Pierogi z semoliny z kaszą gryczaną i serekiem ricotta
Pierogi z semoliny z kaszą gryczaną i serekiem ricotta
W mojej kuchni zagościła mąka semolina i w niej pozostanie na stałe.Semolina to jedna z najlepszych i najzdrowszych gatunków mąki pszennej. Otrzymywana jest ze zmielonych ziaren pszenicy durum (Triticum durum). Robiłam już wiele pierogów ale nie w połączeniu z tą mąką. Nie była bym sobą gdybym tego nie połączyła. Pierogi wyszły PRZEPYSZNE, ciasto sprężyste, leciutkie i i lekko słodkawe. Wedle mnie najlepsze ciasto. Tym razem zrobiłam pierogi z kaszą gryczaną w połączeniu serkiem ricotta. Do pogłębienia sma... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Basia w kuchni
Autor
Barbara w kuchni
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
pierogi przepis, pierogi, kasza, ciasto, rozmaryn, kasza gryczana, pierogi przepis ciasto, ciasto na pierogi, pączki, ciasto z masa, ciasta z masa, lekkie ciasto, jajka z farszem, sposoby na jajko
Inne przepisy z Basia w kuchni
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję