Kerm czekoladowy do przekładania ciast.

Kerm czekoladowy do przekładania ciast.

Kerm czekoladowy do przekładania ciast.

Składniki : 25 dkg masła lub dobrej margaryny lub pół na pół 2 jajka 3 łyżki cukru 10 dkg gorzkiej czekolady Sposób wykonania :   J ajka ubij z cukrem na parze. Masło utrzyj na puszystą masę. Czekoladę połam na kawałki, rozpuść w kąpieli wodnej. Do utartego masła stopniowo dodawaj ubite jajka z cukrem, cały czas mieszając. Na końcu wlewaj cienkim strumieniem rozpuszczoną czekoladę, cały czas mieszając. Czekolada nie może być za gorąca, bo nam roztopi masło ! Wymieszaj do całkowitego połączenia się składników. Got... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Przepisy i porady kulinarne

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.