Pierogi z semoliny z kaszą gryczaną i serekiem ricotta

Pierogi z semoliny z kaszą gryczaną i serekiem  ricotta

Pierogi z semoliny z kaszą gryczaną i serekiem ricotta

W mojej kuchni zagościła mąka semolina i w niej pozostanie na stałe.Semolina to jedna z najlepszych i najzdrowszych gatunków mąki pszennej. Otrzymywana jest ze zmielonych ziaren pszenicy durum (Triticum durum). Robiłam już wiele pierogów ale nie w połączeniu z tą mąką. Nie była bym sobą gdybym tego nie połączyła. Pierogi wyszły PRZEPYSZNE, ciasto sprężyste, leciutkie i i lekko słodkawe. Wedle mnie najlepsze ciasto. Tym razem zrobiłam pierogi z kaszą gryczaną w połączeniu serkiem ricotta. Do pogłębienia sma... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Basia w kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.