ciasta z masa - 47855 przepisów (strona:399/3191)

Maślany jabłecznik 218

super dietetycznych nie należy , ale ten smak maślany normalnie uzależnia. Więc dziś zaproponuje ciacho z dodatkiem jabłek, i obiecuję że to nie jedyny przepis tego typu ,bo z takiego ciasta można dodawać przeróżne dodatki.   Więc zapraszam kochani to przepisu . Składniki  (tortownica 20 cm ) 4 całe jajka 2 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia Cukier waniliowy 1 szklanka(...)puszysta .  Następnie do masy dodajemy mąkę, proszek do pieczenia i dokładnie mieszamy mikserem . Do naszej masy następnie dodajemy wystudzone masło i ponownie mieszamy mikserem do uzyskania jednolitej masy. Kiedy nasze ciasto jest dobrze wymieszane ,wylewamy na wcześniej wysmarowaną masłem tortownicę i posypaną bułka tarta,  jak już masa wylądowała w tortownicy ,na wierzch wykładamy nasze wcześniej przysmażone i wystudzone

Mój Smak
Sernik Anastazji - gotowany wg Siostry Anastazji 210

Składniki: ciasto 4 szklanki maki pszennej 10 dag smalcu 10 dag margaryny 4 jajka 1 szklanka cukru pudru 2 łyżeczki proszku do pieczenia kwaśna śmietana (tyle ile zabierze ciasto) szczypta soli masa serowa 1 kg zmielonego białego sera 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 budynie 1/2 szklanki mleka 3 jajka niepełna szklanka cukru 1/2 kostki masła 1  cukier waniliowy Wykonanie(...)Ciasto Mąkę z tłuszczem posiekać, dodać cukier roztrzepany a jajkami proszek do pieczenia, sól, wyrobić ciasto, wstawić do lodówki na 1/2 godziny. Ciasto podzielić na 3 części i upiec oddzielnie na zloty kolor. Masa serowa Do sera dodać masło, jajka, cukier, cukier waniliowy, dobrze wymieszać, podgrzewać ciągle mieszając, aż masa będzie lejąca. Następnie dodać roztrzepaną na mleku mąkę z budyniem

Pychotkaaa
Tort gruszkowy z kremem toffi 239

ubić na sztywną pianę, dodawać cukier ciągle ubijając następnie dodawać wodę, kolejno po jednym żółtku- ubić na sztywno. Przesiewać mąkę z proszkiem partiami i delikatnie mieszać drewnianą łyżką. Wylać ciasto na tortownicę o średnicy 26 cm, wcześniej wysmarowaną tłuszczem i wyłożoną papierem do pieczenia.  Piec  około 20 min w 180*C Krem: Puszkę krówki wkładamy do garnka(...)Wymieszać delikatnie. Biszkopt przeciąć na 3 płaty.  Pierwszy blat biszkoptu posmarować masą toffi, następnie kolejny krążek ciasta, nałożyć na niego warstwę gruszkową, przykryć ostatnim krążkiem ciasta. Najlepiej równomiernie rozłożyć masy by tort nie był krzywy. Brzegi wyrównać. Pozostałą część ubitej śmietanki obłożyć cały wierzch torta wraz z brzegami.  Udekorować gruszkami, i pozostawionym kremem toffi. Brzegi posypać startą czekoladą

Garnkowe fanaberie
Sernik Izaura 165

kostka margaryny  3 łyżeczki proszku do pieczenia  4 jajka  5 łyżek wody  Masa serowa:  70 dkg zmielonego sera białego  4 jajka  1 szklanka cukru 1/2 kostki masła cukier waniliowy  Wykonanie ciasta :  Margarynę, cukier, kakao, wodę i cukier waniliowy gotować ok 5 minut. Po ostudzeniu dodać 4 żółtka i wymieszać na jednolitą(...)pianę z białek. Wylać na formę.  Biały ser zmielić i połączyć z pozostałymi składnikami czyli cukierem, jajkami , masłem , cukierem waniliowym,   wszystko razem utrzeć na jednolitą masę. Wylać lekko na ciasto.  Piec ok 60 minut w temperaturze 180 stopni.  Po upieczeniu polać polewą (wcześniej odlaną masą ) Smacznego

Aromatyczne Podróże
Torcik "leśny mech" 172

proszkiem. Mieszamy do połączenia składników. Dno tortownicy wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni, pieczemy około 60-65 minut, do suchego patyczka. Studzimy.   Śmietanę ubijamy ze śnieżką. Pamiętajcie, że przed ubiciem śmietana musi być schłodzona. Następnie dodajemy mascarpone, miksujemy, aż masa będzie gładka. Dosładzamy(...)razie potrzeby. Ja zazwyczaj dodaje około łyżkę  cukru pudru.   Ciasto dzielimy na trzy części. Wierzchnią rozdrabniamy. Pierwszy blat smarujemy masą, przykładamy drugim blatem. Pozostałą masą smarujemy wierzch i boki ciasta, obsypujemy pokruszonym ciastem, lekko dociskamy. Wierzch ciasta dekorujemy owocem granatu lub jak w moim przypadku galaretką. Życzę smacznego!    Przepis na ciasto pochodzi ze strony www.malacukierenka.pl

Czerwona Porzeczka
BABECZKI KOPCE KRETA 1010

śmietany żelatyna- 2 łyżki pół szklanki wiórek czekoladowych  2 banany Wykonanie: *Jajka ucieramy z cukrem na puszysta masę. Następnie stopniowo dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i sodą , oraz kakao. Wlewamy mleko i olej, dalej miksujemy. Gotowe ciasto przekładamy do papilotek i foremek na muffinki. Pieczemy 15  minut w 180 st, do suchego patyczka.  *Kiedy wystygnie(...)mieszamy. Małymi strużkami wlewamy żelatynę, mieszamy.  * Banany przekrajamy wzdłuż na połowę.Następnie kroimy na mniejszą kostkę. Skrapiamy sokiem z cytryny aby nie ściemniały. Układamy na dnie ciasta. Na owoce wykładamy masę, formujemy ją w kształt kopca. Posypujemy pokruszonym ciastem. Postępujemy tak z każdą babeczką. Odstawiamy do lodówki na min . godzinę do dobrego stężenia

Z Majeczką w kuchni
Tarta z piaNką Bezową 240

całkowitego wystudzenia   Kiedy podpieczony spód jest wystudzony, ubijamy  pianę  z białek, stopniowo dosypujemy cukry i proszek budyniowy. Strużką wlewamy olej, ubijamy do uzyskania jednolitej masy. Wylewamy na ciasto:) Na wierzchu układamy jabłka, zcieramy pozostałą część ciasta   Pieczemy około 15 minut w temp 190"C. SMACZNEGO! P.S. jabłka możemy zastąpić każdym owocem jagodowym, jak np malinami

Luźna Kuchnia
Przepis # 19 Tarta czekoladowa... bez czekolady 201

minut w temperaturze 150 stopni. Masa Daktyle odsączamy z wody. Dodajemy do nich kakao, banany oraz rozpuszczony olej kokosowy. Całość bardzo dokładnie blendujemy.  Tak przygotowaną masę rozkładamy na jeszcze ciepłym cieście i wkładamy ponownie do piekarnika na około 15 minut. Po tym czasie odstawiam do ostygnięcia. Polewa W garnuszku rozpuszczam olej kokosowy oraz czekoladę. Zdejmuję z ognia i dodaję(...)odsączone daktyle. Całość blenduję na jednolitą masę. Tak przygotowaną polewą pokrywam całe wystudzone ciastoCiasto jest bardzo kruche i charakterystyczne w smaku a krem smakuje jak najprawdziwsza czekolada - jest słodki (mimo braku cukru) a jednocześnie delikatny - rozpływa się w ustach. Ciasto przechowuję w lodówce jednak przed spożyciem warto warto wyciągnąć je chwilę wcześniej. Smacznego

Health-Fit-Life
TOP 3 pieczonych ciast - Instagram cz. V 144

obrotach). 5. Ciasto przełożyć do blaszki i upiec w 170°C przez 30-45 minut do względnie suchego patyczka. Można też przed upieczeniem na górę masy dodać ulubione owoce np. gruszki, wiśnie, maliny itp. Ciasto morelowe proteinowe Składniki: - 60g płatków owsianych - 40g mąki kokosowej - 60g białka roślinnego u nas smak karmelowy - 40g oleju kokosowego - 110g suszonych moreli - 240g zblendowanych gruszek(...)tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia wlać brownie i w 180°C piec ok. 15 minut lub trochę więcej aby góra się zapiekła. 9. Wyjąć ciasto z piekarnika i porcjami nakładać masę serową (wtedy ser nie spadnie na dno). Całość piec ok. 30-40 minut w 180°C. Najlepiej patyczkiem sprawdzić czy dół już się upiekł

Candy Pandas
Pierogi z semoliny z kaszą gryczaną i serekiem ricotta 472

łyżki masłaSPOSÓB WYKONANIA - mieszamy mąkę z solą i wlewamy w to szklankę gorącej wody mieszamy łyżką drewnianą po czym wlewamy zimną wodę, dodajemy jajko i oliwę- zagniatamy ciasto na jednolitą masę po zagnieceniu owijamy folią i dajemy mu odpocząć ok 10-15 min- po czym wałkujemy cienkie ciasto, wykrawamy krążki i nakładamy farsz i lepimy pierogigdy ciasto sobie odpoczywa przygotowujemy(...)oraz cebulkę z masłem ja dodatkowo do jednej części dodałam czarnuszkę a do drugiej świeży rozmaryn . Tak przygotowaną masę należy dobrze wymieszać i jest już gotowa do nakładania pierogów.- tak przygotowane pierogi gotujemy we wrzącej osolonej wodzie do ich wypłynięcia- te ciasto świetnie nadaję się do obsmażania na patelni- podajemy je z polanym masłem oraz zrumienioną cebulką (szalotką)Smacznego

Basia w kuchni
Karmelowy Mazurek Wielkanocny 147

każdego mazurek jest inny i zupełne inaczej smakuje.  Dlatego podrzucam Wam przepis z mojego rodzinnego domu. To kruche placki ze świeżą bitą śmietaną i masą karmelową. Całą radość sprawia nam wspólne dekorowanie. Składniki: ciasto 4 jajka 0,5 szklanki cukru pudru 50 dag mąki tortowej 25 dag masła płaska łyżeczka proszku do pieczenia masa kremowa 500 ml śmietany kremówki(...)dwie części. Formę prostokątną wykładamy papierem pergaminowym i wykładamy ciasto na blachę. Pieczemy w 180 C przez ok 20-30 min. Czynność powtarzamy z drugim plackiem. Uważajcie ciasto jest bardzo kruche!!! Masa kremowa śmietanę ubijamy na sztywną pianę, dodajemy cukier puder i śmietanfix. Placki przekładamy masą kremową, górny placek sparujemy ciepłą masą karmelową i dekorujemy.   Wesołych Świąt

Niezły Młynek
Koszyczki wielkanocne 138

letn im mleku rozpuścić drożdże i cukier, dosypać do nich 1 łyżkę mąki i ostawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.Gdy drożdże wyrosną, dodać resztę składników i wyrobić ciasto na jednolitą masę . Odstawić je ponownie do wyrośnięcia.Następnie kawałek ciasta rozwałkować .I tu zależy jak będziemy robić, jeśli będzie to koszyczek zaplatany to trzeba ciasto pokroić na paski o średnicy

Moje domowe kucharzenie
Karpatka – ciasto z kremem 205

dałam cały Wykonanie Ciasto Wodę zagotowujemy z margaryną, po zagotowaniu dodajemy po trochu mąkę, intensywnie mieszając, aby nie było grudek. Odstawiamy do ostygnięcia Do zimnego ciasta dodajemy po jajku i miksujemy na gładką masę. Masę dzielimy na dwie części i pieczemy w postaci rozsmarowanych na blasze wyłożonej papierem do pieczenia,  placków Pieczemy w 180 stopniach, aż placki(...)się lekko zazłocą. Krem Gotujemy budyń zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odstawimy do ostygnięcia. Masło ucieramy z cukrem pudrem, dodajemy po łyżce budyniu i miksujemy na gładką masę. Masą przekłądamy placki ciasta. Artykuł Karpatka – ciasto z kremem pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Ciasto 3 BIT bez pieczenia 250

Może przygotujecie dla nich pyszne ciasto 3 BIT. Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie do przygotowania. Nie wymaga pieczenia. Zapewniam, że już kawałek tego pysznego ciasta sprawi radość na twarzy Waszych bliskich. SKŁADNIKI: Masa budyniowa: 500 ml mleka, 2 opakowania budyniu waniliowego, 1 opakowanie cukru waniliowego, 200g masła. 2 łyżki cukru pudru, Masa śmietanowa: 300 ml śmietany 30%, 2 łyżki(...)masie budyniowej układam herbatniki. 3. Masa śmietanowa: Żelatynę rozpuszczam we wrzącej wodzie. Studzę. Schłodzoną śmietanę ubijam na sztywno razem z cukrem pudrem i śmietan fixem. Dodaję żelatynę. Miksuję. Masę wykładam na ciasto. Wyrównuję. 4. Na wierzch ciasta ścieram na tarce gorzką czekoladę. Ciasto wstawiam na 3 godziny do lodówki

Tradycyjna kuchnia Kasi
Ciasto Izaura 218

1/2-3/4 szklanki cukru 1 szczypta soli 1 czubata łyżka skrobi ziemniaczanej 2 łyżki skorki pomarańczowej Przygotowanie : Ciasto: wszystkie składniki przekładamy do miski, miksujemy na jednolite ciasto. Przekładamy do blaszki wyłożonej papierem ( 27x23 cm) Masa serowa: Ser przeciskam przez praskę bądź mielimy. Białka ubijam na sztywno ze szczypta soli. Masło ucieramy z cukrem(...)następnie dodajemy żółtka - miksujemy. Dodajemy porcjami ser - stale miksuje. Do masy serowej przekładamy białka i skórkę pomarańczową - mieszam do połączenia lub miksuje na najniższych obrotach. Kleksami nakładamy masę serową na ciasto. Wkładam do nagrzanego do 165-170 stopni piekarnika. Piekę 60-70 min do suchego patyczka. Ostatnie 10 min piekę przykrywając papierem

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki