po kila łyżek) połączyć z masą makową. Kolejno wmieszać kaszę i proszek do pieczenia. Białka z solą ubić na sztywną pianę i delikatnie połączyć zresztą składników. Ciasto przelać do formy wyłożonej
Di gotujeskładniki. Zagnieść ciasto na niskich obrotach. Ciasto powinno być klejące i mokre. 3/4 ciasta wyłożyć łyżką na formę do tarty o średnicy 28 cm. Aby ciasto równomiernie rozłożyć łyżkę zanurzać w wodzie. Masa: Białka ubić, pod koniec ubijania, gdy masa(...)zacznie robić się sztywna dodać erytrol i miód, dalej ubijając. Następnie wsypać budyń. Dodać olej i jogurt, zmiksować na niskich obrotach tylko do połączenia się składników. Masę przelać na spód tarty. Z pozostałego ciasta odrywać strzępki i układać na piankowej masie. Między luki wsadzić orzechy. Tartę piec w 170 stopniach w rozgrzanym piekarniku przez około 20 minut. Jeśli wierzch
Kuchnia Paulettesmasła 25 g cukru 50 g mąki Przygotowanie: Zaczynamy od przygotowania kruszonki. Do miski wsypujemy mąkę, cukier, dodajemy masło i dokładnie wyrabiamy aż powstaną grudki z ciasta. Jeżeli z masy nie powstały charakterystyczne dla kruszonki grudki, to wstawiamy ciasto do lodówki na 30 minut i ponownie je wyrabiamy. Dno tortownicy wykładamy papierem do pieczenia, obręcz smarujemy masłem. Piekarnik rozgrzewamy(...)sól, cynamon i dokładnie mieszamy. W drugim naczyniu mieszamy jajka, olej mleko i puree z dyni. Jeśli dyniowe puree jest bardzo gęste, mokre składniki mieszam blenderem. Następnie dyniowo-jajeczną masę przelewamy do suchych składników i mieszamy łyżką. Masę przelewamy do tortownicy, wyrównujemy. Na wierzchu układamy pokrojone w ćwiartki śliwki i posypujemy kruszonką. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy około
Smakowity Blog Kulinarnysmakoszy kokosu na pewno posmakuje takie ciasto...najlepsze na drugi dzień, wtedy kruche placki nasiąkną masą i będą mięciutkie.. Ciasto miodowe 30 dkg mąki 15 dkg margaryny 2 łyżki miodu 1 łyżeczka sody 2 łyżki kwaśnej śmietany 10 dkg cukru 1 jajko Masa śmietanowo-kokosowa 0,5 l śmietany(...)szkl.cukru pudru 1 opak.wiórków kokosowych Wszystkie składniki ciasta miodowego wymieszać i zarobić ciasto. Podzielić na 3 części i upiec osobno dwa placki.Śmietanę ubić z cukrem, na koniec dodać wiórki.Po wystudzeniu przełożyć masą.Dowolnie udekorować.Najlepsze na drugi dzień
Moje domowe kucharzeniecukru 120 g masła 1/2 łyżeczki soli Krem: 1 budyń waniliowy 0,5 l mleka 4 łyżki cukru 250 g masła Dodatkowo: puszka masy kajmakowej 100 g gorzkiej czekolady Ciasto miodowe: wszystkie składniki ze sobą połączyć i zagnieść elastyczne ciasto. Jeśli będzie się mocno kleić można podsypywać mąką, ale nie za dużo. Ciasto podzielić na 3 części. Dwie części(...)mieszać aż powstanie gładki krem. Złożenie ciasta: Na spód blachy wyłożyć jeden placek miodowy. Rozsmarować na nim krem i przykryć drugim plackiem. Następnie rozsmarować masę kajmakową i przykryć ostatnim plackiem z orzechami. Wierzch ciasta przykryć papierem do pieczenia i równomiernie obciążyć, najlepiej na całą noc. Następnego dnia zdjąć obciążenie. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Przełożyć do foliowego woreczka i zawiązać
My simple kitchen