ciasta z masa - 47855 przepisów (strona:2112/3191)

Pyszne ciasteczka 238

żółtka i szybko zagniatamy ciasto. Owijamy w folię i wstawiamy na ok 2 godz do lodówki. Następnie podsypując mąką wałkujemy dość cienko wycinając ulubione wzory. Pieczemy ułożone na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w temp 180 stopni przez ok 10-15 min. Do lekkiego zezłocenia.Czekoladę siekamy i zalewamy gorącą śmietanką. Mieszamy i błyszczącą masą przekładamy nasze ciasteczka, lub dekorujemy

Malinowe Pocałunki
Placuszki ziemniaczano - cukiniowe 302

inne wg uznania). Jeśli ciasto jest zbyt rzadkie, dodajemy 3- 5 łyżek stołowych mąki. Smażymy na złoty kolor. Po zdjęciu z patelni, pamiętajcie, by odsączyć je z tłuszczu na papierowym ręczniku. Danie to jest bardzo proste i szybkie w przygotowaniu:) W tego typu potrawach największą trudność mi sprawia solenie, dlatego warto w trakcie przygotowywania masy, próbować ją.Gotowe placuszki możemy

Taste Of My Day
Naleśniki z maki ryżowej z nadzieniem bananowo- kokosowym i musem z kiwi 250

jogurtu naturalnego 2 łyżki wiórek kokosowych 2 banany 2 kiwi 2 płaskie łyżki cukru pudru Składnik na ciasto naleśnikowe miksujemy razem, gdy będzie za rzadkie dodajemy więcej mąki.... Smażymy naleśniki.. Do blendera wkładamy ser, jogurt oraz wiórki kokosowe. miksujemy na gładką masę Banany kroimy w plasterki...Kiwi miksujemy na mus w blenderze... var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount

NaKońcuJęzyka
Biscotti z migdałami 183

skórką 60 g suszonych wiśni Piekarnik nastawić na 180 stopni C. Jajko z cukrem ubić na gładką masę. Dodać otartą skórkę i sok z cytryny, a następnie delikatnie wmieszać mąkę i proszek do pieczenia. Dodać całe migdały i suszone wiśnie i zagnieść ciasto, które będzie dość lepkie. Uformować z niego owalny bochenek. Ułożyć go na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia

wyzwania kuchenne
Kakaowo-jogurtowe ciasto ze śliwkami i jagodami 228

czas miksując. Dodajemy przesianą mąkę wymieszaną z kakao, cynamonem i proszkiem do pieczenia po czym dokładnie mieszamy. Ciasto wykładamy do wysmarowanej tłuszczem formy (użyłam 22 x 33 cm). Na wierzchu układamy przekrojone na pół węgierki (bez pestek). Możemy lekko wcisnąć je w masę. Całość posypujemy jagodami a następnie schłodzoną kruszonką. Pieczemy ok. 45 minut w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku.Przed

Mienta blog
Babka pełnoziarnista z marchewką i jabłkiem 284

marchewki Przygotowanie: Mąki i proszek do pieczenia wymieszać. W osobnym naczyniu utrzeć jajka z cukrem na puszystą masę. Stopniowo dodawać mąkę. Następnie obrać i zetrzeć jabłko i marchewki (jabłko na tarce z grubym oczkiem, marchew na stronie z mniejszymi otworami). Dodać do ciasta i wymieszać. Piec w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez ok 40-45 minut, do suchego patyczka

Ze smakiem i z pasją
Muffinki pomarańczowe 265

Składniki suche i mokre wymieszać w osobnych naczyniach. Składniki mokre wlać do suchych i dobrze wymieszać wymieszać. Ciasto nakładać do papilotek w formie do 3/4 wysokości. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni Celsjusza przez około 25 minut. Lukier utrzeć na jednolitą masę. Polać muffinki, posypać kandyzowaną skórką pomarańczową

Pasja Smaku
Menu sylwestrowe - propozycje 356

pewno.  A oto kilka przepisów wśród którym może znajdziecie coś dla siebie: Ślimaczki z ciasta francuskiego z szynką Pieczone pierożki z wytrawnym farszem  Muszle ze szpinakiem i fetą w sosie pomidorowym Jajka faszerowane z łososiem   Ruloniki z szynki faszerowane masą jajeczną   Chińskie pierożki Roladki z wędzonego łososia Dipy do mięs, dań z grilla i warzyw Polecam

Pasja Smaku
Mazurki kokosowe do koszyczka 392

masła migdały bez skórki 20 g gorzkiej czekolady wykonanie: Wszystkie składniki na cisto zagniatamy aż uzyskamy jednolite masę. Formujemy z niej kulkę, owijamy folią by nie wyschło i odstawiamy do lodówki na 30 minut. Po tym czasie na oprószonym mąką blacie wałkujemy ciasto i wycinamy z nich małe mazurki za pomocą foremki. U mnie są to jajka. Ilość mazurków musi

Przysmaki Karolki
Biszkopt z czarną porzeczką 148

trochę cukru i mieszamy około 5 minut . Mąkę łączymy z proszkiem do pieczenia , powoli wsypując do masy jajecznej , mieszamy . Wrzucamy czarną porzeczkę obtoczoną w cukrze oraz żurawinę. Pieczemy do godziny w 180 stopniach , po 40 minutach można sprawdzić delikatnie patyczkiem czy ciasto jest upieczone . W mojej wersji posypałam jeszcze cukrem pudrem

Magiczne Życie Marty
Bułki Atakama 216

gorącą wodą. Dodajemy sól i cukier i dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy mąkę i olej, zagniatamy ciasto. Dzielimy na 4 części i formujemy bułki. Układamy na blasze i odstawiamy do wyrośnięcia na 40-60 minut.  W czasie, gdy bułki rosną przygotowujemy masę do posmarowania wierzchu. Wszystkie składniki mieszamy dokładnie razem. Gdy bułki urosną smarujemy je masą i wstawiamy do piekarnika

Czerwona Porzeczka
Ciasto kawowo orzechowe z kawową galaretką 511

kawałek pysznego domowego ciasta. To mam dzisiaj coś dla was. Ciasto na orzechowym biszkopcie z kawowym kremem i na górze kawowa galaretka. Tak dobrze czytacie kawowa galaretka. Do tego ciasta oczywiście polecam wysokiej jakości parzoną kawę. Polecam kawy świeżo palone w ziarnach Cafe i samemu zmielić krótko przed parzeniem albo świeżo mieloną z ekspresu.  Składniki: Biszkopt orzechowy:* 8 jajek(...)kawy 2 łyżeczki cukru waniliowego cukier do smaku likier kawowy Przygotowanie: Biszkopt orzechowy: Białka ubić na sztywno z cukrem. Dodawać po jednym żółtku i dalej ubijać do momentu aż masa jajeczna będzie sztywna. Orzechy, mąkę, kaszę i proszek do pieczenia wymieszać. Dodawać niewielkimi porcjami do masy jajecznej i delikatnie wymieszać. Wymieszaną jednolitą masę wylać na blaszkę o wymiarach

Ala piecze i gotuje
Tort bezowy z musem malinowym 422

Madzia w ostatni weekend miała swoje święto z tej właśnie okazji powstał tort bezowy z musem malinowym. Delikatny, chrupiący i rozpływający się w ustach. Mus malinowy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
ancymonek 205

Delikatny biszkopt o wyraźnym smaku cynamonu przełożony kremem cappuccino i musem gruszkowym.  Ciasto jest bardzo podzielne i dobrze się kroi. Doskonale sprawdzi się także w formie tortu. *foremka 24*24 cm Składniki: na biszkopt: 4 jajka 1 szklanka mąki 3/4 szklanki cukru paczka cynamonu (30 g) 1 łyżeczka proszku do pieczenia na krem cappuccino: 4 żółtka  opakowanie budyniu(...)gruszkowy: 1 kg gruszek 3 łyżki żelatyny dodatkowo: 3 łyżki kakao 2 kieliszki korzennej wódki  Białka ubić z cukrem na sztywno. Dodać żółtka i ucierać aż masa będzie puszysta. Mąkę wymieszać z proszkiem i cynamonem. Przesiać do masy jajecznej i delikatnie wymieszać. Piec w 175*C przez około 30 minut. Wystudzić i przekroić na dwa blaty.  Żółtka rozetrzeć

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Fantazja czekoladowo-wiśniowa Janczeczki 667

Bardzo atrakcyjne, kuszące ciasto, przyznacie, że wygląda świetnie, a równie wspaniale smakuje! Połączenie smaku wiśni i czekolady daje wspaniały efekt, a jeszcze wzmocniony nutą użytego cynamonu, po prostu - poezja smaku! Skł adniki: 7 jaj 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki pszennej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 1/3 szklanki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia M us czekoladowy 1 czekolada deserowa (mleczna(...)łyżce cukier, cały czas ubijając. Dodajemy stopniowo po jednym żółtku ubijając około 5-10 min aż piana będzie puszysta i gęsta. Suche składniki mieszamy w miseczce, wsypujemy sitkiem do masy jajecznej w trzech partiach ostrożnie mieszamy rózgą lub na małych obrotach miksera. Masę przekładamy na blaszkę, piec 30 min w temp. 180 st, C. Ostudzony biszkopt przekroić. Czekoladę połamać

kgwjanczewo

Proponowane wyszukiwania